Nie som schopná dlhodobého vzťahu
Ahojte, asi nie som schopná mať vzťah. Sú aj také ženy, ktoré sa nehodia k nikomu? Ja si takto prídem. Mala som v mladosti vzťahy, môj prvý bol dva roky a potom vzťah 6r. V oboch prípadoch ma chalani požiadali o ruku. V prvom prípade sme boli strašne mladí a jednoducho som cítila, že musíme ísť ďalej. V druhom to žiaľ nevyšlo, milovali som ho veľmi. Potom som sa zacyklila v jednom vzťahu, kde sa k sebe opakovane vracali a rozchádzali. Aj tu ma požiadal o ruku, ale nič sa neudialo ďalej, tam to skončilo. Keď som nebola s ním, tak som sa pokúšala o iné vzťahy, a spoznávala mužov. Ale žiaľ, nič netrvalo dlhšie ako pár mesiacov alebo pol roka. Buď to bola diaľka, čo nám nepriala, alebo mal sklony ku alkoholizmu, prípadne komplikovaný vzťah s dcérou a nevysporiadaný s ex. Ja som si vždy nejako zdôvodňovala, prečo mi to nevyšlo, ale naposledy mi môj priateľ, keď sme sa dali opäť dokopy vykričal, že vlastne mám problém s niekým byť, lebo nie je možné, aby som za toto celé obdobie, čo sme spolu neboli, nespoznala jedného človeka, s ktorým by som vydržala. A asi má pravdu. Asi naozaj nie som schopná vzťahu a hľadám si výhovorku. A chyba je iba vo mne. Veď ak by som bola žena, s ktorou sa dá vydržať a existovať, tak by som nebola sama, že? Nikdy som si nemyslela, že budem stará dievka, ale som stará dievka. Neviem ako s tým naložiť ďalej. Nehľadať teda žiadneho muža?? Uzatvoriť sa? Nič neriešiť?
ak chces dlhodoby vztah, tak si ho schopna
@reanda no asi nie som schopná mať a udržať si vzťah. Naozaj nie je možné, aby žiaden muž nebol pre mňa ok. prídem si ako vadný kus.
@malinkajozka nechcem len správy od teba. Rešpektujem teba a ty rešpektuj mňa. Ďakujem.
@anonym_autor ja si myslím,že si len nestretla osudového chlapa. Nechaj veciam voľný priebeh a určite ho stretneš.
@malinkajozka no a vidis, pre tieto tvoje fantazmagorie nechcem, aby si do mojej temy prispievala. Prosim tieto svoje myslienky si sir mimo. Neviem kde vsade len chces. A ako citam, tak uz aj na pokeci? Gratulujem. Toto je tema o inom a tak skus sa vyrozpravat tam. Dakujem.
@anonym_autor Kolko mas rokov?Teraz si zase s tým co sa schadzate a rozchadzate?
Nemas pocit, ze sa silis do toho aby si bola vo vztahu? Za kazdu cenu niekoho hladas. Dokonca sa zas schadzas s tym co si sa uz s nim rozisla len preto, ze mas pocit, ze bez vztahu nie si v poriadku. Nauc sa mat rada samu seba, taku aka si, bud spokojna so sebou. Tvoja spokojnost z teba bude vyzarovat, ta ako jedno, to druhe bude to, ze nebudes zufalo hladat a vyberat si aj takych, ktori nie su na vztah vhodni. Nie to este dlhodoby. Proste lovis v nespravnych vodach a lepia sa na teba nespravni.
Psycholog ta da doporiadku a nauci ta, ako sa vyhybat individuam, ktore ti tvrdia, ze nemas ziadnu hodnotu a nauci ta, ako si zacat verit a pritiahnut si tak kvalitnych muzov.
Nemas pocit, ze sa silis do toho aby si bola vo vztahu? Za kazdu cenu niekoho hladas. Dokonca sa zas schadzas s tym co si sa uz s nim rozisla len preto, ze mas pocit, ze bez vztahu nie si v poriadku. Nauc sa mat rada samu seba, taku aka si, bud spokojna so sebou. Tvoja spokojnost z teba bude vyzarovat, ta ako jedno, to druhe bude to, ze nebudes zufalo hladat a vyberat si aj takych, ktori nie su na vztah vhodni. Nie to este dlhodoby. Proste lovis v nespravnych vodach a lepia sa na teba nespravni.
