Odpustili by ste neveru?
Baby rada by som vedela váš názor.
S partnerom máme ročnú dcérku. Mali sme super vzťah. O všetkom sme sa vedeli rozprávať. Aj v pracovných veciach sme sa podporovali. Sex bol skvelý. Ani po pôrode som ho v tomto smere nezanedbavala.
Ale asi pred polrokom nastala zmena. Jednoducho nemal chuť. Vždy keď som sa snažila o niečo, bola odpoveď, že je unavený, že má veľa prace.
Je pravda, že práce má. Zobral si do hlavy, že máme málo a chce viac. On pochádza z veľmi bohatej rodiny.
Takže stále nové obchody atď.
Pred polrokom mi zavolala nejaká žena a povedala, že má niečo so svojou obchodackou.. Pri ničom ho nechytili, ale ze je medzi nimi nejaké iskrenie. Tak som sa ho na to pýtala. Prisahal že nič. Dotyčná je vydatá. A vraj sa pred inými koleginiami vyjadrila, že aj by sa s ním vyspala aby ma nasrala. Nechcela som aby ju vyhodil, aby som nebola za stihacku.
Ale dnes som sa dozvedela od kamarátky, že ho videla párkrát počas pracovnej doby parkovať pred bytom obchodacky. Ona je dlhodobo PN.
Tak som sa ho na to spýtala. Najprv zatlkanie, že si vymýšľam. Nič nechcel priznať. Normálne som sa zosypala. Povedala som mu, že všetko dojebal. Ze všetko zničil.
Potom mi volal a povedal ze ho mrzí co spravil, že všetko pokaslal. Ze bol na neho veľký tlak a bla bla.
V prvom rade som povedala aby to ukončil.
Ale čo ďalej?
Strašnú krivdu cítim. Odpustiť?
@misickaa4 áno to mi povedal. Ešte ona bude chuderka a ja ta beštia co jej rodinu rozbije
Odpustit mozes, ale nezabudnes. Urcite by som milenku nesetrila. To nieje ziadne chudiatko, ktore treba chranit, ale chudera. A Tvoj chlap by si zasluzil po hube od jej chlapa.
@number19 ani neplanovali ale ani nebránili. Malú neskutočne miluje
Vies ale v 48 si zarobi na dieta a v 50 afera, ako to je fakt trosku bordel v hlavke...ja fakt neviem, co je s tymi chlapmi...neviem ci by som tu zenu konfrontovala...fakt tazka situacia...je to 50na50...
@nerko chránený druh 🤮 aj dve by mu mohol.
@number19 mam strašnú chuť ísť za ňou, za jej mužom. Ale na druhej strane nechcem klesnúť na jej úroveň. Fakt neviem.
Prekvapil ma tým ako ju bránil, aby som ju do toho netahala. Do istej miery to je asi aj tým, že nechcel aby hanba bola
To hnusné, čo teraz prežívaš, ti spôsobili oni obidvaja. Zranil ťa tvoj partner, ale ona mu to dovolila a votrela sa medzi vás. Asi to robila veľmi ochotne. Nechrán ju len kvôli tomu, že on to chce. To on ju ťahal do vášho vzťahu a zrazu mu nevyhovuje, aby si ju ty do toho zatiahla
a ochraňuje ju? On je ešte stále namotany, ešte mu nie je ľahostajná. Nemalo by im to len tak ľahko prejsť. Pretože je malo pravdepodobne, že to dokážu hneď ukončiť, aj ked ti to bude partner tvrdiť. Budeš sa toho chytať ako topiaci sa slamky, budeš to veľmi chcieť, aby to bola pravda, ale rátaj aj s ďalšími klamstvami, aspon istý čas, kým to z nejakého dôvodu naozaj neukončia. Jemu poriadne vyčistí žalúdok a skus veľmi nepanikarit, len mu povedz, že ťa neskutočne sklamal. Jej by som napísala, že je zlý a skazený človek a ze si ešte rozmyslis, či to nepovieš jej manželovi. Nech jej sťahuje zadok od strachu. Nezaslúžila si si toto trápenie, ale musíš prejsť všetkými štádiami posttraumatickeho stresu, budeš ako na hojdačke a potom postupne ta bolesť ustúpi. Ci už s ním alebo bez neho.
