icon

Nadváha po deťoch: Do kedy je to ospravedlniteľné?

Dnes o 12:39

Práve som si prečítala diskusiu, kde sa rieši, či je pribratie partnera dôvod na rozvod. A tam niekto spomenul, že ženy sa vyhovárajú na deti, že vlastne to, že otehotnela a porodila nemá byť dôvodom na nadváhu. Tak mi napadlo zo zvedavosti , ako to vnímajú iní. Podľa vás do akého veku dieťaťa je normálne, že sa žena nevráti do svojej predporodnej formy? Do pár mesiacov, do roka, do troch? Že dokedy sa dajú kilá navyše ešte ospravedlnit hormonami a poporodnymi zmenami? Či už dozivotne?

hederamonstera
Dnes o 12:45

Zivot nie je ciernobiely a je mi uplne jedno kto sa kedy vrati/nevrati na svoji vahu. Zivot je tazky, vychovavat dieta/deti je tazke a ja si nedovolim nikoho sudit, kedze NEVIEM co dany clovek preziva.
Mohli by dospiet uz aj ostatni…

anonym_effc85
Dnes o 12:46

Mne sa nič nezmenilo pôrodom. Kilá išli dole samé bez žiadnej námahy

anonym_c4502c
Dnes o 12:46

@anonym_autor Na tejto stránke sú popôrodné kilá ospravedlniteľné minimálne do maturity decka.

oceanahory
Dnes o 12:47

@anonym_autor Je rozdiel + kila po tehotestve a obezita. Obezita nie je v poriadku nikdy, ani pred a ani po...

anonym_29dd63
Dnes o 12:51

Co je to "kila navyse"? Lebo ak o hovorim o 2, 5, 8, budis... Ale su zeny co sa jednoducho v tehotenstve a aj po vyjedli, neriesili, a maju aj 20-40kg plus.

oceanahory
Dnes o 12:57
@anonym_29dd63

Co je to "kila navyse"? Lebo ak o hovorim o 2, 5, 8, budis... Ale su zeny co sa jednoducho v tehotenstve a aj po vyjedli, neriesili, a maju aj 20-40kg plus.

@anonym_29dd63 Presne moja mama, ktora ma od svojich 30-tich rokv (od posledneho tehotenstva a porodu) +40 kg 🥴 si to stale ospravedlnuje tehotenstvom, co je za mna slaba vyhovorka, vzhladom na jej stravovacie naviky 😔.

autor
Dnes o 13:01
@anonym_29dd63

@anonym_29dd63 napríklad ja mám takmer ročné dieťa. Váhovo som na pôvodnej hmotnosti. Ale mám o dost mäkšie telo, ako som mala predtým, potrebovala by som spevniť. Zatiaľ som sa k tomu nedostala a to ako píšem, už prešiel takmer rok. Proste mne sa nedarí pri dvoch deťoch doma poriadne cvičiť, v noci som veľa hore kvôli kojeniu, potom jasne aj chuť na sladké je väčšia. Ale iná žena v mojej situácii by možno povedala, že sa vyhováram, lebo ona by si ten čas pre seba našla.

biba_18
Dnes o 13:27

ja by som povedala nech si každý hľadí svojho. nechodíme v ich topánkach 😒

anonym_131da6
Dnes o 13:29

Ja som sa do vacsiny starych nohavic a vahy vratila do 3 mesiacov po porode. Ale do mojej predtehotenskej formy a tela sa vraciam tazko, mozno nikdy. Venovala som sa vytrvalostnemu sportu a nemozem sa k tomu vratit kvoli poporodnym zraneniam (prolaps). Denno denne cvicim, makam vzdy ked mam trochu casu aby som aspon trochu zvratila co sa da. Radsej by som bola tucna ako riesit toto. Neodcudzujem ziadnu zenu, ktorej ostanu kila navyse po porode, nikdy nevieme co za tym je, ci len unava, depresia, drbnuty partner, alebo zranenie, ktore jej brani v pohybe :(.

