Nešťastné manželstvo - peklo doma
Ahojte. Poprosím Vás, aby ste sa vyjadrili k mojej situácii lebo už sama neviem posúdiť, kde je chyba. Vzali sme sa s manželom pred 5 rokmi po ročnej známosti. Bol to dobrý človek, nosil ma na rukách, bol pozorný. Po svadbe ukázal takú tvár, že som nechápala čo sa to sním stalo. Týždeň po svadbe mi začal vyčítať, že prečo jem JEHO potraviny, budem žrať to, čo si ja kúpim, vypisoval na papieriky čo on kúpil a čo ja. Myslela som si, že žartuje, ale malo to rýchly spád. Ja som bola stále nemožná podľa neho, psychicky labilná a zdôrazňuje že by som bez neho bola nič a aj tak ho neopustím, lebo aj tak nemám kam ísť. Pred známymi sa tvári, ako vynikajúci manžel, no akonáhle zostaneme sami, ukáže vlastnú tvár. Vrieska po mne, uráža ma a vraví, že by ma aj tak nikto nechcel. Som nezávislá od neho. Pracujem na dvoch miestach, študujem, starám sa vzorne o domácnosť, všetko si sama kupujem, financuje, dbam o svoj vzhľad, nikdy sa ma nepýtal, či nepotrebujem na niečo peniaze. Spoločný účet nemáme.Ja často ťahám 12ky.Z jednej roboty idem do druhej a on mi vyčíta, že on chudák aký je prepracovaný, nech skúsim jeho robotu(robí 8 hodín) denne. Stale počúvam, ze kvôli mne nemá peniaze, všetko platí on a aký je on chudák kvôli mne🤷🏼♀️ Keď niečo kúpim do domácnosti, zhadzuje ma a očividne mi zavidi. Mam kvôli nemu už zdravotné problémy, ale stále dúfam že sa raz umúdri, dozreje a príde na to, co v živote má..
@dzupolienka tak dúfaj ďalej a k tomu si s ním strihni aspoň dve deti... 🙄 Bože, ženy, kde na týchto kreténov chodíte??? To bol nejaký výpredaj? 😖
@dzupolienka vymyslene, ak nie preco to riesis az teraz?
prioritne sa postaraj sama o seba, kým nebude neskoro, nemáte žiadne vážne záväzky
@dzupolienka mala si zlý vzor u otca, podvedome si išla do toho, čo si poznala z domu. Narcistický manipulátor. To je nálepka tvojho chlapa. Oni sa správajú všetci rovnako, majú rovnakú dynamiku vo vzťahoch. Keď ženu lákajú, prezentujú sa ako najlepší chlapi pod slnkom. Po svadbe odhodia masku, odizolujú ženu od známych a rodiny a začnú si na nej vyvršovať svoje mizerné ego.
Od tohoto psychopata okamžite odíď, dom poriešite po rozvode, hlavne neotehotnieť, lebo sa ho nezbavíš ďalších 20 rokov a bude ťa týrať cez decko.
Zasa odporučím podcasty od Jana Dvořáka: Poznej svého psychopata.
@dzupolienka nedozreje neumúdri sa a na nič nepríde... To ty sa konečne umúdri a pošli ho k vode...
@dzupolienka jediné, čo mi napadlo, keď som čítala tvoj príspevok bolo: " běž Foreste, běž a nezastavuj se!"
@stanulienkat toto nie je pravdivá téma - teda to nie je dobrý príklad. Ináč rozvodovosť je cez 40% - to nebude dĺžkou vzťahu pred svadbou. Ale táto téme nie je dobrý príklad, život s manipulátorom je peklo a ak ťa nedržia deti, utekáš preč čo najskôr. Vvytiahne nôž a ona nemá pocit strachu, ešte ho podpichne? Jasné, uverí len ten, kto s manipulátorom nežil.
Tak ak nechceš stráviť aj zvyšok života tak ako si strávila detstvo tak odíď.
@hopsas asi máš pravdu,,,len aby sa o niečom písalo ?
Fake téma. A keby náhodou nie, to odkiaľ zhadzujú takýchto kktkov? Že podpáli dom, haha, no jasné.
No uz sa netreba namahat prispievat do diskusie, autorka uz nema ucet na MK
@dzupolienka dobre, tak skusaj dalej a bud trpezliva, mozno raz...
@tiezjedna
@domkakvet
@martinka17
@drahomirrra ... kočenky,,, sú i takí, čo ukážu pravú tvár po svadbe. Ja som mala šťastie, že som ho prekukla na začiatku vzťahu.. Nikam nechodiť, ani mne návšteva, ani nikoho volať, byt dať prepísať naňho.... ale on mohol, všade...
@isis234 ale neostanes žiť v takom vzťahu roky ako ti písala členka, ktorá si už aj zrušila profil. a ešte napíše vraj mu odvravaka a nachádzala ho, nech si pichne? Blbosť, ja som takého chlapa mala, ja viem aké to je a čoho všetkého je schopný.
@dzupolienka isto sa neumudry. Bude lepšie keď ho necháš ísť kade ľahšie.
@domkakvet ano, je to dlhá doba,,, ona verila že sa zmení k lepšiemu.... slepá láska z jej strany...
@martinka17 veru nie.... mne padla sánka, keď hovoril také veci... nie, neprosím... papuča veľkááá a ja pod ňou...prečo??? lebo jeho ego hrá prím??? Mal smolu. Povedala som mu, že si musí nájsť dievča, ktoré si preškolí podľa seba,,, ale ja som už na preškolenie neni
Kamošku bil muž, monokle pod čami a ona... že tak to má byť.. dohovárali sme jej,,, nedala si poradiť.
