Odmietnutá žiadosť o ruku
Baby, poradte...mam priatela s ktorym sme rok spolu, este spolu nebyvame, kazdy mame vlastny byt..jeho mama mala narodky a robila v restike oslavu pre celu rodinu no a priatel ma tam poziadal o ruku...bola som v soku, uplne som to necakala ...nevedela som povedat ano bohuzial...cela rpdina tam a aj ludia v restike...zmohla som sa lem na to ze je cudne ziadat priatelku o ruku na oslave jeho mami...ostalo ticho ...najsmutnejsie je ze viem preco to urobil lebo jeho mama mu stale vycita ze nebude mat zenu a deti ze roky mu idu a on to urobil aby ju potesil a nieco si dokazal...velmi ho lubim ale po roku sa na zasnuby este necitim...teraz nevieme ako dalej vo vztahu...myslite ze som mala povedat ano a potom sa s nim v sukromi porozpravat?
"každému, čo ma požiada" ??? Veď je to tvoj oficiálny frajer, ktorý s tebou plánuje budúcnosť. Po roku predsa vieš, či si s ním chceš zostarnúť alebo nie. Ak nie, tak ho zbytočne nenaťahuj ...
Chlap spraví totálnu gadzovinu a ako 35 ročný požiada frajerku s ktorou ani nebýva o ruku KVÔLI matke ale autorka je ta ktorá ho ponizila, no ja mam dosť 😂
Hlavne tento “mala si hento a toto aby dobre bolo aj keď to tak vôbec necítis” prístup by si ľudia konečne mohli vytrepat z hlavy …
@anna_anicka83 To, ze to nebolo kvoli nej sa dozvedela az potom. Takze ho tam verejne zhodila. Ale uz sa mi to tu nechce rozpisovat. Ich vztah skoncil. Verejne ho odmieta. Tu niet o com uz debatovat.
@mamina7070 praveze si myslim ze to co som urobila bolo zrele...vazim si samu seba a ak ma niekto chce iba prwto lebo mu mamina povedala tak asi si ma nevazi ten clovek
👍👏👏👏 a teraz co, povedala by ano a vsetci by sa uz vypytovali kedy bude svadba a uz musite spolu byvat a deti a bla bla, ked sa na to autorka neciti, tak co.
A ty autorka si asi budes musiet najst po tomto niekoho ineho 😅
ak ma niekto chce iba prwto lebo mu mamina povedala tak asi si ma nevazi ten clovek
tak mas dovod na rozchod🙈
Ja by som sa chcela opýtať dám, ktoré píšu, že zásnuby sú nič, či by išli do vzťahu s mužom, ktorý bol 3x zasnúbený a vždy sa to zrušilo. Alebo čo by povedali svojej dcére keby prišla s tým, že je zasnúbená s mužom, ale je už 4 v poradí.
@synne pre niekoho jednoducho prísľub-slovo, nič neznamená...a potom nariekaju, že aké su súčasné vzťahy falošné.
@natalka13 len prísľub? To vážne? Tak pre mňa sú zásnuby trošku vyšší level vzťahu medzi dvoma ľuďmi ako len obyčajný suchý oznam, že bývame teraz spolu.
Ja keby mam partnera, ktorý bol zasnubeny, neviem, beriem to trošku inak ako keď by bol len vo vzťahu. Neviem, kde sa ľudia len tak z roztopaše hore dolu zasnubuju, u nás nie....
Ste starší,už asi viete,prečo ste do vzťahu išli,zrejmá je vám spolu dobre,tak vo vzťahu ste. Rok nie je krátka doba,už musí zrelý človek cítiť,či s tým druhým byť chce( v dobrom a aj v zlom) či nie. Keby ste mali 18,20,pochopím,že ten pohľad na svet,život,budúcnosť je iný...ale po 30 to by už malo byť zrelšie.
Čiže za mňa je zvláštne,že nevieš,či s ním byť chces,či nie. Čo chces zisťovať?myslíš,že spoločne bývanie naozaj vyrieši všetko v živote? Kdeže....