@viestta bola som 5r sama, bez ziadneho vztahu. Dala som sa zase dokopy s ex, ale uz po pol roku som videla, ze sme zase tam, kde sme boli predtym. Potiahla som to este rok a zase som sa s nim rozisla. Teraz ziaden vztah nehladam, lebo mi rezonuje myslienka, ze ja vlastne ani nie som zena na vztah.
Psycholog ta da doporiadku a nauci ta, ako sa vyhybat individuam, ktore ti tvrdia, ze nemas ziadnu hodnotu a nauci ta, ako si zacat verit a pritiahnut si tak kvalitnych muzov.
@strawberry0797 v minulosti som ku psychologovi chodila. A pozri, co som si nasla... kam som to dotiahla.
Som toho názoru, že pokiaľ chceš, tak sa všetko dá len musíš aj ty na sebe pracovať, aby si jednoducho s človekom, ktorý ti bude vyhovovať a s ktorým s budeš rozumieť, aby si s ním vydržala. Dlhodobé vzťahy nie sú jednoduché ale pokiaľ človek chce, tak vie na sebe pracovať a vydrží aj vzťah
@strawberry0797 v minulosti som ku psychologovi chodila. A pozri, co som si nasla... kam som to dotiahla.
@anonym_autor pises,ze si bola v 6 rocnom vztahu, takze podla mna vies byt vo vztahu. Ono je dost dobre mozne, ze ti vykrical nieco, co bolo kedysi vykricane jemu. Niekedy (citaj "castokrat ") to ludia robia, lebo chcu u druheho vyvolat emociu, ublizit a na nich to v minulosti fungovalo. Takze jeho "analyzu " by som brala s nadhladom. Na druhu stranu, jasne, ak ti vzrahy krachuju, je dobre pouvazovat "na com". Vyber podobnych partnerov? Uzatvorenost vo vztahu..? Moznosti je kopec...
kolko mas rokov? ked pises, ze stara dievka.
ake vztahy si teda mala? trocha som sa v tom stratila. dva dlhe a viacero kratkych?
robis zaver z tych dvoch vztahov, alebo z tych vsetkych, ze sa k nikomu nehodis a s nikym nevydrzis? a klucova otazka, preco sa tie vztahy skoncili? preco mas pocit, ze chyba bola na tvojej strane? ak to viac nerozpises, neda sa k tomu uplne vyjadrit.
@anonym_autor nie si vadny kus. Vydávala som sa az po 40tke, lebo som dvakrat zásnuby zrusila do 30 tky. Potom som dlho chodila s mojim muzom a toho som si zobrala. Neboj to pride aj ten spravny pride. Skus rodinne konstalacie - googli ak nepoznas. Tam pochopis preco.
@anonym_autor ahoj. Nepoznám ťa, neviem, či si stará dievka v zmysle harpia čo bezdôvodne šteká na muža a tak každého odplaší, alebo čo. Zvyknem odporúčať jeden skvelý podcast, ak chceš zistiť, či je daný muž schopný ozaj milovať, schopný ozajstného vzťahu. Vždy je dobré si to vypočuť aj vzhľadom na seba - som ja schopná naozaj milovať? Som zrelá pre vzťah? Ak ti nejaké faktory ukazujú, že nie - tak sa treba zariadiť podľa nich konkrétne, na tom pracovať. Každopádne však odporúčam neísť do postele so žiadnym mužom, ktorý nespĺňa uvedené "parametre". Ako to máš vedieť? Normálne sleduješ, ako sa v živote správa... https://skpodcasty.sk/podcasty/ako-si-nezobrat-...
@anonym_autor ahoj. Nepoznám ťa, neviem, či si stará dievka v zmysle harpia čo bezdôvodne šteká na muža a tak každého odplaší, alebo čo. Zvyknem odporúčať jeden skvelý podcast, ak chceš zistiť, či je daný muž schopný ozaj milovať, schopný ozajstného vzťahu. Vždy je dobré si to vypočuť aj vzhľadom na seba - som ja schopná naozaj milovať? Som zrelá pre vzťah? Ak ti nejaké faktory ukazujú, že nie - tak sa treba zariadiť podľa nich konkrétne, na tom pracovať. Každopádne však odporúčam neísť do postele so žiadnym mužom, ktorý nespĺňa uvedené "parametre". Ako to máš vedieť? Normálne sleduješ, ako sa v živote správa... https://skpodcasty.sk/podcasty/ako-si-nezobrat-...
