icon

Mal by som sa vrátiť k manželke?

27. dec 2024

Už je to skoro 6 mesiacov. Odišiel som od manželky a nášho ročného dieťaťa. Neodišiel som k inej žene , ale pretože doma už bolo na nevydržanie. Podráždená nervózna kričala po mne , hádzala po mne veci , proste peklo . Nedala mi vydýchnuť , hoci som pracoval , živil ich , doma som sa snažil pomáhať. Problém je že je tehotná , už to na nej je celkom dosť vidieť , viem že som otec. Platím byt a posielam jej peniaze . Ani raz mi za to obdobie nezavolala , aby som sa vrátil , nezavolala mi vlastne vôbec. Malú si zoberiem raz za čas, to mi ju podá s vecami a povie čo treba a zavrie mi dvere pred nosom, nechová sa však nepriateľsky. Neviem vôbec čo mám robiť , či sa vrátiť alebo ju len finančne podporovať a brať si zatiaľ malú neskôr aj druhé, rozvádzať sa nechcem a myslím že ani ona zatiaľ . Žiť takto nechcem ale bojím sa aj návratu aby sa zas všetko nezopakovalo alebo ešte viac nezhoršilo príchodom druhého dieťaťa.
Neviem kde sa to posralo, boli sme spolu 6 rokov predtým ako sme sa zobrali , aj sme spolu žili a nevyskytli sa žiadne vážnejšie problémy medzi nami, príchodom dcéry akokeby úplne zdivela, preskočilo jej .

mojemenonikto
28. dec 2024

Mám otázku na vás, milé dievčatá, ktoré tu tak plamenne diskutujete 😁 Nepripadajú vám príspevky Autora úplne chladné, bez emócií? Akoby ich písal robot? Ani náznak akéhokoľvek citu. Ani hnev, ani smútok. Nič, v každom príspevku len chladné, suché konštatovanie... Možno sa rozprávame s umelou inteligenciou 🙃😂

klip0
28. dec 2024

@mojemenonikto pravda 😂 to by sedelo

simona20201309
28. dec 2024

@mojemenonikto preto mi príde ako troll a často si proti reči
Najprv písal ze bude platiť všetko ako do teraz okrem hypotéky, a ďalej píše ze nepríde o nič len nebude platiť hypotéku ale bude platiť ostatné
A takto si .... do úst viac krát.
Ale zas príliš veľa detailov.... neviem
Ale určite je psychopat, bez štipky emócii a empatie.

simona20201309
28. dec 2024

@mojemenonikto ale na nadávky a útoky na svoju osobu vie celkom rozhorcene reagovať

ema22270
28. dec 2024

Autor a ty ju vlastne milujes?

aurinia
28. dec 2024

Ja som bola strašna v tehotenstve. Prve tri mesiace mi bolo stále zle, nervózna som bola. Potom dalsi štvrt rok sa nejak dal, posledne mesiace so mnou tak lomcovali hormóny. Stale som bola nervozna, nahnevana, uplakana. Moj muz to nejak vydržal, zasluzil by si medailu. Ja by som to kazdemu chlapovi dala vyskusat. + Som sa starala o 2ročne dieta ktore bolo na mne stale nalepene, velmi hyperaktivne, naročne (ja A, on B). Prezili sme to. Ja som s muzom vo fakt tazkych chvilach vzdy stala, aj ked boli jeho vinou. Chlap ktory opusti rodinu je slaboch. Ze ti nevola sa vobec nečudujem. Neviem aku ma povahu. Moj keby mi to urobi to čo ty, mohol by ma na kolenach prosit, uz by som ho spat nechcela. Tehotenstvo je po emočnej, hormonalnej stranke fakt zahul. Su ženy ktore to preziju ani nevedia ako. Mne to dalo zabrat.

gribka1
28. dec 2024

@ema22270 Veď píše, že sa musia znovu zamilovať, tak asi nie.

maryetta
28. dec 2024

@ema22270 nemiluje. Clovek ktory miluje nebude toto pisat... nieto este zit.
Ak by miloval tak by bojoval pri nej. Nie proti nej. Dal by jej pomocnu ruku a aspon sa snazil ju pochopit. Pocuval co hovori. Nie-on si zije v nejakej bubline mam pocit.
On sa jej otocil a odisiel v tej najchulostivejsej situacii a hladka si niekde SVOJE ego.

