icon

Ničotný muž - už neviem, ako ďalej

7. jan 2021

Obcas mi je tak, ze si vravim "ved ma nebije, nepodvadza...".
O tretej prichadza domov z prace (kancelarska nuda) a v drvivej vacsine lahne na gauc. V noci je na mobile, zaspava o 1 avstava o 5 cize malo spi. A tak na tom gauci hnije. So mnou nic. Detom sa absolutne nevenuje, nema s nimi ziadny vztah (chova sa nim akoby boli vyzeneni,cudzi) v horsom pripade nas z toho gauca buzeruje. Nic ho nebavi, nema hobby, ciele, zaujem zit nic. Nic. Vsetci ho otravujeme. Pocas LD by mohol mat HO, ale chce byt radsej v praci. Ja neviem. Takto som si ten rodinny zivot nepredstavovala. Najradsej by som sa na polroka zbalila nech si ujasnime a zistime co dalej chceme.
Pride mi vyhorety. Zo vsetkeho. Ja aj som sa snazila. Nech je doma cisto,vonavo,stol plny,deti happy, rovnako zdochnuty. V lete vonku, obcas vylet - z neho tak pryští ta nechut byt s nami,robit s nami nieco. Ja len hltam to vsetko, som cim dalej tym viac zatrpknuta, neusmievam sa. Obcas naberiem silu a vravim si, ze kazdy sme nejaky, tak by som ho mala respektovat a prijat ho takeho aky je.
A viete co je na tom najvtipnejsie. Vzdy bol taky. Len ruzove okuliare... Mi to prislo mile. Aky nunik. Akurat tym rodicovstvom, tou zodpovednostou ktoru neuniesol, sa to zhorsilo.
A okrem toho mam milion inych trapeni. Toho roku uz musim zacat chodit k psychologovi. Ja uz nevladzem. Neviem. Co je este moja rozmaznana nespokojnost, a co uz fakt nieje ok.

beronsche
16. mar 2022

@lenkakravcova ze veriaci by sa tak nespraval... To urcite.. Dobre skatulkujes.
Vies, ze nemusis vieru spominat v kazdej diskusii?

u2jana
16. mar 2022

Vidis, tak napr. s tou tajne zorganizovanou panskou jazdou, by bolo pre mna uz moc (teda keby mne niekto takto urobi tajne akciu - mne by sa to nepacilo). Mozno sa fakt sebe nehodite, a cim viac tlacis, tahas ho von - on sa o to viac uzatvara… povol, prijmi ho aky je, z naoko stastnych vyletov ty, on, ani deti nic nemaju… naco to potom silis? Zi pre seba, pre svoje deti, a ked uvidi, ze ste spokojni a stastni, mozno sa prida. Ale to musi sam chciet.

beronsche
16. mar 2022

NIE JE to tvoja vina..
To je dobry nezmysel.. Ako presne ho nutis nelubit svoje vlastne deti?
Pozri tento chlap je strateny pripad. Z nejakeho dovodu chce prezivat a nie zit naplno. Mozno je naozaj len zbabelec, kt. chce zo vztahu von a caka, ze to vyriesis ty. Ale ani to ho neospravedlnuje z nezaujmu o deti.
Mozno ma iny dovod, ale to nema s tebou nic spolocne..
On sa chudacik neciti byt muzom... Jemu chudacikovi si ty nevytvorila prostredie.. Tak toto by som mu teda nezrala.. Ani nikomu inemu, take manipulativne, vinu vzbudzujuce kecy...
Na vztah treba dvoch, btah ma byt vyrovnany. Ak jeden nechce vztah budovat, ten druhy nezmoze nic.
Ak velmi chces, skusila by som ultimatum - manzelska poradna alebo ideme od seba..
Ale podla mna vela od toho necakaj..

autor
16. mar 2022

@u2jana Ale vies, rok som pocuvala ako kvoli mne a dietatu nema cas na kamaratov... A tych kamosov uz od oneho vecera nikdy viac nevidel. Bolo to pred 4 rokmi. Aj tak mi obcas povie ze kvoli mne stratil kamaratov. Asi ta panska jazda bolo v urcitom smere cez..normalny chlap si vie zriesit pivo s kamosmi sam, moj lezi na gauci a skuhre ze na ziadne nejde.

lenkakravcova
16. mar 2022

@beronsche Áno, nesprával by sa tak, že ma život na háku. Tento si ľahne pred TV a nič z toho.. Keď niekto skutočne verí, že sa musí snažiť, tak sa takto nespráva.
Tomuto mužovi zjavne chyba zmysel života.

