icon

Netaktný chlap vo vzťahu

Včera o 21:47

Ahojte ,
stretavam sa s jednym chlapom priblizne treti mesiac. Do vztahu sme este nevhupli a uprimne ani neviem ci je to dobra volba. Uplne na zaciatku bolo fajn, avsak zacala som si vsimat v poslednom case, ze je netaktny. Ak je s kamosmi, ked si takto rozumeju nech rozprava Ale pri zene a v spolocnosti by sa mal drzat v urcitych veciach. Mam fakt pocit, ze usta mu idu skor ako porozmysla co povie. Neuvedomuje si, ze to co povie moze mat dopad. Skusala som mu povedat ze to nie je prijemne, zeby mal uz vediet , co si kde moze dovolit povedat a pri kom. No zeby som videla nejaku extra zmenu tak to nie. Mam sa o to este nejak pokusit alebo to rovno zabalit.

Strana
z2
dollyzv
Včera o 21:49

Rovno to zabal..hulváta na bieleho princa nezmeníš

anonym_9ce809
Včera o 21:50

skús dať príklad situácie nech si viem predstaviť..

barborkabar
Včera o 21:55

Už keď ti po tak krátkej dobe tieto veci udierajú do očí, vadia ti, to bude časom len horšie. Radšej sa vráť z kratšej cesty, ako sa hovorí.

zelenina1
Včera o 21:58

Nepovedala si nam absolutne nic konkretne 🙂 Stale je tu teda moznost, ze on je v pohode a ty si zbytocne precitlivena.

Ak sa pred kamaratmi sprava uplne rovnako ako pred tebou - znamena to ze je v tvojej pritomnosti uvolneny a nic pred tebou neskryva.

deedol
Včera o 21:59

ak ti to prekaza, tak asi nie ste pre seba vhodni. mozno inej by to neprekazalao - ked das konkretny priklad, uvidis podla reakcii.

autor
Včera o 22:07
@anonym_9ce809

skús dať príklad situácie nech si viem predstaviť..

@anonym_9ce809 tak dnes napriklad, robila som si poriadok s fotkami a ukazala som mu fotku spred asi 4 rokov, ziadna velka zmena postava rovnaka , akurat tam som mala dlhe vlasy a okuliare. Odpisal len ze ci tie fotky som vyhrabala z muzea. Dotklo sa ma to. Na to ze sa pozname kratky cas a take pise.

deedol
Včera o 22:10
@anonym_autor

@anonym_9ce809 tak dnes napriklad, robila som si poriadok s fotkami a ukazala som mu fotku spred asi 4 rokov, ziadna velka zmena postava rovnaka , akurat tam som mala dlhe vlasy a okuliare. Odpisal len ze ci tie fotky som vyhrabala z muzea. Dotklo sa ma to. Na to ze sa pozname kratky cas a take pise.

@anonym_autor tento konkretny priklad sa mi nezda netaktny, ale skor ako pokus o humor (ktory ti moze nesediet). hod este nejaky priklad, lebo ja som si povodne predstavovala nejake vulgarizmy alebo co.

enmery
Včera o 22:15

Zabaliť.
A prečo?Ak ani poriadne nie ste spolu a už Ti na ňom vadia veci a chceš ho meniť, to ti prìde ako základ psychicky zdravého funkčného vzťahu? Preber sa.

deti95060810
Včera o 22:19

už by som sa mu neozvala. Tratíš čas.

anonym_85053e
Včera o 22:21

Ja mám zas opačný názor ako majú ženy vyššie. Mám netaktného hulvata za muza, sama mu hocikedy poviem že je hovado, lebo niekedy fakt nerozmýšľa . Sme spolu 16 rokov. A popravde som rada že je taký aký je, povieme si veci na rovinu, bez urazania, tichej domácnosti bez okolkov všetko na rovinu. Ale to musíš byt tak nastavená aj ty. Ak si citlivá duša, urážlivá (skús sa zamyslieť možno si to nechceš pripustiť že taká si), panovacna tak tudy cesta nevede, bohužiaľ …. Na druhej strane je to ten najlepší otec, pomáha v domácnosti, stará sa, neflaka sa, nepije, trávi s nami všetok čas …. Len si nedáva servítku pred ústa ale zas ani ja … akurát čo som si všimla po tých rokoch že ja som bola vždy ta ,,taktna” a to sa dosť zmenilo (neviem či jeho vplyvom alebo vekom) fľusnem pravdu do tvare komukoľvek a poviem čo si myslím bez toho aby som si uvedomila že to môže toho dotyčného zaboliet (ale zas som nikdy nebola empatická) … ťažko povedať či ti ako chlap sedí …. Ja by som nemenila

autor
Včera o 22:22
@deedol

@anonym_autor tento konkretny priklad sa mi nezda netaktny, ale skor ako pokus o humor (ktory ti moze nesediet). hod este nejaky priklad, lebo ja som si povodne predstavovala nejake vulgarizmy alebo co.

