icon

Obézna partnerka a vplyv na vzťah: Ako to vníma muž?

5. jan 2024

Ahojte. Začítala som sa dnes do rôznych chudnúcich diskusií. Často vidím to, že sa snažia schudnúť žienky, ktoré majú normálnu hmotnosť a nemajú ani nadváhu. Chápem, keď je to pre seba, pre svoj pocit... Na druhej strane často vidím páry, kde žienka je veľmi obézna a muž je v norme. Napadlo mi, či tá polovička nemôže byť pre ženu reflexia? Alebo sa partner tvári, že to nevidí? Prípadne je za tým strach zo zmeny životného štýlu, ktorý by ovplyvnil oboch? Raz mi známy v opitosti vravel, že jemu vyhovuje, že má jeho partnerka 100+, že aspoň na ňu nemusí žiarliť. I keď aj ženy 100+ sú nádherné. Pýtam sa preto, že ja mám 162/60 kíl, teraz som trochu pribrala a vadí mi to... tak možno taká zaujímavá diskusia

Strana
z4
kengurica
6. jan 2024

Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections

grof_monte_christo
6. jan 2024

@autorka Ty si sa prečo nezapájala do diskusie, ktorú si založila. Mne je to napr. úplne jedno, akého partnera má obézna partnerka, ja na rozdiel od teba takéto veci vôbec neriešim. Nabuduce, keď založis podobnú diskusiu, tak si ju aj moderuj, aby sme si zas nemuseli vypocut, ako tu všetky len hejtujeme.

rikarika
6. jan 2024

@top_manazerka 😁😁no pobavila si fest, hnevaj sa - nehnevaj sa ale 90 kilova zena je obezna a nic na tom nemeni ani stylovy kostymcek a lodicky.

domkakvet
6. jan 2024

Tak ked niesi spokojna, tak zacni chudnut, dolezite je aby si ty bola spokojna, neviem preco riesis ostatnych, niektore zeny su tucne a nevadi im to, inym sa zasa nedari schudnut, je to rozne.

lavender94
6. jan 2024

Je mi jedno akých partnerov ľudia maju, každému sa páči niečo iné. Ale hrať sa tu na to, že “som krásna taká aká som” a na neviem akú sebalásku je podľa mňa odveci. Nech mi nikto nehovorí že žena, ktorá ma obezitu sa má rada. Lebo mať sa rada znamená starať sa o seba a svoje zdravie. Nehovorím o ženách, ktoré sú choré a bohužiaľ s tým nič neurobia, ale aj vtedy sa dá so sebou niečo robiť v obmedzenej miere. Rôzne výhovorky som od obéznych ľudí počula. Je to geneticky, mám ťažké kosti (asi v druhej brade alebo neviem). A ešte ideálne ked idú ľudom s normálnou postavou hovoriť, akí sú nezdraví.

top_manazerka
6. jan 2024

@rikarika dobre moja.. keď to tvrdíš? Žeby ďalšia zakomplexovaná trúba, ktorá si potrebuje liečiť nejaký komplex? 🤣🤣

bbshop
6. jan 2024

@lavender94 presne👏 hlavne to, že sebalaska sa spája aj so starostlivosťou o svoje zdravie. Vedome ubližujú svojmu telu a presviedčajú okolie, že majú ho radi. No nevyzerá to tak absolútne. Žijú v sebaklame..toto nie je úprimná láska k samej sebe. Úprimná láska je, keď sa bojím o svoje zdravie, svoje orgány, srdce a nie, keď robím všetko preto, aby zlyhali. Keď sa mám rada stravujem sa zdravo a hlavne v primeranom množstve. Nerobím zo svojho tela odpadkový kôš. Nejem všetko nezdravé zaradom bez rozmyslu. Toto je opak sebalasky.

lavender94
6. jan 2024

@bbshop presne, ale teraz žijeme v nejakej divnej dobe, keď sa tučný človek vystavuje na piedestál a ľudia so zdravou váhou su niečo zle a divne. Tu je to ešte ako tak v pohode, ale čím viac ideme na západ, tak to vidím. Rôzne tiktok videá ako ukazujú svoje tela, hovoria ako ich milujú. Ukazujú ako jedia a že je to tak v pohode, lebo sa neobmedzujú a nerobia si tým psychické problémy a poruchy, pri tom zjedia to čo ja mám na tri dni pomaly. Keď niekto napíše, že to nie je zdravé dostane blok a milión tvrdení, že oni sú úplne zdravé.

bbshop
6. jan 2024

@lavender94 pritom opak je pravdou, že psychicky nezdravý je ten človek, ktorý sa nevie stravovať. Nie ten, ktorý si dáva na stravu pozor. Ľudia zvyknú zajedat úzkosti, stres, depresiu..A potom si privodia ďalšie psychicke problémy ako su komplexy a podobne. O fyzických problémoch ani nehovorím radšej. Ale tvária sa všetci, že je to v poriadku. Chorá doba

grof_monte_christo
6. jan 2024

@bbshop Vyšší level je, že druhým a teda aj mužom sa musím páčiť, taká aká som, aj 100 kilová.