@isis234 tak to nebol manipulátor. To nie je takto jednoducho - nadávam a som pán tvorstva z večera do rána, Ten ťa postupne namotá na krásne reči, muž snov, dokonaly muž, priateľ, .... Postupne to pride- odstrihne ťa od každého z rodiny, priateľov..... Takže sánka by ti tak ľahko nepadla. Takéto správanie ako je tu je opísané príde až keď máš vygumovany mozog. A aj to začína najprv ako citové vydieranie, ako ťa neskutočne miluje, obetoval sa, všetko robí len pre teba, dáva ti celý život ale ty proste nevieš vrátiť lásku, nemiluješ ho ako on teba..... Tvoj bol zrejme len agresívny blbec.
@martinka17 aj on vravel ako sa obetuje pre mňa....a mám si toho vážiť..... tváril sa ako milujúci človek... mal dve tváre...
@dzupolienka Rok hral divadielko,kým ťa dostal pred oltár.Potom sa už nemusel pretvarovať ,tak sa ukázal ,,v plnej kráse,, . Nemusíš utekať,si silná žena, odíď ako kráľovná so vztýčenou hlavou.On je hrdina,kým vidí,že sa snažíš.Bude ťa zastrašovať a vyhrážať sa ale keď mu ukážeš svoju silu, ktorú určite v sebe máš, (lebo 5 rokov teroru znesie iba silná žena)tak spľasne ako bublina.Veľa šťastia ti prajem
A čo konkrétne ťa pri ňom drží? Ty si nejaká masochistka? Veď nech sa s tým domom podpáli aj on sám, bolo by mi to jedno. Stratila si “len” 5 rokov života. Možeš sa pohnúť ďalej.
@dzupolienka nezmeni sa, odid
Ty sa zrejme vyzivas v utrpeni. Inak by si nebola s takymto muzom. Najlepsie roky zahadzujes s tyranom a naivne si myslis,ze to zachranis. Cakas medailu za statocnost vydrzat v takomto manzelstve. Ale sklamem ta,toto nie je ziadna cnosť skor prejav slabosti odist.
Kvôli tomu aké si mala detstvo, máš takéhoto partnera. Nikdy sa to nezlepší, on sa nezmení, vybrala si presne takého človeka ktorý ti preukazuje “lásku” takou formou akú jedinú poznáš z domu. Kým nepochopíš aké máš naučené vzorce z detstva a neporiešiš si to na terapii. Na IG je jeden výborný https://www.instagram.com/poviem_ti_to?igsh=djl...
Neumudri sa nedozreje nezmení sa. Je to psychopat a to čo robí bude ešte stupňovať keď vidí že mu to vychádza. Umudrit sa a dozrieť k rozhodnutiu ukončiť psychické tyranie a odísť musis ty. To že s ním budeš trpieť je tvoja voľba. Ale môže ti to x ľudí hovoriť rozhodnutie musí prísť v tebe. Každý má iný prah bolesti. "Kým ťa život neboli viac ako zmena nepohnes s ničím." Je mi ťa hlboko ľudsky ľúto.
@dzupolienka Sorry,ale na co sem pises,chcela si sa pochvalit?Aky mas strasny zivot so psychopatom?Pretoze to on je..😏 Bud s nim bud a cakaj na nemozne,ze sa zmeni a bude ta milovat,alebo odid a rozved sa s tymto chorym clovekom,kt si ta vobec ale vobec nevazi..A ano nemiluje ta,a ano,nikdy sa nezmeni,toto je typ cloveka,kt ak nieco chce,tak sa dokaze pretvarovat tak,aby to aj dostal..Bezcharakterny magor..Ja na tvojom mieste necakam ani sekundu,po vsetkom co ti vravi,robi,len ukazuje ako ta nemiluje a nevazi si ta..by som s nim nebola za nic!Takze ti drzim prsty,nech si to v hlave a v srdci uvedomis a utecies od takeho kkta..🍀♥️
@dzupolienka aaaaa, inak si svojpravna hej??? 🤔 Popravde by som sa bála takého človeka, čo ešte v tej svojej chorej hlave vymyslí. Inak asi doma aj varíš aj peries a upratujem ty však? Veď aby mal panko čisté oblečenie. Keď si ja pomyslím, ako mne môj muž v piatok obbehal obchody, lebo nemali červenú reďkovku a vie, že ju mám veľmi rada, tak mi ju chcel kúpiť, mám výčitky aj za teba, že si stále v nefunkčnom manželstve. Už dávno si mala byť preč, inak skončíš na liekoch. Utekaj, držím ti palceky 👍.

@dzupolienka a píšeš sem naco ? Pochváliť sa svojim masochizmom ?
Chceš potľapkat po pleci aka si ty hrdinka co všetko v mene lásky znášaš?
Ze ake ma on diagnózy? Nad svojimi diagnózami sa zamysli radšej
Vieščo ešte pochopím ženu ktorá je týraná a napíše sem lebo hľadá podporu a odvahu odísť zo vzťahu, ale takéto ako ty nie.
Len sa sťažovať aký je on zlý a ty chudatko milujúce to trpíš aby nepodpalil dom a nezabil čoklov. Lebo nikoho už nemáš, všetkých si poslala do prdele koli chlapovi, tak treba aspoň anonymne hľadať niekoho kto ta poľutuje. Psycho párik ste obidvaja