Odišli by ste z partnerstva, kde deti majú prednosť?
Som s partnerom dva roky, rok zijeme spolu. On ma dve deti, aj ja. Casto mi hovori, ako su prenho dolezite, ze su najviac... Mne lasku nevyznava, nevravim, ze ma nema rad, ale jeho deti su jeho stastie. Priznam sa, ze som frustovana a zbalila som si veci. Necitila som s nim, ze by sme boli rodina. On stale nechape, preco odchadzam, aj ked som mu to xkrat povedala, co mi vadi. Som rada, ze mu na detoch zalezi, aj pre mna su najdolezitejsie na svete. Ale beriem ich aj partnera, ze sme jedna rodina a kazdy je rovnako dolezity. Ja viem, ze kazdy to ma inak. Ale on absolutne vsetko podriaduje detom: co sa bude varit, co sa bude robit... Vsetko je nastavene podla nich. Povedzte mi, ako mu to mam vysvetlit, podla neho to tak ma byt.
@anonym_autor Predstav si, ze ani ten moj ma vobec menom nevolal. Nikdy, dost mi to vadilo. On ma volal len laska lasocka, co je samozrejme super. Ale menom nikdy.
@anonym_068142 keby ma vola laska, tak nemam problem...
@anonym_ccd522 tak ale aj on má deti. Vždy pre daného rodiča sú JEHO deti priorita. A vždy prídu problémy. Je jedno, či žena neprijíma jeho deti a vadia jej rôzne veci, alebo jemu vadia jej deti a jej priority. To je problém vždy. Čas, peniaze, energia, zasahovanie ex, škola, krúžky, potom dedičstvo. Vždy problém. Aj keby som ja sama bola sama s dieťaťom, žijem sama a on nech je vo svojom, stretávala by som sa, keby deti boli u druhého rodiča. Nikdy by som to nespravila svojmu dieťaťu a nechcela to fungovanie ani od neho a jeho detí.
@anonym_aad902 uz je neskoro... sme tu a teraz...
@anonym_068142 keby ma vola laska, tak nemam problem...
@anonym_autor Tak snad ti aspon nejako pekne povie, ci nijak nikdy ? Ked ta potrebuje zavolat ?
@anonym_autor ... A on pre teba a tvoje deti nerobí nič?
@anonym_26a0a6 tak ja si moje vozim do skoly, na kruzky,... Ja s nimi travim cas....
@anonym_autor Tak ked si tak zoberiem, aj u nas sa 90% veci prisposobuje a podriaduje detom. Riesime veci podla toho kto kedy ma treningy, sutaze, turnaje, varime viac menej tak aby sa najedli v prvom rade deti, rezim tiez prisposobujeme detom. Ked boli male tak sa jednoducho podriadovalo detom este viac podl aich spankov a pod. Takze aj u nas je to hlavne o detoch. Mame 3 a to su nase spolocne. Pre mna su tiez priorita. Pre muza asi az tak nie.
@anonym_068142 vlastne deti, to je uplne nieco ine...
@anonym_26a0a6 tak ja si moje vozim do skoly, na kruzky,... Ja s nimi travim cas....
@anonym_autor ... Ešte raz sa opýtam. Čo on robí pre teba a tvoje deti? A dovolíš mu to vôbec?
@anonym_autor a čo chces meniť jeho lásku a vzťah k deťom?Aj u nás sú deti aj, keď teenegerky na prvom mieste čo sa bude variť, robiť atď.Ty žiarlis a potrebuješ od neho vyjadrovať lásku.Neznesies, že deti sú jeho život.Ved nepíšeš, že by sa správal zle, túlal sa, nadával ti, nevazil si ťa.Tu vidím chybu v tebe a tvojej pozadovacnosti.Ma ťa rád čo čakáš, že v rámci debaty s niekým poviem Janka je môj život?Otec, ktorý má rád svoje deti nemôže byť zlý človek.Ty si svojím spôsobom cudzí človek deti sú jeho krv, gény.Keby si sa mi starala do toho aký môžem mať vzťah s deťmi, tak by som s tebou nebola
Keď všetko riadia deti a všetko sa im prisposobuje to je ako keď plavčík riadi loď miesto kapitána.
Byvate vsetci siesti spolu? T.j. ty s tvojimi dvoma detmi, on so svojimi dvoma detmi? Aky je vek vsetkych deti? Ako vychadzaju deti medzi sebou? Tiez mi vadi delenie "moje" a "jeho" deti. Hadam vase deti. Ked mate byt spolu, tak s partnerom sa prijimaju aj ich deti vzajomne.
@anonym_068142 vlastne deti, to je uplne nieco ine...
@anonym_autor hovoris, ze vlastne deti, to je nieco uplne ine? Rozid sa s nim. Jeho deti by nemali mat taku macochu.
@anonym_autor ja som z toho prispevku vlastne nepochopila co ale od neho chces.
