On sa nechce ženiť a ja nechcem strácať čas

21. feb 2024

Ahojte pred nedávnom som spoznala muža staršieho odomna o 13 rokov, je super po všetkých stránkach mám dieťa on tiež. Problém je v tom že on už bol v manželstve a hovoril že on už sa nechcel ženiť a ani žiadať ženu o ruku že sa da bez toho žiť, čo je tiež v pohodičke len ja som mladá a raz by som chcela mať svadbu a všetko okolo toho ako každá žena to chce zažiť. Nechcem strácať čas s niekym o kom viem že všetko už ma za sebou a nechce to, alebo dať sa snim dokopy a dúfať že to urobí to nechcem proste chápem ho, už všetky tie veci zažil len mne je teraz trápne mu napísať že by som toto nevidela na vzťah keďže to kazdy cítime inak a nerobilo by to dobrotu. Inak temu svadba načal on ja by som sa tak skoro o tom ani nebavila, on to len tak vyhrkol ze uz by sa nikdy nechcel ženiť.

lindous
21. feb 2024

Napísala by som presne to čo si napísala, že ti je trápne... vôbec to nie je trápne, je to úplne fér voči obom, nestrácať ani jedného čas, preto aj pravedpodobne ti to povedal,... má už niečo prežité, tvoje "kopačky", keď sa ešte len spoznávate ho zas tak nezdrtia..

zuzanka.zuzu
21. feb 2024

fajn že to povedal a že to povedal tak skoro. už nemusíš dúfať. ty už vieš. teraz je rozhodnutie na tebe 👍

syslik81
21. feb 2024

drahy vratime sa k teme kt si minule zacal- svadba .. viem ze sme v zaciatkoch ale vyjadril si sa ze ty uz nie..ale v tomto sa nezhodneme,lebo ja sa raz v bielych satach vidim.. a nerada by som stracala cas.. je neaka sanca,ze casom prehodnotis sytuaciu?

autor
21. feb 2024

@lindous tiež si myslím, len on je dosť taký citlivý nechcem aby sa nahneval že som snim teraz trávila čas alebo niečo a on čakal viac ale budem musieť mu to asi tak povedať inak to nevidím len ešte zbieram odvahu.

zuzanka.zuzu
21. feb 2024

@syslik81 sytuaciu? 😳 ak sa to dá opraviť, tak to prosím ešte oprav 🙏

syslik81
21. feb 2024

@zuzanka.zuzu tiez som si to vsimla ale uz to bolo poslane tak hold stalo sa ...

egonsk
21. feb 2024

Tazko povedat ci sa to zmeni, ale pokial si rozumiete aj vy a aj deti, tak je to vzacnost a bolo by to skoda utnut to koli papieru hned v uvode. Ja si myslim, ze by bolo rozumne tomu dat sancu aspon do doby kedy sa viac este spoznate. Vekovy rozdiel nevidim vobec ako problem, mal som podobny a nikoho to netrapilo, poznam aj dalsie pary, kde je este vacsi a su spolu happy.

lindous
21. feb 2024

Je to úplne normálna súčasť randenia a zoznamovania, zistiť, že si v niečom nesedíte a radšej sa rozlúčiť... keby si ho zbytočne naťahovala, vtedy by sa mohol hnevať... pozri, aj on išiel s kožou na trh, tiež si sa teoreticky mohla nahnevať, že sa nechce ženiť a ty chceš viac... je úplne okej a normálne mu povedať ako to vidíš... zbytočne veľa nad tým premýšľaš... držím prsty

sissy27
21. feb 2024

Od zaciatku ti jasne povedal, ze toto uz ma za sebou presne preto, aby si nestracala cas a potom o 10 rokov neplakala, ze si ta nechce vziat. A pochop aj to, ze nema dovod sa zenit - dieta ma, sex navarene oprane ozehlene upratane bude tiez aj bez svadby, nepotrebuje si zase s niekym delit majetky.
A vies z coho byva najviac sklamani? Z ocakavani. Hlavne z takych, ze “vedela som, ze sa nechce zenit, ale dufala som, ze sa zmeni”…
Takze bud chces teraz stratit xy rokov a nakoniec sa aj tak rozidete, lebo “som si myslela”, alebo to ukonci uz teraz a normalne mu vysvetli, preco.

