Odmietnutá žiadosť o ruku
Baby, poradte...mam priatela s ktorym sme rok spolu, este spolu nebyvame, kazdy mame vlastny byt..jeho mama mala narodky a robila v restike oslavu pre celu rodinu no a priatel ma tam poziadal o ruku...bola som v soku, uplne som to necakala ...nevedela som povedat ano bohuzial...cela rpdina tam a aj ludia v restike...zmohla som sa lem na to ze je cudne ziadat priatelku o ruku na oslave jeho mami...ostalo ticho ...najsmutnejsie je ze viem preco to urobil lebo jeho mama mu stale vycita ze nebude mat zenu a deti ze roky mu idu a on to urobil aby ju potesil a nieco si dokazal...velmi ho lubim ale po roku sa na zasnuby este necitim...teraz nevieme ako dalej vo vztahu...myslite ze som mala povedat ano a potom sa s nim v sukromi porozpravat?
Kolko ma chlap rokov?
No je to neprijemne a je realne na mieste otazka, ci to vas vztah ustoji. Ale bohuzial, to on Ta voviedol do tejto situacie takze uz to, ze si reagovala uprimne, nemoze mat za zle... Pravdepodobne ste si to v sukromi vysvetlili a zdovodnila si mu vsetko tak, ako tu, takze je na nom, ci to bude akceptovat a chapat ako racionalny dovod, alebo sa cez to neprenesiete.
klobuk dolu, ze si takto zareagovala. Mas "gule" a reagovala si uplne prirodzene a tak ako si to citila. Nie je normalne: 1. urobit tak zavazny krok bez toho aby ste sa o tom nerozpravali a aby Ta pred vsetkymi nemilo prekvapil. 2 neskusit spolu zit a nasledne zhodnotit situaciu. 3. a dovolim si tvrdit, ze Ti davali zapravdu vacsina prisediacich okrem "mamicky" ale to ti moze byt jedno, lebo sa jedna o tvoj resp. vas spolocny zivot. Ona si ho uz zariadila, tak nech nestrka nos do vasho.
Fuha zena mila, ja vobec neviem co by som urobila. Ak to tak necitis a nechces urobila si asi to najspravnejsie, na druhej strane ktovie ci to mlady muz zvladne spracovat.
Zamyslela som sa ale bud by som urobila to co ty alebo povedala ano a doma sa s nim porozpravala, ze zasnuby v poriadku ale svadba tak skoro nebude. A boli by sme zasnubeni aj tri roky 😅
Ak nie ste študenti a nemáte násť rokov, tak po roku vzťahu dobre viete, či to má alebo nemá zmysel.. také reči že necítim sa ešte na svadbu, to je proste snaha vyhnúť sa povedať veci na rovinu. Dospelý človek po škole po roku vzťahu vie či v ňom chce pokračovať a budovať rodinu, alebo idú od seba. Predlžovanie toho je nakoniec po rokoch len utrpenie oboch strán.
No a to si ťa chcel vziať kvôli mame, či ťa aj tak ľúbi ako ty jeho? Dosť nevyzreté od neho. Urobila si dobre, ale dajte tomu čas.
@lenkakravcova Ale takto trápne, pre mamičku?
Čo je na tom čudné? Na to nie je predpis, kde ťa má chlap požiadať o ruku. Ty musíš vedieť, či ho ľúbiš, alebo či čakáš na nejakú lepšiu náhradu... ak to tak necítiš. S tým jedným áno by si nič nepokazila. Teraz je to také no blbé, trápne.
@gribka1 neviem.. ktovie možno si myslel, že to bude pred rodinou romantické. 🫡 (Niektorí chlapi tieto veci nedomyslaju).
@crazy_cat_lady a preco by mali spolu žiť?
@lenkakravcova Tak ja to chápem tak, že celú jeho rodinu, takže neviem, také divadlo. Ale áno, niektorí muži sú fakt nedomyselní.
Ak by som chcela vo vzťahu pokračovať, povedala by som:
Chcem vo vzťahu pokračovať a vidieť, kam sa to vyvinie. Poďme spolu skúsiť bývať, keď nám to bude klapať, rada vzťah posuniem ďalej. Ale nabudúce ma prosim požiadaj o ruku v súkromí.
Zareagovala si prirodzene, nemas si co vycitat. Ostava sa iba porozpravat po tom, co sa kasa trochu ochladi. Mozno sam uzna, ze to bola blbost. Tazko radit, daj tomu trochu casu,ak je inak ok
@loliki lubim ho ale vravim netravime spolu 100% casu kedze spolu nebyvame a mozno ak by sme ro skusili videli by sme nejake slabe miesta...preto mi tato ziadost pride priskoro...
