Nezhody so spolubývajúcou matkou: Ako to riešiť?
Bývam so spolužiakom kvôli určitým dôvodom. Bývame v dome . Kde sú aj jeho rodičia. Cez leto som mala brigádu iba občasnú keďže som si chcela privyrobiť. Bola som teda dosť doma . Varila som, upratovala všetko čo sa týka domácnosti. Spolužiak a jeho mama chodili do práce. Vždy keď prišli tak už nemusela nič robiť . Ani variť ani upratovať iba sú vyložila nohy a mohla mať kľud . Mne však teraz začala zase škola . A ona má takú prácu že cez jeseň- zima nepracuje čiže je doma . Dneska prídeme zo školy a ona hneď si odchyti spolužiaka a začne mu šepkať že nič nerobím , ze je tu bordel a není navarené . Pritom ona je celé dni doma alebo odíde ku kamarátke na kávu a nič sa neurobí . :/ ja prídem zo školy poobede a ešte sa chytam na varenie a tieto veci . Vždy som varila pre všetkých. Aj veci som im prala a skladala ...príde mi to proste divne . Čo si o tom myslíte? Že zrazu keď teta nepríde na hotové tak už sa jej nepáči ? . Sťahovať sa plánujem cca na leto budúci rok .
Ak chodíš do školy, tvoj rodič je povinný ta živiť. Je treba podať na súd návrh na predbežne opatrenie. Zájdi na UPSVAR, poradia ti určite, ako na to rešpekt verím, že ta nasmerujú na nejakú bezplatnú právnu poradňu pre tieto prípady.

Sadni si s tetou a normalne si povedzte, ze co budes robit. Kludne si to spíšte a maj to na chladnicke. Napr. Ze v piatok povysavas cely dom, umyjes kupelnu a wc, kazdy vecer das do poriadku kuchynu. Zober to ako brigádu za ktoru nedostanes peniaze ale fakticky mas za to byvanie. Budes aj ty vediet aj ona a ostatni a hotovo. Nenechaj to nevypovedané. Napriklad normalne sa dohodnite, ze ked budes mat akademicky tyzden, nebudes robit nic iba sa ucit na maturitu.