anonym_9c2381
Dnes o 13:33

@anonym_autor myslím že po ukončení dojčenia by žena mohla začať cvičiť. Skôr rýchla chôdza s kočíkom. Sranda, ja mám kamarátku vek 55 rokov pribrala 15 kg a stále rozpráva, že to z IVF. Na IVF bola naposledy keď mala 40 🤷‍♀️

anonym_c60413
Dnes o 13:33

Nemam odpoved na tvoju otazku. Napisem len svoj pripad, vstupovala som do tehotenstva s bmi cca 23. V deviatom mesiaci prveho tehotenstva som mala cca 15 kil viac. Potom som dostala poporodnu depresiu, uzkosti... nejedla som poriadne, lebo taky clovek nema ani chut vtedy, kojila 8 mesiacov, tak som schudla. Potom som zacala brat antidepresiva, spomaluju metabolizmus, tak som znova pribrala par kil. Liecba zabrala, vysadila som ich po porade s lekarom, ze by sme chceli druhe babatko (tam som mala uz zaciatocnu vyssiu hmotnost nez pri prvom babatku, bmi medzi 26-27). Otehotnela som, lenze som mala nevolnosti take, ze som prvu polovicu tehotenstva schudla a nepribrala. Nasledne som pribrala druhu polovicu tehotenstva, ked uz neboli take velke nevolnosti a babatko rastlo. Potom som porodila, kojila som a znova schudla, teraz (zatial) bez poporodnej uzkosti alebo depresie a liekov. Dnes mam bmi 24 a nieco a myslim, ze este schudnem.
Co tym chcem povedat? Ze nie vsetko sa da predvidat, nie vsetko je ciernobiele a clovek je v zivote ako na horskej drahe...

anonym_7e3d69
Dnes o 13:39

Mam stale rovnaku vahu,58-60 kil,v 20tke tak 55,a to mam za sebou 5 porodov,na postave to neni vobec vidno.Este mi kolega povie,ja by som ti tipoval max 2 deti,lebo to naozaj neni vidiet.A ano su zeny,co sa uz vobec o seba nestaraju a tak len jedia a jedia.

anonym_9dc21c
Dnes o 13:49

celý život mi hovorili, že som chudá ako lata a mám pribrať (53-54 kg 172 cm), v tehotenstve som pribrala 13 kg, do mesiaca po pôrode som bola na pôvodnej váhe, dokonca som išla ešte dole lebo syn bol uplakané nespiace dieťa a nikto mi s ním nepomohol, ale s pribúdajúcim vekom mi kilá pribúdali a teraz mám 65 kg (vek 50+), už mi hovoria, že som veľmi pribrala aj sama o cítim, že je to dosť aj keď na moju výšku to obezita nie je, ale necítim sa takto dobre a musím so sebou niečo robiť
teraz vidím vo svojom okolí veľa obéznych mladých žien, vedľa nich obézne dcéry aj synovia, vypapkaní mladí muži čo ledva chodia s tými obrovskými bruchami, tak s týmto by mali niečo robiť lebo budú mať vážne zdravotné problémy

anonym_3b07ad
Dnes o 14:02
@hederamonstera

Zivot nie je ciernobiely a je mi uplne jedno kto sa kedy vrati/nevrati na svoji vahu. Zivot je tazky, vychovavat dieta/deti je tazke a ja si nedovolim nikoho sudit, kedze NEVIEM co dany clovek preziva.