@deedol dalsi priklad , ktory mi on povedal, jeho mamina , ktora je uz na dochodku, sa ho opytala ci by sa nedalo niekde na ulici otocit autom. On soferoval. A on jej nato povedal , ci je uz nacisto mimo. Takto rozpravat o vlastnej mame. Tak na toto som len pozerala. To uz mi pride ako neslusnost nie ze netaktnost.

deedol
Včera o 22:27
@anonym_autor

@deedol dalsi priklad , ktory mi on povedal, jeho mamina , ktora je uz na dochodku, sa ho opytala ci by sa nedalo niekde na ulici otocit autom. On soferoval. A on jej nato povedal , ci je uz nacisto mimo. Takto rozpravat o vlastnej mame. Tak na toto som len pozerala. To uz mi pride ako neslusnost nie ze netaktnost.

@anonym_autor okej uz po tych prikladoch chapem, co si myslela, a ako som pisala vyssie, toto je prudko individualne. niekomu by to neprekazalo, niekomu ano, niekto sa vie povzniest, niekto nie. ja mam tiez dost priamociareho muza, ale mne to vyhovuje. ty si zrejme ina povaha, co je uplne ok, len teda s tymto to asi nepojde a hladaj dalej. nie kazdy ti musi sediet.

haley7897
Včera o 22:35

Ja tomuto nerozumiem. A je to tu častý jav; stretnem niekoho, vidím, ze sme : nekompatibilny, je hulvat, toxický... doplň podľa seba, ale vztah na základe toho nevyhodnotim a neukoncim, ale naopak ho predlžujem a pokračujem čakajúc na zázrak. Ideálne stratím roky, otehotniem atd.
Ženy, ved randime na to, aby sme zistili, ci je ten človek vhodný. Preco randenie povysujete na vzťah a zotrvávate v ňom ked nespĺňa ani minimálne naroky?

biba_18
Včera o 22:53

poznám také netykavky ako ty, áno 😏

anonym_7482df
Dnes o 02:58

Tak najvyšší čas to asi ukončiť. Zjavne sa k sebe nehodíte. Čo je to za vzťah, kde jeden vedie druhému kázne o morálke a ten druhý pre pokoj v rodine stojí radšej naškrobený v pozore, lebo sa to tak vraj patrí? Hrôza už len tá predstava. Hľadaj k sebe niekoho prirodzene kompatibilného.

slovakboy
Dnes o 04:32

@anonym_autor daj na pocit. Na inštinkt. Ten neklame. Ženy vedia vyňuchať navonok zlom mužovi to dobré (ako to vedela aj tá moja😊) ale vedia na miláčikovi okolia nájsť aj tie veci, čo vadia a budú vadiť vždy. Na druhej strane tri mesiace je krátka doba a on možno ozaj len zle komunikuje no nemusí byt taký. Všímaj si ako často sa mu to stáva, jasne mu vyjadrí tvoje pocity keď sa to stane, len pocity nie hodnotenia jeho osoby, a všímaj si aj ako reaguje keď ty vyjadríš nespokojnosť. To je dôležité. Na začiatku vzťahu sa muži vedia zmeniť a dokonca sú z toho radi. Sleduj, či je ochotný robiť kompromisy a vychádzať ti v ústrety. Zas nie vždy musíš ty vyhrať. Niekedy na začiatku dochádza aj k takému boju - vyjasňovanie si postojov, strety ostrých hrán. Boj o moc vo vzťahu. To nemusí byt zlé. Dôležité je aby sa tie ostré hrany obrusovali, aby v boji o moc vždy ostala pre druhého vlastná rola a kompetencia vo vzťahu, aby nie všetky boje chcel ten druhý vyhrať. To platí aj pre teba.

tykat
Dnes o 04:59
@anonym_autor

@anonym_autor a preco si mu ukazovala tu fotku? Aku reakciu si cakala? Fakt ma to zaujima.

anonym_85053e
Dnes o 05:48
@anonym_autor

@anonym_autor on vôbec nemusí byt zlý len ty si precitlivelá. Ako zamýšľať sa vôbec nad takou blbostou ktorú on bral pravdepodobne ako vtip je dosť detinské. On ti jednoducho nesadol povahovo tak utekaj lebo lepšie už nebude. Ako píšu vyššie ,,hrany sa mu neobrusia”. Mám to doma, vidím to, ale neberiem si to k srdcu lebo u nás je ake da také dostane a uťahujeme si zo seba spoločne. Ak by som mala takto citlivo reagovať (alebo aj on) na každú ustipacnu poznámku, ktorú jeden z nás povie tak už spolu nie sme dávno.