lenkakravcova
16. mar 2022

Vies co, môj muž tiež nemá žiadnych kamarátov, ktorý by boli jeho vlastní. A na pivo tiež nechodí.
Ti, s ktorými sa kamaratime sa k nám dostali nejako cez omna. Mozno keby si skúsila si volať domov kamarátky s manželmi, tak by trosku ožil. Nepremyslala si nad tym? 🙂
+ treba hľadať to, čo ho baví. Aby mal nejaké hobby, nejaký zmysel života. Dajme tomu aj stavať chatu. Hocičo. Len nech je to jeho prianie.
Opýtaj sa ho prosto: po čom túžiš?

autor
16. mar 2022

@lenkakravcova nema si co povedat s manzelmi mojich kamosiek. Minule tu boli jedni, po najedeni sa mlcal a lezal na gauci. Hanbila som sa. Ale vedia aki je, bolo im to aj jedno, my sme si s detmi vystacili.

karhu
16. mar 2022

ked sa to tak vezme, uz si sama..a zivot je kratky, a je tvoj😎 ..cize nikomu nemusis nic vysvetlovat, akokolvek sa rozhodnes🌞

lenkakravcova
16. mar 2022

O tak to je drsné. 😕 Ja by som ta kľudne prišla aj navštíviť s mužom, len neviem ci by to tvoj manžel zvládol. 😂 To by určite nelezal.

cubo2
17. mar 2022

Ja ako muz si neviem predstavit takyto extremny nezaujem o rodinu a o manzelku.. Depresia je jedna vec, unava druha, ale to su docasne veci.. Z toho, ako mi to opisujes, on sa s vami vnutorne rozviedol uz davno a vy ste mu len na obtiaz. A rozviest sa a opustit vas nechce, lebo logicky - naco? Upratane ma, navarene tiez, na gauci ho nechas lezat.. A ked po nom nieco chces tak ta posle doprec..

Jedna vec je, ze nema zaujem o teba.. ale ked nema vobec ziadny ani o deti, tak to je potom uplne jasne.. dokonci rodicak, najdi si pracu, nove byvanie a opusti ho.. Na reci ostatnych sa mozes vykaslat, snad ty s nim zijes, nie oni, nech si melu co chcu.. proti tomuto sa treba obrnit, je to tvoj zivot.. snad ho nechces takto prezit do dochodku?

777januska777
17. mar 2022

V tomto príbehu je mi ľúto najviac tvojich deti. Tie male neviniatka sa musia pozerať na otca, ktorý ich nemá vôbec rad. Ja by som s nim nedokázala žiť v jednej domácnosti ani o deň dlhšie práve kvôli nim. Tie male potrebujú niekoho kto ich ma rad a nie sa pozerať na otca, ktorý ich nemá rád. Ved to je normálne tyranie vlastných detí. Uz dávno by som pracovala (dieta opatrovatelka alebo jasle) a riešila rozvod, takéto prostredie by som pre svoje deti v žiadnom prípade nechcela, ved toto im normálne môže spôsobiť takú životnú traumu, ze až.

78787878
18. mar 2022

Zena, zle sa to cita, tolko frustracie pokope... Cim viac pises, tym je jasnejsie, ze Vy s muzom k sebe jednoducho nepatrite. Takto prazdno sa zit neda, jedine riesenie je rozvod. Bude lahsie Tebe aj detom.

autor
18. mar 2022

@777januska777 starsi ma 5, a je mi divne ze ani raz neprisiel 'tato sa s nami nehra, preco je furt zavrety' furt ho maju radi. Je mi hrozne, ze vlastne jeho chovanie povazuju za normalne. A potom moje dristy... Ktorymi ho chcem vyzdvihnut, a ukazat im ze nech sa neboja, ze ich ma rad, len debilne. Tatik vam urobil cajik s medom? Super. Aha aky fajny jogurt vam kupil v obchode.

autor
18. mar 2022

@cubo2 on ma neznasa, dlhodobo, nieco som mu hrozne zle urobila, neviem co. Tri roky riesim bojujem snazim sa menim sa a vsetko je len horsie. Proste bojim sa, ze vsetko to skonci u toho, ze som neschopna zena ktora mu nevytvorila domov kde by mohol byt stastny.