Vies mne to nepride, ze nechce robit hanbu. Skor ju chce ochranit. Okolo mna je tolko nevery, az mi je na grc. Stretavam sa s tym stale. A robi sa to aj inac sofistikovane. V praci kolega priepustka, ze navsteva lekara, kolegyna tak isto a pekne vo wellness hoteli na otocku. A takto sme mali neveru v praci live a nic sme si nevsimli, trvalo to cca 3 roky. Rozviedli sa obaja, ked to prasklo a su spolu.
@katkati ďakujem ❤️
Ale ty neklesne na jej úroveň, pretože ty nespíš s jej mužom.
@nerko ja nepopieram že ju chráni. Preto ma to boli. Ze ešte ja mam mat výčitky kvôli nej, že jej chuderka ublizim? Ale hanbu bude mať, lebo predpokladám ze jej muž by nabehol do prace a urobil poriadky pred všetkými
Fyzicku neveru je jednoduchsie odpustit ako ked sa do niekoho totalne zamiluje…..ak v to bol len sex to sa casom zabudne……
@beataxxx neviem ci len sex. 1000x už povedal ze ho to mrzí, čo spravil. Ze mi tak ublížil. Ze zničil všetko.
Nejako mu neverím tu jeho ľútosť, že to dookola opakuje a pritom sa bojí, aby si nejako neohrozila jeho milenku. Váš vzťah mal chrániť, vadu rodinu a nie cudziu ženu.
Mám kolegyňu, ktorú podviedol muž,ona mu to vrátila z pomsty a žijú si spokojne ďalej 😊
@123369 ďakujem za nápad 👍😂 ale neurobila som to doteraz aj keď mi chýbali dotyky, teraz už vôbec nie
Jednorazovku by odpustila....ale toto vyzeralo na vzťah...a tým ako ju bráni...myslím že k nej niečo cíti
Ako to že všetko hádže na teba že ti chcel dopriať to je úplne strop už len zato by mu vrazila...že sa nevie k veci postaviť ako chlap
Keď milenecký stav je dlhodobý nejde len o ten sex...a ešte keď ho mal doma taký súper...
Dokým neplače a nechodí po kolenách ako ho to mrzí tak by som mu neverila...
Neodpustila by som a urcite povedat celemu jej okoliu. Zazila som 2x
Iná je jednorázová, iná dlhodobá nevera. Parkovál tam viackrat, ťahal to dlhšie, a mňa by nasralo viac ako to, že zasunul inde, že celý ten čas klamal, pretvaroval sa a klinec programu sú jeho "výhovorky" a ochrana cudzej ženskej. Možno keby som videla, že ľutuje možno by som odpustila. Ale to, že ju do toho nechce ťahať... Nuž, on ju prvý do toho zatiahol, ty si len po riešiš svoj postoj. Ak sa rozhodneš kontaktovať ju. Ale ja by som ju nechcela ani vidieť, to skôr jej mužovi by som dala vedieť. Ale ako odznelo hore, nech o tom ona nevie. Aj tak si myslím, že len si dajú pozor a ešte nejaký čas to budú ťahať. To môžu aj v práci, hocikde...
Ale daj si kľudne čas, nemusíš ho hneď vyhadzovať, reagovať rozvodom narýchlo. Ignoruj ho a ujasni si, čo chceš. Venuj sa sebe, odstrihni sa na čas od neho a uvidíš, ako sa bude správať.. Ale teda v tomto prípade by pre mňa bol asi koniec...
Lebo nie ty si mala navrhnúť a dat podmienku, aby to ukončil, to on mal hneď prvý prísť s tým, že viac sa to nestane a preruší akýkoľvek kontakt. Jeho to ani nenapadlo..
Úplne ta chápem. Len urob všetko preto, aby ta nepodrazal ďalej. On kvôli malej bude chcieť určite zostať s vami, len ci je natoľko silný, že dokáže zrazu byť cestný a charakterny. Ale postupne možno vytriezvie a nechá si všetko prejsť hlavou, ale čo dovtedy ty, to musíš vedieť sama. Trpieť budeš, len mu opäť nenaleť a preveruj, čo môžeš. Myslím, že ty nie si ani náhodou typ, že to hodíš za hlavu a život ide ďalej. To ty sama vycítiš, keď opäť bude mať v hlave teba a nie ju.
A budeš mu veriť keď ti povie, že s ňou skončil? Budeš mu dôverovať?
