icon

Odchod od manžela

23. mar 2023

ahojte, potrebujem sa vyrozprávať, povzbudiť a hlavne uistiť, že som sa rozhodla správne. Zajtra odchádzam aj s deťmi od manžela. Posledný rok vypije každý deň liter vína alebo 2 litre piva. Sám, doma v pivnici. Do krčmy nechodí. Klame, že on nepije. Chľast prelieva do fliaš od džúsu a prázdne fľaše chodí v noci vyhadzovať. Už rok a pol je bez práce, z poslednej ho vyhodili kvôli alkoholu počas pracovnej doby - aj to ma oklamal, že ho prepustili, lebo rušili miesto-vtedy bola korona a veľa sa prepúšťalo. Ďalej som zistila, že chodí do stávkovej kancelárie tipovať-každý deň, niekedy aj 2 -krát, je tam aj 2 hodiny.Samozrejme klame, že nestávkuje a tikety čo som našla, nie sú jeho..Vôbec sa so mnou nebaví, stále len hučí po mne aj deťoch, nadáva nám a bolo už aj fyzické násilie. Odmieta akúkoľvek pomoc aj rozhovory, stále som na vine len ja a podľa neho on nemá žiadny problém. Na nový rok sa tak strašne ožral, že ležal do rána ožratý na zemi a vtedy som mu povedala, že ak s tým nezačne niečo robiť, tak odchádzam aj s deťmi. Na to mi povedal, že to by som nikdy neurobila, že na to nemám dosť síl, lebo som chudera.
Prešli tri mesiace, podala som návrh na rozvod, našla som si podnájom v inom meste, deťom som zmenila školu, dala som výpoveď v práci a a zajtra je ten D, kedy by sme sa mali definitívne odsťahovať. Lenže on o ničom netuší. On si ďalej myslí, že je všetko OK, veselo si pije a stávkuje každý deň a ja som teraz dostala strach, čo bude. Ako bude reagovať, keď zistí, že sme odišli, že sa už nevrátime. Bojím sa, ako si deti zvyknú na novú školu, mesto, byt, ja sa bojím, či si nájdem dobrú prácu, či to všetko zvládnem..Teraz pochybujem, či som sa neunáhlila a či sa nedalo riešiť menej radikálne.
Neľutovali ste odchod od manžela? Zvládli ste to samé s deťmi?Nebolo ešte väčšie peklo po rozvode ako predtým? Ďakujem za názory.

cacianka
24. máj 2023

@brendaa trošku mimo, asi nečítaš, lebo autorka má horší problém ako sexualitu,

pleja
24. máj 2023

To zas nejaký sudca /záchranár". by som mu dopraiala život s alkoholikom a tyranom...

mk22
24. máj 2023

Držím ti palce. Zrejme to bude beh na dlhú trať.
Je možné, že ťa zlomí jeho snaha o nápravu, teda terapie a ze nastúpil do prace.
Možno sa plánuje vážne zmeniť a vážiť si to co ma.
Toto je už len o tebe. My ta môžeme akurát podporiť a držať silno palce.
Na súde mal plus ze sa snaží a začal napr riešiť svoju závislosť.
Avšak, keď vypočujú deti.. Tie sa vyjadria aký bol, čo robil.. Ak vaše Manz neplnilo funkciu už dlhšiu dobu, tak ta nikto nemôže prinútiť ostať v takom vzťahu.
Držím palce, nech sa ti darí v novej práci.

cacianka
24. máj 2023

@pleja stačil by mesiac v plnom prúde, rozviedol by široko ďaleko všetky podania.

Veď čo u neho zavážilo, ked nie fotky, dokazy od polície, vyjadrenia od kolíznej, zo školy, Nieeee, to mu nestačí, lebo chlap urobí kukuč, že ako sa chudák snaží.
Aj sa lieči, aj do práce nastúpil !
A prečo to neriešil do pojednávania, prečo sa neliečil ale bil sa do hrude že on alkáč nie je , prečo potom na liečbu išiel !? Prečo dlhodobo nepracoval, prečo ho vždy vyhodili pre alkohol , ked nebol alkoholik ?
Prepáč,tie otázky nie sú adresované tebe, ale virtuálne sudcovi. Prečo nedá šancu žene a deťom na kľudný život, ale dáva šancu alkáčovi, fluktuantovi a tyranovi, o čom sú rukolapné dôvody ?!

