icon

Neviem ako ďalej vo vzťahu s priateľkou

fil1p21
26. dec 2025

Zdravim, neviem ani ako začať, založil som si účet na modrom koníku kvôli jednej veci ktorá ma dosť trápi. Mám 21rokov, odkedy som zmaturoval tak som šiel pracovať do zahraničia už to bude druhý rok. Priateľka má 21 rokov, nezamestnaná. Spoznali sme sa pred pol rokom a na začiatku bolo všetko fajn no poslednú dobu sa väčšinou chytneme na somarine. Prvá vec čo ma trápi tak je tá že nepracuje, keď som sa pýtal prečo si nehľadá prácu tak vravela že hľadá si prácu ale takú kde nebude musieť robiť manuálne. Pracovala 3 týždne v nejakom sklade ale po 3 týždňoch sa nato vykašľala lebo ju to nebavilo.
To bolo ešte v lete. No už bude ochvilu nový rok a ona stále nechodí do roboty. Vravel som jej ešte v septembri či už našla nejakú prácu a odpovedala mi nato že je veľmi unavená po dovolenke že v septembri nebude môcť. V októbri ak som sa spýtal či už našla nejakú prácu tak reagovala dosť agresívne že čo sa do toho starám že ona má dosť peňazí... Tak som sa spýtal či plánuje ísť tento rok do práce a povedala že asi nie lebo začína zima a ona v zime nepôjde do roboty lebo chce tráviť čas s rodinou, vraj peniaze niesu všetko že to neskôr aj ja pochopím. Kvôli ďalšej veci čo sme sa hádali tak mi stále vyčítala keď som bol v zahraničí že prečo chodím do zahraničia že ona by ma chcela mať doma, tak som jej odpovedal že by som si chcel zarobiť na bývanie a mi začala vyčítať že stále len na prácu myslím že peňazí nebudem mať nikdy dosť a vec je taká že som dosť mladý a keď mám možnosť mať vlastné bývanie v 25 rokov tak nevidím dôvod prečo to nevyužiť. Spomenul som jej že sa mi naskytla od nového roka práca z inej firmy za lepšie peniaze s tým že by som si na to bývanie mohol zarobiť ešte skôr ale kvôli frajerke som to musel zrušiť lebo s tým nesúhlasila, vraj by sme sa videli len pár dní v mesiaci. Spýtal som sa jej že ako mám našetriť na vlastné bývanie a odpovedala že peniaze mi dajú buď moji rodičia alebo jej a keď som odpovedal že si na bývanie chcem zarobiť sám tak bola nasratá. Ak som na turnuse v práci tak s ňou volám skoro každý deň. Sú dni kedy sa mi nechce volať lebo som dosť unavený z práce keďže začínam v práci o 6:00 a končím o 18:00 a vtedy nastane hádka že keď sa mi niekedy nechce volať lebo som fakt unavený z roboty čo ona to nepochopí keďže nepracuje a ja behám celý deň po stavbe tak mi vyčíta že čo sa jej nevenujem a keď jej poviem že som unavený tak napíše že má ona až tak unavuje že nechcem volať... Ak som doma tak sa jej venujem každý deň no momentálne som ochorel a dneska som jej napísal že sa nechcem stretnúť žeby som ju nenakazil a mi napísala že je veľmi sklamala že pri nej by som sa hneď uzdravil. Včera som bol s ňou celý deň a večer ak mi volal kamarát s ktorým som sa už vyše mesiaca nevidel tak bola nasratá že čo mi volá kamarát že teraz som pri nej. Ďalšia vec čo ma trápi tak sa pohadame kvôli tomu že niekedy si chcem ísť aj s kamošmi užiť vonku do mesta a to ju dosť trápi, robí drámu, píše slohovky jak ju neľúbim a podobne...
Ak som jej povedal že chcem mať aspoň nejaký voľný deň tak namna vyletela že ona mňa má na prvom mieste že to čaká aj odomna že ju budem mať na prvom mieste.
Neviem čo mám robiť, ďakujem vám za každú radu lebo som už z toho dosť zúfalý 😞