simona20201309
28. dec 2024

@ema22270 nie ved to predchvilou pisal

loliki
28. dec 2024

@janka27101988 Neviem, či je to o výchove. Skôr je to v génoch zapísané, že matka sa vie postarať o dieťa a muž o bývanie a stravu. Muž málokedy je 100%-nou pomocou pri dieťati. Nakoniec z neho je len záťaž, lebo ešte aj jemu musíš navariť, všetko mu ukazovať vysvetlovať, nikdy to neurobí tak, ako si predstavuješ a sú z toho len hádky. On sa cíti ukrivdený, lebo sa snaží a stále ho zdžubú, radšej nech zarába. Mňa sa opýtal, odkiaľ viem, ako treba obliekať bábätko? Že on by to tak šikovne nevedel. No povedz, odkiaľ to my ženy vieme. 🙂

evcagabi
28. dec 2024

@mojemenonikto na umelu inteligenciu ma v prispevkoch sem tam chyby. Skor to pise kvetnato, akoby vytrhnute z nejakeho lacneho romanu

miroslava21
28. dec 2024

Zena na materskej dovolenke je tu vzdy vykreslena ako totalna troska, ktora pije studenu kavu a nema sa kedy najest ani kuskom chleba so sunkou 🤭 chuderka cakajuca vecer na muza ako na spasenie, ze na tu mas dieta staraj sa.

loliki
28. dec 2024

Autor, nech sa vám darí. 😉 Je to náročné obdobie pre celú vašu rodinu. Skús zistiť, či by ste nemali chodiť obaja spolu k psychológovi, aby obom vedel poradiť. Tvoja manželka sa zmenila tehotenstvom a j materstvom a je možné, že aj všetky okolnosti, ktoré si už spomínal na ňu doľahli a je to ťažké ustáť. Nezaregistrovala som, kedy má termín pôrodu. Skús sa k nej vrátiť dovtedy. Potrebuje pocit bezpečia a ochrany z tvojej strany a hlavne pocit, že je milovaná. Aj tvoja dcéra ťa potrebuje. Objatie, pohladenie. Prajem veľa trpezlivosti, pochopenia, veľa lásky. ❤

123profil321
28. dec 2024

@mojemenonikto 😂😂

autor
28. dec 2024

@loliki nechceme sa k sebe teraz vrátiť , ani ja a ani ona. Nebolo by dobré takto vhupnúť do niečoho bez prechodného obdobia. Pomoc jej chcem zintenzívniť hlavne s staršou dcérkou , tu si chcem brávať k sebe častejšie , podstatne častejšie. Aj zajtra si ju beriem až do nového roku vrátane , mám dovolenku , tam som mal svoje rezervy , to som si uvedomil. Zároveň dcéru mám veľmi rád a rád s ňou trávim čas. Ostatné uvidíme ako sa bude situácia vyvíjať, ale chceme obaja spolu zostať, vzťah reparovať , opraviť a to je pre mňa podstatné.

klip0
28. dec 2024

A s ňou chces tráviť čas kedy ? Alebo ako chces vzťah obnoviť ? Keď si berieš dcéru sám.

autor
28. dec 2024

@klip0 aj na obnovenie vzťahu príde čas, ten správny. Teraz jednoducho nie je .

klip0
28. dec 2024

A kedy ho chces obnoviť ? Keď porodí a všetko najťažšie si odskace s novorodencom sama ?

autor
28. dec 2024

@klip0 to sa opýtaj mojej ženy . Ona si určí kedy je ten správny čas, teraz to pre ňu jednoducho nie je.

lusyc
28. dec 2024

Ty si hodný odkopnutia. Nezasluzis si rodinu. Staráš sa len o seba.

loliki
28. dec 2024

OK, veď ani nepíšem, že hneď zajtra. Treba tomu dopriať čas. Rany sa musia zahojiť a mať nejakú spoločnú víziu budúcnosti. Určite to dokážete, lebo to chcete. Niekedy je dobré mať oddelené spálne, inokedy je dobré mať aj oddelené bývanie. 🙂

loliki
28. dec 2024

Vskutku nie je nad šťastné manželstvo:
1. Moja žena a ja chodíme dvakrát týždenne na večeru do nejakej dobrej
reštaurácie. Najprv si dáme nejaký aperitív a potom obvykle miestnu
špecialitu. Pritom si užívame príjemnej spoločnosti. Ona chodí v utorok,
ja v piatok.
2. Máme oddelené spálne. Tá jej je v Bratislave, moja v Košiciach.
3.Beriem svoju ženu všade. Ona však vždy nájde cestu nazad.
4. Keď som sa ženy spýtal, kam by chcela ísť na výročie našej svadby,
povedala, že niekam, kde dlho nebola. Tak som jej navrhol kuchyňu.
5. Vždy sa držíme za ruky. Keby som ju pustil, išla by nakupovať.
6.Má elektricky vyhrievanú posteľ, elektrický mixér, elektrickú kulmu,
elektrickú trúbu, elektrickú myčku riadu, ... Raz mi hovorí: "Všade kopec
technických vymožeností a ja si pritom nemám kam sadnúť."
Tak som jej navrhol, že jej kúpim elektrické kreslo.
7. žena povedala, že ju zlostí auto. Vraj má vodu v karburátore.
Vzal som tašku s náradím a spýtal sa, kde je auto. Odpovedala, že v
rybníku.
8. Nechala si urobiť v salóne krásy pleťovú masku z piešťanského bahna.
Dva dni vyzerala skvele. Potom bahno opadalo.
9. Ráno bežala za smetiarmi a volala: "Stihla by som ešte odvoz?"
Smetiar sa vyklonil z okienka a povedal: "Ale áno, naskočte si!"
10. Podľa štatistík je manželstvo jednoznačne hlavnou príčinou rozvodu.
11. Nehovoril som so svojou ženou dva mesiace. Nechcel
som ju prerušovať.

