Neviem ako ďalej vo vzťahu s priateľkou
Zdravim, neviem ani ako začať, založil som si účet na modrom koníku kvôli jednej veci ktorá ma dosť trápi. Mám 21rokov, odkedy som zmaturoval tak som šiel pracovať do zahraničia už to bude druhý rok. Priateľka má 21 rokov, nezamestnaná. Spoznali sme sa pred pol rokom a na začiatku bolo všetko fajn no poslednú dobu sa väčšinou chytneme na somarine. Prvá vec čo ma trápi tak je tá že nepracuje, keď som sa pýtal prečo si nehľadá prácu tak vravela že hľadá si prácu ale takú kde nebude musieť robiť manuálne. Pracovala 3 týždne v nejakom sklade ale po 3 týždňoch sa nato vykašľala lebo ju to nebavilo.
To bolo ešte v lete. No už bude ochvilu nový rok a ona stále nechodí do roboty. Vravel som jej ešte v septembri či už našla nejakú prácu a odpovedala mi nato že je veľmi unavená po dovolenke že v septembri nebude môcť. V októbri ak som sa spýtal či už našla nejakú prácu tak reagovala dosť agresívne že čo sa do toho starám že ona má dosť peňazí... Tak som sa spýtal či plánuje ísť tento rok do práce a povedala že asi nie lebo začína zima a ona v zime nepôjde do roboty lebo chce tráviť čas s rodinou, vraj peniaze niesu všetko že to neskôr aj ja pochopím. Kvôli ďalšej veci čo sme sa hádali tak mi stále vyčítala keď som bol v zahraničí že prečo chodím do zahraničia že ona by ma chcela mať doma, tak som jej odpovedal že by som si chcel zarobiť na bývanie a mi začala vyčítať že stále len na prácu myslím že peňazí nebudem mať nikdy dosť a vec je taká že som dosť mladý a keď mám možnosť mať vlastné bývanie v 25 rokov tak nevidím dôvod prečo to nevyužiť. Spomenul som jej že sa mi naskytla od nového roka práca z inej firmy za lepšie peniaze s tým že by som si na to bývanie mohol zarobiť ešte skôr ale kvôli frajerke som to musel zrušiť lebo s tým nesúhlasila, vraj by sme sa videli len pár dní v mesiaci. Spýtal som sa jej že ako mám našetriť na vlastné bývanie a odpovedala že peniaze mi dajú buď moji rodičia alebo jej a keď som odpovedal že si na bývanie chcem zarobiť sám tak bola nasratá. Ak som na turnuse v práci tak s ňou volám skoro každý deň. Sú dni kedy sa mi nechce volať lebo som dosť unavený z práce keďže začínam v práci o 6:00 a končím o 18:00 a vtedy nastane hádka že keď sa mi niekedy nechce volať lebo som fakt unavený z roboty čo ona to nepochopí keďže nepracuje a ja behám celý deň po stavbe tak mi vyčíta že čo sa jej nevenujem a keď jej poviem že som unavený tak napíše že má ona až tak unavuje že nechcem volať... Ak som doma tak sa jej venujem každý deň no momentálne som ochorel a dneska som jej napísal že sa nechcem stretnúť žeby som ju nenakazil a mi napísala že je veľmi sklamala že pri nej by som sa hneď uzdravil. Včera som bol s ňou celý deň a večer ak mi volal kamarát s ktorým som sa už vyše mesiaca nevidel tak bola nasratá že čo mi volá kamarát že teraz som pri nej. Ďalšia vec čo ma trápi tak sa pohadame kvôli tomu že niekedy si chcem ísť aj s kamošmi užiť vonku do mesta a to ju dosť trápi, robí drámu, píše slohovky jak ju neľúbim a podobne...
Ak som jej povedal že chcem mať aspoň nejaký voľný deň tak namna vyletela že ona mňa má na prvom mieste že to čaká aj odomna že ju budem mať na prvom mieste.
