Neplodnosť a nevera
Ahojte,
o bábo sa snažíme 8 rokov. Absolvovali sme rôzne vyšetrenia, zákroky, operácie. Záver - hlien krčka maternice je nepriepustný. Do tela maternice sa dostane doslova 0 živých spermií. Inak je všetko ok. V CAR nám odporučili iui nakoľko iný zdravotný problém nemáme. IUI 2x neúspešne. Manžel chcel ísť na ďalšie iui, ja už nie. Nechcem ani ivf. Nechcem nič. Je to dlho a veľa a ja sa bojím že keď nevyjde ani ivf tak už sa úplne zložím. Nevládzem. Bola som aj u psychologičky. Povedala mi k tomu nejaké rozumné veci ale mne to vôbec nepomohlo. Sabotujem manželstvo, našla som si milenca a priznala sa k nemu, len aby sme sa rozišli. Nechcem byť ženou čo nevie dať dieťa. Áno, nevyčerpala som všetky možnosti ale jediné čo chcem je odísť zo vzťahu. Nechcem vzťah. Nechcem aby sa ma stále niekto pýtal čo a ako? Ako sa nám darí s deckom? A blbé poznámky typu - ty sa radšej venuj rodeniu detí než tomu...hentomu...tamtomu. Darmo sa ohrádzam, opakuje sa to. Chcem odísť preč, začať odznova. A môj muž mi vraví stále niečo iné. Raz je mu to jedno či dieťa budeme mať, vraj si vie život predstaviť aj bez neho, raz ho chce. A naposledy sa mi vykričal že kvôli mne on nikdy nebude otcom. To bolo po tom ako sme mali rozhovor o rozchode. Pričom ja to vnímam tak, že ja mu tú možnosť dávam, lebo so mnou ho mať nebude. A preto som sa tak rozhodla, lebo som sa bála že raz si od neho presne toto vypočujem. Je mladý 33 ročný, ešte toho môže veľa stihnúť.
Ja nechápem jeho pocity a on moje. Ja to beriem tak, že ako žena som zlyhala. Nechcem byť príťažou. Chcem ho oslobodiť. On to berie tak, že som sa ani nesnažila. A že som sebecká.
Zažili ste niečo podobné?
Režisérka Helena Třeštíková si vyberie na strednej zdravot. škole študentku, ktorej sleduje osud 30 rokov.
Doporučujem pozrieť každému kto si myslí že už nemá východisko, je bez akýchkoľvek šancí že si už siahol na samé dno.
Samozrejme aj žienkam ktorým lekári oznámili ako NIKDY nebudú mať svoje vlastné deti....
https://www.ceskatelevize.cz/porady/12547554807...
ak to nepôjde, skús ísť na môj profil, pozri 7.1.2021
a ak sa to ani tak nepodarí, tak mi napíš, niečo vymyslím...
Je mi luto,ze toto musis prezivat. Len prosim ta nezatrpkni. Ak ti vykrical,ze kvoli tebe nebude otcom,tak rozchod je nateraz dobre riesenie. Neskor by to velmi bolelo,ak by si on nasiel niekoho a opustil by ta. Mali by ste sa rozist ako rozumni ludia. Spravila si vsetko,co bolo v tvojich silach a mal by to chapat. Ivf je velmi narocne a velka zataz na organizmus s neistym koncom. Ak sa na to teraz necitis,musi to respektovat.
Najprv som chcela napisat, ze sa drz muza, ktory ta podporuje a radsej obmedz styky s ludmi, co su schopni povedat ti "A blbé poznámky typu - ty sa radšej venuj rodeniu detí než tomu...hentomu...tamtomu."
Avsak ked ti aj muz take veci vycita, asi tiez nebude ziaden inteligent.
Vezmi si cas na seba, spoznaj svoju hodnotu. Ako zena si ovela viac nez len prostriedok na rodenie deti. Je mi luto, ze niekto, kto chce vlastne deti, ich nemoze mat. Avsak to z teba nerobi menejcennu bytost alebo neplnohodnotnu zenu. Skus sa zamerat n aseba, zvyknut si na myslienku, ze vlastne deti mat asi nebudes a pohnut sa dalej, najst si ine naplnenie v zivote. Na tvojom mieste by som zvazovala aj adopciu, ale asi nie s partnerom, ktoreho mas. Aj ked ktovie, mohol to byt chvilkovy skrat, tiez to nanho asi dolieha.