@any_soj ahoj, mám 45 rokov a randím od 16tich. Nie je možné, aby som doposiaľ nebola schopná si udržať vzťah a nikto mi nebol dosť dobrý. Naozaj som došla k záveru, že jediná chyba je vo mne a pravdepodobne neviem mať vzťah. Asi tam bude nejaký problém u mňa, Inak si to neviem vysvetliť.
stale si nenapisala, preco tie vztahy koncia. ukoncujes ich ty ci druha strana? aky dovod udavas ty alebo druha strana?
stale si nenapisala, preco tie vztahy koncia. ukoncujes ich ty ci druha strana? aky dovod udavas ty alebo druha strana?
@deedol myslíš tie krátkodobé: No tak poďme sa pozrieť: raz tam bola priateľka, o ktorej som sa dozvedela neskoro, inak do toho človeka som naozaj zaľúbila. Potom v dvoch prípadoch to bola vzdialenosť, ani jedna, ani druhá strana sa nechcela relokovať a takéto fungovanie mi nevyhovovalo - i keď mi na tých mužoch záležalo, asi som ich neľúbila. Raz bol partner príliš dominantný a mal špecifický vzťah s pubertálnou dcérou, plus tam do toho zasahovala aj exmanželka. Keď sa dali dohromady všetky veci, tak som z toho po 5 mesiacoch vycúvala, zišla som z kratšej cesty. Jeden bol čerstvo rozvedený a strašne si chcel užívať život - diskotéky, kluby, bary, kamaráti, chaty - on mal 40 ja som mala 30. Pamätám si, že počas intímnej chvíle mu pípal stále telefón, čo mu písal kamarát a on ho reálne zobral a odpisoval mu.... To som pochopila, že je celé zle. Jeden bol veľmi svojský mamičkin maznáčik, žijúci doma u rodičov, ale mal veľmi zvláštny prejav na verejnosti, ja som sa normálne hanbila miestami za neho, upozornilo ma na to viac ľudí. Ale myslím, že sa mi ani veľmi nepáčil výzorovo. Mnohokrát mi tam chýbala iskra a príťažlivosť. Začala som sa stretávať s mužom, len tak sme sa spoznávali, dala som tomu šancu, ale nebolo to tam. Aj bol dobrý, aj bol milý, ale nejako chýbala chémia a skĺzlo to do priateľstva. Tam, kde by aj chémia bola, tak muži boli zadaní. Aj keď o mňa prejavili záujem, ja som do toho nešla, manželstvo alebo partnerstvo si ctím nadovšetko a nikdy by som nerozbila vzťah, i keď nefungujúci. V jednom prípade som zistila, že muž je/bol gambler a mal problémy s alkoholom. Dobre som urobila, lebo sa mi ozval, kde ma prosil o peniaze a aby som kúpila jeho dom, keďže mu pôjde do exekúcie. V mnohých prípadoch ma muži finančne skôr chceli zneužiť, keď zistili, že zarobím dobre, že sa mi relatívne darí. Reálne jeden muž, čo som sa s ním začala stretávať chcel odo mňa, aby som mu požičala na auto, lebo súrne potrebuje nové po mesiaci stretávania. Vo veľkej miere som nemala šťastie na mužov a zavesili sa na mňa rôzne pochybné existencie... ale na druhej strane, keď už aj niekto prišiel ako tak s odretými ušami "vhodný", tak sa mi jednoducho nepáčil, nebolo to tam z mojej strany. Asi sa ja nepáčim tým správnym mužom... neviem ...
ok to boli tie kratkodobe, ale mna zaujimaju tie dlhodobe, preco tie stroskotali.
@any_soj podcast je dobrý, ale ten kňaz to robí veľmi náročným ten výber partnera. Zabudol na lásku, schopnosť kvôli láske sa vyvíjať a prispôsobovať. Vymenoval len základné problémy ľudí čo neboli schopní sa vyvíjať a prispôsobiť inému. Chlap potrebuje koníčky. Nie na úkor rodiny. Keby sa týmto podcastom riadila moja manželka tak si ma nevezme. V minulosti si ľudia nevyberali partnerov a vybrali im ich rodičia alebo dohadzovači. Až osvietenstvo a romantizmus priniesli takúto vymoženosť. V Číne tradične ešte teraz niekde vyberajú partnerov dojednávači. V ruskej rozprávke Mrázik je dohadzovačka riadne remeslo. A neúspešne a úspešné vzťahy boli rovnako časté ako teraz. Dvaja moji kamaráti si našli ženy už po tridsiatke a z rozumu a vyšlo im to. Prispôsobili sa jeden druhému. Mňa manželka zmenila a páčilo sa mi to ako ma ďalej vychováva. Mamka mi dala nejaké návyky a manželka ich vylepšila. Vždy ma prekvapuje, aká je múdra, praktická, láskavá. Čo to znamená sa slobodne a dobrovoľne a s láskou prispôsobiť? Znamená to nechať sa vychovávať druhým človekom a inšpirovať sa ním. Ja som manželku inšpiroval a mohla sa o mňa oprieť. Vidím jej neistoty? Áno. Chcem jej v nich pomôcť? Áno. Naučil som ju sa pozerať na svet mojimi očami a myslím, že sa jej to páčilo. Urcitá spontánnosť. K prispôsobeniu patria aj také vlastnosti ako pokora (spomenul to ten kňaz) k tomu patrí aj schopnosť sebareflexie a ochota sa dať druhému zadarmo. Nemyslieť len na seba. Urobiť aj čo sa mi nechce.