Lebo ako priklad si uviedla varenie a aktivity…a co mi chyba je dost podstatna informacia a to vek deti. Lebo ci chceme ci nie do urciteho veku sa proste detom treba prisposobit (do urcitej miery samozrejme) …jasne ze navarim co chuti detom kym sa same neobsluzia. (A sorry ale to je taka malichernost o tom vareni…)
Lebo ak ti ide o to ze deti ma radsej ako teba tak ja to vidim tak ze s manzelom mame spolocne deti ale keby mam niekoho zachranit z horiacej veze tak si vyberiem deti…mal by ma preto muz opustit ze by som uprednostnila deti?
Z teba skor ide taka ziarlivost ze ma deti na prvom mieste…ale to tak bolo a aj to tak bude.
@anonym_autor ... Ešte raz sa opýtam. Čo on robí pre teba a tvoje deti? A dovolíš mu to vôbec?
@anonym_26a0a6 vozi svoje deti do skoly, zo skoly, na kruzky... ja moje... ale ked bola nejaka akcia, ktoru maly mal, tak som isla vzdy sama...
@anonym_autor Tak snad ti aspon nejako pekne povie, ci nijak nikdy ? Ked ta potrebuje zavolat ?
@anonym_068142 obcas povie moja, laska... Ale to tak raz za tyzden... Skor zbysi hlas, aby som ho pocula
@anonym_autor a čo chces meniť jeho lásku a vzťah k deťom?Aj u nás sú deti aj, keď teenegerky na prvom mieste čo sa bude variť, robiť atď.Ty žiarlis a potrebuješ od neho vyjadrovať lásku.Neznesies, že deti sú jeho život.Ved nepíšeš, že by sa správal zle, túlal sa, nadával ti, nevazil si ťa.Tu vidím chybu v tebe a tvojej pozadovacnosti.Ma ťa rád čo čakáš, že v rámci debaty s niekým poviem Janka je môj život?Otec, ktorý má rád svoje deti nemôže byť zlý človek.Ty si svojím spôsobom cudzí človek deti sú jeho krv, gény.Keby si sa mi starala do toho aký môžem mať vzťah s deťmi, tak by som s tebou nebola
@anonym_b58f86 ale ja neurcujem jeho vztah s detmi, nech ich miluje milionkrat viac ako mna... Ale ked vie vyjadrit lasku k detom, preco ju nevie vyjadrit smerom ku mne?
Uz si mu to dostatocne vysvetlila odchodom. Naco este vysvetlovat? Ja teda nechapem,preco sa všetko podriadovalo jeho detom. Ved nech si podriaduje detom to, co robi on. Ale aby ja som skakala, ako mi nejake deti piskaju (ci uz vlastne alebo nevlastne), tak taku este nehrali.
@anonym_autor ja som z toho prispevku vlastne nepochopila co ale od neho chces.
Lebo ako priklad si uviedla varenie a aktivity…a co mi chyba je dost podstatna informacia a to vek deti. Lebo ci chceme ci nie do urciteho veku sa proste detom treba prisposobit (do urcitej miery samozrejme) …jasne ze navarim co chuti detom kym sa same neobsluzia. (A sorry ale to je taka malichernost o tom vareni…)
Lebo ak ti ide o to ze deti ma radsej ako teba tak ja to vidim tak ze s manzelom mame spolocne deti ale keby mam niekoho zachranit z horiacej veze tak si vyberiem deti…mal by ma preto muz opustit ze by som uprednostnila deti?
Z teba skor ide taka ziarlivost ze ma deti na prvom mieste…ale to tak bolo a aj to tak bude.
@anonym_6cd192 deti ma stredoskola a druhe na zs 2. Stupen... Podla mna samostatne deti... Ja tiez stredoskola a na prvom stupni dieta
Uz si mu to dostatocne vysvetlila odchodom. Naco este vysvetlovat? Ja teda nechapem,preco sa všetko podriadovalo jeho detom. Ved nech si podriaduje detom to, co robi on. Ale aby ja som skakala, ako mi nejake deti piskaju (ci uz vlastne alebo nevlastne), tak taku este nehrali.
@anonym_1f9bdd ja velmi rada urobim detom po voli, resp. radost, ale nie za kazdych okolnosti...
@anonym_autor Aha. Cize jeho deti byvaju s mamou a otec sa s nimi stretava len obcas. A ked su u neho (u vas), tak im neposkytujes full servis, ale prirodzenu starostlivost. A ako casto je otec tvojich deti s tvojimi detmi? Jeho priatelka tvojim detom nenavari, ked su u neho?
@anonym_1f9bdd ja velmi rada urobim detom po voli, resp. radost, ale nie za kazdych okolnosti...