777januska777
18. mar 2022

No ved práve oni to berú ako niečo normálne a toto si zo sebou odnesú do budúcnosti. Nedovol aby toto tie deti zažívali. Chráň ich a zachráň ich budúcnosť.

kammik
18. mar 2022

ale ak on sám nechce, tak sa proste môžeš snažiť koľko len chceš a lepšie to nebude a ty v každom prípade skončíš s výčitkami, že za to môžeš. takto to nie je ani dobré prostredie pre deti

zero_hero
18. mar 2022

Toto zažívať, tak je už je zo mna psychická troska. Pan manžel sa necíti pri mne ako chlap, lebo som akčná a malo submisívna? Tak nech sa rozhybe a ukáže mi ako bude teda viesť a riadiť rodinu a nech nehnije na gauči, lebo takéto plane reci sú len výhovorka viac pre neho ako pre teba. Tvoj muž je pohodlný, rodina a hlavne deti mu narušili jeho komfortnú zónu, a nepochopil, že mat deti je okrem iného, hlavne veľká obeta rodiča. Zabudni na svoju predstavu úžasnej rodiny, ktorú si sa snažila silou mocou budovať, ži pre seba a pre svoje deti, tam venuj svoju energiu. Ak sa ti nedá odísť od neho teraz, nesustred sa neho. Na začiatok by som sa ho pýtala, ideme na výlet, chceš ísť s nami? Nie? Ok. Ideme sa hrať, ideme na prechádzku, chceš ísť? Nie? Ok. Samozrejme nie pred deťmi, aby nevnímali, že fakt s nami nechce byt. Potom by som sa ho prestala pýtať, prestala by som ho informovať, kam ideme, čo ideme. Rodičom by som vysvetlila, že dobre partnerstvo a rodina nie je len o tom, či pije alebo gambluje a pod. Proste sa nám nevenuje, deti necítia jeho lásku a záujem, ja už vôbec nie, je to dlhodobé a som nešťastná… časom by to pochopili.
Ja viem, že si nevies predstaviť rozvod, lebo žiadna podpora od rodiny, žiadne zabezpečenie, ale uvedom si, že práve toto ta oberá o energiu a chuť do života a toho sa potrebuješ zbaviť, aby si nabrala druhý dych a zabezpečila deťom tu milujúci rodinu, o ktorej si snívala, aj keď bez ich otca a aj keď to bude na začiatok určite strasne ťažké. A ktovie možno toto bude pre neho ten impulz, že sa možno rozhybe konečne? By som mu asi aj povedala pri tých rozvodových papieroch, že keď sa cítil pri mne malo chlap, môže mi teraz ukázať aký dokáže byt akčný a zachrániť si rodinu, ale rečami z gauca to nepojde.

mamacita88
18. mar 2022

Milá Autorka! Trpíš takou typickou ženskou “chorobou”, chceš zmeniť partnera. Alebo minimálne dúfaš v jeho zmene. Cítiš sa byť zodpovedná za jeho emócie, prípadne depresie. Nič také neexistuje. Nie si omnipotentná. Si zodpovedná iba za svoje city. Nikdy ho nezmeníš, ak tú zmenu nebude chcieť aj on. Bojuješ o rodinu a váš vzťah, žiaľ to nie je cesta. Si v tom sama. Nemáš partnera, s ktorým by to nebol osamelý boj, ale spoločné budovanie vzťahu. Vzala si na seba bremeno, ktoré ti nepatrí. Máš na sebe o číslo väčší kabát problémov, než ti patrí.
Strata kamarátov, tvoja prehnaná “akčnosť”, únava, sú partnerove problémy. Prestaň sa obviňovať. Osloboď sa od sebadeštrukcie. Nemôžeš chcieť zaňho. Si zodpovedná len za seba a tvoje deti. Keď sa mu niečo nepáči, može to zmeniť on.
Píšem z vlastnej skúsenosti, krčovité chcenie nepomôže, dedinské názory typu “veď ťa nebije” je le výhovorka a bagatelizovanie nefunkčného vzťahu. Rodina je láska. Keď tá láska chýba, chýba základ všetkého.
Uvoľni sa, sprav odstup a pozri sa na vašu rodinu. Veľa síl ti prajem. Život je len jeden, tak nech stojí za to. Posielam Ti veľa lásky. A nezabúdaj, si super žena a matka! ❤️

autor
18. mar 2022

Vplyvom poslednych tazkych dni sa stala nedopatrenim scena s mojou mamou... Nejak zo mna vypadlo ze nezijem tak dobry zivot ako sa zda, len ona o tom nevie, pretoze mi nikdy nebola oporou a bojim sa jej zverovat. Aj som plakala. Vyeskalovalo to tak, ze padli slova ako ze mi da na hubu za moje hystericke chovanie, ze ma s otcom odvlecu, ze som cierna ovca rodiny a trpim stihomamom a vsetky krivdy si vymyslam.

