icon

Neviem nadviazať priateľstvo s inými ženami

4. jún 2025

Pekny vecer, skusim vysvetlit... Som zena a mam taky celozivotny problem, ze neviem nadvazovat priatelstva s inymi zenami. Akoby mi chybalo nieco, co vacsina ludi ma uplne automaticky a ja nie... Ako dieta som mala 2 dobre kamosky, ale dali ma inam do skoly a rozpadlo sa to. Pubertu som prezila viac menej bez najlepsej kamosky. Mala som kamaratky v skole, ale ani jedna nebola taka moja naj... A takto to islo dalej, od 15r som sa zacala motat okolo chalanov, ciastocne aj z dovodu samoty. Vzdy nasla nejakeho frajera, viackrat aj nevhodneho, ale nechcela som byt sama. S muzmi som si vzdy nejako rozumela a celkovo aj na priatelskej urovni sa rada bavim s chlapmi, vzdy sa pri tom citim menej nervózna ako ked sa bavim so zenami.
Jedinu naj kamosku som si nasla az na konci VṢ̌, asi 2-3 roky sme sa fakt intenzivne kamosili. Stale sme v kontakte, ale uz kazda byvame inde a tak je to len o par stretnutiach za rok.
Ale k veci - po priatelskych vztahoch stale tuzim, mam potrebu socializacie, ale velakrat sa v rozhovoroch s inymi zenami (najma ine mamicky zo skolky, kruzkov a tak) citim nesvoja. Pokracovanie v komente

Strana
z2
777januska777
6. jún 2025
@1gramofon

@777januska777 nájdu sa aj normálne, to je jasne. Väčšina žien sa ale naozaj dokáže správať otrasne k inej žene, ale ku chlapom také nie sú. A spoznala som hlavne také, ktoré sa nevedeli rozprávať na inú tému, než je chlap, oblečenie (aj keď nemala peniaze, musela mať 3 nové bundy, šak nebude ako chudera v jednej) a postava. Ty si možno mala viac šťastia než ja

@1gramofon toto som napriklad nezažila. Ale zas ja v realite nie som úplne terno, takže asi sa mi povrchne typy ludi a žien vyhýbajú 😀

1gramofon
6. jún 2025
@777januska777

@1gramofon toto som napriklad nezažila. Ale zas ja v realite nie som úplne terno, takže asi sa mi povrchne typy ludi a žien vyhýbajú 😀

@777januska777 a to som v podstate ani nič poriadne nenapísala. Práve vďaka tomu som možno negatívna a ty máš zase krajší pohľad na vec lebo máš iné skúsenosti. Hovorit o hudbe, filmoch, knihe, remeselných trhoch, o spoločenskej hre ... to sa väčšine žien veľmi nechce a tak sa bavia dookola o tom istom, jej

bambulkaaskatulka
6. jún 2025

Autorka, vravíš, že kamarátov chlapov máš, lepšie sa s nimi bavíš ako so ženami. Otázka 1. Určite k nim potrebuješ aj ženské kamarátky? ( V zmysle - s rodinou, deťmi, prípadne prácou má človek obmedzený čas na kamošov akéhokoľvek pohlavia - nemáš ich dosť na to, aby si ďalších nehľadala? ) Otázka 2. Aký je rozdiel medzi chalanmi a ženami v komunikácii? Si obklopená ženami ktoré sa rozprávajú napríklad len o móde, celebritách, kozmetike? Čo robí ten rozdiel, že s XY sa baviť vieš a XX nie?

Strana
z2