fil1p21
autor
27. dec 2025
@meri_84

Priateľka je zjavne ešte veľké nevyzreté decko. Toto si fakt chceš zavesiť na krk na celý život? Hľadaj si rovnocennú partnerku. Si na úplne inej úrovni...rozumný, zrelý mladý muž, ktorý má svoje ciele. Máš kopec času, aby ti do života prišla rovnocenná osoba, s ktorou sa budeš mať o čom normálne baviť, ktorá si ťa bude vážiť a mať rada takého ako si, pri ktorej nepotrebuješ hrať formu a stále sa kontrolovať, aby si ju nebodaj niečim neurazil a ktorej nebudeš musieť každú chvíľu niečo dokazovať. Toto nie je vyrovnaný vzťah, to je trápenie. Sám si odpovedz, či chceš aby toto bola matka tvojich detí... Na svete je kopec iných mladých a zrelších báb, neponáhľaj sa a neber prvé, čo príde len aby si neostal sám. Máš na viac.

@meri_84 ďakujem za podporu ! 😊 Urobil som chybu že som hneď zobral prvé dievča ktoré prejavilo záujem.

fil1p21
autor
27. dec 2025
@martinapn

@fil1p21 ale no tak. V 21 rokoch si myslíš,že nikoho normálneho nestretneš? A táto je podľa teba normálna? Si mladý, máš to v hlave upratané,neboj sa,ze by si si nikoho nenasiel. Ono sa to tak cloveku zda,ked je mlady,zamilovany,ze uz nikdy v zivote nestretne takeho cloveka,akeho momentalne miluje. Ver,ze stretnes. Tvoja priatelka zjavne musi dozriet,zatial sa asi zasekla niekde vo veku 16 rokov. Po case zacnes lutovat,ze sa kvoli nej musis vzdavat veci,ktore mas rad. Tazko sa radi zalubenemu cloveku,ze rozid sa s nou,k tomu musis este dospiet. A myslim,ze coskoro aj dospejes,lebo kazdy ma nejaku hranicu,po ktoru este vydrzi. Mysli na svoju buducnost, ze ako by asi vyzerala s nou a ako by vyzerala,keby si sa jej nemusel so vsetkym prisposobovat.

@martinapn není normálna. Preto som to dneska s ňou ukončil. Už aj teraz som musel obmedzovať kamarátov lebo jej to vadilo a ak som šiel s kamarátmi vonku tak sa za všetko urazila, ak som jej povedal že by si mohla urobiť vodičský preukaz tak ten je podľa nej zbytočný. Zlý prístup má k životu

anonym_186f70
27. dec 2025
@fil1p21

@martinapn není normálna. Preto som to dneska s ňou ukončil. Už aj teraz som musel obmedzovať kamarátov lebo jej to vadilo a ak som šiel s kamarátmi vonku tak sa za všetko urazila, ak som jej povedal že by si mohla urobiť vodičský preukaz tak ten je podľa nej zbytočný. Zlý prístup má k životu

@fil1p21 To neznamená, že nie je normálna. Nie ste v tomto kompatibilní.

ivana11155
27. dec 2025

@fil1p21 starata casu s takouto frajerkou. Ona ta len brzdi v tvojich planoch. Kopni ju do prdele a este najdes dalsiu a nie jednu, neboj.

princezna_bosorka
27. dec 2025

@fil1p21 utekaj od nej, co ti nohy stacia... mas na lepsie 🙈 hadava a lemra, to je kombinacia.

aandrea9
27. dec 2025

@fil1p21 toto nie je žena pre teba.

anonym_40e9a8
27. dec 2025
@fil1p21

@personality ďakujem za podporu 😀 už som napísal frajerke že zajtra sa potrebujeme o niečom vážnom porozprávať. Radšej budem aj chvíľu sám jak strácať s ňou čas lebo to do roboty nepôjde...

