icon

Nie som spokojná a šťastná. Čo ďalej vo vzťahu?

17. aug 2026

Dnes som mužovi povedala, že nie som šťastná. Že si pripadám ako 70 ročná dôchodkyňa, ešte aj tie žijú viac ako ja, viac ako my. Volám mu, že idem z roboty o chvíľu, či niekam pôjdeme. On, že ale kam? No nikde, ako každý deň.. Za posledné 4 roky sme neboli nikde - ani v kine, ani v divadle, ani na večeri. Na narodeniny mi dal darček a jednu ružu. Od kamošky som dostala kyticku kvetov. S kamoškami idem do kina, s ním nie. Ak by som s kamoškami raz za čas niekde nevypadla, tak zomriem doma od nudy. On má iba jeden podnik, kam je schopný ísť von na kávu, inak nepôjdeme nikde. Keď sme sa boli prejsť v meste, tak 35 minút preberal podniky, lebo mu žiadny nebol dobrý, napokon sme zakotvili v tom našom. Nikde inde, nikdy.. lebo všade je to drahé. Náš program je do roboty, domov, na nákup, na jedno miesto na kávu. Nejdeme na výlet, nejdeme na dovolenku, nejdeme na kúpalisko, nejdeme do jaskyne. Boli sme sa prejst naposledy na moje veľké naliehanie okolo jazera a lamentoval, aký je unavený. Máme 45 rokov, nie 80. Mám kamošku, čo je dvojnásobný onkologický pacient a žije oveľa viac, ako my dvaja. Naše dieťa už žije samostatne, čiže aktuálne nás nič nespája. Áno sex je dobrý, na to mám chuť stále. Sex sme mali vždy dobrý. Ale ten mi nestačí. Michodom mňa už nepriťahuje, už tam z mojej strany nie je vášeň, ani iskra, to čo bolo prvých 10 rokov. Žiadna invencia, nič z jeho strany. Na dovolenke sme spolu boli naposledy v roku 2009, na moje veľké naliehanie. On je povahovo dobrý muž, je verný, starostlivý, vtipný, miluje ma, vie popratať, navariť. Ale inak nie je to muž do života. Prídem si, ako by som premrhala posledných 20 rokov svojho života. Minule sme sa zhovárali pri káve, pýtala som sa ho, či sa mu páči suseda. Povedal, že áno, len je príliš vysoká a nechcel by ju preto. Ja som mu povedala, že dobre, tak ty zbaľ ju a ja zbalím nášho suseda. A on mi povedal, že dobre, toho môžeš, on je dobrý chlapec. To už bolo pre mňa znakom, že medzi nami už vlastne ostalo iba kamarátstvo.

Strana
z2
anonym_dc6eec
17. aug 2026
@anonym_autor

@doriiis nie, bola by sm rada, keby povedal, zlatko inu zenu nechcem a Mirovi by som zlomil obe ruky, keby sa ta len dotkol.

@anonym_autor túžiš po žiarlivom alfasamcovi? Len ten nemusí v ostatných veciach byť taký dobrý ako tvoj muž.

anonym_31b159
17. aug 2026

Tak ja neviem, ale myslím si, že autorka nechce po svojom manželovi žiadne astronomické výkony. Ísť občas na večeru, do kina, divadla, alebo na malý výlet, nie je žiadny nadľudský výkon. Takto sa totižto pestuje vzťah. Nie tak, že budem kategoricky odmietať všetko, čo mi moja žena navrhne.

baboobchod
17. aug 2026

Nepísala si sem už? Minimálne niečo veeeľmi podobné tu nedávno bolo a veľmi som tú ženu ľutovala. Drblo by ma z takého domaseda. Nemá depresiu? Nechýbajú mu nejaké vitamíny? Keď ideš sama alebo s kamošmi, nie je mu to ľúto potom?

autor
17. aug 2026
@baboobchod

Nepísala si sem už? Minimálne niečo veeeľmi podobné tu nedávno bolo a veľmi som tú ženu ľutovala. Drblo by ma z takého domaseda. Nemá depresiu? Nechýbajú mu nejaké vitamíny? Keď ideš sama alebo s kamošmi, nie je mu to ľúto potom?

@baboobchod ahoj, nie nepísala som tu. Každý rok sa opakuje to isté. Vždy na konci leta mám dovolenku, kedy môžeme byť spolu a môžeme niekam ísť. A on vždy na konci tela záhadne nemôže. Dovolenka mi začína v piatok a on mi dnes povedal, že žiaľ nebude mať záskok a že to nie je jeho vina. A že mám ísť teda sama alebo s niekým. Povedala som mu, že ty nič nemusíš robiť, nič nemusíš platiť, o nič sa starať, ani šoférovať, len byť so mnou a ty si to nezariadiš? Keď to vieš celé leto? Už neviem, ako viac a jasnejšie mi má povedať, že na mňa kašle.

janinah
17. aug 2026

A on cez svoju dovolenku robi čo?

autor
17. aug 2026
@janinah

A on cez svoju dovolenku robi čo?