megg1
21. feb 2024

Ale ved sa ani poriadne nepoznate, este zmeni nazor, ked budete spolu chodit a bude vam spolu dobre.

reanda
21. feb 2024

ved ked on povedal, ze sa uz zenit nechce, tak si mala na to odpovedat, ze ale ty sa vydavat chces.. a na rade by bol on, aby zareagoval.. preco si to hned zobrala na seba, ze ty to musis teraz riesit a sa s nim rozist? a teda taky vztah, kde je ti trapne mu nieco povedat, aby sa nenahneval - asi aj dobre, ze sa nechce zenit

hipuska
21. feb 2024

Ak chlap, v začiatkoch "ružových okuliarov" rozprava ako rozpráva, názor nezmeni. A už dupľom nie, po skúsenostiach s rozvodom.

reanda
21. feb 2024

@hipuska nie kazdy vztah ma na zaciatku ruzove okuliare.. najma, ked sa ludia zoznamuju planovane

yelena159
21. feb 2024

"ako každá žena to chce zažiť"
Ja nie. Nehovor za všetky ženy.

Ak on je pevne rozhodnutý, že sa ženiť nechce, a ak ty si pevne rozhodnutá, že sa chceš vydávať, tak nezostáva nič iné, len rozchod. Názor ani jeden z vás pravdepodobne nezmení.

janinah
21. feb 2024

Nie si uz mladá žaba.aby si chodila okolo horúcej kaše.
Buď na svadbu navždy zabudneš alebo sa a ním rozlic už teraz na začiatku.Akoze čakať kým v tomto zmení názor je veľmi zlá rada.

anketkarka
21. feb 2024

Ja si neviem predstaviť, že ak by som spoznala nejakého super človeka a všetko by klapalo, deti by boli v pohode a ja by som mu povedala, že končíme, lebo on sa už nechce ženiť a ja sa chcem vydavať. Pre mňa sú to zvláštne životné priority. Pre mňa je dôležitejšie pekne spolu žiť viac ako biele šaty, papier a spoločné meno.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vanilkovazmrzka
21. feb 2024

Pochopila som spravne, ze ste sa cerstvo zoznamili alebo ste este len na zaciatku vztahu? To asi vobec nie je este tema, nejaka svadba

enmery
21. feb 2024

Myslím, že svadbu a názor na ňu si treba vysvetliť na začiatku.Keď sú úplne rozdielne názory, vždy sa jeden prispôsobí, po čase je frustrovaný...ja poznám asi tak 4 baby, keď im chlap povedal, že nechce svadbu a dieťa, žena chcela. Tak sa rozhodla z lásky k nemu obetovať a po rokoch ju chlapec odsunul, lebo čakal dieťa s inou a hneď sa aj zrazu ženil. Ty musíš vedieť, čo je pre Teba doležité. Chcelo by to rozhovor úprimný, možno zažil nepríjemné delenie majetku alebo ma iný dôvod. A úprimne mu povedz svoj pohľad a čo si on myslí o tom, ako to vyriešite. Podľa reakcie uvidíš.

barborachors
21. feb 2024

nehodite sa k sebe... a trtkat s prepacenim chce? aj teplú veceru? a vôbec, načo ti je taky stary chlap? aj ho doopatrujes? komenty od tých, co maju starého, raz dva tri 🍿

miadi
22. feb 2024

@barborachors uplne odveci koment sorry.Moj svokor mà 90 a vie sa postarat Sam o seba jeho zena mladsia o 5r uz nie … tvoj muz moze byt rovesnik a moze dostat porazku ty sa nanho v tom pripade vykasles? V zdravy aj v chorobe ti nic nehovori .? Co ked trtkat chce aj ona ? A veceru jej vie urobit on ? Zena je len na trtkanie a varenie ? ? Autorka znie to ze sa Poznate kratko no je uplne normalne povedat mu ze chces, hladas vztah ktory bude casom manzelstvo .Je to len fer povedat mu ako to citis. Aby vedel preco chces vase spoznavanie sa ukoncit.