@majo111222 ja mam 30 a on 35...no bolo to ako na kare...nikto sa so mnou uz nebavil...chcela som.aj odist vobec som nevedela co robit
@jujala no veru nedavali mi za pravdu vsetci zacali vraviet aka hanba to je...velmi do placu mi bolo...pritom ma to naozaj sokovalo l
Urobila si tak ako si citila. A to je spravne 😉
Sice aj zasnuby sa daju zrusit .... ale... v takejto "nutenej" situacii by som asi nepovedala nic ale by som proste ušla 😂😂😂
Vysvetli ze sa proste na to necitis. A ze celkovo ta situacia na oslave ti neprisla vhodna... ze mate este nejaky ten mesiac/rok čas.
Ved si bola na oslave. Nebol tam sam... prave neuvazenym konanim resp dokazovanim mame??? hrozi ze....
@andreakotesova lebo tak najlepsie spoznas cloveka s ktorym sa planujes zviazat na cely zivot. Zobrat sa bez toho aby par spolu predtym byval je celkom adrenalinovy sport.
@maryetta citit sa na to citim ale za podmienky ze nam to bude spolu klapat aj ked budeme spolu zit
Fuu, riadne si ho strapnila a ponizila. Ako chapem, ze ta to sokovalo, ale tak nemas 18. Mas uz svoj vek aby si trochu lepsie reagovala. A vies o tom, ze zasnuby sa daju kedykolvek zrusit a aj to, ze sa nemusite hned brat?
Za mňa ponížil a strápnil ju on. Ako on si niečo vymysli, vôbec pri tom nehľadí na partnerku a ešte je za chudáčika. Nepovedala by som áno, už len z toho princípu, lebo od muža, ktorý má ľúbi očakávam, že ma pozná a vníma. Môj manžel veľmi dobre vedel, že takto požiadaná o ruku by som nikdy v živote byť nechcela.
No blbá situácia..ja som si, ale vždy vravela, že keby ma nejaký partner požiadal verejne o ruku, tak by som povedala ano, aj ked by som to tak necítila v tej chvíli a potom si to neskôr vydiskutovala, práve preto aby som
ho nestrápnila..len to je už teraz aj neskoro riešiť lebo už sa to stalo..ja sa ale vždy snažím vcítiť do toho druhého a ako by mne bolo, preto ja keď ma aj nejaký chalan niekedy pozval na rande a nepáčil sa mi, tak som povedala, že ďakujem, lichotí mi to ale mám priateľa( aj keď som bola sama), mi to prislo ako taká milosrdná lož, aby sa necítili blbo a nemal neskôr blok sa spýtať inych..lebo napr toto môže jemu aj spôsobiť blok už nikdy žiadnu nepožiadat o roku..
Ked sa na to necitis tak to urcite nerob.Ani zo slusnosti ani s povinnosti,ani zo strachu ze to neustoji vas vztah.
Tu je asi dolezite ako to zobral on a co ti dalej na to povedal.
Dala si ho riadne dole, podľa mňa sa v blízkej dobe rozidete ak sa teda už tak nestalo, toto by máloktorý chlap dal, mohla si to aspoň zahrať a potom v súkromí povedať, že sa ti to nepáčilo takto proste nie niesi najmladšia máš 30 to už je taky vek na posun, rodinu atď. a keď to nieje ten spravny netahaj ho za nos a ukonči to
Mohla si to zobrat s nadhladom a povedat ano … zasnubena mozes byt x rokov a vobec si ho nemusis zobrat alebo proste nejaky polite komentar… tvoja reakcia bola uprimna, ale … niekedy treba viac vazit slova a ak povies nie tak cez kvetinu. Druha vec je … ci ta este niekedy znova o tu ruku poziada alebo, ci vas vztah pojde do kytek. V ociach buducej svokry si prerazila dno takze aj ked bude tvoj priatel s tebou ok … mamicka neodpusti. A vrati Ti to pri kazdej prilezitosti
@domkakvet no jeho bohuzial mrzelo len to ze ho to ponizilo pred jeho rodinou a ludmi v restike...a ze teda chape ze mozno nebolo dobre ma ziadat na oslave jeho babky ale ze on chcel urobit radost aj rodine...takze asi velmi na mna nemyslel alr len aby rodina bola spokojna
*Na oslave jeho mami

Velmi zvlastne, neprijemna situacia.., ziadat po roku o ruku, ked spolu ani nezijete.., hlavne, ak to urobil len preto, aby potesil mamu.. rozpravali ste sa o tom dodatocne?