@fil1p21 ste mladí ľudia mal by vám vzťah prinášať radosť a tento ti radosť určite neprináša.Ste charakterovo úplne iní, ty máš zodpovednosť, ambície ona nič z toho.A ešte ta aj citovo manipuluje.V 22 r sa nemusíš báť, že si nikoho nenájdeš a zostaneš sám celkom určite nezostaneš.

anonym_9c2ecb
27. dec 2025

Prečítala som celú diskusiu a urobil si správne rozhodnutie, máš celý život pred sebou, nevešaj hlavu, mať vzťah za každú cenu nie je správne.
Jej mi je aj ľúto, žiaľ zle ju rodičia vychovali a viac jej škodia ako pomáhajú, ukážkový prípad opičej lásky.
Len jej nedávaj prosím druhu šancu! Bude to skúšať že sa zlepší a možno bude chvíľku niekde aj pracovať ale postupne sa vráti k zabehnutým koľajám, nedaj sa ukecat na sladké reči.
Inak s tým fitkom je to dobrý nápad na zoznámenie, aj mám pocit že tam mladé dievčatá chodia aj kvôli tomu že chcú niekoho spoznať. Akurát som bola v 365 u nas a boli tam také mladé kocky čo pozerali viac po mužoch ako po činkách 😄
Máš čo žene ponúknuť, si pracovitý, empaticky aj v hlave vyzerá že to máš dobre nastavené, tak ti prajem do nového roka partnerku, s ktorou sa budete navzájom ťahať a budovať si budúcnosť 😘

holleho1509
28. dec 2025

@fil1p21 prepáč Filip,odpustené máš jedine preto,že si mladučká a ta mozgová hmla je len nejaký prechod. Ak s tou postavičkou zostaneš, čo by Teda vôbec nebolo dobré tak ta mala pijavice Ťa totálne stahne dolu. A o chvíľu budeš sam so sebou vnútorne bojovat
Co Ti teda na šťastí neprinesie. V podstate Ty si si sám dal odpoveď jed si písal do MK. Už teraz to vieš len sa to bojíš povedať na hlas.

kassandra25
28. dec 2025

@fil1p21 presne toto, o com píses, existuje v kazdej vekovej kategórii. Sú to zeny, ktoré keby mali íst robit, radsej ochorejú, majú choroby zrazu a zavesia sa na tých, na koho mozu a huba im melie a melie, aby dosiahli svoje. Chod si za tou prácou, ktorá je lepsie platená na dosiahnutie vlastneho zázemia, s kamaratmi to neprehanaj, ale stretnut sa mozes, ani stratit ich si nedaj a pri najblizsej prílezitosti upíra, o situácii, ked nebolo 3 rocne decko vhodné na zivenie na prvom mieste v centre pozornosti, by som jej dala za pravdu. Chces s nou pretekat a súperit, chces si dokazovat? Preco jej nedat za pravdu, ze teda nie je tvoje 3 rocné decko na zivenie ( priatelka) zial v centre pozornosti, ake si ono / ona vyzaduje a teda to pustit. Neváhaj a ver mne, ze v kazdej vekovej kategórii sa nájdu takíto upíri. Sú prezlecení ako za zeny, tak i za muzov a radsej sú chorí, ako by mali íst robit a byt zivení od tých, ktorí sa na to podujmú. Ty si rozmysli, kto si tvoje vynalozené úsilie na úkor tvojho zdravia zasluhuje. Pri kom to tak cítis. Nemyslim si, ze pri nej áno. Iba som sa podusmiala nad nou.

orisker
28. dec 2025

Páči sa mi prístup tohto chalana.
Založil si účet, vysvetlil situáciu, požiadal o rady, akceptoval, poradil sa aj s vlastným svedomím, prijal rozhodnutie, urobil ho a je pripravený poniesť si následky.
To je triezvy pohľad na svet a zdravé názory.
Veľa šťastia v živote!

moonlight1210
28. dec 2025
@fil1p21

@sova7 napísala si to narovinu, taká je pravda. Podľa mňa ani sa nezmení, ak by chcela sa zmeniť tak by to už urobila ale jej to tak vyhovuje že nemusí nič robiť.

@fil1p21 nechci si ani predstavit, co by bolo, keby ten otec sa stal praceneschopnym pre uraz, chorobu.

