Ospravedlnenie po rokoch
Cítim potrebu ospravedlniť sa susede za 25-30 rokov staré veci.
Aby som nezačala od Adama a Evy, ako dieťa som trávila prázdniny u starých rodičov. V našom susedstve bývala, vlastne stále býva rómska rodina, slušný pracovitý ľudia. Raz k nám došli kamošky a hrali sme sa na dvore s loptou. Zrazu došla suseda aby sme sa hrali tichšie lebo uspáva bábo, na chvíľku sme sa stiahli do izby ale, čochvíľu sme boli vonku, situácia sa zopakovala ešte dva krát. Keď došla domov babka, suseda vybehla znova a naštvaná vykrikovala niečo v rómštine. Daktoré s dievčat jej kričalo niečo aj naspäť. Babka keď to počula, vyhnala nás pomodliť sa do kostola, dievčatá s dediny šli domov iba sesternica zostala so mnou, večer mi babka povedala, že pani má veľmi choré bábo, ktoré o pár mesiacov zomrelo. Nikdy sme o tom už nehovorili...
Prešlo veľa rokov, zdedila som babkin dom, stala som sa matkou, moje dieťa malo vážne zdravotné problémy, odstupom času ma veľmi mrzí čo sa vtedy stalo. Chceli by sme s mužom ten dom zrekonštruovať a nechcem mať s ňou zlé susedské vzťahy. Susedia sú už asi na dôchodku Hľadám tie správne slová. Prepáčte tetka, sa mi zdá málo.
@misenka3 jaj čiže dobre 👍
@ahhola on už zomrel?
Tak jej povedz, že keď ste boli decka, moc ste vyvadzali, a teraz ked si matka inač na to pozeráš..A dalej to nerozmazávaj..Alebo si spomenie na to a bude mat nejaku poznamku, alebo si nespomenie a potom to už nepitvaj

@misenka3 a čo ona odpisala?