icon

Oplatí sa ostať v tomto vzťahu?

19. jan 2022

Ahojte dievčatá, na konci novembra som potratila po umelom oplodnení, manžel ma zlý spermiogram.. Veľmi chcel dieta… ja som sa do umelého az tak hrnúť nechcela, ja som úplne zdravá, ale kvôli nemu som to urobila. V deň keď som potratila, uz som bola v 13. tt som mu isla do telefónu. Dozvedela som sa, že keď som bola na ultrazvuku počas tehotenstva, bol s kolegyňou vonku venčiť psov, mne povedal, že bol behať. Písal jej, že ma kučeravé myšlienky. Teraz to ľutuje, sype si popol na hlavu, robí co mi na očiach vidí. Vedeli by ste to odpustiť a fungovať ďalej ? Riešiť deti a život ?

autor
19. jan 2022

@janewithane no veď presne to a ja to od neho ani nechcem, zatiaľ som ostala v tom vzťahu a len pozorujem, že ako sa správa a premýšľam..ja som človek, ktorý odpúšťa, ale to co mam v hlave sa nedá potlačiť …ešte po tom všetkom som musela nosiť plod 4 dni v sebe a neskôr 2 kyrety, lebo prvý dopadol zle ..keď si uz ani toto človek nevie vážiť, že kvôli jeho vade, aj keď za to nemôže, musím toto podstupovať, tak ja uz neviem..

janewithane
19. jan 2022

Mrzí ma ze si na trápenie sama. Prajem veľa síl. Skus hľadať oporu aj v iných blízkych. Postupnes naberies silu a odvahu. Zaslúžiš si niekoho kto ti bude oporou, bude si ta vážiť a vernosť bude pre neho jednoduchá.

lala123
19. jan 2022

Aj keď mu das druhu šancu stále to budeš mat v hlave...staci, že pôjde na niejaku služobku, vylet s kamošmi a už ta to napadne...mal by ti ruky, nohy bozkat obrazne , že si išla do umelého a nie v čase utz si ísť akože zabehať...ti neprišlo divne keď Tk starne chcel dieťa, že napr. nechcel ísť na ten utz s tebou ale išiel si zabehať??

autor
19. jan 2022

@lala123 Vieš co ja som isla do iného mesta 100km, lebo mam v rodnom meste gynekológa a nemohol ist dnu, kedže covid…a isla som na buse, lebo on mal vraj veľa práce, ale uz len to, že sa dohodol s ňou deň predtým a mna poslal na bude 2,5 hodky, bolo dosť otras 😡

vorkola
19. jan 2022

Uz mu nikdy nebudes verit,Vzdy ta budu matat myslienky typu,kde je s kym asi je.a to aj ,keby ste spolu ostali az do staroby.Uz vtedy bol chrapun ,pocas vasho chodenia, ked mal rozpracovanu zadanu pipenku, . .A vtedy ti nezapli kontrolky,ze okukava zadanu?,a ked nie ona, tak ty?Keby bol zadany on s nou a rozisli sa, v poriadku, vztah sa rozpadol. Ale vlastne on ,co sa mal tesit,a ist tam s tebou na to sono rozbijal vase manzelstvo ,A kto ho vie,kolkokrat to bolo, Ja buda teba by som mu castejsie kontrolovala mobil,tak aby o tom nevedel.Ja neverim ,ze ked je len taka akoze randova nevera,..to slovo LEN?, ako to preukaze?

retatka
19. jan 2022

@vorkola Presne tak ,ktovie kolkokrát už mal rozrobené iné baby,títo záletníci sa nikdy nemenia.Majú to v sebe.Asi pre niečo im neni súdené dieťatko....

katarina9593
19. jan 2022

Ahoj môj názor na to je že keď to urobil na začiatku takto bude robiť stále taký človek sa nemení ...prepáč ale ty si môžeš nájsť muža pre ktorého budeš ty priorita a bude si ťa vážiť milovať ťa a môžete mať spolu dieťa prirodzene ... To že si to podstúpila kvôli nemu je dosť obetavé ale vidíš z jeho strany. A ešte tak primitívna vymluva že si potreboval dvihnúť ego ??ako sorry čo má 15-20ze potrebuje chválu a honkat si ego nad tým či o neho nejaká Zakopne ???🤷🤦....vidíš že zrejme si to dostala ako znamenie že spolu nemáte mať dieťa ani byť vo vzťahu ...ja som tak pred pár rokmi mala 4r vzťah a tiež som bola 2x tehotná a aj som potratila a potom sme sa rozišli takže zrejme to tak malo byť ...dnes mám čo chvíľa krásnu zdravú dcérku a ten bývalý syna a paradox 😂medzi našimi deťmi je rozdiel 3dni ....

nikynike
20. jan 2022

Z tohoto by som isla prec. Jednoznacne.