Ak to tak citis,tak je to spravne rozhodnutie.
A kde sa tam stratila láska? Milenec? Len aby si mohla odísť? To komu toto chces nahovoriť? Vzdala si to príliš skoro.mam kamošku.ktora má dieťa z 8 neho ivf.Nemusis to všetko podstupovať.ale správaj sa čestné k iným aj k sebe.
Takto sa riešia problémy?! Že si nájdeš milenca a povieš o tom manželovi, aby sa s tebou rozišiel? Veď keď s ním byť nechceš, tak nebuď. Načo mu ešte navyše ubližovať?
Nechápem, prečo si nedala šancu ivf, aspoň jeden jediný raz. Mnohé ženy to podstupujú opakovane, ty si to vzdala po dvoch insemináciách. Keď nechceš, nikto ťa nútiť nemôže. Ale takto sa to proste nerieši. Celé zle.
@janinah ja obdivujem zeny co to dokazu a bola by som rada jednou z nich ale nie sme vsetci rovnaki.
Nie, išla som na IVF (vyšlo na 1.x) a nehľadala si milenca.
tvoje duševné rozpoloženie je katastrofálne /preto aj ten milenec/. ja ti celkom dobre rozumiem. čo s tým ďalej? asi uvažuješ správne, že rozchod-rozvod bude najlepšou cestou pre vás oboch. ostať sama, nájsť si koníčky, cez ne priateľov, žiť život, nie sa utápať v slzách, lebo nemôžeš otehotnieť. raz možno natrafíš na chlapa, ktorý už bude mať deti dospelé alebo ich nikdy nebude chcieť mať z nejakého dôvodu.... s ktorým si sadnete v mnohých oblastiach a budeš šťastná. s týmto už asi šťastná nebudeš (sklamanie zo zdravotného stavu, nevera...). dať takýto vzťah opäť dohromady by bolo ohromne ťažké a potom čo? on bude mať 40 a zaľúbi sa do nejakej 25-ky, s ktorou to dieťa bude chcieť? neriskovala by som zotrvanie v tomto vzťahu. asi si už navzájom nemáte čo dať.
@h2 to su zas ine problemy ktore sa mi nechce rozoberat. Uz dost dlho zijeme aj tak kazdy svoj vlastny zivot. Takmer nic nerobime spolu. On ma svoju pracu kde travi vacsinu casu. Ja mam svoju… ja som to chcela ukoncit predtym. Vravel ze to zmenime ze budeme mat viac casu pre seba. Fungovalo to asi 2 tyzdne. Ja nechcem ostavat vo vztahu len preto ze sme spolu uz 15 rokov a sme na seba zvyknuti. On to tak chce. Plus ze dieta to zmeni. No nezmeni a jedine co docielime bude, ze zo mna sa stane zatrpknuta troska.
Tak keď s ním nechceš byť, tak sa rozíďte. To, že on nechce, nič neznamená, keď ty rozchod chceš. Nájsť si milenca len kvôli tomu, aby aj muž súhlasil s rozchodom, je divné. A aspoň to pomohlo? Či chce s tebou byť aj napriek tomu?
Keď nevidíš budúcnosť vášho vzťahu, tak jasné, že ani dieťa riešiť nechceš.
Neviem ako ini, ale nám dieťa práve rozbilo zivot, spolocne travenie casu. Si nevyspata, nemas kedy upratovat, varit, pokial sa ti nenarodí poklad, ktorý odložíš a prehra sa same, tak sa ešte viac odcudzite. Keď ten vzťah nie je teraz funkcny, nebude duplom po dietati. Takze najlepšie riesenie je rozchod, hlavne keď máš milenca.
@h2 ved ano, nebolo to len z cistej vypocitavosti. Proste prisiel niekto kto mi zrazu venoval cas a vypocul ma. Pochopil ma a citila som sa konecne ako zena ktora ma kvality.
Najskôr som mala chuť ti napísať, že si urobila totálnu hovädzina ALE ké som si prečítala tvoje oststne komentáre, pochopila som, že dieťa chcel ako vyriešenie stagnácie vo vzťahu, pripadne poistku, aby ste zostali spolu. Všetko si to popísala tak akoby sa ľúbime a jediný vás problém je nevydarené oplodnenie ale v skutočnosti vám manželstvo nefunguje. Urobila si dobre.....jedine, co by som zmenila/ urobila inak: najskôr rozvod a potom milenec......takto si mu len ublížila. Neverím, žeby sa pri tebe držal zubami nechtami keby si podala návrh na rozvod.