Neviem čo mám robiť, ďakujem vám za každú radu lebo som už z toho dosť zúfalý 😞
keď už nečítate celú diskusiu, tak aspoň komentáre od autora, pred dvomi dňami sa rozišli
@lucka243 ako aj chápem že niekomu sa nechce čítať celú diskusiu 😀 Už keď som tu diskusiu založil tak sa snažím odpovedať na každý komentár. Veď nie každý má chuť alebo čas čítať 10 strán preto to aj chápem...
@fil1p21 ani nevieš aké správne rozhodnutie si urobil, že si sa tej manipulátorky zbavil. Gratulujem a prajem ti, aby si si našiel to správne dievča pre život. Verím tomu, že sa ti to podarí. 😉🍀 Ak ťa bude ona ešte prosiť nedaj sa nahovoriť na druhú šancu pre ňu. To by bolo to najhoršie čo by si mohol urobiť.
@anonym_642428 to máš pravdu. Urobil som chybu že som si ju vybral len kvôli tomu že prejavila na začiatku veľký záujem ale už niesme spolu čiže je to v poriadku. Život ide ďalej 😀
@fil1p21 Ešte ti poradím, musíš si nájsť niekoho kto ťa nebude len priťahovať alebo mať záujem, musíte byť naozaj priatelia. Aby keď opadne tá veľká zamilovanosť vás spájalo niečo hlbšie. Ľudí, ktorí vedľa seba iba vegetujú a po čase si idú na nervy je dosť, nemusíš byť ďalší 😉
Zabudol som napísať že ešte sa učím ďalší cudzí jazyk(NJ) keďže ho potrebujem k práci, dokonca som si zaplatil lektorku tak bola nasratá vraj je to zbytočnosť že sa mám radšej venovať jej...
@fil1p21 Nechcem ťa uraziť,ale utekaj od takejto vypočítanej mrchy. To je využívanie a majetnickosť.
@fil1p21 S takou to nemá budúcnosť, nečítala som všetko ale tuším som zachytila že si sa s ňou rozišiel a dobre si urobil 🙂 Ja som mala priateľa 7 rokov, boli sme spolu od 18 a po rozchode som tiež mala obavy že ostanem sama, že už do 30-ky nestihnem mať dieťa ako som vždy chcela. Chvíľku na to sa objavil môj terajší priateľ ani neviem ako.. a do 2 rokov máme doma 4 mesačného syna 😃 Takže držím palce s hľadaním tá pravá raz príde 🙂
P.S.: Ten môj bol predtým pár rokov sám pokiaľ sa mi raz sám neozval 🤣
@fil1p21 Mne osobne pomohlo sadnúť si k papieru a byť chvíľu offline.
Nie plánovanie, skôr odpovedanie si na pár otázok v tichu.
Keď má človek 21 rokov je ešte dosť mladý u obidvoch týmto narážam na tento fakt. Ja by som ťa chcel upozorniť na urýchlené a vopred nepremyslené kroky, ktoré by si mohol urobiť vo svojom vztahu k nej, ktoré by si neskôr mohol ľutovať a to napríklad rozísť sa s ňou. V tej dievčíne (neobhajujem ju) vidím trochu aj seba, pretože ja som bol tiež taký, že po strednej (odbornej) škole som mal tiež voľno, ale z dôvodu, aby som si odpočinul po náročnom 4 ročníku. Tiež som mal problém sa zamestnať, pretože mladého bez praxe a len so strednou nikdo resp. málokdo chce zamestnať. Ja som mal takýto režim, najskôr som si zopár mesiacov odpočinul, potom som si spravil vodičák sk.B v autoškole, ktorý mi zaplatili rodičia, tak ako aj môjmu staršiemu súrodencovi a až potom som robil dobrovoľnícku prácu ako venčenie psov pre útulok psov, pomáhal som v jednej kresťanskej komunite pri prideľovaný potravín pre sociálne slabších a ešte dačo myslím že som robil a toto všetko som napísal do svojho životopisu. Potom som zľavil zo svojich nárokov, pretože v začiatku tiež som nechcel robiť manuálne (tak ako ona), ale už som chcel aj to robiť ,keďže som potreboval ako mladý človek peniaze, tak som sa zamestnal cez jednu pracovnú agentúru vo fabrike. Práca vo fabrike dosť individuálna, záleží na akú pozíciu ťa pridelia a od konkrétnej fabriky. Zachvíľu mám 23 rokov. Neľutujem, že som zľavil z nárokov. Myslím, že som dal aspoň návod ako zamestnať.