lala123
20. jan 2022

Tak to by som scénu urobila už v ten deň keď by mi povedal, že mam ísť na buse ku gynekológovi 100km🤦🏻‍♀️Tak do kelu v terajšej situácii ta nechať sa testovať autobusom a on si ide panko zabehať. Ja neviem ale asi si dosť submisivna žena. Mne by môj nemal ani duševnú odvahu povedať, že mam ísť na autobuse keď som tehotná lebo on ide behat . Neviem podľa mna celé zle to je. Vycúvaj z kratšej cesty. Chlapi sa nemenia a keď tak len k horšiemu čím sú starší😂

jani727
20. jan 2022

Nájdi si lepšieho. Máš na viac. Toto je dôkaz, že si ťa neváži ako partner.

sipopa
20. jan 2022

no on je asi taky typ, ze ma rad okolo seba zeny veru by som zvazovala ci pokracovat v takomto vztahu.

stevvvka
20. jan 2022

Toto nie je chlap na vztah... Pises, ze ste manzelia, tak rozvod je tazsi ako rozchod. To chapem. Ale ak pri beznom vztahu nie je spokojny, ako sa bude spravat, ked pride kriza? Co by robil keby boli deti, jeden z vas ochorie, dlhodoba pn... Vidis, ze sa nanho neda spolahnuz.

A ine je, kebyze sa niekde stretnu nahodiu, zaflirtuje, tak clovek odpusti... Ale on sa s nou dopredu DOHODOL....

hope87
20. jan 2022

Fuuha, to ma mrzi, co prezivas. Tvoj muz je neskutocny sebec. Tak ty ides na UO kvoli nemu a on sa zachova ako chumaj, prepac. Mna totalne soklo to, ze ta nechal ist 100km busom, aby mohol ist s kolegynou na rande! Toto by bolo pre mna take velke sklamanie a zrada, ze by som sa cez to asi nedokazala preniest. Ja viem, ze ludia robia chyby a on to naozaj moze uprimne lutovat...ALE...ALE. Drzim palce nech sa rozhodnes akokolvek 🍀

michaela9090
20. jan 2022

Najväčší klamári si najviac sypú popol na hlavu

evabartos
20. jan 2022

Tvoj muž má nízke sebavedomie, je nezrely na vazny vzťah a tobôž na zalozenie rodiny. Určite to pre teba bude ťažké rozhodnutie ale asi sama už cítiš že toto nie je človek ktorý si ťa váži a miluje a ktorý by ti bol oporou. Niekedy to príroda sama takto zariadi a nedopraje dieťa ľuďom ktorí k sebe nepatria. Posun sa v živote ďalej a raz si povieš: Och ako dobre som sa rozhodla ..😉 držím ti palce a hlavu hore, život máš pred sebou😉

danieli
20. jan 2022

Nevazi si ta absolutne, prepac, povazuje ta za silnu samostatnu zenu, on sa zbavuje zodpovednosti, ty sa staras, snazis, vytvaras domov a snazila si sa aj rodinu a on ma cas na vencenie psa? S kolegynou? Ty cez covid tehotna busom? Neexistuje…

alexandrahaspi
20. jan 2022

Hrozne sa zachoval. Ked som
Mala 16-20r chodila som 4r s jednym ktory si takto dvihal ego, ze si vypisoval so zenami, klamal mi. Tolko som preplakala ale bola som mlada koza 🙂 a potom dalsi zas bol presne ten typ ze by ma poslal busom a on by si isiel zabehat, naplno som si to uvedomila a ked som sa zamilovala do ineho, ktory sa o mna staral od zaciatku a vzdy som bola prenho na 1.mieste. Uz 10rokov. Asi je to znamenie ze nemozete mat spolu deti, chod od neho prec 🙏🙏🙏

valerya
20. jan 2022

Je aký je, niekoho meniť je nezmysel. Sú len dve cesty. Prvá, brať ho takého aký je, milovať ho a čo robí, to robí, to je on, aj slnko má škvrny. A druhá cesta, nedá sa ho milovať takého aký je, treba odísť.

dancul177
20. jan 2022

Moja pedikerka mi vravela o jednej jej kamoske, ktora bola s chlapom cez 10 rokov, boli manzelia, (Vraj) sa lubili, nemohli mat deti Lebo on mal slaby spermiogram tak sa rozhodli pre umele oplodnenie. Narodila sa im zdrava dcerka a ked mal drobcek 3 mesiace tak panko dvihol kotvu za inou. Vraj naznaky o nevere tam neboli, ale ktovie Mozno to len nevidela…
Ty mas vyhodu ze mozes sa rozviest a ze Nemas este deti a mozes ich mat s niekym kto za to stoji a bude sa spravat ako naozajstny a cestny muz.

ivajanosikova
20. jan 2022

Určite nie.

