icon

Nerozumiem správaniu mojej svokry

30. júl 2025

Ahojte, ani neviem, čo chcem touto diskusiou docieliť, asi sa len "vyrozprávať". Som zmätená zo správania mojej svokry, od narodenia nášho dieťaťa sa úplne zmenila. Zaujíma ju iba jej vnúča a syn, ja som skôr vzduch. Nikdy mamičkovská k nemu nebola, skôr naopak, stále ho kritizovala... Navonok je ku mne slušná, nepriamo sa ale chová voči mne divne a občas má aj zvláštne poznámky...bolo toho veľa, asi nemá zmysel tu všetko písať, skôr uvediem príklad. ...Naposledy mi vyhodila na oči, že dieťa nemá čo spať s manželom, on sa má vyspať, lebo chodí do práce... Bábo si prechádza spánkovou regresiou a často sa v nocí budí, po niekoľkých dňoch som už bola ko a vystriedali sme sa s manželom. On nemá problém, pri výchove si pomáhame. Svojimi rečami a skutkami dáva často najavo, ako je pre ňu jej syn dôležitý, akoby mala potrebu si ho ochraňovať, to isté aj voči svojmu vnučaťu. Ja som tá druhoradá. Stále mu nosí obed... Pôrod som mala dosť náročný, tesne po ňom som mala aj nejaké neurologické komplikácie a hýbať som sa mohla iba s veľkými bolesťami. Keďže naše bábo malo alergiu na kravské mlieko, musela som si všetko variť. Ona nám vtedy často nosila veľa jedla, ale iba pre môjho manžela... Napr. Ryžu, do ktorého nastrúhala syr... Ten sa dá pridať aj do taniera, nemohla som si z toho dať... V podstate skoro nič z toho som si nikdy nemohla dať, všetko som si musela variť pre seba.Pre tie, ktoré má chcú kritizovať kvôli tomuto komentu... Áno, dieťa je moje a som

Strana
z2
nevenka
30. júl 2025
@anonym_8e9291

V mojich očiach ti svokra robí naschvál. Normálny človek by nedoniesol ako "pomoc" ryžu do ktorej zamieša syr.
Prvý krát som videla svokru a muzovho starkeho a len tak medzi rečou som spomenula, že mi nerobí dobre kysnuté cesto z normálneho droždia, ale ze práškové je ok. Keď som k nim prišla asi po mesiaci tak ma svokra privitala s tanierom na ktorom bolo škoricove osie hniezdo, so slovami, že prvý krát robila so sušeným droždim aby som si mohla dat aj ja. Toto urobí normálny človek, a nie analfabet ktorý robí naschvál.
A to co píše @anonym_0186f7, to je z cesty rovnako ako tvoja svokra.
Toto poporodna depresia ani zďaleka nie je, mladé mamičky sú rozmaznané 👏 a nesťažuj sa, iní ľudia to majú horšie 😄😄😄😄😄 toto bude podobný kvietok ako tvoja svokra.

@anonym_8e9291 presne ako moja mama. Ked moj priatel prisiel ku nam a vedela, ze nemoze sezam, tak ho vyhodila z domu a pecie slane vsetko bez neho, dava lanove semiacka, ked tak...a to iste s makom, napecie najprv tvarohove, jablkove, orechove zaviny a makove osobitne na plech ako posledne, aby sme my mali aj makove a zaoven mohol jest moj priatel, uz manzel. A vzdy to takto robi. Neviem si predstavit, ze by mu robila naschval, aby nemohol on jest.

anonym_098051
30. júl 2025

To nie sú hormony, to je svorka krava 🤦🏽‍♀️🥴 Prvýkrát počujem o ryzi so syrom,.. To mi príde už vyslovene naschval, aby si ani náhodou suchu ryžu nemohla dať. Normálny človek sa snaží pomôcť a nie len tvarit sa že pomáha a pritom provokuje. U nás svagor je vegán, tak hadaj čo? Vždy keď robíme nejakú oslavu, obed, vždy spravíme aj špeciálne jedlo preňho. Takto sa chova normálny človek. A nie mu naschval hodiť maso na tanier a rob si čo chceš, veď ja som ti jedlo dala..

nevenka
30. júl 2025

No moja ma po 70-ke, svokra je o 10 rokov mladsia od maminy a obe su normalne, prajne. To asi nebude generacne toto spravanie. Ale zavisi od konkretnych ludi.

anonym_95111b
30. júl 2025
@anonym_0186f7

Mas male babo, si unavena, hladná, výbuch hormónov, mozno ľahšia forma poporodne depky… preto si precitlivena a riešiš to až moc vo svojom vnutri. Nie je to uplne vhodne správanie od svokry, povedala by som, ze chladne a ignorantsky, ale v zivote ta este čakajú ine starosti a “skusky”, takze nad takýto žabomyší boj by som sa zvysoka vykašľala. Mas sa komu venovať! A mužovi by som varila ja, aby nemala pocit, ze sa oňho musí starat …
Na druhej strane, co som si všimla, mlade mamičky su veľmi rozmaznané a nic nevládzu. Ak si ten typ, ze nic nestihas a nezvladas ani základný chod domácnosti, tak to je ina situácia. Nebudú všetci okolo teba skakat, nemas jediná dieta si spánkovou regresiou, na to rýchlo zabudni. 😀

@anonym_0186f7 uf, ty budes asi podobna, ako pani svokra…nie, nie je jedina, ktora ma dieta so spankovou regresiou, su aj ine zeny, ktorych deti maju spankovu regresiu a tiez maju separacnu uzkost, zvracaju, boli ich brucho, nemozu jest urcite potraviny, maju reflux, hadzu sa o zem, lebo maju obdobie vzdoru alebo proste len revu, maju narocny temperament a mnoho ineho…to ale nie je dovod na to, aby sa k nej hocikto takto pasivno agresivne spraval a ani ty nie..radsej nech nenosi ani muzovi ked k nej sa takto sprava a vies co, radsej nech sa neukazuje vobec.

Ja vzdy zasnem nad spravanim zien, to len zeny si vedia takto ublizovat alebo robit prieky, ved to je nechutne a nie, nie je to o hormonoch, boze moj uz prestante vsetci zvalovat vsetko na hormony a hlavne to, ked sa niekto chova ako idiot k niekomu druhemu tak vlastne za to moze ten druhy, ktoremu sa taketo spravania dostava, lebo hormony….

vilma7
30. júl 2025

Tak jej slušne povedz, ,že si myslíš, že jej syn má kompetencie aby sa sam vedel rozhodnúť kde a ako prida ruku k dielu, keďže dieťa je aj jeho. Ostatne treba žiaľ uz len ignorovať.

andreakotesova
30. júl 2025

Pekne by som ju otočila vo dverách aj s hrncami.

lenka.25
30. júl 2025

Mám ešte horšiu , môj muž sa ma vždy zastal , vždy mame povedal svoje , no nikdy to nepomohlo . Musela som sa úplne od toho odosobniť . Pre mna je dôležité , že mám super muža a kvôli jeho matke , si určite nemienime pokaziť vzťah .

biba_18
30. júl 2025

je to krava a žiarli. kašli na ňu - len treba dať pozor aby nenaočkovala muža tým svojim jedom ...

anonym_e70ed8
31. júl 2025

Si uvedom, ze ty so svokrou ste uplne dvaja cudzi ludia. Nemusite si navzajom sadnut tak, ako si nesadnes s kolegynou, susedou, ci v triede niekedy so spoluziackou. A pritom.musite spolu nazivat. Nezamyslaj sa nad jej konanim, netrap sa, ber ju taku, aka je.

Strana
z2