@anonym_autor ja to aj chapem. Ale ine je robit detom radost z vlastnej vole a ine je robit nieco preto, lebo mas pocit,ze si do toho nutena. Okrem toho nezaskodi, ak obcas zaziju aj nejake to sklamanie, patri to k výchove a dospievaniu. Ludia,co su prilis ochranarski potom vychovavaju dospelych, ktori sa psychicky rucaju pri prvom naznaku neuspechu, ked zistia,ze svet nefunguje tak, ako by chceli.
@anonym_autor to sú tie slová pre teba tak dôležité?To je smutné.Su ľudia čo to nikdy mužovi, žene nepovedia, ale ich činy a starostlivosť znamenajú, že ich majú radi.
@anonym_autor Aha. Cize jeho deti byvaju s mamou a otec sa s nimi stretava len obcas. A ked su u neho (u vas), tak im neposkytujes full servis, ale prirodzenu starostlivost. A ako casto je otec tvojich deti s tvojimi detmi? Jeho priatelka tvojim detom nenavari, ked su u neho?
@eva8 on si strieda s ex... A moj ex s priatelkou nebyva...
@anonym_6cd192 deti ma stredoskola a druhe na zs 2. Stupen... Podla mna samostatne deti... Ja tiez stredoskola a na prvom stupni dieta
@anonym_autor chces mu určovat ako sa ma správať k svojim deťom a či im môže povedať, že sú celý jeho život.Je to od ženy matky úbohé vynucovať si slovne lásku a žiarliť na otcovsku lásku.Ty máš problém nie on.
@anonym_26a0a6 vozi svoje deti do skoly, zo skoly, na kruzky... ja moje... ale ked bola nejaka akcia, ktoru maly mal, tak som isla vzdy sama...
@anonym_autor .prepáč, ale ja mám pocit, že ty toho chlapa nechceš a len hľadáš spôsob ako sa s ním rozísť tak, aby to bola akože jeho chyba. Podľa mňa sa správate úplne rovnako, čo sa týka detí a domácnosti, to len ty máš pocit, že keď ti týpek neleží pri nohách a nesrdieckuje dokola tak ťa nemá tak rád, ako si želáš. Je to dosť toxické.
@anonym_autor to sú tie slová pre teba tak dôležité?To je smutné.Su ľudia čo to nikdy mužovi, žene nepovedia, ale ich činy a starostlivosť znamenajú, že ich majú radi.
@anonym_b58f86 som preto zla? Kazdy mame vo vztahu ine potreby... Ja som sa jemu v mnohych veciach prisposobila, viac nez on mne...
@anonym_autor chces mu určovat ako sa ma správať k svojim deťom a či im môže povedať, že sú celý jeho život.Je to od ženy matky úbohé vynucovať si slovne lásku a žiarliť na otcovsku lásku.Ty máš problém nie on.
@anonym_b58f86 ano, myslim si, ze si zasluzim viac 🤷♀️ ak som pre to zla, tak som...
Podľa mňa nieje chyba vo väzbe k deťom ale k tebe🤧
A to nevysvetlis
Buď to nejako cíti alebo nie
@eva8 on si strieda s ex... A moj ex s priatelkou nebyva...
@anonym_autor to vela vysvetluje. Ty si s detmi stale. On nie, ma striedavu starostlivost. Teraz treba rozlisit, ci jeho prehnana laska k jeho detom vyplyva z toho, ze mu chybaju alebo si ich chce "kupovat", ci "predbehnut" ich mamu.
Aj tak by som sa k vsetkym 4 detom spravala rovnako, nedelila na"moje" a "jeho"
@anonym_autor ja to aj chapem. Ale ine je robit detom radost z vlastnej vole a ine je robit nieco preto, lebo mas pocit,ze si do toho nutena. Okrem toho nezaskodi, ak obcas zaziju aj nejake to sklamanie, patri to k výchove a dospievaniu. Ludia,co su prilis ochranarski potom vychovavaju dospelych, ktori sa psychicky rucaju pri prvom naznaku neuspechu, ked zistia,ze svet nefunguje tak, ako by chceli.
@anonym_1f9bdd ano, trochu frustracie musia vediet zvladnut

tiež by som v takom vzťahu nebola.
Tie jeho deti s vami aj bývajú? To ešte len musí byť pohroma. Načo si sa dávala do kopy s chlapom čo má dve deti. Takého by som veru nechcela.
@anonym_ccd522 tak ale aj on má deti. Vždy pre daného rodiča sú JEHO deti priorita. A vždy prídu problémy. Je jedno, či žena neprijíma jeho deti a vadia jej rôzne veci, alebo jemu vadia jej deti a jej priority. To je problém vždy. Čas, peniaze, energia, zasahovanie ex, škola, krúžky, potom dedičstvo. Vždy problém. Aj keby som ja sama bola sama s dieťaťom, žijem sama a on nech je vo svojom, stretávala by som sa, keby deti boli u druhého rodiča. Nikdy by som to nespravila svojmu dieťaťu a nechcela to fungovanie ani od neho a jeho detí.