rikarika
6. jan 2024

@top_manazerka joooj moja ale ja nemozem za to ze ty mas 90 kg, ani za to ze kostymcek a lodicky na tom nic nemenia. Ja osobne ked tak uz si pri tom milujem sport a sportovu modu. Kolko mam kg ti radsej ani pisat nebudem. 🙊

bbshop
6. jan 2024

@grof_monte_christo pritom už len teraz čerstvo (niekedy pred pár dňami) som tu videla diskusiu, kde si žena tiež myslela, že sa páči priateľovi taká aká je a po uprimnom rozhovore s ním zistila, že to tak celkom nie je pravda a začala chudnúť. Naivita najhrubšieho zrna.

grof_monte_christo
6. jan 2024

@bbshop Aby sme zas neútočili len na ženy, aj muži sa vedia pekne spustiť a si myslia, že nás stále priťahujú takí akí su 😃

bbshop
6. jan 2024

@grof_monte_christo áno obe pohlavia sú na tom podobne😀 aj veľa pupkacov behá po svete

top_manazerka
6. jan 2024

@rikarika veru, nepíš to číslo.. mohlo by sa totiž stať, že by ho niekto považoval za tvoje IQ/EQ.. ale môžeš byť pokojná - mňa takéto drísty nedojmú. Už mám v živote toho za sebou dosť na to, aby som vedela čo je dôležité.

rikarika
7. jan 2024

@top_manazerka no wau tak urazat ti ide, no pekne.ak si ty spokojna so svojimi 90 kg, ver ze mne je to srdecne jedno. Ale vies ze MK znesie vela, takze kludne urazaj dalej. 😄😄
Mna za moju postavu moze urazit fakt len nick na MK.

e_lienka
7. jan 2024

@grof_monte_christo v reakcii na môj príspevok tvrdíš, že som pomiešala všetko možné. Nie je to pravda, ak niečomu nerozumieš, nevyjadruj sa. A ešte jedna vec, píšeš, že ťa nezaujímajú životy iných. Prečítaj si ešte svoje raz príspevky, teba nič iné nezaujíma len práve iní ľudia. Ak budeš teraz tvrdiť niečo iné, si pokrytec. A kľudne sa do mňa pusti aj z druhého nicku.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
top_manazerka
7. jan 2024

@rikarika ja som ťa urážala kvôli postave? Inak si normalna?

sasulka1111
8. jan 2024

Ahoj každý nech sa stará o seba a spraví lepšie ako tu vypisovať totálne hovadiny keď si myslíš ze si pribrala tak keď chceš rob preto niečo naco to tu písať? Ja som mala pred 3 rokmi 65kg 176cm môj muž mal vtedy tiež okolo 65kg a 178cm a ja som mala dva krát také stehna ako on a co ? Véd keď sa jeden druhému pacime milujeme sa tak načo riešiť vzhľad? Chodili sme do fitka spolu a nikdy som nechudla pretože milujeme dvaja jedlo :D on mohol jest co chcel nikdy nepribral ja som zjedla len jednu tyčinku a som mala o 1kg viac 🙂 teraz mam 26r mame jedno dieťa a mam aktuálne 85kg snažím sa nedá sa to pri mojom dieťati je hyperaktivne treba sa mu venovať nonstop . Nikdy my manžel nepovedal ze som pribrala stále sa mu páčim aj on mne aj keď schudol . Sú páry aj také vyzrra to divne ale nezáleží na vzhľadu ale natom aký ten človek je ako sa správa aké má srdce ako miluje . Nikdy nepozerajte na vzhľad pretože môže byť ten muž krásavec neviem aký ale keď je raz sukničkar alebo ma v hlave nasrate nestoji zato . Tak isto aj u žien môže byť modelka neviem aká a co stoho keď väčšia Žien to len využíva. 🙂

sasulka1111
8. jan 2024

Nepozeraj na vzhľad človeka , môže klamať
Pozeraj na činy ktoré je pre teba ten druhy človek schopný urobiť, len vtedy poznáš za čo stojí za čo ťa má. Mne keby chlap povedal ze sa mu nepáči ze som pribrala alebo v tom zmysle poviem mu nech si nájde druhu :D 😀 nikdy by som sa pre chlapa nemenila keby som nebola ja sama zo sebou spokojná. To keby sme my ženy mohli tak chlapom povedať máš malý kkt rob preto niečo 😃😃😃😃😃

kiki68
8. jan 2024

Ti muzi si na to zvykli a akceptuju to. Vela zien naberie neskor po 45tke, to je zial realita.

Strana
z4