A vtedy aj tie zvyšné body zoznamu podcastu, v ktorých ako partner nevyhoviem nemusia byť prekážkou, lebo sa z lásky zmením. Inak s podcastom súhlasím. Len som ho chcel doplniť a aj odľahčiť.
@deedol myslíš tie krátkodobé: No tak poďme sa pozrieť: raz tam bola priateľka, o ktorej som sa dozvedela neskoro, inak do toho človeka som naozaj zaľúbila. Potom v dvoch prípadoch to bola vzdialenosť, ani jedna, ani druhá strana sa nechcela relokovať a takéto fungovanie mi nevyhovovalo - i keď mi na tých mužoch záležalo, asi som ich neľúbila. Raz bol partner príliš dominantný a mal špecifický vzťah s pubertálnou dcérou, plus tam do toho zasahovala aj exmanželka. Keď sa dali dohromady všetky veci, tak som z toho po 5 mesiacoch vycúvala, zišla som z kratšej cesty. Jeden bol čerstvo rozvedený a strašne si chcel užívať život - diskotéky, kluby, bary, kamaráti, chaty - on mal 40 ja som mala 30. Pamätám si, že počas intímnej chvíle mu pípal stále telefón, čo mu písal kamarát a on ho reálne zobral a odpisoval mu.... To som pochopila, že je celé zle. Jeden bol veľmi svojský mamičkin maznáčik, žijúci doma u rodičov, ale mal veľmi zvláštny prejav na verejnosti, ja som sa normálne hanbila miestami za neho, upozornilo ma na to viac ľudí. Ale myslím, že sa mi ani veľmi nepáčil výzorovo. Mnohokrát mi tam chýbala iskra a príťažlivosť. Začala som sa stretávať s mužom, len tak sme sa spoznávali, dala som tomu šancu, ale nebolo to tam. Aj bol dobrý, aj bol milý, ale nejako chýbala chémia a skĺzlo to do priateľstva. Tam, kde by aj chémia bola, tak muži boli zadaní. Aj keď o mňa prejavili záujem, ja som do toho nešla, manželstvo alebo partnerstvo si ctím nadovšetko a nikdy by som nerozbila vzťah, i keď nefungujúci. V jednom prípade som zistila, že muž je/bol gambler a mal problémy s alkoholom. Dobre som urobila, lebo sa mi ozval, kde ma prosil o peniaze a aby som kúpila jeho dom, keďže mu pôjde do exekúcie. V mnohých prípadoch ma muži finančne skôr chceli zneužiť, keď zistili, že zarobím dobre, že sa mi relatívne darí. Reálne jeden muž, čo som sa s ním začala stretávať chcel odo mňa, aby som mu požičala na auto, lebo súrne potrebuje nové po mesiaci stretávania. Vo veľkej miere som nemala šťastie na mužov a zavesili sa na mňa rôzne pochybné existencie... ale na druhej strane, keď už aj niekto prišiel ako tak s odretými ušami "vhodný", tak sa mi jednoducho nepáčil, nebolo to tam z mojej strany. Asi sa ja nepáčim tým správnym mužom... neviem ...
@anonym_autor to boli vzťahy v mladosti. Jeden medzi 16-18 a druhy 19-25. A potom tu bol tento priateľ s ktorým som bola počas 20 rokov celkom asi 8r. Hlavný problém u nás bol nesamostatnosť, neschopnosť odísť od rodičov u neho, prevziať zodpovednosť, posunúť sa ďalej, založiť si rodinu, adoptovať si dieťa, zobrať si hypo apd. On sa bojí akýchkoľvek záväzkov a je nezdravo naviazaný na matku.
