icon

Nosíte na návštevu k rodine darčeky?

21. sep 2024

Dobry den. Ked idete na navstevu k rodine na 2-3 hodiny vzdy nosite nieco ako dezert, kolac, vino a pod.? Lebo v nasej rodine je taky zvyk bohuzial. Dnes sa chystame na navstevu, a musim ist do obchodu nieco na navstevu kupit, a tak sa mi nechce.

Strana
z4
sense
22. sep 2024

Ak chodis k rodičom na návštevu aby videli vnuca niekoľkokrát do týždňa tak by som nenosila nič ,možno raz za čas nieco. Aj keď teda tvoj prístup mi tieto nepríde úplne ok: "nebaví ma pred každou návštevou chodiť do obchodu"

1ryba
Odpoveď bola odstránená
nelka93
22. sep 2024

Keď ti ten zvyk nevyhovuje, tak im to povedz. Neviem co z toho robíš tragédiu. Ja rodinu aj svokrovcov vidím raz za mesiac, čiže vždy nieco prinesieme. Na oplátku ale neočakávam nič, je to na každom. Aj ku kamoskam keď idem tak donesiem niečo. Ale urážať sa tu navzájom, keď ma niekto iný názor je úbohé

natiblaskova
22. sep 2024

Keď idem na 2-3 hodiny a je to pravidelne,tak nenosím. Ale keď je to len napr. Raz za mesiac alebo ako my raz ročne tak my nosime všetkým niečo.

11brano11
Odpoveď bola odstránená
bibuskaiba
22. sep 2024

@anjelicek26 prepac ale sama od seba by som to rodicom nesplechla do tvare ze mi to vadi a nech sa dohodneme trosku bezocive ..Uz ked cakala by som to od rodicov aby na to upozornily nech zakazdym nekupujem..a ked nie proste pred navstevou zavolam ci nieco potrebuju ci nie a je to zvykli by si vsetci

mantilka
23. sep 2024

Niekto donesie a niekto nie. Neriešim, podstatné je že sme sa stretli. Kľudne aj okomentuj, že by si musela do obchodu...možno sa dozvies, že im na tom nezáleží a dohodeite sa, že nič netreba nosiť.

hara_vara
28. sep 2024

mala si si to kúpiť skôr

hankab
30. dec 2024

Zavisi od toho ako casto k danej rodine chodime, aj ci je to bezna navsteva alebo oslava. K partnerovym surodencom chodime parkrat do roka (2-3), tak vzdy berieme aspon to vino/sampus. Za mna zbytocnost, lebo tie flase (ktore nam oni prinesu) u nas stoja v spajzi cely rok, ale oni s tym zacali a moj chlap si zial potrpi na “slusnost/mali by sme..”, takze ich zasobujeme vinom, ktore oni vypiju v ten vecer a nam to tu stoji do aleluja.. uz to asi budem vylievat do wc.
Ja by som to uplne zrusila keby bolo mnou. Kazdy si uz kupi co chce/pije a nie je odkazany na 3€ flasu vina z tesca.
Teraz pocas Vianoc sme navstevovanym nosili krabicku domacich vian.zakuskov namiesto chlastu. Pre mna je to hodnotnejsie a keby mi navstvea doniesla, tiez by ma to viac potesilo ako flasa.

Strana
z4