icon

Odpustiť partnerovi alebo ukončiť vzťah?

rosalina876
16. máj 2026

Chcela by som sa opytat ludi co maju skusenosti so vztahmi a aj odpustanim.

Co mam robit pokial ma partner (sme spolu skoro 3 roky) v niecom pred nejakym casom velmi sklamal a zranil - boli sme na chvilu aj rozideni (nechcem konkretizovat ale neslo o neveru alebo nieco horsie - v skratke tam bolo klamanie a potom hned pocas rozchodu zaujem o inu zenu), a stale sa voci nemu kvoli tomu citim velmi negativne, trapi ma to a nedoverujem mu uz tak ako predtym. Ale na druhej strane v pritomnosti sa ku mne sprava naozaj velmi pekne, snazi sa kazdy den a vsetko je super, aj buducnost somnou planuje, az na tu minulost. Lenze ta minulost ma este stale trapi a nejde mi sa cez to nejak preniest. Mam z toho celeho dilemu. Nechcem sa vo vztahu citit tak, ze mam este stale voci nemu zast z minulosti, ale tiez sa nechcem vzdat niecoho, co ma potencial byt dlhodobo velmi pekne pokial by som sa cez toto teraz preniesla a odpustila. Je v takomto pripade lepsie sa snazit cez to preniest a odpustit? Da sa to? A ak ano, ako? Alebo je lepsie sa rozist a najst si niekoho kto ma nejako nezranil? Ale potom sa pytam, ci je realisticke, ze ma partner nikdy nejako viac nezrani alebo nesklame? Dakujem za vsetky naozajstne rady!

Strana
z2
anonym_d117c8
18. máj 2026
@anonym_af77f3

@rosalina876
Utekaj od klamára!Na iné klamstvá si ešte neprišla, má v tom prax.

@anonym_af77f3 jedno klamstvo kryje druhým a tak ďalej a tak ďalej a ty mu to žeries, tak je s tebou. Totálne bludy, že chcel pozornosť inej ženy, ale nechcel vzťah. A aj to povedal, tej inej žene? Či sa neunúval sa k nej správať čestne? Keby si nedoliezla za ním, nič sa neboj ostal by s tou druhou. Skús sa opýtať tej druhej, či jej povedal, že nechce vzťah, len pozornosť. Určite by sa sa ním stretávala, kvôli jeho " charizme" 🤣 klamár, aj aj tú druhú klamal a aj teraz ti klame. Nie je to charakter. Ale tak aj taký chcú a vzťah. 3 roky je málo Baro, aby si spoznala druhého človeka naozaj. On sa uz ukázal, ale tebe to nestačí, čakáš na ďalšie klamstvo.

anonym_af77f3
18. máj 2026
@anonym_d117c8

@anonym_af77f3 jedno klamstvo kryje druhým a tak ďalej a tak ďalej a ty mu to žeries, tak je s tebou. Totálne bludy, že chcel pozornosť inej ženy, ale nechcel vzťah. A aj to povedal, tej inej žene? Či sa neunúval sa k nej správať čestne? Keby si nedoliezla za ním, nič sa neboj ostal by s tou druhou. Skús sa opýtať tej druhej, či jej povedal, že nechce vzťah, len pozornosť. Určite by sa sa ním stretávala, kvôli jeho " charizme" 🤣 klamár, aj aj tú druhú klamal a aj teraz ti klame. Nie je to charakter. Ale tak aj taký chcú a vzťah. 3 roky je málo Baro, aby si spoznala druhého človeka naozaj. On sa uz ukázal, ale tebe to nestačí, čakáš na ďalšie klamstvo.

@anonym_d117c8
Ona tie klamstvá nechce vidiet, idealizuje si ho, o pár rokov si povie, že klamstvá boli už v začiatkoch vztahu, bude nešťastná, prečo som to s nim vtedy neskoncila.Lebo klamstiev bude coraz viac.Klamar sa nikdy nezmení a býva tam vacsinou aj porucha osobnosti
Takto to konci keď zeny ignorujú červené majáky! Znici si zivot, aj keď mohla tomu predísť.

anonym_8e3c1b
18. máj 2026

@rosalina876 Ja neviem, vsetky tu pisu ako keby oni mali idealne dlhorocne vztahy bez akehokolvek sklamania, trapenia bolesti...Neviem, neverim ze niekto po 20,30, 40 rokoch povie ze si nikdy s partnerom neublizili, ze sa nesklamali . V dlhotrvajucich vztahoch pride si myslim vzdy aj sklamanie a potom snad aj odpustenie ak to ma vydrzat dalej.

magdalienka11
18. máj 2026

@rosalina876 rozíd sa. Už keď ste raz boli rozideni, asi bol dôvod na to. Ľudia sa nemenia. Vráť sa z kratsej cesty. Neminaj si čas....

maury
18. máj 2026

Píšeš, že sa k tebe správal pekne, ale ťa sklamal a ešte si sa cez to nepriniesla a nedôveruješ mu už tak ako kedysi. Ty musíš vedieť aké máš hranice, čo dokážeš akceptovať a čo nie. Aké máš očakávania. Nikdy nemáš zaručené, že nikdy nebudeš pri nikom z niečoho sklamaná. A ďalšia vec odpustenie príde až keď to dokážeš spracovať v sebe a vysporiadať sa s tým, čo sa stalo a pohnúť sa v živote ďalej. Úplne to hodiť za hlavu ,nerozmýšľať nad tým, neanalyzovať a nevracať sa k tomu.

katkazatka
18. máj 2026

Ty si naivná. Tiež mi to príde, že hľadáš dôvod prečo s nim zostať. Keď sa chlap rozíde s milovanou ženou, na ktorej mu záleží, tak určite hneď nehľadať ďalšiu šušku ako ten tvoj. Si s ním len tri roky a už ste boli rozídeni. Co je toto za vzťah? Veď ste spolu krátko, mali byť ešte zamilovani. Ja by som utekala preč, ale očividne ti to vyhovuje. Treba si s nim urobit dieta, urcite bude uzasny partner.🙄

katkazatka
18. máj 2026
@anonym_8e3c1b

@rosalina876 Ja neviem, vsetky tu pisu ako keby oni mali idealne dlhorocne vztahy bez akehokolvek sklamania, trapenia bolesti...Neviem, neverim ze niekto po 20,30, 40 rokoch povie ze si nikdy s partnerom neublizili, ze sa nesklamali . V dlhotrvajucich vztahoch pride si myslim vzdy aj sklamanie a potom snad aj odpustenie ak to ma vydrzat dalej.

@anonym_8e3c1b nie, nemali sme všetky dlhodobé ideálne vzťahy. V každom vztahi sú problémy, ale nebudem pestovať vztah, kde sú od začiatku problémy, klamstvá a pri najbližšej príležitosti uteka za inou šuškou. Kvoli 3 rokom zlého vzťahu, by som si určite nepokazila ďalších 30 rokov života. Je iné nápravať dlhoročné manželstvo po 25 rokoch a iné je umravňovat suknickara, co seka mesiac dobrotu.

Strana
z2