mk22
24. máj 2023

@cacianka vieš, sú tam deti.. Neboli vypočute..tiez neboli prešetrene nové pomery matky, kde odišla, kde žije.. Ci majú deti priestor atď atď.. Takže na jednej strane chápem sudcu ze odročil.. On autorku nepozná aká ja, potrebuje vedieť, kde vzala deti, aké podmienky majú na zitie.
A jasne ze mu zmaklo srdiečko, že sa manžel zrazu mení, snaží.. Práca a liečenie.. To sú proste plusy.. Ci to bude zmena trvala, alebo len dočasná, ukáže čas..

brendaa
24. máj 2023

@cacianka viem a čítam😉, ja som to spomenula, len z toho dôvodu, že autorka už nechce sa k manželovi vrátiť......porozumela som, že o záchranu manželstva nemá záujem...

cacianka
24. máj 2023

@mk22 veď kolízna mala/ mohla všetko preveriť, výsluchy nerobí sudca ani nikto zo súdu , do pojednávania , kolízna je garant pre záujmy detí, ona zbiera všetky podklady pre súd, a predkladá ich súdu, alebo súd pošle dožiadanie do školy škôlky, k pediatričke, psychologičke, . O termíne sa vie dlhšie, v dožiadaní sú termíny dokedy treba odpovedať,
aby mal sudca pred pojednávaním všetky relevantné podklady. problém ich rodiny sa ťahá a rieši už veľmi dlho, neprišlo to zo dňa na deň, autorka už riešila zákaz priblíženia, zákaz zverejnenia miesta pobytu , veď už o tom súd vedel a rozhodol, a teraz že dajme šancu lebo divadlo !?
ty si písala o intímnostiach, to však nie je hlavný problém, to už nemá takmer nič spoločné. týranie ženy a detí psychicky, fyzicky, ekonomicky je už oveľa vyšší level na rozvod. či si myslíš že matka s deťmi utiekla na utajené miesto kvoli tomu že ju muž už nepriťahuje v posteli ?! @brendaa

mk22
24. máj 2023

@cacianka ale mne to nemusíš vysvetľovať ja som čítala celú diskusiu.
Napísala som keďže do pojednávania neboli vypočute deti, ako napísala autorka, odročili pojed.
Ty sa rozčuľujes ze všetko malo byt stihnute,zrejme nebolo.. Podľa autorky.
A ze to kolizna stihla, nestihla.. Nuž, ich rozvod sa môže ťahať rok, dva.. Aj také sú prípady.
Autorka napísala.. Do pojednávania nestihli vypočuť deti.. Dôvod odrocenia. Načo mi vysvetľujes co mala kolizna urobiť?

cacianka
24. máj 2023

@mk22 nevysvetľujem debatujem

mk22
24. máj 2023

@cacianka ale rozpises mi desať viet.. Autorka napísala prečo odročili, bodka.
Neboli vypočute deti. Dosť dôležitý fakt pri rozvode, kde sú dve malé deti.

autor
24. máj 2023

@cacianka
@mk22
@brendaa
@pleja Baby nehádajte sa..Veď všetci vieme, ako to chodí v tomto štáte..Ja som ani nečakala, že to bude na prvý krát, hneď mi bolo jasné, že sa to bude naťahovať..Ako všetko..Nechce sa mi tu všetko rozpisovať, ale v skratke-súd je v mieste trvalého bydliska, ale kolízna opatrovníčka musí byť z mesta, kde teraz bývame, lebo to je už iný okres a už to má pod palcom druhý úrad práce. A keďže ide o veľké mesto, oni toho majú veľa a proste to nestihli prešetriť (ževraj pôjdu aj do školy ako sa deti adaptovali a tak). Zatiaľ sa spojili len telefonicky a teda mala som dosť, cítila som sa ako na výsluchu, ako nejaký zločinec, čo zobral deti a skrýva ich v nejakom brlohu... Dostala ma otázka, prečo sme išli do drahého podnájmu a nie do krízového centra, keď to bolo také zlé.. Jeho pomery zasa budú prešetrovať iní..Okrem toho sa k tomu musia vyjadriť aj deti, kde a s kým chcú bývať a ešte je tu ďalšia vec-musíme absolvovať sedenie u psychologičky-ja, deti, aj on. Takže preto odročenie. Ale nevadí, keď už som sa na to dala, musíme to dobojovať, nech už bude výsledok akýkoľvek. On vyzerá, že to s tou zmenou myslí vážne. Jemu to len prospeje, ale mňa to neobmäkčí..

