Nosíte na návštevu k rodine darčeky?
Dobry den. Ked idete na navstevu k rodine na 2-3 hodiny vzdy nosite nieco ako dezert, kolac, vino a pod.? Lebo v nasej rodine je taky zvyk bohuzial. Dnes sa chystame na navstevu, a musim ist do obchodu nieco na navstevu kupit, a tak sa mi nechce.
Nie.K rodicom a svokrovnom nic nenosime.Ked je ofiko ze narodeniny,meniny oslava tak ano.Ale to ze sa niekto zastavi na kavu neznamena ze ma k nam nosit dezerty a hlavne u nas sa to berie tak,ze sme tam doma.Kebyze idem ku znamym je to uplne ine.Ale to ze idem zbehnut pozriet rodicov,pokecame a spravia mi caj alebo kavu nikto necaka,ze sa nieco bude nosit.Vobec to takto nemame a strasne by ma to otravovalo ze nemozem ist k rodicom bez bonboniery v ruke.
u nas nastastie nie, vacsinou su to totiz dost nezdrave veci (cokolada, vino), takze som rada 🙂
To je taký problém zastaviť sa po ceste na návštevu v obchode? 😃
Kks., že bohužiaľ!!! No od hanby by som sa prepadla a radšej sa nikam netrepala, ak vy som nemala
pripravenú darčekovú tašku s vínkom, dezertom a aspoň niečím slaným. Možno aj niečo naviac, čím poteším hostiteľa.
S mamou sme sa navstevovali casto. Vzy som doniesla nieco ku kave. Mali sme to tak radi. Svokre zase oriesky a ine zdrave veci, kedze sladke neje... Ale proste stalo sa, ze niekedy somsla aj s prazdnymi rukami. Nikto z toho vedu nerobil.
Nie.nikde nic nenosim ani nik ku mne.
podľa mna závisí ako často k niekomu chodíš.. ak idem 2-3x týždenne na kávu tak nič ale ak idem k niekomu raz za sto rokov tak vždy niečo.. ale nie napecene, len skôr vínko, domácu, dezer, deťom sladke
Ak sa bavíme o najbližšej rodine a takej klasickej návšetve, tak sa síce nenavšetveujeme až tak často a ani tak nenosíme vždy, iba deťom, víno či sladkosť pre dospelých iba ak oslavujú ako dar.... rovnako aj naopak... nemáme radi plné šuplíky blbostí donesených zo slušnosti 😅 ak je pre teba problém tá časť s obchodom, nakúp do zásoby 🙂
Ked idem na navstevu tu v UK, tak vzdy nieco prinesiem.
Je to bud doma upeceny kolace/chleba (ten sa Tu velmi ceni), popripade mnou urobeny jam, zavaranina. Detom nosim ovocie. Sladkosti nenosim.
Ked ideme na Slovensko, tak nosim veci odtialto, cake, Kelsy, cokolada.
S prazdnymi rukami nechodim.
Ved nemusis ist na navstevu😉
Nikdy som nič nikomu nenosila a nikto nič k nám .. bolo by to iné, ak by išlo o prvú prvučičku navštevu
K rodicom , svokrovcom ? Nie , veď sa vidíme raz za týždeň , čoby som im nosila . Ak nejakej širšej rodine alebo kamarátom , tak niečo niečo malé áno .
Ma mame doma vzdy zasobu nieco na ,,darovanie,, ked vies ze to treba pri navsteve tak maj doma stale nieco a nemusis riesit dilemu s obchodom
my chodime k svokre kazde 2-3 tyzdne a vzdy jej nieco donesieme co spotrebuje - kavu, šampus , ovocie
ked ideme k mame kazdy 2 tyzden tak vzdy jej donesiem nieco spotrebne alebo kvety ma ich velmi rada
K rodicom nennosime, kedze sa stretavame aj viackrát za tyzden. Ale napriklad moj otec a svokra nepride bez toho aby detom dotrepali nejake sladkosti, ovocie. Kolkokrat im hovorim, ze to preháňajú ale tak co uz s nimi, ze pre deti. Ale ked ideme na navstevu, kfe sa vidime tak raz za 2 mesiace, urcite donesieme vinko a nieco pre deti.
Ak a keďže tam chodíme často tak nenosíme jedine ak mám práve vtedy napeceny nejaký kolac tak prinesieme kostovku,ináč nič ak neberiem do úvahy keď ideme gratulovať,to je už iné 🙂 jedine keď ideme niekam kde chodíme možno 1-2x do roka tak vtedy vždy niečo ale ku babkam ku ktorým chodíme často na obyčajnú návštevu nič 🙂
Asi zalezi ako casto sa stretavate. My aj s rodicmi aj so svokrovcami velmi casto a keby sme si stale mali nieco nosit tak si mozme tocit tie iste dezerty 😅 ale zas ked niekto napr pecie kolac tak trochu donesie druhym alebo lekvar domaci ovocie zelenina zo zahrady atd nie somariny z obchodu
Nosíme iba k narodeninám alebo meninám. Bavíme sa o blízkej rodine. Nechcem aby mi niekto zvázal sem sladkosti či haraburdy
Nie, k rodine ako su moji a muzovi rodicia vobec. To by som vkuse kupovala 😃
@1ryba socik? Však v zahraničí na návštevu nejdeš nikdy s prázdnymi rukami, ešte sa dohaduje, kto čo donesie, nech nie je veľa jedného druhu, keďže hostiteľ poskytuje priestor a možno nejaké základné pohostenie je zvykom odbremeniť hostiteľa a prispieť nejakým jedlom ( to, že väčšina čaká, že si donesieš aj vlastný alkohol, ktorý budeš na návšteve piť nejdem radšej rozoberať)
Podľa mňa je úplne normálne v mnohých kultúrach, že na návštevu nejdeš s prázdnymi rukami a nemá to nič so socializmom, ako je normálne návštevu niečim pohostiť.
Ak niekto chodi pravidelne niekoľko krat do týždňa k rodičom, tak podľa mňa netreba zakaždým trepať koláč, dezert a fľašu vina, ale niečo, čo rodičov poteší, alebo sa ich priamo spýtať, čo potrebujete kúpiť, po ceste sa zastavím v obchode…
Nikdy nič nekupujeme k nikomu
Víno ,dezert,.sladkosti a slané by som nosila iba niekomu komu chcem pomôcť do hrobu...s prepáčením.. Otrasné nezdravé zbytočné veci. Radšej nič nenosiť, každý má všetkého dosť,. blbý zvyk. Iné je oslavy, narodeniny...
No keď si im tam toľko pozanasala...a máte zvyk že si takto nosíte... Tak už teraz nikam nechoď a čakaj babky doma... Či teraz oni budú nosiť plne tašky každý deň 😃
to by som sa unosila k smrti😀 záleží ale ako ku komu.A ako tam často chodím.Ak idem k niekomu raz za uhorský rok a často sa nestretávame to je jasné že niečo donesiem.Ale ak idem trebárs k sesternici kde som pomaličky niekolkokrát do mesiaca alebo ona u nás tak načo.Myslím že takýto názor tu bude najčastejší.Nečítala som ale diskusiu
Teraz má online Tesco dovoz zdarma... nákup maškŕt do zásoby a nemusíš bežať vždy pre jednu bonboniéru 😁

tak skus prist bez nicoho, co sa stane..snad ta nevydedia 😀