@janinah ad1) dlhšiu dovolenku ako 3 dni nemal ani si nepamätám, ad2) je doma, ide ku mame a to je všetko. Spí väčšinou, poobede aspoň 2h.

anonym_94d44e
17. aug 2026

Budem reagovat iba na poslednu vec co si pisala-na blbu poznamku blba odpoved. Nic ine.
Nech skusi navrhnut on kam by ste mohli ist spolu. Zdover sa mu ze chces ozivit vas vztah. Nie len prezivat z dna na den.
Onko pacientka si uziva zivot lebo vie ze je vzacny. Kazdy jeden den je uzasny. Treba ho zit-uzivat si zuvot naplno.
Keby si odisla (alebo zomrela) mozno vtedy by si uvedomil ze-ach mohli sme este tolko toho....
no bude neskoro. Teraz. Tu.

anonym_1381e1
17. aug 2026
@anonym_autor

@janinah ad1) dlhšiu dovolenku ako 3 dni nemal ani si nepamätám, ad2) je doma, ide ku mame a to je všetko. Spí väčšinou, poobede aspoň 2h.

@anonym_autor
To je za trest taký muz.Stiahne ta psychicky dole.Ja som dôkladne vyberala akčný typ muza lebo s domasedom by som zbláznila.Ten človek ti vysaje zivot.Nezije, len preziva.V aktívnych rokoch treba zit lebo príde deň keď nebude vladat a bude už neskoro.Potom bude ľutovať, prečo sa tak doma zasedel.Nema depresie?
Aj keď pôjdeš s kamoskami, bude ti to ľúto, že nemáš zazitky so svojim muzom a svoj vztah nebudujete.Nieje nič krajšie ako zit aktívne a mat zazitky s milovaným muzom aby ste mohli v starobe spomínať čo všetko ste videli
On bude na čo spomínať? Ako sedel cele dni doma na mobile, TV?
Skús si najst kamosa na vylety, ak mu to bude jedno, budes vedieť na com si, že už si mu ukradnutá

zulu235
Včera o 06:47

Z tvojho príspevku a komentárov cítit frustráciu z partnera, avšak neviem sa ubrániť pocitu že zodpovednosť nesies sama. Otázka je či ty chceš žiť pokojný pasívny život alebo niečo este zažiť... Očakávame od partnera, že bude chcieť presne to isté čo my... A to asi nejde... Podľa mňa je riešenie žiť život ako chceš a nečakať že partner ho bude taký vytvárať pre nás... To nie je jeho zodpovednosť. Keby sa každý staral o seba, je o kazdeho dobre postarané. Tak skús využiť toto voľno... Kúp letenky a choď... On si nezaradil?

zulu235
Včera o 06:51

V duchu keby sa každý staral sám o seba, je o kazdeho dobre postarané. Kúp letenky, odlet. On si nevybavil dovolenku? Ostane doma. Vrátis sa po týždni, dvoch... Uvidíš čo táto zmena prinesie... Či si vôbec budete chýbať... Či sa na seba budete tešiť... A hlavne prestanes mu dávať zodpovednosť za svoj život... Tu nesies ty sama...

anonym_31b159
Včera o 11:45
@zulu235

V duchu keby sa každý staral sám o seba, je o kazdeho dobre postarané. Kúp letenky, odlet. On si nevybavil dovolenku? Ostane doma. Vrátis sa po týždni, dvoch... Uvidíš čo táto zmena prinesie... Či si vôbec budete chýbať... Či sa na seba budete tešiť... A hlavne prestanes mu dávať zodpovednosť za svoj život... Tu nesies ty sama...

@zulu235 Naozaj si myslíš, že v manželstve/vzťahu sa má každý starať sám o seba?
Autorka od muža nechce žiadne obety, iba trochu času, ktorý by mohli spolu tráviť zmysluplnejšie ako len ležaním na gauči.

anonym_d0313a
Včera o 13:02

Toto dôverne poznám, hoci išlo iba o ročný vzťah ale on bol pasívny viac menej od začiatku, resp pár mesiacov sa snažil si ma získať a život v štýle spolubývajúci je niečo hrozne, radšej byť sama lebo podvedome to tam stále je, že čakáš na neho, chceš si s ním vytvárať zážitky, je tam ale vlastne nie je atd atd

Strana
z2