icon

Odmietnutá žiadosť o ruku

26. mar 2025

Baby, poradte...mam priatela s ktorym sme rok spolu, este spolu nebyvame, kazdy mame vlastny byt..jeho mama mala narodky a robila v restike oslavu pre celu rodinu no a priatel ma tam poziadal o ruku...bola som v soku, uplne som to necakala ...nevedela som povedat ano bohuzial...cela rpdina tam a aj ludia v restike...zmohla som sa lem na to ze je cudne ziadat priatelku o ruku na oslave jeho mami...ostalo ticho ...najsmutnejsie je ze viem preco to urobil lebo jeho mama mu stale vycita ze nebude mat zenu a deti ze roky mu idu a on to urobil aby ju potesil a nieco si dokazal...velmi ho lubim ale po roku sa na zasnuby este necitim...teraz nevieme ako dalej vo vztahu...myslite ze som mala povedat ano a potom sa s nim v sukromi porozpravat?

autor
26. mar 2025

@zuzubb007 ved s tym suhlasim len my sme ten vztah neposunuli zatial ani na spolocne byvanie a nieto este na zasnuby

michaela329
26. mar 2025

Ak by si si ho chcela - tak vnútorne, zobrať. Bolo by jedno ako a kde Ťa požiada. Taktiež by bolo jedno, že spolu nežijete (my sme tiež nie, ja vzťahy "na skúšku" jednoducho nepestujem) a to, že si zo slušnou nepovedala "Áno" - tak to svedčí o Tvojom dobrom charaktere. To ostatné je už na vás dvoch, najlepšie je sa otvorene porozprávať a byť úprimní (aj sami k sebe).

autor
26. mar 2025

@olimuc neviem ako povedat toto krajsie...bud ano alebo nie

eeffka
26. mar 2025

No asi vas vztah pojde do kytek... nemate 18,mala by si vediet ci s nim chces byt a planovat buducnost. Ak ano mala si suhlaait a mozes byt zasnubena aj 10r. V podstate si ho odmietla pred celou rodinou.
S rym ze to bolo nevhodne suhlasim ale skoda sa uz stala a trebalo brat aj spolocensky ohlad na xloveka ktoreho mas snad rada

dzulli1980
26. mar 2025

Ja som po mesiaci vedela, že môj, teraz už muž, je ten pravý a nežili sme vtedy ešte spolu ... myslím, že máš v sebe pochybnosti, či áno/nie ... je pravda, že už máš dosť rokov na to, aby si to vedela "uhrať" ... zásnuby v podstate neznamenajú žiadny záväzok, mrte párov sa aj po zasnúbení rozídu ... nič si nevyčítaj, stalo sa, urobila si to, čo si v tej chvíli považovala za správne ... a priateľ to buď pochopí alebo nie ... muži rozmýšľajú inak ako ženy, pre nich nič medzi neexistuje.

opica_skorica
26. mar 2025

Och, to ako keby si povedala áno niekde v telke, kde na teba civia cudzí ľudia a snímajú ťa kamery. Absolútne neosobné a nebral na teba ohľad. Môj názor. Ja by som to (píšem za seba) pred obecenstvom nechcela a neodpovedala by som. Mám rada súkromie.

matkahelka
26. mar 2025

Na zasnuby sa necitis? a co su zasnuby? nicove nic. vsak to nie je sobas, nic neslubujes, nic neprisahas, nic nepodpisujes. v realite by si ta zrejme ani nevzal, ako vacsina sucasnych chlapov. opytaj sa zien tu na MK, kolko rokov boli zasnubene a kolke sa k svadbe ani nedostali. ja poznam zenu, co je zasnubena 15 rokov, ma 2 pubertalne deti a zenit sa ten jej nechce. vsak zasnuby absolutne nic neznamenaju. tvoj frajer z toho urobil teatro pred matkou, ty teatro tym odmietnutim.

