Odpustiť partnerovi alebo ukončiť vzťah?
Chcela by som sa opytat ludi co maju skusenosti so vztahmi a aj odpustanim.
Co mam robit pokial ma partner (sme spolu skoro 3 roky) v niecom pred nejakym casom velmi sklamal a zranil - boli sme na chvilu aj rozideni (nechcem konkretizovat ale neslo o neveru alebo nieco horsie - v skratke tam bolo klamanie a potom hned pocas rozchodu zaujem o inu zenu), a stale sa voci nemu kvoli tomu citim velmi negativne, trapi ma to a nedoverujem mu uz tak ako predtym. Ale na druhej strane v pritomnosti sa ku mne sprava naozaj velmi pekne, snazi sa kazdy den a vsetko je super, aj buducnost somnou planuje, az na tu minulost. Lenze ta minulost ma este stale trapi a nejde mi sa cez to nejak preniest. Mam z toho celeho dilemu. Nechcem sa vo vztahu citit tak, ze mam este stale voci nemu zast z minulosti, ale tiez sa nechcem vzdat niecoho, co ma potencial byt dlhodobo velmi pekne pokial by som sa cez toto teraz preniesla a odpustila. Je v takomto pripade lepsie sa snazit cez to preniest a odpustit? Da sa to? A ak ano, ako? Alebo je lepsie sa rozist a najst si niekoho kto ma nejako nezranil? Ale potom sa pytam, ci je realisticke, ze ma partner nikdy nejako viac nezrani alebo nesklame? Dakujem za vsetky naozajstne rady!
@anonym_af77f3 jedno klamstvo kryje druhým a tak ďalej a tak ďalej a ty mu to žeries, tak je s tebou. Totálne bludy, že chcel pozornosť inej ženy, ale nechcel vzťah. A aj to povedal, tej inej žene? Či sa neunúval sa k nej správať čestne? Keby si nedoliezla za ním, nič sa neboj ostal by s tou druhou. Skús sa opýtať tej druhej, či jej povedal, že nechce vzťah, len pozornosť. Určite by sa sa ním stretávala, kvôli jeho " charizme" 🤣 klamár, aj aj tú druhú klamal a aj teraz ti klame. Nie je to charakter. Ale tak aj taký chcú a vzťah. 3 roky je málo Baro, aby si spoznala druhého človeka naozaj. On sa uz ukázal, ale tebe to nestačí, čakáš na ďalšie klamstvo.
@anonym_d117c8
Ona tie klamstvá nechce vidiet, idealizuje si ho, o pár rokov si povie, že klamstvá boli už v začiatkoch vztahu, bude nešťastná, prečo som to s nim vtedy neskoncila.Lebo klamstiev bude coraz viac.Klamar sa nikdy nezmení a býva tam vacsinou aj porucha osobnosti
Takto to konci keď zeny ignorujú červené majáky! Znici si zivot, aj keď mohla tomu predísť.
@rosalina876 Ja neviem, vsetky tu pisu ako keby oni mali idealne dlhorocne vztahy bez akehokolvek sklamania, trapenia bolesti...Neviem, neverim ze niekto po 20,30, 40 rokoch povie ze si nikdy s partnerom neublizili, ze sa nesklamali . V dlhotrvajucich vztahoch pride si myslim vzdy aj sklamanie a potom snad aj odpustenie ak to ma vydrzat dalej.
@rosalina876 rozíd sa. Už keď ste raz boli rozideni, asi bol dôvod na to. Ľudia sa nemenia. Vráť sa z kratsej cesty. Neminaj si čas....
Píšeš, že sa k tebe správal pekne, ale ťa sklamal a ešte si sa cez to nepriniesla a nedôveruješ mu už tak ako kedysi. Ty musíš vedieť aké máš hranice, čo dokážeš akceptovať a čo nie. Aké máš očakávania. Nikdy nemáš zaručené, že nikdy nebudeš pri nikom z niečoho sklamaná. A ďalšia vec odpustenie príde až keď to dokážeš spracovať v sebe a vysporiadať sa s tým, čo sa stalo a pohnúť sa v živote ďalej. Úplne to hodiť za hlavu ,nerozmýšľať nad tým, neanalyzovať a nevracať sa k tomu.
Ty si naivná. Tiež mi to príde, že hľadáš dôvod prečo s nim zostať. Keď sa chlap rozíde s milovanou ženou, na ktorej mu záleží, tak určite hneď nehľadať ďalšiu šušku ako ten tvoj. Si s ním len tri roky a už ste boli rozídeni. Co je toto za vzťah? Veď ste spolu krátko, mali byť ešte zamilovani. Ja by som utekala preč, ale očividne ti to vyhovuje. Treba si s nim urobit dieta, urcite bude uzasny partner.🙄
@rosalina876 Ja neviem, vsetky tu pisu ako keby oni mali idealne dlhorocne vztahy bez akehokolvek sklamania, trapenia bolesti...Neviem, neverim ze niekto po 20,30, 40 rokoch povie ze si nikdy s partnerom neublizili, ze sa nesklamali . V dlhotrvajucich vztahoch pride si myslim vzdy aj sklamanie a potom snad aj odpustenie ak to ma vydrzat dalej.
@anonym_8e3c1b nie, nemali sme všetky dlhodobé ideálne vzťahy. V každom vztahi sú problémy, ale nebudem pestovať vztah, kde sú od začiatku problémy, klamstvá a pri najbližšej príležitosti uteka za inou šuškou. Kvoli 3 rokom zlého vzťahu, by som si určite nepokazila ďalších 30 rokov života. Je iné nápravať dlhoročné manželstvo po 25 rokoch a iné je umravňovat suknickara, co seka mesiac dobrotu.

@rosalina876
Utekaj od klamára!Na iné klamstvá si ešte neprišla, má v tom prax.
@anonym_af77f3 jedno klamstvo kryje druhým a tak ďalej a tak ďalej a ty mu to žeries, tak je s tebou. Totálne bludy, že chcel pozornosť inej ženy, ale nechcel vzťah. A aj to povedal, tej inej žene? Či sa neunúval sa k nej správať čestne? Keby si nedoliezla za ním, nič sa neboj ostal by s tou druhou. Skús sa opýtať tej druhej, či jej povedal, že nechce vzťah, len pozornosť. Určite by sa sa ním stretávala, kvôli jeho " charizme" 🤣 klamár, aj aj tú druhú klamal a aj teraz ti klame. Nie je to charakter. Ale tak aj taký chcú a vzťah. 3 roky je málo Baro, aby si spoznala druhého človeka naozaj. On sa uz ukázal, ale tebe to nestačí, čakáš na ďalšie klamstvo.