@anonym_autor to boli vzťahy v mladosti. Jeden medzi 16-18 a druhy 19-25. A potom tu bol tento priateľ s ktorým som bola počas 20 rokov celkom asi 8r. Hlavný problém u nás bol nesamostatnosť, neschopnosť odísť od rodičov u neho, prevziať zodpovednosť, posunúť sa ďalej, založiť si rodinu, adoptovať si dieťa, zobrať si hypo apd. On sa bojí akýchkoľvek záväzkov a je nezdravo naviazaný na matku.
@anonym_autor ale doplním, že je super človek, je s ním veľká zábava, dokáže ľudsky podržať človeka, vždy si nájde na mňa čas, venuje sa mi, počúva ma, máme spoločné hobby, celkovo pohľad na život a chémia tu je veľká. A mám ho veľmi, veľmi rada. Keď som išla do tohto vzťahu, myslela som si, že to bude na 2 týždne, nejaký románik, povyrazenie si, neboli sme kompatibilní vzájomne. A nakoniec sa z toho vyvinul vzťah a na začiatku sme boli spolu 3r a rok a pol sme spolu bývali.
ok, cize vlastne si priputana k tomuto jednemu a nevies sa posunut dalej. to uz je nieco, coho sa da chytit a s cim sa da pracovat, ci uz sama so sebou/v sebe, alebo s pomocou psychologa. myslim, ze mas celkom triezvo zhodnotene jeho pozitiva aj negativa, ale teda ak ty si sa chcela niekam posunut (hypo, rodina, deti) a on nie, tak je namieste otazka, co ta pri nom drzi, ze si s nim v podstate stravila (alebo stratila, to uz si povedz ty) tie roky, ked ini ludia riesia prave tieto veci.
ok, cize vlastne si priputana k tomuto jednemu a nevies sa posunut dalej. to uz je nieco, coho sa da chytit a s cim sa da pracovat, ci uz sama so sebou/v sebe, alebo s pomocou psychologa. myslim, ze mas celkom triezvo zhodnotene jeho pozitiva aj negativa, ale teda ak ty si sa chcela niekam posunut (hypo, rodina, deti) a on nie, tak je namieste otazka, co ta pri nom drzi, ze si s nim v podstate stravila (alebo stratila, to uz si povedz ty) tie roky, ked ini ludia riesia prave tieto veci.
@deedol práveže som v minulosti odišla od neho niekoľko krát a keď máš potom takéto nešťastné pokusy a nemáš šťastie na normálny vzťah, tak keď sa po rokoch stretnete, tak tomu dáš zase šancu. Lebo je to človek, čo ťa pozná, čo ťa ľúbi, aj s kladmi, aj so zápormi, zvláda tvoju povahu 🙂. Vie o tebe všetko. Len sa na teba pozrie a hneď vie, ako sa cítiš. A dáš tomu šancu, lebo si myslíš, že tentokrát to bude iné, snáď sa niečo zmenilo. A zistíš, že sa nezmenilo nič. Na druhej strane vieš, že tam vonku je džungľa a to, čo si doteraz stretla ti nevyšlo..
@deedol práveže som v minulosti odišla od neho niekoľko krát a keď máš potom takéto nešťastné pokusy a nemáš šťastie na normálny vzťah, tak keď sa po rokoch stretnete, tak tomu dáš zase šancu. Lebo je to človek, čo ťa pozná, čo ťa ľúbi, aj s kladmi, aj so zápormi, zvláda tvoju povahu 🙂. Vie o tebe všetko. Len sa na teba pozrie a hneď vie, ako sa cítiš. A dáš tomu šancu, lebo si myslíš, že tentokrát to bude iné, snáď sa niečo zmenilo. A zistíš, že sa nezmenilo nič. Na druhej strane vieš, že tam vonku je džungľa a to, čo si doteraz stretla ti nevyšlo..
@anonym_autor hej no, z tych opisov mam pocit, ze si mala smolu v tych kratkodobych vztahoch (ono aj s pribudajucim vekom je vacsie percento muzov, ktori si nenasli partnerku z nejakeho dobreho dovodu), ale navrat k staremu "overenemu" zasa o niecom svedci u teba... a mozno tam bola aj nejaka miera "self-sabotage", ze si si podvedome vyberala takych divnych, lebo si chcela byt s tymto. a mozno keby si sa k nemu zakazdym nevratila, casom by si stretla aj niekoho ineho normalneho. inak on ma aky problem, ze sa za 20r s tebou nevedel nikam posunut, hoci podla tvojich slov si rozumiete a mate dobry vztah?

ak chces dlhodoby vztah, tak si ho schopna