andreakotesova
26. mar 2025

@gladys_07 nebyvala som s manzelom pred svadbou a sme manželmi uz 16 rokov. Zvláštne...

matkahelka
26. mar 2025

@andreakotesova ani ja so svojim muzom a sme manzelmi 17 rokov. neviem, ako to je vobec mozne.

autor
26. mar 2025

@opica_skorica najprv mi toto preslo hlavou ze proste ostanem ticho ale potom mi to prislo blbe a povedala som co som povedala myslim ze velmi citlivo

autor
26. mar 2025

@matkahelka ja by som toto nedala...lebo prave tym spolocnym byvanim sa moze vela veci co nam na sebe vadi odhalit...niekedy sme spolu iba 2x do tyzdna niekedy ani to nie ked nestihame v praci, proste za mna sa priserne uponahlal

gladys_07
26. mar 2025

@andreakotesova
@matkahelka tak ked to vyslo vam dvom, nevidim dovod preco by to nemala byt univerzalna pravda.

A spolocnym byvanim nemyslim len „on si neodklada ponozky“. Ale aj spolocne financovanie domacnosti (kolko je tu diskusii na tuto temu…) a delbu povinnosti.

Musime sa zhodnut na tom, ze sa nezhodneme.

kitycat
26. mar 2025

Ak si s nim nejaku tu buducnost presstavujes, tak si mala povedat ano, aj napriek jeho matke a rodine. Celkom trapas...ak s nim nechces byt, tak to rovno skonci. Byva s mamou?

andreakotesova
26. mar 2025

@autorka Mala som 30 rokov (manzel 35) ked som sa vydavala. S manzelom som chodila pred svadbou cca rok a pol. Delilo nas 100 km, nezili sme spolu pred svadbou, niekedy sme sa nevideli ani tak casto, ako ty s priatelom a napriek tomu sme manzelmi 🙂

andreakotesova
26. mar 2025

@gladys_07 treba si najst takeho partnera, u ktoreho nemusis spoluzitim zistovat jeho nedostatky... v tomto som konzerva.

autor
26. mar 2025

@kitycat ja s nim byt chcem ale proste za mna je to uponahlane a proste mam za to ze chcel potesit mamu...nie mame svoje byty

matkahelka
26. mar 2025

Opytaj sa tu zien, kolko rokov zili s chlapom, narodilo sa dieta a zacali problemy, po case chlap vzal nohy na plecia a zdrhol. alebo si vyhladaj to nespocetne mnozstvo diskusii. Su veci, ktore nezistis ani ked budes 20 rokov s niekym zit. Statisticky sa najviac parov rozchadza do 2 rokov po narodeni dietata.
Aktualne tu zo zasnub robite strasne teatra a pritom o nic nejde. jednej vadi nezlaty prsten, druhej, ze nepoklakol, tretej, ze to bolo pred rodinou. ach zeny. a o par rokov tu budete vypisovat, ze s chlapmi zijete 5-7 rokov a k svadbe ich neviete dokopat.

michaela329
26. mar 2025

@gladys_07 a koľko diskusií na tému "máme deti, dom a stále si ma nechce zobrať" tu máme tiež 😃 Veď už aj TV program je o tom 🤦 Inak - s mužom som tiež 12 rokov vydatá a nežili sme spolu....

gladys_07
26. mar 2025

@andreakotesova „ treba si najst takeho partnera, u ktoreho nemusis spoluzitim zistovat jeho nedostatky“
Ta veta mi nedava zmysel.

To ze ste sa vzali a vyslo vam to, aj ked ste sa predtym vidali tak malo, bol proste risk, ktory ti nastastie vysiel. Ale je mi jasne ze to nepripustis lebo mas vynimocnu schopnost vybrat si spravneho partnera 👍

gladys_07
26. mar 2025

@michaela329 gratulujem.

