Otec si našiel milenku. Čo bude s maminou budúcnosťou?
Otec si našiel milenku. Nastúpila k nim do prace taka cica mica, v obtiahnutych rifliach, s lopatkami, s urobenými kozami, chi chi cha cha a otec sa do nej buchol. Ako nejaký pubertiak. Už podal návrh na súd o rozvod kvôli nej. Mama síce nie je ideal dokonalej manželky, vrieska za každú somarinu a oduva sa každý štvrtý deň tiež pre somariny, ale fungovali spolu a ja som si myslela, ze spolu zostarnu. A bum. Otec mal najprv silné reči, asi výčitky svedomia, ze mame byt nechá. Ta jeho princezná mu dala urcite rozumy, lebo už zmenil nazor. Byt je jeho, ze mame dačo vyplatí a byt mu zostane. Nastáva problém. Co bude s mamou? Kam pôjde? Ma po 50-ke, robí na úrade, zarobí 800 eur, ak zaplatí 500 eur podnájom, skončila, bude vyberať kontajnery, aby prežila. Otca to nezaujíma, zaslepený je tou svojou milenkou, na staré kolená prišiel o rozum. Brat je v zahraničí, ma 3 deti, musí sa obracať, ja bývam 300km od rodičov, s priateľom v malom 2izbaku, sme radi, ze nám vyšla hypotéka. Nemám navyše peniaze, aby som jej pomohla, ani brat nemá. Co robiť? Riešili ste toto niekto? Sociálny byt jej neschvália, u nás ich schvaľujú len rodinám alebo matkám samozivitelkama a sú na to také poradovniky, ze na 10 rokov. Babka býva so svojou sestrou na dedine, na konci sveta, kde si mama v takom veku už prácu nenájde a babka by ju k sebe ani nevzala, hneď to povedala, ze mama ma ťažkú povahu, ťažko s nou vychádzať a ona nepotrebuje na staré kolená kríky a hádky. Co robiť? Mate nejaké nápady?
@muchotrafka298 mas to pomylene. on nie je slobodny. slobodny chlap MOZE mat priatelku. on je zenaty a zenaty chlap predsa NEMOZE mat priatelku, len milenku. a slovo milenka je dehonestujuce uz samo o sebe. milenka je synonymom spinavej handry.
@melanta pekne si to napisala, isto s nou vydrzal kvoli detom a teraz by uz chcel aj zit. Ale stalo sa to, ze mama zostala zrazu na krku detom a im sa to nepaci uz po mesiaci. Ale, ze sa to otcovi 30 rokov nepacilo, to nevadi, mal vydrzat, len aby sa oni nemuseli starat.
Ako vseky dobre viete, ze opatrovala zadarmo. Ak ano, tak bola hlupa, mohla brat opatrovatelsky. Co si myslim,ze aj brala.
@naniki Ty teda musis byt hviezda na mesacnej oblohe, vyjadrovanie entej cenovej, uz asi ani cislo na to nie je. Aspon foto nam zaves, ked si taka kraska nebeska
@naniki ani som to nedocitala je to tvoj nazor a ja ti ho neberiem.Aj ked ty mne zelas to co jej /ale o to sa ja nebojim ja som uz teraz zabezpecena do konca zivota a si predstav ze som tiez sama a rozvedena s dospelou samostatnou dcerou/ja ti zelam vsetko dobre.Pekny zvysok dna.
@mk1111111111 tu sa ukazuje ten dvojaký koníkovský meter. Ak žena žije s chlapom, ktorý po nej vrieska, tak sa jej radí, aby mala hrdosť a odišla od neho. A keď chlap odíde, lebo zle robí žena, tak zrazu sú názory úplne inak. Alebo dokonca ak to vydržal 30 rokov, tak prečo teraz. Akoby bolo niekde prikázané, že ak neodídeš hneď, tak má otrasné správanie vydržať do smrti.
@matkahelka ja to mam pomylene? A co prosim Ta? Ze je za mna dehonestujuce hovorit o tej zene ako o niekom, na koho nevyskoci len ten, kto nechce? O tomto som pisala. O opise tej zeny autorkou.