mk22
24. máj 2023

Ja chápem prečo odrocenie, pochopila som z prvej reakcie, že nestihli sa vypočuť deti.. To je dôležité.. Detailne to nepotrebujem vedieť, to sú tvoje súkromné veci.. Drz sa🍀🍀🍀🍀
A áno, zmena mu prospeje, v budúcnosti môže mať pekný vzťah s deťmi.. Lebo otcom ostáva.

brendaa
24. máj 2023

ja sa nehádam, prečo aj? 😀viem čo si písala, len som spomenula, nič viac😉.....

cacianka
24. máj 2023

@brendaa aj ja

stevvvka
24. máj 2023

Mohol by sa vážne zmeniť. Nie kvôli tomu, aby ste sa vrátili. Ale o jedného alkoholika menej... Možno mu niekto ozrejmil, že toto nebolo zo dňa na deň, že si to mala naplánované dlhšie. Neviem, či pochopil, že to myslíš vážne, ale len preňho dobre, ak sa zmení.
Tebe držím samozrejme prsty, aby to prebehlo bez zbytočných prietahov

hedviga2
8. jún 2023

Vydržíš tie peripetie, nech si za nejake obdobie niekto z uradníkov nezmyslí, že vam nejaky papier chyba. Aj ked uz by ste chceli doživotny pokoj, to je jasné. Občas ked tu čítam nove a nove prispevky podobne tvojmu, myslím na teba ako bravurne si sa zahryzla do problemu. Raz budeš mat pokoj. Hlavu hore

cacianka
12. júl 2023

často myslím na váš príbeh, ste OK ?

apolka77
12. júl 2023

@cacianka aj mňa napadlo ako sa má táto skvelá maminka. Držím jej palce.

autor
12. júl 2023

@cacianka
@apolka77 Ahojte baby, ďakujem, máme sa super🙂 Koncom leta nás čaká súd, ale vyzerá to nádejne, že sa to konečne uzavrie. Ja aj deti sme tu maximálne spokojní, cítime sa, akoby sme tu bývali odjakživa. Odísť bolo to najlepšie rozhodnutie, aké som kedy urobila a očividne to prospelo všetkým zúčastneným..

veronika33
Autor odpoveď zmazal
cacianka
12. júl 2023

Teším sa s tebou, a veľmi držím palce nech pokračujete k najväčšej vlastnej spokojnosti.
Práca ok , deti v škole a okolí ok ?
A ten pán vydržal ?
PS. Občas ťa spomenieme ako vzor ženám, ako sa dá odísť, riešiť, a začať odznova a hlavne lepšie.
🍀🍀🍀

aurora33
12. júl 2023

Uzasne sa to číta ❤️❤️❤️❤️ nech vám je stále už len takto super ☺️☺️☺️

mk22
12. júl 2023

Som rada, že si sa ozvala, teším sa, že sa máte dobre.
Manžel stále bojuje? Ci už to vzdal?

autor
12. júl 2023

@cacianka
@aurora33
@mk22 Ďakujem, deti si super zvykli, ja som tiež spokojná, ale hľadám si lepšiu prácu a časom si snáď nájdeme vlastné bývanie. Manžel to nevzdal, ale ani nebojuje, začal od seba a zjavne mu zmena prospela. Chodí na terapie, lieči sa, má prácu a snáď mu to vydrží. Nie kvôli mne, ale kvôli sebe samému. Možno sa raz budeme vedieť normálne stretnúť a porozprávať. Zatiaľ je to dobre takto ako to je a som na seba hrdá, že som to zvládla a nevzdala sa.

neznamaznama
12. júl 2023

Úžasné, normálne som na teba hrdá napriek tomu, že ťa nepoznám.

autor
12. júl 2023

@neznamaznama Ďakujem❤

veronika33
12. júl 2023

super držím palce, nech súd dobre dopadne

ema22270
12. júl 2023

Drzte sa a nech to dobre dopadne vsetko na sude 😊

juliet86
13. júl 2023

som na vas hrda taktiez prajem vela stastia s novou genialnou pracou