Ostať s manželom, ktorý nie je oporou?
Ahojte potrebujem názor nestrannej osoby a takisto názor chlapa keď tu je nejaky ...poznáme sa 10 rokov a z toho sme 6 manželia a za tých 6 rokov sa toho toľko stalo že našim vzťahom to úplne zatriaslo...momentálne asi potrebujem otvoriť oči ..roky sa liečim na depresiu a na úzkosti Panické záchvaty on ale moju chorobu nevie pochopiť nieje mi oporou keď plačem tak povie prečo plačem alebo zas mas stavy necítim sa jednoducho milovaná nikdy za mnou nepríde sám od seba sa mojkat stále musím ja prísť a strašne mi tie gestá chýbajú tá taká chlapska opora ..domáce práce takisto neurobí len keď ho ja popytam alebo mi zemiaky oškrabe aj keď je pravda že je živnostník a robi každý deň do 16-18:00 soboty do 14:00 a nedele niekedy tiež, ja som sama doma ..sex sa takisto vytratil proste je mi proti srsti zhnusil sa mi som sa pred ním citovo zavrela a neviem či mám ostať alebo ísť ďalej
Odist...chora ste preto, ze žijete s tymto človekom ešte aj telo vám to hovorí a vy nič...
To ma dosť mrzí, ako keby nechápal, že ty za to nemôžeš. Rozumiem, že nie je dva krát nadšený, keď pociťuješ úzkosť, plačeš, ale radšej nech odíde a da ti pokoj. Je iné, ak ta nevie objať, a rozdiel pokial kričí. Skús mu ešte raz v pokoji, keď sa budeš na to cítiť narovinu povedať, čo by si v tej situacii potrebovala od neho a ako na tvoj stav vplyva to, keď sa takto správa.
Ak to nepomôže, skúsila by som, nech mu to vysvetli nejaký odborník, čo ma on ako tvoj partner v týchto chvíľach robiť. Pokial by si nevidela žiadnu snahu, zmenu, v zaujme zachovania svojho zdravia, liečby by som navrhla odlúčenie. Neviem si predstaviť fungovanie s niekym takym, keď sa potrebuješ dať dokopy.
Nie kazdy zvladne psychicky choreho partnera. Ja by som to tiez nezvladla. Byt neustale oporou niekomu,pocuvat jeho nareky a staznosti. To neustoji hocikto. Mam medzi kamaratmi par ludi trpiacich uzkostami a depresiami a som z nich velmi vycerpana a aj napriektomu,ze som empaticky clovek a vzdy kazdemu pomaham aj ja mam vela krat uz stavy,ze su mi lahostajny. To iste asi pocituje aj tvoj muz. Ked je toho uz vela,prepne prirodzene do rezimu lahostajnosti,aby sa zachranil. Nerob si z muza psychologa.

@sleepy_joe ano pokiaľ nemajú tie problémy presne koli správaniu toho oproti.
Pretoze mnoho žien je dne kolo tomu, ze žijú z debilom. A on je dôvodom ich choroby. Ked to zistia a pošlú ho do riti odídu aj problémy. Mnoho krát... Alebo minimálne vyriešiť tie veci ktoré tu ženu deptaju... Napr alkohol, vychádzky a večerné atď...