Ak nemaju kralovsky nasetrene, zacne to byt u nich zaujimave.

A to by bolo i u teba. Aku oporu by ti taka partnerka vedela dat?

anonym_476d43
28. dec 2025

@fil1p21 OKAMŽITE SA ROZÍSŤ!!! som žena v jej veku a toto čo robí prekročuje všetky medze.

anonym_fca2d9
28. dec 2025
@orisker

Založil si účet, vysvetlil situáciu, požiadal o rady, akceptoval, poradil sa aj s vlastným svedomím, prijal rozhodnutie, urobil ho a je pripravený poniesť si následky.
Veľa šťastia v živote!

@orisker podľa mňa iba potreboval uistenie, ze robí správnu vec, a MK mu to poskytlo... Mne sa paci, ze vie definovať svoje potreby, vnútornú motiváciu, hovoria za neho činy miesto slov a vie prijať rozhodnutie... Fandím mu ale aj ex priateľke prajem nech sa dokáže z toho poučiť, ešte je mladučká a môže to byť nápomocná lekcia, najmä keď vyrastala a zotrváva v tak nezdravom vzorci...

lauricka
28. dec 2025

@fil1p21 ukonči to. Skôr, než ťa zničí. Spoločný život bude podobne peklo, len sa z toho tak ľahko už nedostaneš. Vyber si do života partnerku, ktorá sa k tebe lepšie hodí aj hodnotami, životným štýlom. A nezoder sa už v mladosti. Ak budeš mať slušný príjem, môžeš mať dom na hypo, nemusíš si na celý teraz zarobiť a zaplatiť to zdravím.

lauricka
Autor odpoveď zmazal
dismonika
28. dec 2025
@fil1p21

@dismonika nie nepríde mi normálna

@fil1p21 tak ju pusti k vode. Ty toto nepotrebuješ a určite si nájdeš lepšiu. Veď máš len 21.

otec24
28. dec 2025

@fil1p21 Ako otec štyroch detí Ťa chcem povzbudiť. Postavil si sa k životu správne, uchopil si ho do vlastných rúk a snažíš sa finančne zabezpečiť budúcnosť svojej budúcej rodiny. Čo však považujem za najcennejšie na Tvojom životnom postoji, je skutočnosť, že nechceš čakať do 30tky, ale chceš na vážnom vzťahu pracovať už teraz. Nepočúval by som tých, ktorí tvrdia, že máž v 21 rokoch čas. Nie, nemáš, aj práve preto, že sme ako muži kvôli lepšiemu zárobku odkázaní na prácu v zahraničí, a to nijak neprospieva budovaniu vzťahov. Sám pracujem vonku už viac ako 11 rokov a bolo ťažké nájsť si manželku a matku mojich detí. A keď som ju našiel, vyžadovalo to množstvo energie a prostriedkov z oboch strán, aby sme vzťah udržali a povýšili na manželstvo. Sám vieš, prečo si s priateľkou, s ktorou si. Ona však Teba nezmení a Ty si zasa nemôžeš myslieť, že sa ona nezmení. Môžeš sa pokúsiť na ňu vplývať, nielen vysvetľovať, ale aj vytvárať situácie, z ktorých chceš, aby niečo pochopila. S chladnou hlavou, aj keď srdce horí. Osobne si myslím, že mladí ľudia musia makať, študovať, ap. chlapci či dievčatá, avšak, som zástancom toho, aby matka nemusela pracovať, aby sa muž snažil potiahnuť celú rodinu. Možno to tak mala doma aj Tvoja priateľka, ale ten rodinný vzor sa na ňu nepreniesol správne. Ak nechce študovať a makať teraz ako mladá a bezdetná, nebude dobrá matka Tvojich detí. Rola manželky a matky je na plný, 300%tný úväzok, podobne ako rola otca a manžela. Ak vidíš teraz zárodky hniloby, v budúcnosti to bude ťažké. Nemám pre Teba jednoznačnú radu, ale chcem Ťa ubezpečiť, že rozmýšľaš správne. Nemáš čas v 21 rokoch. Popri práci pilne hľadaj matku svojich detí už teraz. Čím starší budeš, tým ťažšie to bude. I keď máš ako chlapec istý náskok pred ženami, čo sa veku týka, nie je to veľa, povedzme do 25. Vtedy už aj o niečo mladšie ženy od Teba nebú úplými deťmi. Držím palce.

