Nie som schopná dlhodobého vzťahu
Ahojte, asi nie som schopná mať vzťah. Sú aj také ženy, ktoré sa nehodia k nikomu? Ja si takto prídem. Mala som v mladosti vzťahy, môj prvý bol dva roky a potom vzťah 6r. V oboch prípadoch ma chalani požiadali o ruku. V prvom prípade sme boli strašne mladí a jednoducho som cítila, že musíme ísť ďalej. V druhom to žiaľ nevyšlo, milovali som ho veľmi. Potom som sa zacyklila v jednom vzťahu, kde sa k sebe opakovane vracali a rozchádzali. Aj tu ma požiadal o ruku, ale nič sa neudialo ďalej, tam to skončilo. Keď som nebola s ním, tak som sa pokúšala o iné vzťahy, a spoznávala mužov. Ale žiaľ, nič netrvalo dlhšie ako pár mesiacov alebo pol roka. Buď to bola diaľka, čo nám nepriala, alebo mal sklony ku alkoholizmu, prípadne komplikovaný vzťah s dcérou a nevysporiadaný s ex. Ja som si vždy nejako zdôvodňovala, prečo mi to nevyšlo, ale naposledy mi môj priateľ, keď sme sa dali opäť dokopy vykričal, že vlastne mám problém s niekým byť, lebo nie je možné, aby som za toto celé obdobie, čo sme spolu neboli, nespoznala jedného človeka, s ktorým by som vydržala. A asi má pravdu. Asi naozaj nie som schopná vzťahu a hľadám si výhovorku. A chyba je iba vo mne. Veď ak by som bola žena, s ktorou sa dá vydržať a existovať, tak by som nebola sama, že? Nikdy som si nemyslela, že budem stará dievka, ale som stará dievka. Neviem ako s tým naložiť ďalej. Nehľadať teda žiadneho muža?? Uzatvoriť sa? Nič neriešiť?
@anonym_autor hej no, z tych opisov mam pocit, ze si mala smolu v tych kratkodobych vztahoch (ono aj s pribudajucim vekom je vacsie percento muzov, ktori si nenasli partnerku z nejakeho dobreho dovodu), ale navrat k staremu "overenemu" zasa o niecom svedci u teba... a mozno tam bola aj nejaka miera "self-sabotage", ze si si podvedome vyberala takych divnych, lebo si chcela byt s tymto. a mozno keby si sa k nemu zakazdym nevratila, casom by si stretla aj niekoho ineho normalneho. inak on ma aky problem, ze sa za 20r s tebou nevedel nikam posunut, hoci podla tvojich slov si rozumiete a mate dobry vztah?
@deedol aj ja som si myslela, že mám smolu jednoducho na mužov, že prichádzaj takýto. Ale môj ex mi veľmi jasne povedal, že neexist, aby som za tie roky nespoznala niekoho normálneho ... jedine, že je chyba vo mne. A tak sa retrospektívne zamýšľam. A asi má pravdu.
@deedol aj ja som si myslela, že mám smolu jednoducho na mužov, že prichádzaj takýto. Ale môj ex mi veľmi jasne povedal, že neexist, aby som za tie roky nespoznala niekoho normálneho ... jedine, že je chyba vo mne. A tak sa retrospektívne zamýšľam. A asi má pravdu.
@anonym_autor nie si jediná na tejto planete. To, ze ten chudák to povedal, neznamená, ze je to pravda. Ešte stále môžeš niekoho stretnúť.
@anonym_autor Mňa by zaujímalo, koľko ľudí si odmietla po prvých pár rande? Lebo v tom môže byť problém. Dúfam, že mi tu nenapíšeš, že každé druhé rande vyústilo do vzťahu... lebo „lepšie“ by bolo už len, že každé tvoje rande vyústilo do vzťahu.
@anonym_autor Mňa by zaujímalo, koľko ľudí si odmietla po prvých pár rande? Lebo v tom môže byť problém. Dúfam, že mi tu nenapíšeš, že každé druhé rande vyústilo do vzťahu... lebo „lepšie“ by bolo už len, že každé tvoje rande vyústilo do vzťahu.