@melanta ano, radi sa jej nech zo vztahu odide. neradi sa jej, aby si najprv nasla milenca a odchadzala do istoty. nikto tu nepisal, ze chlap ma pri tejto zene zostat dalsich 30 rokov. deti su zjavne uz dlho dospele, uz mal par rokov moznost odchodu. ale on neodisiel, preco? preco vsetci ti udajni nestastnici v udajne nestastnych manzelstvach maju najprv mesiace/roky milenky a az potom z manzelstiev odchadzaju? ak som v manzelstve taka nestastna, najprv si urobim poriadky doma a tak zacinam dalsi vztah.
@muchotrafka298 v suvislosti s milenkou to dehonestujuce vobec nie je. zena, ktora ma charakter a chrbtovu kost si so zenatym nic nezacne.
@matkahelka ano toto mas pravdu, ze zena co ma charakter si so zenatym nezacne. Autorke neostava nic ine, len sa zmierit s danou situaciu a vies co? Mne napriklad nepride uplne OK verejne riesit na diskusnom fore vztah mojich rodicov a intimnosti.
U nás v rodine sa stalo tiež čosi podobné. Chlap sa moc dobre neozenil, žena nič moc, ale dobre zarobil bol riaditeľ a tiež si ho vyhliadla v práci mladšia s troma deťmi, išla po ňom jak po udenom až dokym sa nerozviedol. Potom sa k nej nasťahoval, pomohol zrekonštruovať dom, vychovať najmladšieho syna , kúpil jej auto no a potom si ona nasla milenca. Potom sa rozviedol aj s nou, ale našťastie predtým kúpil byt inak by skončil ako bezdomovec. Nedopadlo to moc dobre 🙁
@muchotrafka298 ak by si nasla spickoveho pravnika, tak by to zmierenie s realitou bolo o poznanie lahsie. Mne v pride v pohode riesit tu cokolvek, pokial tu clovek neuvadza mena, bydlisko a nema tu svoje fotky, ci fotky deti.
@matkahelka ked si nenajde dobreho pravnika, tak skonci s holym zadkom. Otazne je, ze kde na toho pravnika vziat peniaze, ked ma maly prijem.
@melanta absolúten žiadny dvojitý meter. Žene sa radí aby sa zbalila a odišla do podnájmu s deťmi alebo k rodičom , nech si najprv usporiada svoj život a a naučí sa žiť sama a až potom nech nadväzuje nejaké "kamarátstva". Ako prepáč ale konkrétne tento prípad je neschváliteľný . Tak keď to bolo také hrozné mal odísť , ako vidím deti sú už dlho veľké , nemajú 15 rokov . Takže minimálne 10 rokov už mohol byť preč. Ale tak najprv bolo treba doopatrovať jeho imobilnú sestru , potom čo by odchádzal keď je o neho postarané no a zrazu našiel lásku svojho života a teda sa presunul tam . Ja nikde nevidím že by odišiel od svoje ženy, žil sám a staral sa sám o seba. lebo že by sa so svojou ženou rozišiel a žil sám , on sa len presunul .
"Mama je aká je, je cholerik, ale otec dokázal niekoľko dní ju úplne ignorovať. Každý z nich má to svoje a s bratom sme si naozaj mysleli, ze si na seba už zvykli, naučili sa spolu fungovať a zostanú spolu"
Autorka, ty tu vyznievaš ako riadny sebec. Na otcovi ti vôbec nezáleží, hlavne aby si nemala starosť navyše o mamu. Otec bol dobrý asi iba na zarábanie, však prečo by nežil v tichej domácnosti s choleričkou až do smrti. Toto by si samej sebe tiež povedala? Že si hádam zvykneš...Keby si aj otec nikoho nenašiel, ja mu moc prajem, nech z tohto prostredia odíde navždy. Aj keby sa rozišiel s pani opätkovou. Mamu nech vyplatí za tých 8r, počas ktorých sa starala o švagrinú a hotovo.
