O čom sa rozprávať na prvom stretnutí s rodičmi mojej priateľky?
Idem prvý krát k priateľke na obed. Je mi to trápne, ale som veľmi hanblivý a neviem si predstaviť o čom by sme viedli debatu s jej rodičmi. Keby sme s nou aspoň spolužiaci, alebo pracujeme spolu, tak mozme o tom, ale ona má úplne iný život ako ja a bojim sa že si s jej rodičmi nenájdem spoločnú tému, resp na čo sa pýtať. Prosím poraďte mi, nechcem žiadny hejt, len som v strese a chcem dobre zapôsobiť
@anonym_autor kolko mas rokov?
@anonym_daec58 máme 22
Tak keď máte úplne iný život, tak o to máte viac veci na rozprávanie - ako to chodí u vás, ako zas u nich. Ono to tak väčšinou plynule pôjde, neboj. Môžeš pochváliť obed, prestretie stola, obraz na stene, a na to sa nadviažu oni a potom ty zas na zo, čo oni povedia. Môžeš rozprávať o sebe, čo študuješ, prečo to študuješ, aké máš plány, o hobby, čo máš rád, atď.
@anonym_autor Ak vedia rodičia niečo dobre tak je to si pamätať smiešne/trápne či iné historky z detstva svojho dieťaťa, takže sa spýtaj jej rodičov na jej detstvo aká bola atď. a možno sa aj niečo nové zaujímavé dozvieš 😉
@anonym_autor Ak vedia rodičia niečo dobre tak je to si pamätať smiešne/trápne či iné historky z detstva svojho dieťaťa, takže sa spýtaj jej rodičov na jej detstvo aká bola atď. a možno sa aj niečo nové zaujímavé dozvieš 😉
@jblheart Toto určite nie. Chúďa ako sa bude cítiť trápne pred novým frajerom
Ďakujem, sú to dobré rady zatiaľ. Len mi to príde divne prísť, povedať zdravim ja som ten a ten, a opýtať sa hneď nejakú hlbokú otázku. Zas nemám rád small talky...
Ďakujem, sú to dobré rady zatiaľ. Len mi to príde divne prísť, povedať zdravim ja som ten a ten, a opýtať sa hneď nejakú hlbokú otázku. Zas nemám rád small talky...
@anonym_autor tak nebudeš sa pýtať hneď na to, čo si myslia o súčasnej politickej situácie.... Vsak pár zdvorilostnych otázok na oboch stranách a potom sa dá nezáväzne podla situácie o všeličom. Ak teba nič nenapadne, budú sa pýtať oni, resp budeš tam mat priateľku, aj s nou sa môžeš rozprávať, nielen s rodičmi a už hádam nebude trápne ticho... Neideš na pohovor.....
@anonym_autor
Nezabudni sa jej popredu opytat na ich politicke vyznanie,, Trump, Fico , PS
@anonym_autor
Vsimni si nieco co mozes uprimne pochvalit, ci uz obed alebo ako maju zariadeny byt napr.
Ak si vsimnes nieco co mate aj u vas (elektroniku/dekoraciu/nabytok atd), mozes spomenut " aj my mame take iste/podobne". Toto napomoze pocitu ze mate nieco spolocne.
Mimichodom, co presne myslis ked pises ze "ona má úplne iný život ako ja"?
@anonym_autor
Vsimni si nieco co mozes uprimne pochvalit, ci uz obed alebo ako maju zariadeny byt napr.
Ak si vsimnes nieco co mate aj u vas (elektroniku/dekoraciu/nabytok atd), mozes spomenut " aj my mame take iste/podobne". Toto napomoze pocitu ze mate nieco spolocne.
Mimichodom, co presne myslis ked pises ze "ona má úplne iný život ako ja"?
@anonym_daec58 tak ona je študentka, jej rodičia sú veľmi prísny, ja pracujem a moji sú zas veľmi taký kamarátsky. Mali sme odlišnú výchovu veľmi a bojím sa aby to nevyzeralo ako pracovný pohovor presne
Small talk je ale potrebné vedieť. Vieš, ono sa ti to v živote ešte veľakrát môže zísť. Odporúčam naučiť sa tento skill 🙂
Neboj sa, možno sa ani nebudeš musieť veľmi pýtať a "poobracajú" ťa oni. Určite ich bude zaujímať, s kým to chodí ich dcéra, takže sa priprav, že odpovedať budeš možno iba ty. Predstav sa im, prehoď, aké máme dnes krásne/upršané počasie, ako sa majú, že ich oozdravujú tvoji rodičia a už to pôjde. A ak nie, priprav si pár otázok (aké majú plány na leto, čo plánujes ty a pod.). Poďakuj (pochváľ) za obed, ale v žiadnom prípade neotváraj témy: politika, zdražovanie, vakcinácia, svetový mier (aby nebola vojna v priamom prenose 😉). Je dosť pravdepodobné, že sa budú pýtať najmä oni. A neboj sa ticha, nemusíš mať pocit, že ho treba za každú cenu prerušiť (vtedy sa narobí najviac trápnych chýb).
@anonym_autor bud sam sebou.
Nemusíš hned vychrlit otázky. Najskôr sa mozes slušne poďakovať za pozvanie ku nim domov, za pozvanie na obed. Ak navaria niečo co máš rád, tak pochváliť...myslím že v týchto prípadoch rodičia vedia že je to mladým skôr nepríjemné a stresujúce, takže moze byť a zrejme bude situácia že skor oni sa budu pýtať teba... priateľka ta určite podrží.
@anonym_autor Aku maju rodicia pracu a konicky? Mozes sa skusit rozpravat o niecom z toho, je mozne, ze nieco bude blizke aj tebe. U nas je velky introvert moj otec.Moj muz vystudoval chemiu a otec fyziku tuhych latok a pamatam si, ze na ich prvom stretnuti mu otec nosil vzorky chemikalii ci uhadne co to je 🙂 Doteraz sa bavia na mnohe odborne temy, otec vola muzovi castejsie ako mne 🙂
@anonym_autor oni su hostitelia a su starsi, oni si budu vyberat, o com sa s tebou budu bavit. Ty len bud slusny a udrzuj konverzaciu. Ak ta napadne nieco k ich teme, kludne sa pytaj.
Úplne v pohode stres, to má skoro každý. Nemusíš nič siliť ani sa hrať na niečo, čo nie si. Väčšinou to ide samo, rodičia sa pýtajú na prácu, bývanie, plány do budúcna, prípadne koníčky.
Stačí byť slušný, usmiať sa a normálne reagovať. Témy ako jedlo, bývanie, cestovanie alebo práca sú úplne bezpečné. A hlavne, nejde o výsluch, skôr chcú vidieť, že si v pohode človek, s ktorým je ich dcéra šťastná.
alebo aspoň by to takto malo byť :D
Asi len odpovedaj na otazky. Taketo nieco je skor ako spoved, alebo vypocuvanie 🙂
Asi len odpovedaj na otazky. Taketo nieco je skor ako spoved, alebo vypocuvanie 🙂
Áno, najprv len odpovedaj na otázky a potom môžeš k tomu povedať aj niečo viac o sebe, a bude tam asi aj priateľka, tak aj ona niečo povie, treba byť slušný a prirodzený.
@anonym_autor
@anonym_autor hlavne nezačni o sebe rozprávať ty prvý,neboj rodičia sa budú vyzvedať prvý

@anonym_autor kolko mas rokov?