icon

Oplatí sa pokračovať v komplikovanom vzťahu?

bea_s8
26. dec 2023

Ahojte, je tu mnoho mamičiek a žien, takže verím, že každá bude rada, že priloží názor a mnohé, ktoré máte rodiny už máte viac skúsenosti s chlapmi. Mám 23 rokov, študujem, pracujem, mám živnosť a všetko finančne zvládam, pretože naozaj makám posledné 2 roky, mám 2 práce. Pred 2 rokmi som si našla priateľa z iného mesta, má 30, mal vlastnú reštauráciu, vie veľmi dobre variť, ešte k tomu sme si hneď spolu sadli. Všetko bolo super, až kým po 2 týždňoch mi stále vyplakával nad životom, ale to tu nejdem objasňovať. Iba v skratke, tá jeho reštaurácia mala iba pozitívne recenzie, všetci to chválili akurát, že to mal s jeho kamarátam, ktorému sa v 15tich zabil otec a dodnes nemá vyliečené traumy, všetko mu iba zhoršoval a o všetko sa staral môj priateľ, 4krát sa rozhodol, že odchádza preč, no veľa zlého, detaily nebudem písať. Vtedy som pochopila, že môj priateľ má problém komunikovať a nemá hranice, ľudia mu skáču po hlávach, zasahovalo mu to do života a on nič. Potom som zistila, že s byvalými frajerkami sa rozchádzal tak s otáznikmi, väčšinou cez správy alebo len ignorovaním a vymyslel si nejakú výhovorku. Pochádza z rodiny kde nemal zázemie, pretože jeho mama je alkoholička a v 18tich odchádzal z domu preč, robil aj modela v indii. Na Silvestra sme išli do jeho rodného mesta a bez nejakej komunikácie si dohodol stretnutie s kamarátmi a mali prísť tam kde sme boli ubytovaní. Ja som o tom nevedela len si s nimi predomnou zavolal, aby som to počula, čo mi nevadí, len je fajn s človekom komunikovať. Do konca sa dohodol aj s druhým kamarátom, ktorí mal nejakú hadku s tymi čo k nám mali prísť, ale jemu napísal, že neprídeme lebo som dostala menzes a ešte to tam aj sám (jedlo) musí chystať. To že som ho dostala bola pravda a bolo mi zle, išli sme z jednej turistiky v ten deň a bolo mi zle, ale kvôli mne teda sme k nemu nešli, jednoducho to zhodil na mňa... takéto situácie sa stávali často, aj keď som mala po jednom vážnejšom zákroku a 2 týždne som bola unavená, sem tam ma niečo zabolelo a iba som sa dočkala toho, že "tebe je stále zle", nehovorím, že bol iba zlý, staral sa aj o mňa, navaril sem tam, ale predsa. Musím povedať, že to je milý človek, dobrý, starostlivý, ale zasekol sa v čase a nechce vyrásť a nechce zobrať zodpovednosť za život, stále mení prácu, stále na všetko nadáva. Dokonca čo ma dostalo je to, že si potrebuje na instagrame na jeho fake účte pozerať nejaké cudzie ženy, proste len tak lebo to potrebuje. Pritom v našom vzťahu je inak všetko ok a ja aj tieto jeho problémy, ktoré má som sa s ním snažila veľmi milo komunikovať a všetko si priznal, každý ma nieco nevyriešené vo svojom živote, takže čo už. Problém nastal, keď sme už reálne spolu začali bývať, pretože on si zvykol na to, že náš čas je aj spolu doma a my sme asi mesiac aj nejaké dni nikam nechodili cez jeho 2 voľné dni, pretože vtedy išla formula. Chodieva často do fitka a myslí si, že keď začnem chodiť častejšie s ním problem je vyriešený, ale o ton vzťah iba nie je. Väčšinou som výlety navrhovala iba ja, rovno aj zaplatila a išli sme. Teraz nastal problém pred silvestrom, pretože sme sa o tom nerozprávali, ale väčšinou sme spontánni, avšak ja som mu vravela, že obaja potrebujeme oddych a ja som mala teraz mamu v nemocnici mesiac a som dosť vyčerpaná psychicky :D inak som pozitívny človek, všetko zvládam, ale ozaj potrebujem kľud a niekam vypadnúť vo dvojici konečne niekam, ani cez leto sme nikde neboli, myslím na dovolenke. On mi zahlásil, že či nepôjdeme na nejakú starú chatu s jeho kamarátom a jej frajerkou, ale aj s jeho sestrou a manželom. Bola som z toho sklamaná, že naozaj nemá ani trochu snahy si rozmyslieť, že po tom všetkom by sme mohli ísť niekam kde si oddýchneme, ja jeho sestru ani manžela moc nepoznám, ale to je jedno, len ide o princíp. Povedala som, že ak chce nech ide, ale že ja si to takto nepredstavujem a on mal iba výhovorku, že keby ho zavolám niekam s mojou kamoškou a jeho súrodencom, tak by mu to nevadilo, jasné 😂 každopádne nejde iba o to, on nechce ani deti, len preto lebo on sám je dieťa, radšej trávi čas doma a tam mu je dobre. Kamaráta má tiež takého istého ako je on sám, mimochodom má frajerku 24 ročnú, pred týždnom mali krátko pred rozchodom a s nimi ma volal na chatu. Ide o to, že prvý silvester sme trávili tiež s takým párom, boli super, ale stále sa iba hádali a ja už chcem naozaj pokoj :D tento jeho kamarát ho veľa krát namočil do nepríjemností, máva s ním ako sa mu chce, ale jemu to nevadí, pretože veď kamarát od detstva. Ale vďaka nemu prišiel o veľa času aj peňazí a ja už tiež, pretože som sa im tiež snažila pár krát pomôcť. Už to mierne nezvládam a taký vzťah mňa ako mladú osobu len ťahá dole, ja nechcem, aby sa o mňa niekto staral, ale aspoň tie základy by mohol ovládať. Keď mám narodeniny alebo sú vianoce, tak dostanem darček vždy neskôr len preto lebo ja mu niečo kupujem. Inak by aj veľa krát zabudol. Už som s ním vyše 2 rokov a on si ani rozchod predstaviť nevie, ale je mi jasné, že keby mu nezachraňujem stále zadok, tak už spolu ani nie sme, len bývame spolu a nevedel by čo robiť. Veľmi vela vecí sa stalo, ktoré sem ani písať nebudem, ale neviem či sa ďalej snažiť alebo mu navrhnúť párovú terapiu alebo odísť. Ja som mala tiež takú všelijakú rodinu, ale mám sebou 5 r. u psychologičky a niekedy som aj bola pri tom frajerovi taká, že či iba ja nie som veľmi prehnaná, ale od začiatku toho vzťahu mám divný pocit ako keby som zneužitá stále, ale zase naozaj je to pekný vzťah, len tieto veci... neustále mu opakujem nech so mnou komunikuje a nikdy sa nič neudeje. Viac krát ma aj hnusne dourážal a vybehol na mňa agresívne slovne, ale našťastie len cez správy, lebo do očí komunikovať nevie 😜