@orisker podľa mňa iba potreboval uistenie, ze robí správnu vec, a MK mu to poskytlo... Mne sa paci, ze vie definovať svoje potreby, vnútornú motiváciu, hovoria za neho činy miesto slov a vie prijať rozhodnutie... Fandím mu ale aj ex priateľke prajem nech sa dokáže z toho poučiť, ešte je mladučká a môže to byť nápomocná lekcia, najmä keď vyrastala a zotrváva v tak nezdravom vzorci...
@anonym_186f70
toto je o debilnej lenivej tupej lemravosti! Pokial ma clovek miernu retardaciu alebo inu chorobu a dokaze fungovat ako ona, je to v takom pripade uspech! U nej je to na hanbu sveta a este maj iq tikve - oni to chcu riesit s jeho rodicmi!?? Ram niet o com, cela rodina vadnych a otec to vzdal, radsrj odisiel mimo Sk az nevidi tu prostotu doma.
@anonym_fca2d9
nikdy sa nepouci, ona ho nemiluje len potrebuje somara otras sa a babku na manipulivanie a aikanz.
@fil1p21 ani nevieš aké správne rozhodnutie si urobil, že si sa tej manipulátorky zbavil. Gratulujem a prajem ti, aby si si našiel to správne dievča pre život. Verím tomu, že sa ti to podarí. 😉🍀 Ak ťa bude ona ešte prosiť nedaj sa nahovoriť na druhú šancu pre ňu. To by bolo to najhoršie čo by si mohol urobiť.
@weronika171717 žiadna druhá šanca nebude aj keby na kolenách prosila že sa zmení. Takého výhovorky že nemôže nastúpiť do roboty lebo je unavená z dovolenky ta akože nič v zlom ale radšej sám budem jak s takou osobou. Vodičák sa jej nechce robiť, spomenieš jej žeby sa naučila aspoň základnú gramatiku a ešte na teba vyletí že čo mi to vadí že ona je dokonalá... Naj ide doriti
@fil1p21 Ešte ti poradím, musíš si nájsť niekoho kto ťa nebude len priťahovať alebo mať záujem, musíte byť naozaj priatelia. Aby keď opadne tá veľká zamilovanosť vás spájalo niečo hlbšie. Ľudí, ktorí vedľa seba iba vegetujú a po čase si idú na nervy je dosť, nemusíš byť ďalší 😉
@anonym_642428 áno to bude najlepšie. Vďaka za radu 😊
@fil1p21 uprimne...v tomto pripade radsej ziadne,ako toto terajšie 😬
@petrooshka to som si aj ja povedal 😀
@fil1p21 Mne osobne pomohlo sadnúť si k papieru a byť chvíľu offline.
Nie plánovanie, skôr odpovedanie si na pár otázok v tichu.
@jaroslav7889 vďaka za radu do budúcnosti 😀
Keď má človek 21 rokov je ešte dosť mladý u obidvoch týmto narážam na tento fakt. Ja by som ťa chcel upozorniť na urýchlené a vopred nepremyslené kroky, ktoré by si mohol urobiť vo svojom vztahu k nej, ktoré by si neskôr mohol ľutovať a to napríklad rozísť sa s ňou. V tej dievčíne (neobhajujem ju) vidím trochu aj seba, pretože ja som bol tiež taký, že po strednej (odbornej) škole som mal tiež voľno, ale z dôvodu, aby som si odpočinul po náročnom 4 ročníku. Tiež som mal problém sa zamestnať, pretože mladého bez praxe a len so strednou nikdo resp. málokdo chce zamestnať. Ja som mal takýto režim, najskôr som si zopár mesiacov odpočinul, potom som si spravil vodičák sk.B v autoškole, ktorý mi zaplatili rodičia, tak ako aj môjmu staršiemu súrodencovi a až potom som robil dobrovoľnícku prácu ako venčenie psov pre útulok psov, pomáhal som v jednej kresťanskej komunite pri prideľovaný potravín pre sociálne slabších a ešte dačo myslím že som robil a toto všetko som napísal do svojho životopisu. Potom som zľavil zo svojich nárokov, pretože v začiatku tiež som nechcel robiť manuálne (tak ako ona), ale už som chcel aj to robiť ,keďže som potreboval ako mladý človek peniaze, tak som sa zamestnal cez jednu pracovnú agentúru vo fabrike. Práca vo fabrike dosť individuálna, záleží na akú pozíciu ťa pridelia a od konkrétnej fabriky. Zachvíľu mám 23 rokov. Neľutujem, že som zľavil z nárokov. Myslím, že som dal aspoň návod ako zamestnať.
