Neustále poznámky na vzhľad
Priznám sa že mám problém so svojím sebavedomim ale nedokážem pochopiť ľudí ktorí neustále riešia moj vzhľad. A to hlavne rodinní a blízki ľudia. Hlavne na vec, ktorú nedokážem zmeniť (napríklad výška, tón pleti, postava (genetika)). Neustále majú ohladom toho poznámky i keď som ich viackrát slušne poprosila aby o tom nehovorili že ja nemám čarovný prútik a nedokazem to zmeniť ihneď. Nedajú si povedať a mňa to trápi. Keď mi to povie niekto cudzí, utrusim mu niečo na oplátku, ale keď to povie rodina, nechcem im ublížiť. Čo g takej situácii robiť? A ešte keď vás tá vec zožeria a niekto vám ju pripomenie..
Autorka Btw Táňa Pauhofova je tiež bledá a pozri aká herečka. Toto nie je o tvojej bledosti ako takej ale o tom či si ty s tým ôk alebo nie. Nabudúce keď rodicia do teba rypnu, povedz im: povedz mne sa to páči a hotovo.
Odpovedat sa da hocico,ale ci to ma vyznam?idealne dosiahnut,aby ti to bolo jedno.ale pre srandu- si nejaka bleda- no,to ked som ta zbadala.alebo- ano?mozno trochu zle vidis.alebo- ano,strasne som chora.si chuda?kedy priberies?- ked ty (tvoj muz)schudnes.alebo-ano,snazim sa,nech nie som buchta ako tuto tetky. Alebo- viem,vravia mi,ze uplna modelka,uz ma to nebavi...atd
Ja Ta uuuplne chápem. Presne som to mala rovnako, hlavne Ta bledost (tu stále mám 🙄), vahovo som už trochu pribrala vekom, tak lepšie 🙂
Ale na tu bledost mi vždy mama povie (nie v zlom), tiež ma to nebaví počúvať, neni na to ani čo povedať… Dokonca keď som s malou u jej lekárky, tak sa ma vždy opýta, či sa ja cítim dobre, že som strašne bleda. 🙈😂😂😂 A ma pravdu, chápem to. Ale ja som aj hodne chudokrvna a to súvisí proste… tak bud poviem toto, čo je pravda, že viem, som chudokrvna. Alebo použijem červeň na licka umelú a hneď mám zdravšiu farbu, ani makeup netreba, toto úplne stačí. Drz sa ✊✊💕
ty im nechces ublizit, a oni tebe ublizuju... mozno tam bude problem. Skus odpovedat, ze to su veci, ktore neovplynis, uz ti ho niekolkokrat hovorili, a nevidis v tom zmysel, to opakovat pri kazdej navsteve. Ci maju problem s pamatou? Skus tiez popracovat na sebevedomi, byt bledy je cool 🙂
@autor ludi nezmeniš, seba áno v zmysle toho, že si to nebudeš pripustat brať to ako urážku. Popracuj na sebavedomí,sebalaske. Hlúpe poznámky jednym uchom dnu, druhým von prípadne nejakú odpalujucu odpoveď. Adela Vinceova v jednom rozhovore povedala,že to čo má v sebe spracované, s čím je zmierena neberie od iných ako urážku.
@kittykat22
a kvetinacom aspom tym od tej elkej palmy a z palenej hliny 😁
@ketrint ďakujem. Popravde bledost ma nikdy netrápila, ale čím viaci to začali vravieť, tým viac som sa nad tým začala zamyslat a začalo ma to aj trápiť. Ale určite nie nejak extra len tie poznámky mi idú už na nervy.
Odpovedám väčšinou slušne typu: áno viem/som taká už odjakživa to predsa vieš/alebo to ignorujem
Čo sa týka postavy tá ma mega trapi, som dosť podvyzena na svoj vek a výšku. Ale našťastie mi to nijak neovolyvnilo zdravie proste som takáto už roky. Je to pre mňa dosť citlivé, tí ľudia vedia že by som chcela pribrať kľudne aj 20kil, ale stále to riešia. Proste toto mi ubližuje. A ešte keď mi to povie žena ktorá je pri sebe, problémy so srdcom a vysokým tlakom. Nikdy v živote by som si nedovolila povedať jej nech schudne.
Mozno si anemicka. Kazdopadne byt bleda a stihla je fajn a ak si aj vyssia, tak dalsi benefit.

Ja som tiez bleda a zboznujem to 🥰