@hederamonstera a viac komentarov by asi nebolo treba uz po tomto Tvojom...🩷

katkaseiner
Dnes o 14:07
@hederamonstera

@hederamonstera velmi pekne napisane, uplne suhlasim

anonym_3b07ad
Dnes o 14:08

Ja som uz viackrat pisala, vo viacerych temach, ze po 4 detoch, coskoro 5, ako som to mala...keby som mala jedno, mozno by som bola frajerka, ze ako lahko to ide a vsetko "sa da"...no ale svet nie je cierno biely. Kazda zena je ina, ma ine telo, zdravie, ine podmienky, moznosti, sily, ine deti, jedna dojci kratko, niektora vobec, niektora viac rokov...tabulky nikdy nefungovali a ani nebudu.
"Najradsej" mam tie take, ze ked ja som schudla ako nic, mozes aj Ty a inak si leniva a rozozrata, fuj nazory....Ale takym sa tiez dufam, od zivota dostane dobrej lekcie.

anonym_ba3323
Dnes o 14:09

@anonym_autor z mojich skusenosti ak zena pred tehotenatvom sa stravovala zdravo, idealne aj sportovala ale ide o ten zdravy zivotny styl tak do par mesiacov max pol roka mala postavu ako pred tehotenstvom. Zena, ktora sa prejedala pocas tehotenstva, bola leniva a nezdravo sa stravovala aj pred tak sa vyhovara, ze nevie schudnut a este idealne ak pribrala 15+kg a zvaluje to na tehotenstvo, co ani nie je zdrave pribratie pri jednom plode. Realne ani jednu vynimku v tomto nepoznam. Realne si to zober vacsinu alebo cca polovicu pribratej vahy by si mala nechat v porodnici - placenta, plod, plodova voda ten zvysok co ostane su zvysene tukove zasoby, ktore si telo robi prirodzene a hormony, krv ktorej objem sa tiez znizuje kratko po porode.

lapersefona
Dnes o 14:19

Je to každého vec. Niekto ma zdravotne problémy, narocne deti alebo žiadnu energiu a čas a je to v poriadku.

anonym_2bbc25
Dnes o 14:19

@anonym_autor zeny, nacisto vam uz sibe? To je povinnost slovenskej zeny vratit sa po porode k povodnej postave, lebo inak ma muz necha?

martinka13
Dnes o 14:35

Podľa mňa obezita nie je v poriadku. Či po deťoch, či z iného dôvodu. Neviem, ale keby mám vzťah a partner (ka) má časom 170 kg, asi by sa mi to nepáčilo. Tiež som pribrala pri druhom tehotenstve. A veľa. Nedokázala by som sama so sebou žiť v takom tele. Do roka som bola na pôvodnej váhe (teda + 2kg).

euka210
Dnes o 14:40

@anonym_autor no ty kokso...tehu a porod zanechaju trvale a casto nezvratitelne dosledky...ktore ani nevidno a nie su to len kila naviac.
Ja som po prvom bola do roka na svojej vahe, postave. Po druhom mi uz ostalo brucho a 5kg a po tretom rovnako, len uz 10kg naviac.
Svoje hra aj genetika a vek, hormony.
Nastastie mam doma normalneho muza, ktory ma lubi pre to aka som vo vnutri, nie navonok. On ma tiez za 15r plus 20kg a urcite to nie je dovod na rozvod...to je len pre povrchnych ludi tak.

veselo_neveselo
Dnes o 15:42

@anonym_autor Nikto nemusi nikomu svoje kila ospravedlnovat, nie je svetu dlzny ziadne vysvetlenie co-preco-naco-ako.
Ani pred, ani po porode, ani nikdy.

estellas
Dnes o 15:59

Ja to nikdy ma nenapadlo súdiť niekoho za to, že neschudol po pôrode. Niekto schudne hneď niekto po roku po dvoch.

estellas
Dnes o 16:14
@anonym_autor

@anonym_29dd63 napríklad ja mám takmer ročné dieťa. Váhovo som na pôvodnej hmotnosti. Ale mám o dost mäkšie telo, ako som mala predtým, potrebovala by som spevniť. Zatiaľ som sa k tomu nedostala a to ako píšem, už prešiel takmer rok. Proste mne sa nedarí pri dvoch deťoch doma poriadne cvičiť, v noci som veľa hore kvôli kojeniu, potom jasne aj chuť na sladké je väčšia. Ale iná žena v mojej situácii by možno povedala, že sa vyhováram, lebo ona by si ten čas pre seba našla.