Nech skusi obecny byt. Po rodicoch nema nieco? Poznam zeny ktore sa nastahovali naspat domov a popritom sa staraju aj o rodicov. Ale garsonka jej urcite staci, to ze si ju nastahujes k sebe nie je riesenie. Ale kazdopadne hocijak maju ten byt roky predsa tam byvala a investovala svoju vyplatu-toto by som riesila pravnikom. A osobne si myslim ze je to tvoja mama ale toto si ma vyriesit ona s manzelom, a nezatazovat teba. Ale chapem ze mas onu strach, a starosti. Mozno to otca este prejde, ak aj nie, nemozes mu zazlievat ze uz ma plne zuby ukricanej vacsne nadurdenej manzelky ,ktora ako aj ty pises je na nevydrzanie. To ze si nasiel "cicu" dnes uz skoro kazda druha je urobena. Skor by som riesila ci je to laska obojstrana alebo len slepost otca a "cica" si to uziva.
@muchotrafka298 neexistuje ZIADNE moralne hladisko, to Ti povie kazdy student prava (!)
Tak to sa teda sakra mýliš.
Študent to môže povedať lebo o tom prd vie.
Prax hovorí o inom.
Pri rozvodom konaní sa berie do úvahy všetko a záležitosti ako :
- starala sa 8 rokov o jeho imobilnú sestru
- prečo sa nerozviedol skôr, keď bol nespokojný
- mohol si robiť kariéru zatiaľ čo ona muklovala pri jeho sestre, doma , a ich spoločných detoch
- jej zdravotný stav zapricineny aj starostlivosťou o človeka na lôžku
Toto všetko závaží aby z toho rozvodu nevyviazla na sucho. Toto všetko je moralny aspekt na ktorý sa prihliada ..pravdaže s dobrým právnikom kľudne môže mať nárok na polovicu nehnuteľnosti a keby aj rýchlo prepísal byť na milenku s dobrým právnikom sa toto všetko dá napadnúť..
A nehovoriac že mu súd môže prikázať aj prikáže
- nájsť náhradné bývanie
- platiť výživné zatiaľ na manželku a neskôr exmanželku.
@apolka77 sudy bezne prihladaju na to, co je moralne? Na Slovensku?
Ona bez pravnika nema sancu, na ktoreho ale financie nema. Len ten by jej presne povedal, na co vsetko ma/nema narok.
@muchotrafka298 všetky skutočnosti ktoré sú hore uvedené majú vplyv na konečný rozsudok a mieru ktorú bude musieť manžel vyplatiť. Žili spolu viac ako 20 rokov tiež investovala čas, peniaze , námahu..samotný fakt opatere jeho sestry môže veľmi zavážiť aj fakt že si pri Tom zničila vlastné zdravie a ďalší fakt že panko pokiaľ mu to vyhovovalo nič neriešil...v tomto má ona určite navrh.
@mk1111111111 hviezda zato, že píšem svoj názor ?Napádam niekoho z diskutujúcich? Osočujem? ironizujem ? - NIE...no tak ? Nepíšem osobne ako ty - kráska nebeská....lebo to nemá s meritom veci nič spoločné - osobné útoky....ale ak ti to pohladilo ego - rado sa stalo,nereaguj na moje príspevky - veď nemusíš...asi toľko !
@apolka77 samozrejme, toto vsetko beriem. Je to fakt, ze ona sa starala o rodinu, o kompletny servis, o invalidnu svagrinu. Ci ma navrch ja neviem. Lebo ich nepoznam. Toto su len dohady o niecom, kde mame len par info o cudzich ludoch. Kazdy z nas by tuto situaciu asi riesil inak. Ano, fakty su nevera, rozvod, paralelny vztah.