Lebo vieš ako to je, podviedol raz, podvedie aj druhy raz, tretí raz a aj 100x
Len si dá lepší pozor aby ho nikto nevidel a nikto na to neprišiel
Určite mu odpusti. A to nevravím preto že som chlap ale preto, že som niečo podobne zažil ale v opačnom garde. Teraz je to ešte čerstvé chápem to tak že si sa to len dnes dozvedela. To sa ešte v tebe bude miešať zúrivosť sklamanie zúfalstvo hnev sebaľútosť smútok ... Je to normálne a je úplne normálne že odpustiť sa nedá hneď. Bude to trvať niekoľko týždňov. No prvé čo musíš urobiť je sa rozhodnúť že mu chceš odpustiť. On ju nechce iba zblbol je to debil ale keď uvidí ako trpíš ako ho nevieš prijať jedno mu to nebude. Myslím že ju nechce len si chcel dokázať že ešte na to má. Všetci zahýbajú myslel si že aj jemu to prejde. Ale ublížil aj sebe nie len tebe. Len o tom ešte nevie. Miluješ ho a to je dôležité. On teba tiež hoci tá podviedol. Budes na to teraz myslieť a žiarliť ale snaž sa vždy tie myšlienky v počiatkoch odohnať hoci sa budú vracať. Nepredstavuj si ho ako to s ňou robí nijako ti to nepomôže a keď ti aj tá myšlienka príde trénuj jej odohnanie a nebičuj sa. Ono to odzneje po čase bude to slabšie. Sex Teraz nebude fungovať ale to je normálne nič nesilte. Robte však všetko to čo normálne partneri robia. Venujte sa domácnosti dcérke svojim znamim choďte na prechádzky. Toto nie je tragédia je to ale zranenie. Podobne ako zlomená noha musí sa to liečiť časom sa to zahojí. Liekom je láskavosť on nesmie provokovať mal by sa kajať a sekať dobrotu no to ti samo o sebe ešte nepomôže. Bude sa ti to pripomínať. Ale zvládnete to. Ver v lásku nevera je od diabla a teraz je dôležité či počúvneš volanie lásky aj s trápením čo prináša alebo sa necháš uniesť hnevom a zúfalstvom. Po čase mu aj odpustis no nebudeš ho môcť prijať. Prijatie je jedna z posledných fáz uzdravenia. Prijatie znamená dôveru a oddanie sa riziku ďalšieho sklamania. Keď povieš že za niekoho das ruku do ohňa musíš byt pripravená že sa môžeš tým ohňom popáliť. Vtedy odpustíš ak z lásky k nemu to riziko podstupiš aj s vedomím že ťa môže raz znovu sklamať. Verím však že už to neurobí. Neviem či mi rozumieš no je to podmienka uzdravenia. Ak budes si chcieť byt na 100 percent istá že tá nepodvedie tak ho budes musieť zamknúť a kontrolovať a to je vyčerpávajúce, žiarlivé a nie je to odpustenie. Teraz budes silno žiarliť a budes ho chcieť kontrolovať budes chcieť vedieť detaily či s ňou robil. Je to normálne ale je to následok zranenia. Prijmi to ako nutnú bolesť neobvinuj sa z toho a keď to príde snaž sa s tým bojovať. Ak prehráš nevadí ideš ďalej. A postupne to bude slabšie. Nechcem ti povedať ako dlho to mne trvalo lebo sa toho chytíš. Ale prejde to
Otázka je, prečo to urobil
@slovakboy ďakujem. Som rada ze si napísal chlapsky pohľad aj skúsenosť. Ja by som doteraz zaňho dala ruku do ohňa. A vidíš.
Musím porozmýšľať co ďalej. Myslím ze nemá význam ostavat s nim ak ho mam kontrolovať a zamykat. Nie som strážny pes. Nikdy som to nerobila. Ja nechcem byť stíhačka co nedá chlapovi dýchať. Toho som sa držala a...
Fakt rozmýšľam ci budem vedieť opäť dôverovať
Aj keď mu akoze odpustis, navždy to bude medzi vami a vždy ho budeš podozrievať
Pises, ze by si sa jej chcela pomstit, aka si na nu nastvana, ale ju neries, zbytocne obracias hnev na nu. Ries svojho muza, on je ten, kto ta podviedol a klamal ti, keby to nebola tato, zrejme by to bola nejaka ina...co je medzi nou a jej muzom, to uz je zase zalezitost ich vztahu. Asi by som neodpustila, ani tu neveru, ani to, ze opakovane klamal a zatlkal, to je asi este horsie.

@monka105 jej by som najradšej hlavu odtrhla. Ale ľúto mi je jej chlapa a dcéry