Nepríjemné reakcie okolia na štvrtého chlapca
Ahojte
Som v 32tt, čakáme štvrtého syna, neplánovali sme to, no veľmi sa tešíme. Máme troch synov vo veku 10, 8 a 4 roky. Samozrejme ako žene mi vždy na začiatku tehotenstva v hlave skrslo, či to už nebude dievčatko, no nejako som sa nato neviazala a z každého syna som sa veľmi tešila, rovnako ako teraz. Keď som čakala tretieho tak reakcia okolia vždy bola "nevadí ", namiesto " gratulujem", čo ma mrzelo, známa mi dokoca povedala, že ona by išla na potrat.....teraz pri štvrtom to už nie je ani to "nevadí", no hneď výbuch smiechu(ja to vnímam ako výsmech)len dnes som to zažila dva krát. Je to pre mňa veľmi nepríjemné, stále mám pocit, že musím vysvetľovať, že ja som s tým, že čakáme štvrtého syna v pohode, rovnako ako to, že máme nato vychovať štvrté dieťa. Neverila som, že pre toľkých ľudí je mať štvrté dieťa hotová katastrofa, koniec sveta, koniec všetkého.
Neviem ako mám potlačiť pocit viny, menejcennosti, ktorý si uvedomujem, že je neopodstatnený, no stále je vo mne.
okolie bude komentovat vzdy... ked ste spolu tak sa budu vypytovat, kedy uz konecne bude svadba, potom kedy bude dieta, ked sa narodi prve, budu sa pytat kedy bude surodenec... pri 3 ti budu komentovat, ze neparne cislo nie je nic moc, respektive niekto dokonca zahlasi, ze do tejto doby 3 deti ci ste rozum potratili... pohlavie radsej pomlcim a meno takisto... proste vacsina ludi sa potrebuje miesat do veci, do ktorych ich nic nie je.
@kassandra25 statistika nepusti, v populacii sa rodi vdzdy o cosi viac chlapcov ako dievcatk cca na 100 dievcat, 103-105 chlapcov.
@dorothee do bodky sme to mali podobne, tiez mame 4 deti.
prva dcera ... reakcia svokry, tesim sa vzdy som chcela dceru /ma dvoch synov dvojcata/... rozpravala ako sa tesi a pritom o dceru ani nezavadila, v reali ju zaujimal len prvy vnuk od svagra.
druha dcera - vsetci s pretiahnutou tvarou , ze "nevadi" ako by to snad malo vadit!
treti syn ... no konecne, inak by ste tretie nemali, isto tretie len preto, lebo ste este chceli skusit chlapca.
stvrty syn... NACO? vam TO treba? neda sa to vyriesit INAK? Co nemate doma televizor? a podobne trapne kecy. Alebo ma cudzia tetka na ulici zastavila doslova so slzami v ociach splasla rukami "Pani 4 deti, to vam nezavidim!" a ja jej nato "Pani, kludne mi mozte aj zavidiet..."
@kassandra25 väčšina známych aj kolegov ma synov, my máme synov, ti zas majú v triedach cele roky chlapcov v prevahe. Nie je dievčat viac, vždy sa rodilo viac chlapcov
Uplne chapem tvoje pocity...presla som si tym ale s tym rozdielom ze som cakala len druheho syna🙄😊 maly ma teraz 2.5 roka a doteraz sa s tym stretavam s recmi typu 3.tie bude urcite dievca...alebo juuj skoda ze vam to nevyslo, nevadiiii dalsia bude baba...podotykam, mna ani nenapadlo riesit pohlavie, chcela som len zdrave dieta a to doslova bo mal strasne zle vysledky pocas tehu a kazdu poradnu som sa triasla... ludia boli, budu a aj su sprosti... keby kazdy clovek riesil sam seba bol by aky svet krajsi... proste vsade to vnimam aj citim ako kebu chlapci su menejcenni nez dievcata...ja len prosim tie mamicky kt.maju taketo trapne komentare a maju dievcatka, aby si ich aj patricne vychovali....
neboj ja cakam dvojicky tretie s stvrte 🙂… viem co myslis…ja sa usmejem a poviem ze sa tesime…neznasam zas otazku…a to ste tak chceli? 🙂 odpovedam je to Bozi dar…a tak to citim ❤️
Si zaťažená na synov a bodka. Veríš vo Vašu výchovu a vieš, že vám dovedú úžasné dcéry. Veď je to absolútne jedno. Gratulujem k bábätku a prajem všetkým veľa zdravia. A prosím Ťa, vychovajte z nich paradnych mužov. Svet takých potrebuje. 💙💙💙💙
Moja mama keď čakala 3.dieta- 3.chlapca,tak suseda sa pýtala toho mladšieho z bratov,že prečo tí rodičia nekupia už konečne dievčatko... brat (vtedy 2r.) jej vraví: načo, však nemáme sukne 🤷♀️😅
@yvankamala ..ako elegantne to za maminu vyriešil 👌🤣🤣. Perfektný 🥰
@fineta že? Niet nad detskú úprimnosť a vynaliezavosť 😁
@yvankamala áno, fascinuje ma a zakaždým milo prekvapí. 😍
Gratulujem. Raz tu bola téma veľkých rodín a dávali si sem aj fotky. Krásne to bolo.
Vám bolo dopriate. Si požehnaná. Odpovedaj im: Vyzerá to tak, že mi závidíš. Nie každý môže mať. Takýto dar sa neodmieta.

Lebo ludia uz nevedia co povedat….
Moja teta ma 4dievky 1chlapec.
Dalsia ma 5chlapco. A 1dievca.
Este sme v takom stadiu ze si pohlavie nevieme vopred vybrat a hovorim ze tak je to spravne. By sme veľmi spekulovali. Ale ist na potrat “len” preto ze mi nevyhovuje pohlavie? Je pre mna ubohe.