alialialica
28. dec 2025
@anonym_5c4ea3

@fil1p21 ale ona nechce pracovať a nechce, aby si pracoval ani ty. Chce, aby si jej sedel pri zadku, počúbal ju na slovo a aby vás sponzorovali rodičia. Takto chceš žiť? Vyzeráš byť rozumný mladý muž, tak si to nepokaz s týmto rozmaznancom. Si mladý, žien ešte bude. Nepokaz si budúcnosť.

@fil1p21
@anonym_5c4ea3 toto je jediný rozmaznany fracek pod slnkom keď sa jej držíš? Už dávno si ju mal poslať kade ľahšie. Zaslúžil by si si iné dievča. Otvor oči

tami415
28. dec 2025

@fil1p21 veľmi jednoduchá odpoveď: zober nohy na ramená a utekaj. Každý potrebuje vypadnúť von s kamošmi a celkovo si oddýchnuť, daj jej zbohom a užívaj si voľné dni keď nie si v práci.

fil1p21
autor
28. dec 2025
@anonym_40e9a8

@fil1p21 ste mladí ľudia mal by vám vzťah prinášať radosť a tento ti radosť určite neprináša.Ste charakterovo úplne iní, ty máš zodpovednosť, ambície ona nič z toho.A ešte ta aj citovo manipuluje.V 22 r sa nemusíš báť, že si nikoho nenájdeš a zostaneš sám celkom určite nezostaneš.

@anonym_40e9a8 ďakujem za podporu ! 😊

fil1p21
autor
28. dec 2025
@anonym_9c2ecb

Prečítala som celú diskusiu a urobil si správne rozhodnutie, máš celý život pred sebou, nevešaj hlavu, mať vzťah za každú cenu nie je správne.
Jej mi je aj ľúto, žiaľ zle ju rodičia vychovali a viac jej škodia ako pomáhajú, ukážkový prípad opičej lásky.
Len jej nedávaj prosím druhu šancu! Bude to skúšať že sa zlepší a možno bude chvíľku niekde aj pracovať ale postupne sa vráti k zabehnutým koľajám, nedaj sa ukecat na sladké reči.
Inak s tým fitkom je to dobrý nápad na zoznámenie, aj mám pocit že tam mladé dievčatá chodia aj kvôli tomu že chcú niekoho spoznať. Akurát som bola v 365 u nas a boli tam také mladé kocky čo pozerali viac po mužoch ako po činkách 😄
Máš čo žene ponúknuť, si pracovitý, empaticky aj v hlave vyzerá že to máš dobre nastavené, tak ti prajem do nového roka partnerku, s ktorou sa budete navzájom ťahať a budovať si budúcnosť 😘

@anonym_9c2ecb ďakujem ! ❤️ Toľko podpory som nečakal. Čítam si každý jeden komentár a ten tvoj má dosť potešil 😀

fil1p21
autor
28. dec 2025
@holleho1509

@fil1p21 prepáč Filip,odpustené máš jedine preto,že si mladučká a ta mozgová hmla je len nejaký prechod. Ak s tou postavičkou zostaneš, čo by Teda vôbec nebolo dobré tak ta mala pijavice Ťa totálne stahne dolu. A o chvíľu budeš sam so sebou vnútorne bojovat
Co Ti teda na šťastí neprinesie. V podstate Ty si si sám dal odpoveď jed si písal do MK. Už teraz to vieš len sa to bojíš povedať na hlas.