ibrunova
26. dec 2023

A fakt veríš, ako píšeš, že je to pekný vzťah?

bea_s8
autor
26. dec 2023

@ibrunova asi už veľmi nie :/

reanda
26. dec 2023

ak chces mat vztah s 'pacientom' a pomahat, zostan.. ak chces plnohodnotny, laskyplny, harmonicky vztah, v ktorom sa da tvorit nieco dobre, ber nohy na ramena.. najlepsie hned

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
26. dec 2023

Zbytocne dlhe. Ste mladi, nevyzreti, nekompatibilni. Rozchod.

komplikovana
26. dec 2023

vztah ta nema nicit. Takze asi vies co mas robit. Toto buducnost nema.

majada35
26. dec 2023

Nie, nezmení sa ..nikdy sa nebude vyjadrovať priamo, nie je takto komunikačne nastavený/ naučený. A ďalšia vec, ako píšeš - ako veľké dieťa..nie ste kompatibilní. Si inde, on tiež ..obávam sa, že rozdiely už len budú narastať. Odísť od seba, ak ťa ťahá dole, nie je o čom. (Apropo, našla som sa tam aj ja., tiež mám skúsenosť s takýmto typom človeka. A nie, nezmenil sa...)

januska12323
26. dec 2023

Kde je ten pekný vzťah? Píšeš len samé negatíva.

deti95060810
26. dec 2023

@zahrajzlato tiež som len po túto správu prišla... viac som nečítala -prišlo mi to moc zvláštne....

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
deti95060810
26. dec 2023

@zahrajzlato alebo autorka vymýšľa ....

bea_s8
autor
26. dec 2023

@deti95060810 tak to je smutné, že takáto nepodstatná informácia vás zarazila. Keď mal 18, oslovila ho modelingová agentúra, Indii mala agentúru jedna slovenka, zháňala modelov a modelky, takže bol chvíľu tam, to je celé, bol mladý a naozaj tam bol :D chodil na fotenia, väčšinou fotil iba pre fashion časopisy. Nič na tom zvláštne nie je

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
mikadooo
26. dec 2023

@zahrajzlato mama alkoholička, v 18 sa mu naskytla príležitosť zdrhnúť, áno, tak sa to bežne robí v nefunkčných rodinách žiaľ a čím ďalej tým lepšie. Je jedno, či jej klame alebo nie, v ich vzťahu je úplne nepodstatné, či robil modela v indii alebo nie. @autorka, ak ti na tom vzťahu záleží, navrhni párovú terapiu. Akurát to urážanie na konci mi nejak nesedí s predošlou povahou - nechá si skákať po hlave. Ak už však nemáš na to viac energie investovať do toho vzťahu, myslím si, že každý tu pochopí, keď to s ním vzdáš... Vyzerá byť naozaj komplikovaná povaha s veľa šrámami na duši. Ak by mi na tom vzťahu naozaj záležalo, navrhla by som mu tú párovú terapiu, s tým, že nerozumiem jeho správaniu, možno aj ja nejaké veci jemu nesprávne (nevhodne) komunikujem, atď. Ale určite to bude chcieť veľa úsilia z oboch strán, takže naozaj musí byť aj obojstranná ochota na vzťahu pracovať.

bea_s8
autor
26. dec 2023

@mikadooo ďakujem pekne za odpoveď, koniec koncov som si odpovedala sama, ale lepšie to počuť názory aj od iných, pekný večer 🙂

adriana2301
28. dec 2023

Si vyzretá žena, ktorá hľadá oporu a zázemie pre vytvorenie svojho ,,hniezda” čo je normálne..len terajší partner je ešte nevyzreté dieťa…kazdy máte svoju cestu ktorou si idete a ty sa prispôsobujes lebo si vyspelejšia ...preto tu pises, lebo sa chceš uistiť, ze sa nemýlis, ale odpoved už poznáš aj ty sama 😉drzim palce