cippi
22. feb 2024

Chlapi sa zenit vacsinou ani nechcu, teda zeny ich casto dokopu alebo to urobia kvôli nim. A muzi ak su po rozchode uz a manzelstve, tym duplom, tam uz je sanca velmi mala, sem tam nejaka vynimka sa mozno najde 🙂. A muzi su uz realisti a nie idealisti vo vyssom veku ako ked boli mladi. Takyto zavazok maloktory si na seba uviaze, kedze muzom to vlastne ani nechyba vacsinou tak ako zene, vyskusal a uz netreba 🙂

enmery
22. feb 2024

@anketkarka položme si túto otázku aj naopak. Keď on stretne úžasnú partnerku a naozaj všetko im klape a chcú spolu žiť, prečo sa on nechce ženiť, keď je toto "len" o tej svadbe, bielych šatách a "len" o spoločnom priezvisku.

luccija
22. feb 2024

Asi si prežil s rozvodom svoje, je starší...prečo chces hneď zahodiť vzťah kvôli svadbe?
Mne sa páči, že je úprimný a povedal to.

sovica
22. feb 2024

@autorka, nie som si istá, či som túto vetu dobre pochopila. Citujem "...on je dosť taký citlivý, nechcem aby sa nahneval, že som s ním teraz trávila čas alebo niečo a on čakal viac..." Čo znamená, že čakal viac? Intímnosti, sex? Ako dlho spolu randíte? Už k niečomu intímnemu došlo? Ak ste spolu krátko a nedošlo ani na intímnosti, tak hovoriť o svadbe je vcelku vtipné🙈

anketkarka
22. feb 2024

@enmery no lebo už bol ženatý a nevyšlo to a ona už má s niekým dieťa bez svadby. A nepíše, že by to bol nejaký vynimočnejší vzťah. Len by si zrazu chcela splniť sen o svadbe.

enmery
23. feb 2024

@anketkarka Veď možno práve preto už nechce s frajerom len tak žiť. Je dobré si to na začiatku vysvetliť. Sranda, že inú trúbku si vzal. Pekne si to napísala, že si nevieš predstaviť stratiť pekný vzťah len kvôli svadbe či priezvisku. Ja som sa len snažila poukázať na to, že stále sa očakáva od slobodnej ženy, že sa vzdá túžby mať rodinu ochránenú manželstvom. Keďže pre odporcov je to len zdrap papiera a bla bla bla, prečo potom oni mají s tým problém to splniť slobodnému partnerovi jedného dňa? Veď je to predsa nič neznamenajúci zdrap papiera🤣🤣🤣Len ma to zakaždým pobaví.

anketkarka
23. feb 2024

@enmery v našej kultúre je to bohužial zdrap papiera. Nemal by byť vecou túžby. Ale obojstrannou zrelosťou na manželstvo a podľa mňa aj obojstrannou úprimnou láskou. Nie je to žiadna institúcia na ochranu. Nič Ti to nedá a nič nezaručí. Akokoľvek je to zábavné, ale vačšina ľudí má zvlástny pohľad na manželstvo. Niekto ho dehonestuje, niekto ho velebí, ale samotné manželstvo Ti nezaručí absolútne nič. Ak do mamželstva vstúpia zrelé osoby čo sa ľúbia, až to je zárukou úspechu, ochrany atď. Tá láska, nie to manželstvo. A v tomto prípade autorka nelúbi, len chce splniť sen a partner tiež neľúbi, lebo má problém splniť sen. To nie je výčitka. Možno sú obaja veľmi poznačení minulosťou a ľúbiť na manželstvo nevedia.

enmery
23. feb 2024

@anketkarka nepochopila si ma, ako som to myslela. Nevadí😉hádam si to autorka vysvetlí s partnerom, kto čo očakáva od vzťahu a prečo, komunikácia je proste kľúčová.