@katarinka89 nechcelo sa mi rozpisovat vsetky problemy, lebo tie napriklad on nevidi ako problem. Ze vraj tak zije kazdy a je to tak v poriadku. A ze som prilis narocna. Pripustam. Asi hej.
Po prečítaní tvojho príspevku som si myslela že váš jediný problém v manželstve je to, že sa nedarí dieťa. Z ďalších tvojich príspevkoch som ale pochopila, že vlastne to manželstvo nefunguje aj v iných veciach, čiže možno aj dobre, že to dieťatko spolu nemáte. Lebo tie vaše problémy by nevyriešilo, skôr by sa len prehĺbili.
Je dobré popísať všetko, lebo niektoré osoby si prečítajú len úvod a ostatné veci nie a posúdia podľa 1 veci. Ja som názoru, že pokiaľ niečo nefunguje, treba sa pokúsiť napraviť to ešte kým nevyprchali city. A až potom riešiť radikálne.
Poznám podobny pár, už nie sú spolu. Manželmi boli 20 rokov, tiež zopár neúspešných pokusov. Neviem už presne ako to bolo, ale on má už dieťa s inou ženou, ona si žije svoj život, je spokojná a so všetkým vyrovnaná. Okrem nich poznám ešte dva páry, kde to nevydržalo, muži si našli potom mladšie partnerky a sú z nich otcovia. Podľa mňa rozmýšľaš správne, manželstvo ťažko udržíte. Možno je to náhoda, ale poznám len jeden pár, ktorí toto ustáli.
Uplne od veci si najst ineho, na mieste tvojho muza by som s tebou nebola, nie preto, ze nemozes mat deti, ale preto, ze si podviedla, taky pristup od veci. Mali ste sa na to vykaslat nic neriesit a dieta by prislo samo, vela ludom sa to podarilo prave vtedy.
Je absolutne vporiadku odist zo vztahu, ktori proste nefunguje, skusila si vsetko, alebo len nemas sil skusat nieco dalsie… ak by aj prislo dieta, vzdy je to bud alebo. Niekedy rozdeli aj dovtedy najuzasnejsi par a niekedy spoji to co bolo mozno tesne pred koncom♥️
Ale je zbabele najst si milenca. Vzdy, vzdy, vzdy je lepsie ukoncit vztah a az potom riesit nieco ine. Zivot nam prinasa rozne situacie a bude ich prinasat dovtedy, dokym ich nezvladneme …
K muzovi - to co povedal povedal mozno iba zo zufalstva… musel to niest tazko - milenec, rozchod. Uplne by som nedavala vahu asi tomu co povedal v takej situacii.
Rada - dories si najskor to, co mas doma. Potom hladaj inde. 🤗 toto nie je myslene v zlom, ale naozaj najlepsie ako sa da. Uprimne - ako sa ma aj citit milenec, ked je z casti len pomocou k rozchodu
V našej spoločnosti by sa konečne mal zmeniť mindset, že každý musí mať deti. Proste brať to, že niekto nemá deti normálne, nevypytovať sa na to a tak. Myslím si, že by sa potom aj ženám, ktoré deti mať nemôžu, žilo lepšie, viem, že to, že nemôžu mať vytúžené potomstvo je samo o sebe hrozné, ale aspoň by to dalo preč tú ťarchu ktorú im dáva spoločnosť, že v niečom “zlyhali”.
@domkakvet myslis si ze za 8 rokov sme nemali obdobie kedy sme to neriesili? Tuto hlasku mam inak najradsej. Nemysli na to 😅 A hlavne ked niekto dojde s tym ze sa vypytuje z prava a zlava a na konci rozhovoru ze nemysli na to.
@zuza265 dakujem ti za tvoju reakciu. Vazim si take uprimne slova ❤️
@zelenakobyla123 ano. Suhlasim. Casto uz to ani nie je o tom ze je zena len smutna ze sa nepodarilo ale uz sa az doslova za seba hanbi. A to iste potrat. Zena po potrate sa boji priznat ze bola vobec tehotna, lebo sa na nu zacnu sypat nevyziadane rady ze co urobila zle.

Rozumovo si teda na trosku inej urovni ...., dufam, ze povodny muz si uz nasiel inu