Opustil ma priateľ
Ahojte, pred pár dňami ma opustil priateľ, nechal ma s dcérou samú. V podstate odišiel bez vysvetlenia a doteraz poriadne neviem, kvôli čomu. Ževraj mu vadila moja práca (normálna práca, nič pohoršujúce nerobím). Neviem, asi som ja čudná, ale mne to nepríde ako dôvod na to, aby odišiel od nás.
Neviem, vy by ste opustili rodinu kvôli tomu, že by ste neboli stotožnené s partnerovou prácou? Je to dôvod na rozchod? Teraz vôbec neviem čo mám robiť, ako to sama s dcérou zvládnem,som naozaj sklamaná.
Ľudia, ďakujem za vyjadrenia
Viac nemusíte komentovať, krásny deň prajem
@janka286 je tu prilis vela zahmlievania. To ako jedneho casu OVB ludia masovo inzerovali "praca na doma", "nove podnikanie", "budujte si team" , ....k tomu krasne cifry co take "podnikanie" udajne prinasa ....samozrejme zdoraznene ako absolutne ziadna skola ani skusenosti neboli potrebne, a dokonca to "podnikanie" bolo mozne rozbehnut aj vo v. krtisi ci stropkove ..... 🙂
@janka286 tie finančné poradenstvá vedia byť riadne otravné, hlavne pre tvoje okolie. Je to ako keby si mala lepru. Moja veľmi dobrá kamarátka robila pre OVB a Leonides a pravdu povediac v tej dobe bola ako keby jej niekto odniesol mozog a jej osobnosť niekam skryl na niekoľko rokov. Také veci dokázala povedať, že mne len padala sánka. Boli sme okruh kamarátok a neskôr jej došlo, že sa jej nepriamo vyhýbame. Teda jej práca v tých financiách dosť okresala ten sociálny život.
Teraz ti ostáva len zobrať život do svojích rúk a trocha slušnosti do prejavu (obmedziť nadávky) a žiť sama. Je to dospelý chlap, predsa ho nebudeš nútiť aby s tebou bol nasilu.
On svoj dôvod isto mal, nikto neodíde zo vzťahu len tak. Len často ľuďom chýba sebareflexia a nechápu, až kým ten druhý nepleskne dverami zvonku. Čo už....Raz som povedala jednému mužovi : "Nechcem byť s tebou, nebudem s tebou a nič s tým neurobíš...." 🤷A tak aj bolo...Treba sa zamyslieť prečo a buď zmeniť to čo mu vadí, a ak to nejde,tak proste začať bez neho a dať tomu čas. Nikoho nemožno nútiť k ničomu,ani manželstvo nezaručuje večnú lásku a vernosť. V každom prípade Ti držím palce a prajem veľa síl. 🙏
Inak dôvod ani nemusí byť konkrétny, jednoducho si sa mu sprotivila z dlhodobého hľadiska a nemôže Ťa už zniesť a proste už odišiel, lebo mal takú možnosť. Mohlo tomu predchádzať mnoho konfliktov a nedorozumení medzi Vami.
Čo ja viem na každej práci sa dá niečo nájsť. Toto bola podľa mňa z jeho strany len výhovorka. Akože financie, neviem čo to tu tak riešia. Realitný maklér a kopec iných profesií ako aj obchodný zástupca je o cestovaní a stretávaní sa s ľuďmi. Dôležité pri nich ako aj pri iných je vedieť rozlíšiť pracovnú sféru a súkromný život. Ja som prácu v poisťovni a v banke odmietla z toho dôvodu, že oni požadovali aby si človek vytvoril svoju databázu klientov a ponúkal im produkty, alebo to neboli poistky lebo z toho sú slabé odmeny ale úvery a hypotéky a začal od svojej rodiny. Áno, vyslovene žiadali aby zamestnanec uvedené produkty začal ponúkať svojej rodine i keď ich nepotrebovali. Takto to bolo aj s prácou pre kuriérsku a špeditérsku spoločnosť, ako podpora obchodného oddelenia. Doslova otravovať ľudí a presviedčať aby odišli odtiaľ, kde sú a prišli k týmto, i keď to pre nich absolútne výhodne nebolo. To isté aj ponuka od telekomunikačných spoločností. A morálny aspekt, to by ste nemohli vykonávať kvantum profesií, ani účtovníčku pre mnohých podnikateľov na Slovensku. Nepríde mi to ako práca pre mafiu, politik, poslanec alebo dokonca v striptízovom klube.
@janka286 keby to nebola praca, nasiel by si inu výhovorku. Cize za mna je to blbost. Ako je blbost, ze tu niekto hodnoti tvoju pracu o ktorej nic nevie.
Ak si si z obyvacky urobila call centrum, to by vadilo asi kazdemu….
@janka286 Je možné, že má aj viacero dôvodov než Tvoju prácu, na to, aby Ťa opustil, lenže je príliš zbabelý, než aby Ťa s nimi oboznámil. Možno ho očarila nejaká iná, chlapi radi podľahnú tomu, čo nemajú doma; možno mu vadilo niečo iné na Tebe, než Tvoja práca, len Ti to bol zbabelý povedať a možno, alebo skôr určite, Ťa už prestal ľúbiť. Takého chlapa by som už naspäť nechcela. Keď budeš musieť a chcieť to sama s dcérkou zvládnuť, tak to zvládneš. Keď sa budeš toho báť, tak to budeš mať veľmi ťažké. Skús sa nastaviť na tú prvú variantu a uvidíš, že to nielen zvládneš, ale Tvoje pozitívne nastavenie Ti môže pritiahnuť do života aj lepšieho muža. Je to len na Tebe...