@anonym_autor
Nie si povinná nikomu nič dokazovať.
Nepáči sa mi, aký tlak je vyvíjaný na ženy po pôrode, aby vyzerali rovnako ako predtým. Pritom každé telo sa po pôrode mení. Nevravím, že po pôrode žena nemá cvičiť a zdravo jesť. Mala som ženy v okolí, ktoré hladovali a držali extrémne diéty, len aby boli rýchlo také ako predtým, to je prehnané. Ani to nie je zdravé chudnúť za každú cenu.
Je veľa obéznych mužov, ktorí ani necvičia, u nich sa to oveľa menej rieši.

anonym_42c41e
Dnes o 16:51

@anonym_autor Nie je nadváha ako nadváha. Sú ženy čo v 16 majú svoju geneticky danú hmotnost a tú si držia do 60tky. Sú také čo sú do 20tky chuducke BMI pod 18 a v 30tke sa dostanú na BMI 22. Pribrali? Áno. Sú obezné? Ani náhodou!
Pedofilmi nastavený ideál krásy mladé chuducke dievča s BMI pod 18 nikto normálny nemôže vyžadovať od dospelej ženy. Tehotenstvo rozhadze metabolizmus, zmení spôsob akým sa v tele ukladá tuk a je blbosť čakať že po 2-3 či viac pôrodoch bude žena vyzerať ako jej 18-25 ročná verzia.
No zas keď žena atakuje BMI 30 a posledne dieťa sa jej narodilo pred 15 rokmi budú tam iné faktory (choroby, lieky, lenivosť, maskrtnost). Ale aj tak nemá nikto právo odsudzovať ju za to ako vyzerá a prívrženkyne Dachau chic sa môžu aj na hlavu postaviť.

anonym_633dc8
Dnes o 19:15

niekto je po detoch nazad na povodnej vahe takmer hned a zial ine nech robia co robia tak maju smolu .. no to ze tie stastne sa vratia na povodnu vahu neznamena,ze tam aj ostanu -prite perimenopauza a menopauza,, zivotne situacie,stras,staroba a podobne .. zena nema telo ako muz - ty to maju jednoduhsie.. ale kazda by sa mala citot dobre a sexi v taom tele ako ma ... ak to neciti je cas na zmenu ... ale v poslednej dobe mam pocit ,ze skor muzi priberaju porodom zeny.. dnes som sa tak zadivala na kupalisku kolko "pupkacov" tam beha a maju chode zienky .. upravene pekne a oni -hold sak naco...

anonym_1483ca
Dnes o 19:37

Prečo by sa to malo ospravedlňovať????bože ženy nemajte stoho depky že ste pribrali pri tehotenstvach.Ja som pri prvom pribrala 20kg.Zo 60 na 80 kg.Sice to samo od seba išlo dole lebo mám dve deti krátko po sebe a mám čo robiť , absolútne ma to netrápilo .Je jasné že to telo už nebude ako pred deťmi stým sa treba zmieriť a porovnávať sa s kadejakými "celebritkami"ako oni schudli ,atď . je na hlavu

maryetta
Dnes o 19:40

Po prvom som schudla do mesiaca.
Pri druhej do roka. Aj pri tretom tak.
Po stvrtom mi uz nejake 2kg zostali.

anonym_9c2381
Dnes o 21:10
@anonym_2bbc25

@anonym_autor zeny, nacisto vam uz sibe? To je povinnost slovenskej zeny vratit sa po porode k povodnej postave, lebo inak ma muz necha?

@anonym_2bbc25 nie, nie je to povinnosť, ani som nepostrehla, že by tu niekto písal, že ženu muž opúšťa, ak jej ostanú kilá po pôrode. Obezita a výhovorky však nikomu neprospievajú.