77daniela77
18. mar 2022

To je hrozne tazke ked nemas vo vlastnej rodine oporu.....mas vo svojom okoli niekoho kto ti rozumie?Asi by bolo dobre zit si svoj zivot ako ti to momentalne vyhovuje a podla moznosti sa zatial nerozvadzat.Niekto ti to tu uz radil ze robit si program s detmi bez muza,nech si lezi na gauci a vy si uzivajte ako sa v danych podmienkach da.Casom nieco vymyslis.Preco sa rodicia takto k tebe spravaju nepochopim,akoby si bola nesvojpravna,to je fakt na zamyslenie🤔

elementissa
18. mar 2022

Škoda, že takto žiješ. Tvoj syn sa z tohto naučí, že toto je správanie otca, takže o pár rokov, keď bude mať vlastnú rodinu, tak bude opakovať po otcovi a tiež neprejavovať žiadny záujem, žiadnu chuť do života. Bude kukať na telku a spať. Ako jeho otec. A tvoja dcéra ( ak máš aj dcéru) si presne takého muža nájde, lebo to bude považovať za vzor manžela. Chcela si im dať kompletnú rodinu. Namiesto toho im zničíš životy a nielen im. Ale aj ich partnerom a budúcim deťom. Navyše tvoja dcéra od teba preberie to, že treba byť vo všetkom aktívna (premotivovana) a treba si všetko dávať za vinu, stále sa snažiť vopchať do pozornosti niekoho, kto o to nemá záujem a považovať to za úplne normálne správanie. Nerobíš dobre. Ale je to tvoj život a tvoje rozhodnutie. Možno raz dôjdeš na to, že to bola chyba, že si si mala nájsť rovného, nie takéhoto donútiť si ťa zobrať a spraviť ti deti. Oni tým budú poznačené celý život. Škoda. Ale tak každého sa nedá zachrániť, bohužiaľ :(

777januska777
18. mar 2022

V prvom rade navštív odborníka, lebo po poslednom príspevku o tvojej mame mam pocit, ze ty sama si tyrana vlastnou rodinou a aj vďaka tomu prostrediu z akého pochadzas sa nečudujem, ze si si nasla za manžela ďalšieho tyrana. Navštív odborníka a skus si pohľadať nejaké organizácie na pomoc ženám tyranych vlastnou rodinou alebo aspoň nejaké ženy co si tým tiež prešli. Sama si obeťou, pracuj na tom, aby obeťou nemuseli byť aj tvoje deti.

naniki
19. mar 2022

@hope87 výborný príspevok !

derdia
19. mar 2022

Podla mna ho to vsetko nebavi.

Nebavi ho robota, ani sam mozno nevie preco... Ja sa momentalne tiez citim tak pod psa, ze aj keby som na maledivach nie som stastna.. Najviac ma serie, ze ti okolo mna tym trpia.. Lebo ja som taka..
Dufam, ze s prichodom jari sa to aspon trochi zlepsi..podla mna vela ludi je momentalne na hovnonaladenych... Lebo uz to nie je take super ako pred marcom 2020...

fotoarch
19. mar 2022

Ste nekompatibilni s mužom .... a áno rodina bude v šoku ... ale zvyknú si ... Môžeš byť ešte šťastná , ver si ! Konaj .

hope87
7. nov 2022

Ahoj. Neviem, ci sem este chodis...ako to s Vami vyzera? Stale pri sebe len prezivate?

autor
7. nov 2022

@hope87 ano... 😏

autor
7. nov 2022

@hope87 a stale sem chodim a ked je zle, citam tuto diskusiu a revem 🤦

hope87
7. nov 2022

Och, preco sa takto trýznite? Ako momentalne fungujete? Rovnako, horsie, lepsie?

77daniela77
7. nov 2022

Neviem odkial si,ale mozno sa tu najde zena s detmi s ktorou by ste si mohli robit spolocne vylety a programy,lebo jeho asi nezmenis a takto by si aspon pookriala🤔