@holleho1509 áno, včera som to ukončil. Vďaka za podporu 😊

fil1p21
autor
28. dec 2025
@kassandra25

@fil1p21 presne toto, o com píses, existuje v kazdej vekovej kategórii. Sú to zeny, ktoré keby mali íst robit, radsej ochorejú, majú choroby zrazu a zavesia sa na tých, na koho mozu a huba im melie a melie, aby dosiahli svoje. Chod si za tou prácou, ktorá je lepsie platená na dosiahnutie vlastneho zázemia, s kamaratmi to neprehanaj, ale stretnut sa mozes, ani stratit ich si nedaj a pri najblizsej prílezitosti upíra, o situácii, ked nebolo 3 rocne decko vhodné na zivenie na prvom mieste v centre pozornosti, by som jej dala za pravdu. Chces s nou pretekat a súperit, chces si dokazovat? Preco jej nedat za pravdu, ze teda nie je tvoje 3 rocné decko na zivenie ( priatelka) zial v centre pozornosti, ake si ono / ona vyzaduje a teda to pustit. Neváhaj a ver mne, ze v kazdej vekovej kategórii sa nájdu takíto upíri. Sú prezlecení ako za zeny, tak i za muzov a radsej sú chorí, ako by mali íst robit a byt zivení od tých, ktorí sa na to podujmú. Ty si rozmysli, kto si tvoje vynalozené úsilie na úkor tvojho zdravia zasluhuje. Pri kom to tak cítis. Nemyslim si, ze pri nej áno. Iba som sa podusmiala nad nou.

@kassandra25 vystihla si to 😀

fil1p21
autor
28. dec 2025
@orisker

Veľa šťastia v živote!

@orisker ďakujem za podporu ! Áno založil som si účet na modrom koníku len kvôli tejto veci lebo ma trápila dlhší čas a nevedel som komu sa mám zdôveriť, toľko povzbudivých komentárov som nečakal 😀

fil1p21
autor
28. dec 2025
@moonlight1210

@fil1p21 nechci si ani predstavit, co by bolo, keby ten otec sa stal praceneschopnym pre uraz, chorobu.

Ak nemaju kralovsky nasetrene, zacne to byt u nich zaujimave.

A to by bolo i u teba. Aku oporu by ti taka partnerka vedela dat?

@moonlight1210 to je pravda, oporu by mi nedala nijakú, zas by mi všetko vyčítala ako celý čas. Nebol som pri nej šťastný...

fil1p21
autor
28. dec 2025
@anonym_476d43

@fil1p21 OKAMŽITE SA ROZÍSŤ!!! som žena v jej veku a toto čo robí prekročuje všetky medze.

@anonym_476d43 už sa stalo. Vďaka za podporu ! 😀

fil1p21
autor
28. dec 2025
@anonym_fca2d9

@orisker podľa mňa iba potreboval uistenie, ze robí správnu vec, a MK mu to poskytlo... Mne sa paci, ze vie definovať svoje potreby, vnútornú motiváciu, hovoria za neho činy miesto slov a vie prijať rozhodnutie... Fandím mu ale aj ex priateľke prajem nech sa dokáže z toho poučiť, ešte je mladučká a môže to byť nápomocná lekcia, najmä keď vyrastala a zotrváva v tak nezdravom vzorci...

@anonym_fca2d9 áno potreboval som len uistenie lebo o rozchode som rozmýšľal posledné 2 mesiace len som chcel vidieť pohľad na túto vec aj od iných ľudí či urobím správne rozhodnutie...

fil1p21
autor
28. dec 2025
@lauricka

@fil1p21 ukonči to. Skôr, než ťa zničí. Spoločný život bude podobne peklo, len sa z toho tak ľahko už nedostaneš. Vyber si do života partnerku, ktorá sa k tebe lepšie hodí aj hodnotami, životným štýlom. A nezoder sa už v mladosti. Ak budeš mať slušný príjem, môžeš mať dom na hypo, nemusíš si na celý teraz zarobiť a zaplatiť to zdravím.

@lauricka ďakujem za podporu ! 😊

fil1p21
autor
28. dec 2025
@dismonika

@fil1p21 tak ju pusti k vode. Ty toto nepotrebuješ a určite si nájdeš lepšiu. Veď máš len 21.

@dismonika to je pravda, mladý ale budem barom pracovať žeby som si našiel normálne dievča.