To,že si zareagovala ako si zareagovala je možno ok,keď si bola v strese,šoku...ale fakt ste sa nebavili o spoločnom živote? K čomu ste vlastne za rok došli? Mne by sa teda nechcelo byť s niekým rok a nevedieť,či s ním byť chcem .
Strata času.
Určite v hĺbke cítiš,čo chces a čo nechceš. Tak toto urob.
Ak máš o ním aj po roku pochybnosti,spoločne bývanie toto nevyrieši.
A ešte dopisem.....nijaký muž ťa nebude žiadať o ruku pred celou rodinou iba tak. To už klobúk dole pred ním. A dosť pochybujem,že by to urobil iba kvôli svojej mame.
poviem to tak sprosto, ale každy s niekym chodil, koho nepovažoval až za take terno a čakal na niečo lepšie
niekedy sa to preklopí, že jedna alebo druhá strana chce viac, ale celkovo je z toho trapas, lebo ten to myslel vážne a ten druhý nie až tak...
A čo je pre Pána Boha na tom tak špatné ,že mama upozornila svojho syna ,že by z fáze Chodíme spolu ,posunúl vzťah na Sme zasnúbený.Ženičky veď pre muža ktorý nie je ženatý ,je práve tá Mama tým človekom ,čo mu dokáže ,ako žena ,najlepšie poradiť v Srdcových záležitostiach .A nie vôbec nemusí byť :mamáčik,alebo mamkýn cecok:.Veď veľa z Vás má synov a uvidíte ,ako Vám to dobre padne ,keď sa váš ,pre vás stale chlapec ,syn bude chodiť po rady ,aj o svojej láske .Veď viem že MAMA by ma nevysmiala.
@bruno1 🙏👏
Myslím, že veľa faktorov zle . Oslava jeho mamy - je to o jeho mame. Nie o jej synovi. Požiadanie o ruku nie sú zásnuby. Požiadanie sa robí v súkromí - to mal urobiť najprv. Potom sú zásnuby - to je čas, aby sa aj rodina spoznala. Až potom svadba. Inak robiť rozhodnutie o vstupe do manželstva s očakávaním, že to bude klapať nie je úplne dostačujúce. Manželstvo je aj o túžbe a snahe oboch, aby to klapalo. Nič nefunguje samé od seba. Ak nie sme ochotní nechať sa meniť a pracovať na svojej osobnosti brúsením sa vo vzťahu, radšej do manželstva nevstupujme. Takže skôr sa asi treba pozrieť spoločne či je tam ochota spoločne zápasiť s problémami. A tie veru vždy prídu. Nielen zvonka, ale hlavne z nás samých, z nášho vnútra....Ak toto - túto skúšku (trapas) váš vzťah ustojí, je to na dobrej ceste. Už nejde o to, kto má pravdu, ale ako sa k tomu postavíte, aký postoj zaujmete. Prehra? Nedorozumenie? Zahanbenie? Výzva? Dobrá skúsenosť? Niečo, čo len tak hocikto nezažije? atď.
@bruno1 ak na to upozorni raz, dvakrat, tak v poriadku, u nas to bolo vzdy ked volala na Skype, hned prva(!) otazka a kedy bude svadba, a kedy budem babkou. Volala raz za tyzden a vzdy zacala tymto. Citila som sa pri nej ako chodiaca maternica, nic viac. Takze su aj extremnejsie situacie.
@terezka1947 moja mama sa volala Terézia a narodila sa v 1947 roku.Toto je až neuveritelná náhoda.🥺Bohužial už nežije .Nás je 5 bratov a dodnes si pamätám ,ako leží v spálni na poosteli a mi sme sedeli ,ležali okolo nej a rozprávali sme sa o živote o škole a blbli sme, to sme už mali od 8 do 18 rokov.
Autorka, ako tu bolo už napísané, to že ťa požiadal lebo mama, si sa dozvedela až potom nie? čiže ak by ťa požiadal doma v súkromí tak povieš ano?
