icon

Netúžim po svadbe. Je to normálne?

22. apr 2024

Ahojte, s priatelom sme spolu 5rokov, vsetko klape, rozumieme si, par rokov byvame spolu a o dva tyzdne mam termin porodu. Vsetko mi vyhovuje tak ako je. Velakrat sme sa rozpravali o svadbe, on to vidi ako dalsiu metu-ako zavazok, ze sme rodina. Ja mu stale vysvetlujem, ze mne svadbu, papier, ci rovnake priezvisko k zivotu nechyba. Mozno aj pretoze mam rozvedenych rodicov a nemyslim, ze ten papier zarucuje nejaku stabilitu, podporu, lasku. Ze sa casom nieco nepokazi. Nechcem sa proste vydavat. Priatel vsak vcera vytiahol prsten a uplne ma zaskocil, myslela som, ze to chape. Ze to mame medzi sebou vyriesene…Som divna, ked netuzim po svadbe? Som divna, ze ma ten prsten zaskocil? Vhupli by ste do manzelstva aj ked ste po nom netuzili aby ste boli aj papierovo “rodina”?

Strana
z3
enmery
Autor odpoveď zmazal
lalu_sk111
24. apr 2024

je to kazdeho vec a aj tvoja ako vnimas manzelstvo. Ale v mojich ociach je manzelstvo viac ako len papier..nie je to len o vdovskom dochodku. Mozno teraz ti nic nechyba a mas penazi dost ale tieto veci mozu byt aj velmi dolezite v inych chvilach zivota. Skor by som isla do hlbky v sebe co ti brani? Mozno to je znakom, ze nieco nie je zahojene.. ale je to tvoja volba a nikto ta nemoze nutit ani sudit ist do manzelstva.

vera55555
3. máj 2024

@iwanka222 po pravde už len preto že sa má to synček pýta tak by som do toho šla. Aj keby som nechcela ... Jasné každý má na to iný názor ale deti si na také veci dosť senzibilne. Vedia to vnímať ale nevedia vyjadriť či by chceli alebo nechcú svojim názorom sklamať rodičov. Viem že deti nemôžu rozhodovať o našich životoch ale aj my často rozhodujeme o ich životoch a nie vždy sa rozhodneme správne. A preto ak by to malo pomôcť v lepšom psychickom vývoji môjho dieťaťa tak by som do svadby určite išla

maxalla
3. máj 2024

Tiež mi predstava manzelstva vadi. A tiez som to vzdy jasne komunikovala na zaciatku. Mam aj taku skusenost, ze partner si myslel, ze po case zmenim nazor. Tam nepomaha nic ine, len ziadost o ruku odmietnuť a vzdy jasne ale citlivo povedat, ze manzelstvo nechces ani teraz a ani v buducnosti. Ja som stale ocenila gesto, uvezpecila ho, ze ho lubim, ale vydavat sa nechcem a ani nebudem chciet. Aby sa mohol rozhodnut, ci v takom vztahu byt chce, alebo nie.
Sama by som do manzelstva nevstupila len preto, abysom zachranila vztah. Je to pre mna zasadna otazka spolocneho fungovania. Bud sme na jednej vlne, alebo nie. Ale nevravim, ze je to tak spravne. Pre niekoho moze byt podstatnejsi vztah a je ochotny preto do manzelstva vstupit napriek tomu, ze sa mu ta predstava nepaci. To uz si musis v sebe poriesit sama, co si a co nie si ochotna pre vztah urobit. Toto je u mna uz za hranicou.

mimachicha
30. máj 2024

Nie si presvedcena o svadbe alebo o vasom vztahu?

Strana
z3