@bystrozraky takto, ja som na stretnutie/rande išla s minimom ľudí, naozaj mám dosť silný filter - i keď aj cez neho prejdú ľudia, ktorí by nemali, lebo to neviem na začiatku identifkovať. A ak už niekto cez neho prešiel, tak som išla na stretnutie/kávu/obed/večeru/drink. 95% z nich som posunula do módu - buďme kamaráti (ak chceme). Práve takto som získala dvoch najlepších kamošov v mojom živote. Po prvom rande som teda už človeka neodmietla, len som mu povedala, že to nevidím na nič vážnejšie, ale na toto.
@bystrozraky takto, ja som na stretnutie/rande išla s minimom ľudí, naozaj mám dosť silný filter - i keď aj cez neho prejdú ľudia, ktorí by nemali, lebo to neviem na začiatku identifkovať. A ak už niekto cez neho prešiel, tak som išla na stretnutie/kávu/obed/večeru/drink. 95% z nich som posunula do módu - buďme kamaráti (ak chceme). Práve takto som získala dvoch najlepších kamošov v mojom živote. Po prvom rande som teda už človeka neodmietla, len som mu povedala, že to nevidím na nič vážnejšie, ale na toto.
@anonym_autor Na to čo popisuješ akých si mala partnerov, máš práve zvláštny filter.
Mne príde, že si naozaj mala smolu vo výbere. V niektorých vzťahoch si stratila zbytočne roky.
Úprimne ono po 40tke je výber partnerov obmedzený. My s kamarátkami si hovoríme, že tie lepšie kusy sú už rozchytané a je o nich dobre postarané. To porozvádzané si chce užívať, aby dohnali čo zameškali. Alebo mamičkyn maznáčik, takých sa ešte tiež pár najde, ale to nechceš 🙂
To rozhodne neznamená, že niesi schopná dlhodobého vzťahu. Len sa bohužial nenašiel ten "pán dokonalý"
@anonym_autor Na to čo popisuješ akých si mala partnerov, máš práve zvláštny filter.
Mne príde, že si naozaj mala smolu vo výbere. V niektorých vzťahoch si stratila zbytočne roky.
Úprimne ono po 40tke je výber partnerov obmedzený. My s kamarátkami si hovoríme, že tie lepšie kusy sú už rozchytané a je o nich dobre postarané. To porozvádzané si chce užívať, aby dohnali čo zameškali. Alebo mamičkyn maznáčik, takých sa ešte tiež pár najde, ale to nechceš 🙂
To rozhodne neznamená, že niesi schopná dlhodobého vzťahu. Len sa bohužial nenašiel ten "pán dokonalý"
@mysicka36 ďakujem, asi som dala šancu aj ľuďom, ktorých by som si normálne nevšimla. A áno, niektoré veci sa odhalili aj neskôr. Aj som dala šancu človeku z inej časti SVK, aj som dala šancu mužom s deťmi, aj mužom žijúcim s rodičmi. Nevydalo. Ale naozaj rozmýšľam, či som taká vyberavá, alebo je taký slabý výber. Zase povedzme si pravdu. 45 ročná slobodná, doposiaľ nevydatá žena bez detí tiež nie je terno...

@anonym_autor hej no, z tych opisov mam pocit, ze si mala smolu v tych kratkodobych vztahoch (ono aj s pribudajucim vekom je vacsie percento muzov, ktori si nenasli partnerku z nejakeho dobreho dovodu), ale navrat k staremu "overenemu" zasa o niecom svedci u teba... a mozno tam bola aj nejaka miera "self-sabotage", ze si si podvedome vyberala takych divnych, lebo si chcela byt s tymto. a mozno keby si sa k nemu zakazdym nevratila, casom by si stretla aj niekoho ineho normalneho. inak on ma aky problem, ze sa za 20r s tebou nevedel nikam posunut, hoci podla tvojich slov si rozumiete a mate dobry vztah?
@deedol on? Vraj mňa miluje, iba mňa a žiadnu inú nechce, úprimne si myslím, že skôr ho žiadna asi nechcela, alebo sa uzavrel a nedával šancu ženám, neviem. Aktuálne bez práce, vykonáva osobnú asistenciu mame, toto bude najbližšie roky, tipujem možno aj 5-10 rokov. Bez príjmu, bez financií a úspor, pomerne domased, slabšie OCD tam vidím, zmenil sa hundroša a večne nespokojného človeka.