@sashabb ja som uz mala zly pocit niekolko dni lebo vtedy mi zacal hovorit ze mama sa stale pyta kedy budu zasnuby no a na tej oslave mi to docvaklo ze to urobil na jej naliehanie k comu sq aj sqm priznal ze chcel aby bola stastna a hrdna na neho...ak by ma poziadal doma zrejme by som tiez ppovedala nie a to prave z toho dovodu ze spolu nezijeme v domacnosti a ja mam za to ze vtedy sa clovek vie este inak prejavit...no ale uz ked sa rozhodol tak ako sa rozhodol...
@bruno1 i moja😊
@synne zásnuby sú v podstate ceremonia úplne o nicom. Teoreticky jeden deň mozes dostať prsteň, druhý deň mat svadbu. A si zasnúbená presne 1 deň 😁 moja babka to volala, ze je to vlastne také legálne trt....nie 🙈😁
A možno chcel len spojiť príjemné s užitočným... oslava matky + zásnuby. To ta nenapadlo? Vieš co, fakt sa s nim rozid.
Ja si myslim, ze ty ho nelubis. Ak by si ho lubila, vedela by si, ze ci s nim chces zit, alebo nie. Nie je nic zle na tom, ze to urobil na matkinej oslave. Chcel aj ju a aj teba urobit stastnou. Myslel si, ze tam ma zenu svojho zivota, ze ty si ta prava. Ja som vedela po mesiaci randenia, ze za tohto muza (mojho manzela) sa chcem vydat. Mali sme 19 a 20 rokov, este sme spolu ani nespali a uz toboz nebyvali. Uz sme spolu 29 rokov (bude to buduci tyzden) ako par a 25 rokov ako manzelia. Myslim, ze vas vztah smeruje k zaniku.
Čiže ty si mala zlý pocit niekoľko dní predtým, keď on hovoril o zásnubách? ... Netešila si sa? Len zlý pocit? ... :( a to si ešte ani nevedela ako to urobí...
Zachovala si sa správne - odpovedala si tak, ako to cítiš. Toto naozaj nie je otázka na ktorú by si mala odpovedať ináč než úprimne. Že bol kvôli tomu v trápnej situácii je jeho problém, sám si to zapríčinil. Prekvapuje ma že ešte v dnešnej dobe je tu toľko odpovedí v štýle "Len aby sme v hanbe neostali".
Uvidíš ako to zvládne, či zostanete spolu. Ale ak áno, práve týmto si si zabezpečila že ťa budú brať s väčším rešpektom, pretože vedia že vieš povedať nie. Ja mám svokrovcov manipulatorov, prvé oslavy boli samý trapas, lebo ja som odmietla s nimi piť, tancovať, zahrať im na husle na želanie, keď sa mi nehodil termín, tak som neprišla, keď sa mi nehodilo ich rozvážať tak som im odporučila taxík... A oni také čosi nikdy nezažili, mysleli si že žena má byť tá čo sa vždy podriadi. Najprv boli ofučaní, samozrejme urážačky, ohováračky, kadejako to na mňa skúšali a ja stále nič. Časom zistili že kým ma nerešpektujú tak ich mám na háku a to nechcú. Odrazu sa naučili správať s rešpektom. Máme už 20 rokov po svadbe, a máme úplne v pohode vzťahy 👍 Stoj si za svojím, stojí to za to.
Áno asi sa to nehodilo. No niektorí chlapi su tvrdohlaví respektive stoja si za tým kde oni chcu požiadať o ruku. Vid Adela Banášová bola požiadaná v telke a predtým sa vyjadrovala že by v telke nechcela byť. Na tom videu to aj tak vypadalo, nebola nadšená

@beata_k Píše ti ako by reagovala keby videla takú situáciu. Vnímala by ju tak ako ja. Že to chlap zjavne nedomyslel. A hlavne, že to nebolo kvôli parnertke.