@jozko199 rozdiel je v tom že ona aj keď mala ponuku ísť do roboty alebo sa jej snažil niekto pomôcť tak to odmietla a radšej ostala sedieť doma. Aspoň si mal snahu ale ona nie...
@anonym_186f70
toto je o debilnej lenivej tupej lemravosti! Pokial ma clovek miernu retardaciu alebo inu chorobu a dokaze fungovat ako ona, je to v takom pripade uspech! U nej je to na hanbu sveta a este maj iq tikve - oni to chcu riesit s jeho rodicmi!?? Ram niet o com, cela rodina vadnych a otec to vzdal, radsrj odisiel mimo Sk az nevidi tu prostotu doma.
@anonym_fca2d9
nikdy sa nepouci, ona ho nemiluje len potrebuje somara otras sa a babku na manipulivanie a aikanz.
@svetlonos presne tak, napísané narovinu
@svetlonos presne tak, napísané narovinu
@fil1p21
Si na tom fajn a dufam, ze moja priamost ta nenastvala. Pre mna v pohode, ked niekto nie je uzasny v gramatike, i a y, tiez kolkokrat pochybim.
Aj keby som v tim dokonala, inych neriesim, nevadi. Ale ona je keniva. S detmi vselico pride, nie vzy je to sknieckove, unava je svina. A nedaj Boh mat dieta s dg. Ani by si si neskrtol. Neboj nic, ty najdes zensku ako lusk! Mala som kolegu, taky hamblivy, tichý ale rozumny chalan. Sikovny, robil setril, fajn nazory na zivot. Nakoniec si ho "ulovila" o par rokov starsia zena, taka raznejsia ale rovnako nakadena ako on. Ty urcite mas co ponuknut aj ked myskis, ze vyzorovo nie. Urcite mas svohe čaro - uz ken preto aky mas charakter, vyzarovanie - a to vzdy cloveka robi prirodzene peknym.
@fil1p21
Si na tom fajn a dufam, ze moja priamost ta nenastvala. Pre mna v pohode, ked niekto nie je uzasny v gramatike, i a y, tiez kolkokrat pochybim.
Aj keby som v tim dokonala, inych neriesim, nevadi. Ale ona je keniva. S detmi vselico pride, nie vzy je to sknieckove, unava je svina. A nedaj Boh mat dieta s dg. Ani by si si neskrtol. Neboj nic, ty najdes zensku ako lusk! Mala som kolegu, taky hamblivy, tichý ale rozumny chalan. Sikovny, robil setril, fajn nazory na zivot. Nakoniec si ho "ulovila" o par rokov starsia zena, taka raznejsia ale rovnako nakadena ako on. Ty urcite mas co ponuknut aj ked myskis, ze vyzorovo nie. Urcite mas svohe čaro - uz ken preto aky mas charakter, vyzarovanie - a to vzdy cloveka robi prirodzene peknym.
@svetlonos nie nenaštvala keďže mám na ňu taký istý názor. Keď si spomeniem že som ju vlastne vyvážal zadarmo, výlety platil, jedlo platil a jej ešte všetko vadilo lebo si myslí že je princezná ta srať i na také dievča. Vďaka za podporu

@anonym_0dc604 v to dúfam, preto začnem chodiť častejšie do mesta s kamošmi,poprípade na zábavy a spoznávať nových ľudí... 😀 Už som sa s ňou rozišiel
@fil1p21 moja dcéra by ťa hneď brala 🙂 držím palce a zo srdca želám všetko dobré