Za mna je vacsi pruser ekonomicky tyrana zena ako muz ktoremu sa nechce zenit. Komu hus komu prasa

michaela329
26. mar 2025

@gladys_07 a to sa stáva len v manželstve? Však koľko tu máme diskusii, kde "priateľka" zisťuje, či vôbec má voči nej otec dieťaťa vyživovaciu povinnosť.

andreakotesova
26. mar 2025

@gladys_07 u nas v rodine (dokonca v širokej rodine) je normálne nežiť za slobodna s partnerom. Až po svadbe 🙂

domkakvet
26. mar 2025

Je dobre, ze to tak zobral, ale ci to naozaj tak zobral ukaze az cas. Na situacii meni aj to, ze ste spolu dvakrat do tyzdna, ako nerozumiem tomu preco tak malo.

matkahelka
26. mar 2025

@gladys_07 urcite to vyslo nielen nam dvom, ja take pary poznam niminalne 2 osobne. a mimochodon, to, ci ti chlap bude davat centy na pridel vo vztahu vies zistit aj bez toho, aby si s nim zila. to je to tvrde feministicke (ne)platenie pol na pol pocas chodenia. mna nikto o opaku presviedcat nemusi, som na MK roky a citala som milion diskusii ako spolu zili roky pred manzelstvom, pred detmi a staci, ze sa narodili deti a chlap zdrhol. mala som na VS 3 spoluziacky, uz pocas VS s frajermi zili, po VS kupili spolocne byty, opat spolu zili, po case sa vzali. mali sme stretavku po 10 rokoch od promocii, v 34 rokoch boli vsetky tri rozvedene- fuuha, ako je to mozne?!
Mimochodom, tato diskusia nie je o spolocnom ziti, ci neziti, ale o tom, ako sa stretli dvaja vekovo zreli, mentalne nezreli ludia. u nas sa vychode sa hovori "aky isol, taku nasol..."

veselo_neveselo
26. mar 2025

No uz sa len s nim o tom porozpravat.

A daj mu tip, ze toto je otazka, na ktoru musi vediet odpoved vopred, este pred polozenim. Vtedy to je vztah pripraveny na manzelstvo. (To pre buducnost, keby ta chcel ziadat este raz)

gladys_07
26. mar 2025

@matkahelka mas pravdu. Diskusia je o niecom inom a sama autorka sa vyjadrila, ze chce najprv spolocne byvanie, takze je uplne irelevantne ake mame my skusenosti 😉

sisska96
26. mar 2025

No ty vôbec nechceš tento vzťah. Keby si chcela bolo by ti uplne fuk kde a ako ťa požiada o ruku. Ale vôbec nie si istá v tomto vzťahu. Po druhé máte už svoj vek na to ste už buď spolu bývali alebo boli zasnúbení. Mňa tiež požiadali ešte pred spoločnom bývaní, situácia nie až tak romantická, ale som to čakala mesiace a bolo mi jedno kde a ako ma požiada

rozkvet1
26. mar 2025

Ja poviem tak ako by som to urobila JA, takže to neznamená že je to správne riešenie. Každý človek je iný a cíti to inak.
Ja by som sa bála že mu ublížim, strápnim alebo tak čiže by som to prijala. Zasnúbenie absolútne ale absolútna nič neznamená. V súkromí by som mu ale zdoraznila že na svadbu je ešte priskoro takže sa treba ešte spoznávať vymyslím si aspoň tri roky a potom možno začať riešiť svadbu. Veď zasnubenie nič není môžeš byť zasnúbený aj desat rokov a potom sa vydať

autor
26. mar 2025

@rozkvet1 ano mozno mas pravdu a mala som to tak urobit ale som ina povaha a vacsinou co citim to urobim...a bohuzial velmi sa ma dotklo aj to prostredie ze jeho mama prijimala gratulacie k narodkam a on naraz ziadost o ruku, velmi sa to tam nehodilo, doteraz tomu nwchapem

rozkvet1
Autor odpoveď zmazal