tyriss
28. dec 2024

@loliki ale prosim ta, zena neprodi s dietatom a placentou aj navod na pouzitie. Uci sa to rovnako ako sa to nauci aj muz. To, ze sa tvari, ze nevie, ze sa nema zaujem ucit, lebo "zene to ide lepsie" je iba weaponized incompetence zo strany takeho muza. Je to jednoduchsie pre neho povedat (si), ze ved zena to vie lepsie a predsa to aj ma vediet lepsie. Prd. Je to zrucnost, ktoru sa treba naucit. Nie je nic trapnejsie ako muz, ktory netusi, kde je sever a nedokaze sa plnohodnotne postatat o vlastne dieta a ani nie po chvili, co zena vytiahne paty z domu uz vyvolava, lebo nevie co robit. Takito su ozaj na smiech. Tvaria sa ako riaditelia zemegule, ale ani o dieta sa nedokazu postarat, tak co chcu riadit a komu zadavat prikazy 🤣

lienka.7
28. dec 2024

@autor fakt dúfam, že si troll. Lebo takýto sebec a egoista sa len tak nevidí 👌 uplne chladný, bezcitny psi cumak 🤢🤮
iba rečnícka otázka... ty fakt veríš tomu, že znovu obnovite medzi vami vzťah, keď ste pomaly rok od seba? Ak áno, tak potom toho psychológa by si mal vyhľadať predovšetkým ty. 👌
Btw, sex mas teraz s kým? Ci držíš "abstinenciu" a praktizujes handmade?

janka27101988
28. dec 2024

@lienka.7 on ho nevyhlada, lebo je to všetko len jej vina. Teraz sa bude tlapkat po pleci, že mal pravdu… a hrať hry. Začne manipulovať malú, aby mohol neskôr citovo vydierať ženu. Len preto si ju berie. To ani nechcem vedieť, čo to dieťa s ním prežíva. Ako reaguje, keď mala kričí a plače. Či aj od nej uteka keď to nezvláda . Keď mala plače za mamou. Toto ani nechcem vedieť.
Žena ak bude pokračovať na terapii, tak sa k nemu nikdy nevráti. Ak aj áno, nebude to na dlho.

janka27101988
28. dec 2024

@lienka.7 toto som sa ho pýtala dvakrát, samozrejme sa
Vyhýbal. Bohvie či aj neodišiel za druhou a keď sa na neho vykašľala alebo zistil, že je ťažké si niekoho druhého nájsť, hlavne keď už ma dieťa, tak sa chce vrátiť.

loliki
28. dec 2024

@tyriss Nemáš pravdu. Dievčatá sa hrajú s bábikami a obliekajú ich, kúpajú, liečia, kočíkujú, keď majú 2-6 rokov a nie každý chlapec sa v tomto veku s bábikami hrával. Neučíme sa to po pôrode. 🙂

janka27101988
28. dec 2024

@klip0 on si dcéru berie len zo sebeckych dôvodov. Nech sa na neho upne, zvykne, aby ju manipuloval a neskôr citovo vydieral ženu. To nechápem, že mu dá tak malé dieťa na niekoľko dni. Či ta mala vôbec za mamou neplače. Veď na neho nemohla byt ani zvyknutá

janka27101988
28. dec 2024

@loliki no ja som bola na kurze predporodnom, respektive dvoch plus v nemocnici nám to ukazovali. Sama by som niektoré veci fakt nevedela. A na tých kurzoch boli teda aj chlapi so ženami. Šťastie praje pripraveným 😃

tyriss
28. dec 2024

@loliki 🫠 stale mozes svoj komentar zmazat, lebo teda kocikovanie a prezliekanie babiky ziadne male dievcatko nepripravi na starostlivost o realne zive dieta. Tak ako sa to nauci zena tak sa to nauci aj muz, ked je donuteny situaciou. Pre tych muzov, ktori sa tvaria, ze to nevedia je to iba o neochote a/alebo pohodlnosti.