ouwecka
20. jan 2022

Nie

lienka.7
20. jan 2022

Prepac a načo si potreboval zdvihnúť ego? Kvoli čomu? Kvôli tomu ze ma nahovno spermie, ty sa budes kvôli nemu trápiť a ničiť si zbytocne telo hormonmi pričom by si mohla mat dieta uplne prirodzene s inym??? Panko si bude honit ego s inou... no geniálne 👌👌👌 Akože prepac, ale vykaslala by som sa na impotenta jedného... fakt.

sim_icek
20. jan 2022

Rýchlo preč od neho. Ja som sa snažila zachraňovať vzťah s takým debilom. Tiež písal takéto veci nejakej aj boli natajnáša von. Ten debil použil aj rovnakú výhovorku, že si chcel dvihnúť ego. No mám dosť.. Nenič sa v takom vzťahu, neoplatí sa to. Tá dôvera už aj tak rovnaká nebude a vždy ti to bude vŕtať v hlave, či to bolo len raz, či bolo niečo viac, či ti neklame...atď.. Všetko je tak ako má byť a tie deti vám asi nie sú súdené. Budeš ich mať s niekým kto bude naozaj ten pravý.
Ja som sa to snažila zachrániť, dala som šancu. Nakoniec to nespravil raz ani 2x. Len ma to psychicky zničilo. Teraz mám super muža a vysnené dieťatko

kacka1804
20. jan 2022

Idiot kašli na neho skôr ako bude neskoro... viem o čom hovorím...

kattrin5
20. jan 2022

Taky muz ta jednoznacne nelubi, otvor oci a bud k sebe uprimna…je s tebou z nejakeho dovodu, ked pride lepsia, necha ta on, casom urcite

dager
21. jan 2022

Človek nie je od prírody monogamny. Je to "nacvičená" a spoločnosťou vyžadovaná cnosť. Alebo skôr túžba vlastniť. Ak chceš žiť v monogamnom vzťahu, musíš hľadať monogamny proťajšok. No záruka neexistuje. Ja som vyrástla v úplnej rodine, moji rodičia sú spolu 47 rokov a napriek tomu chlapom neverím. Dnes majú príliš veľa možností, nestojí za to otravovať si s nimi život. Pre jednu klobásu chovať celú sviňu. Želám ti, aby si našla vhodný proťajšok a mala s ním peknú a šťastnú rodinu, ak je to tvoj sen. Ale od tohto protivajška utekaj, nemá zmysel a nestoji ani za tolko slov čo sme mu tu spolu venovali.

miadi
21. jan 2022

Fool me once shame on you fool me twice shame on me. Nieco podobne ste uz riesili takto sa milujuci muz nechova. Ze sa vobec pytas ci mu dat sancu. . Urobi to zas a ty chces koli nemu zas podstupit umele ?? Ked mozes mat dieta s vernym chlapom prirodzene? Vsetko zle je na nieco dobre/ nemate deti mozes urobit hrubu ciaru po rozvode nanho uplne zabudnut. Nech si dviha ego s inymi uz to nebude tvoj problem.

andreatytler
21. jan 2022

Velmi tazka situacia pre teba, potrat a nevera. Nemozes sa poriadne sustredit ani na jednu aby si nasla riesenie a ulavu a oni sa zaroven nafukuju.
Zazila som iba tu cast s neverou a rozhodla som sa ostat a zatial nelutujem, ale nikdy nezabudnem a uz nikdy mu nebudem slepo verit tak ako to bolo zo zaciatku. Je to teraz iny vztah. Tak isto aj u nas nebol ani naznak toho ze je vo vztahu nespokojny. Udajne potreboval pozornost inych zien aby si polepsil svoje ego. Rady od inych mi vobec nepomohi sa rozhodnut co robit ale potrebovala som sa o tom rozpravat s kamoskami.
Ta reakcia tvojho muza na potrat bola velmi nevhodna… vlastne ti tym povedal ze chce aby ste isli od seba…. Bolo by to slachetne iba v tom pripade ak by pri tom nerandil s inou zenou. Tato myslienka by mi nedala spavat. Myslim ze ma problem spracovat ze je neplodny ale to mal riesit so psychologom a nie s radodajkou.
Nesil sa do nicoho. Daj si tolko casu kolko potrebujes. Nemusis robit teraz ziadne rozhodnutia.
Zelam ti vela sily a odvahy.

mas48
Autor odpoveď zmazal
kleopatra80
21. jan 2022

tak v prvom rade by som to ze si potratila a ze si zdravotne na tom dobre nezvalila iba na tvojho partnera. Mam za sebou par IVF a potratov. V takom týždni sa nepotráca len tak. Spermiogram maju dnes aj 20 ročný chalani zlý a viac ako 50 % chlapov.
A co sa tyka toho tvojho chlapa utekaj od neho a nečakaj ani minútu. Očividne pretiahne čo nepretiahne jeho.