anonym_70fbe4
Dnes o 06:20

Niekomu by tie hlupe poznamky nevadili, ako sa pise vyssie. Ak tebe badia, nie je o com. Budes sa za neho hanbit aj v spolocnosti. Ja mam nieco podobne. Moj az nerealne zvelicuje. Niekedy v spolocnosti to musim zehlit. Niekedy som si to nevsimla, sme uz dlho spolu a zmenili sme sa. On v tomto.

anonym_19a46b
Dnes o 06:24

Poradím ti, zober ho do Tesca na nákup v najvyššie špičke. Hneď sa praví jeho charakter - od správania sa pri parkovaní až po prejav voči ľudom v obchode a predavačkám....

anonym_19a46b
Dnes o 06:26
@deedol

@anonym_autor okej uz po tych prikladoch chapem, co si myslela, a ako som pisala vyssie, toto je prudko individualne. niekomu by to neprekazalo, niekomu ano, niekto sa vie povzniest, niekto nie. ja mam tiez dost priamociareho muza, ale mne to vyhovuje. ty si zrejme ina povaha, co je uplne ok, len teda s tymto to asi nepojde a hladaj dalej. nie kazdy ti musi sediet.

@deedol podľa mňa, priamočiarosť je úplne iná vlastnosť ako netaktnosť. A v tomto pripade, by som povedala, že sa jedná skor o neúctu. Aspoň v tom prípade, čo sa mami týka

anonym_3bc305
Dnes o 06:49

@anonym_autor prenechala by som ho takej, ktorej nevadí neúcta k vlastnej matke a krčmový humor, intuícia ťa neklame.

lentakyterapeut
Dnes o 07:04

Jednoducha odpoved. Kazdy z nas mame urcitu vysku intelektu, IQ, slusne spravanie atd... Kazdy by si mal hladat seberovneho nie opicku. Za mna strata casu. Nezmeni sa a moze byt iba horsie.

anonym_e1262c
Dnes o 07:14

Ak chceš dopredu meniť chlapa a ešte spolu nieste,tak to je koniec
Si premysli čo vlastne riešis
Že nieje iný na výber,tak rozmyslas nad ,, hocičím,?
Na výber je vždy len treba otvoriť sa inde a nezahadzovat cas

anonym_f1e22f
Dnes o 07:29
@biba_18

poznám také netykavky ako ty, áno 😏

@biba_18 tu celkom nemas pravdu, spravat sa k mame takto, tak sa bude spravat k nej rovnako. Jej to nevyhovuje a mne by tiez takyto hnup nevyhovobal, vo vztahu treba respekt a slusne spravanie k tomu patri. Take malickosti si treba vsimat a potom zeny nebudu sklamane s dvoma detmi na krku

anonym_85053e
Dnes o 07:33
@anonym_f1e22f

@biba_18 tu celkom nemas pravdu, spravat sa k mame takto, tak sa bude spravat k nej rovnako. Jej to nevyhovuje a mne by tiez takyto hnup nevyhovobal, vo vztahu treba respekt a slusne spravanie k tomu patri. Take malickosti si treba vsimat a potom zeny nebudu sklamane s dvoma detmi na krku

@anonym_f1e22f prepáč ale môj sa tiež k mame nespráva s najväčšou úctou, možno to veľa ľudí odsúdi aj keď nepozná pozadie. Moja svokra je jednoducho zlý človek a ak by jej pritakával na jej názory a správal sa k nej tak ako sa vyžaduje tak by v živote nemal vlastnú rodinu.

biba_18
Dnes o 07:43

@anonym_f1e22f a ako sa správal k mame - spýtal sa či je mimo ... nenadával, netrieskal pri tom do volantu, nič extra ... asi som mimo už aj ja ja keď čítam tieto naveľa kydy 😒

anonym_cd325f
Dnes o 07:49
@anonym_autor

@anonym_autor ja tento pasivno agresivny - akoze humor poznam...mala som ho plnym priehrstim nikolko rokov .respektujuci muz toto z ust nevypusti...utiekla by som

anonym_ea46b6
Autor odpoveď zmazal
biba_18
Dnes o 07:57

@anonym_cd325f ale fakt nepreháňajte, to či ťa rešpektuje alebo nie nemá nič s humorom ...

Strana
z2