@1fifinka1 ved nepíš,nie je to tvoja povinnosť....ja akceptujem každý názor, tak to rob aj ty.A že píšem natvrdo - aj to treba - pomenovať veci pravým menom.Hádam nebudem hľadať konsenzus v kauze - že muž, ktorý žil so semetrikou ,lebo mu to 30 rokov vyhovovalo - naraz chce vyhodiť svoju ženu z bytu,kde doteraz žila.....stále je ženatý,takže mne toto vadí,čítaj s porozumením a uchop pointu správne....A áno, je to správne ukončiť vzťah,ktorý mi nevyhovuje,ale najprv ho dôstojne ukončím,a tak idem do nového.....30 ročné manželstvo sa nedá ukončiť zo dňa na deň ( lebo muž ma právo na lepší život), nehovoriac o tom,že už rok žil duálny život.Klamstvo a podvody z duše neznášam v akomkoľvek ponímaní - a preto zastávam matku.Lebo ona ani neklamala,ani nepodvádzala.....tak teda neide o názor ako taký - ale o podstatu veci ako takej - neklamať, nepodvádzať, neviesť duálny život, nevyhadzovať z bytu. V 55 rokoch by mal byť človek natoľko uvedomelý, že nebude klamať a podvádzať ( ved načo - keď s ňou už žiť nechcel ) ,pomenuje problém, navrhne riešenia ( bývanie ) a opustí manželku - čo je v poriadku, ak sa tak rozhodol....Ale rok klamať a podvádzať, utajovať - to robí len ten, ktorý si necháva zadné vrátka, ak by to s milenkou nevyšlo. Prečo nevyrukoval s pravdou pred rokom, keď s manželkou žiť nechcel - lebo je taká/onaká ??? Toto ja kritizujem a nie to, že si niekoho našiel.........
@muchotrafka298 Prvá vec, ktorú sa naučí každý študent práva na prvej hodine rímskeho práva je zásada: ius est ars boni et aequi ;)
Otázne ale je, či neskôr nezabudnú.. jemne nadobúdam pocit, skrz niektoré podania, že aj hej (najmä aj čo do slušnosti vo vzťahu ku kolegom), ALE téma je o inom.
V každom prípade, z obsahu niektorých príspevkov som nadobudla pocit, že tu prispievajú ženy s praxou z oblasti rodinného práva (ja nemám skúsenosť, čiže poradiť neviem), a tam sa berú do úvahy rôzne okolnosti, zrejme aj tie morálne.
Ak sa otec takto stavia na zadné, je naozaj najvyšší čas (aspoň predbežne) sa radiť s právnikom.
Veľa šťastia.
@oblecenie99 tu sa nebavime o pravnej rovine, na to su pravnici a tu skupina "Pravne poradenstvo". tu ide skor o to, ze mama autorky sa zosypala, ona sa boji ze bude bezdomovec, lebo jej konci manzelstvo a kolko sa ona obetovala. Tu nikto jej problemy nevyriesi, to si musia vyriesit jej rodicia. Ani dospele deti by im do toho nemali zasahovat, to su veci vylucne medzi nimi.
@muchotrafka298 - ak by moju matku vyhadzoval otec z bytu, kde 30 rokov žila, určite by som sa do toho starala.....lebo ak sa reálne ubližuje jednému alebo druhému rodičovi, dieťa by malo vedieť, kde je sever !Lebo tu sa nejedná o partnerské problémy ( kde sa nemá starať ) ,ale o existenčné - a v tom je veľký rozdiel........nevedela by som byť nestranná - lebo sa jedná o skrivodlivosť voči vlastnej matke ( nemyslím tým nájdenie si nového partnera ) ale spôsob, ako to všetko prebiehalo ( rok klamstvá, podvody, míňanie spoločných financií ) a úmysel - a tým je - vyhodiť matku z bytu...preboha, veď sú stále manželmi......ja by som nebola nestranná - lebo prejaviť názor, na ktorom záleží je statočnosť a morálka, naopak byť v pozícii mŕtveho chrobáka v tejto situácii je zbabelosť ( píšem o úmysle - vyhodení z bytu ).Takže nevedela by som sa chovať k vlastnému otcovi ako by sa nič nestalo....
@muchotrafka298 Neviem, ako by zareagovala moja mama, ale ako ju poznám, zosypala by sa a sama by to nedávala, najmä tie praktické - a právne veci ohľadne majetkového vyporiadania. Ak by toto isté urobil môj otec, nenechala by som sparalyzovanú matku v tomto samu, ale ponúkla jej pomoc. Autorka to z nejakého dôvodu aktívne rieši, tak asi jej mama na tom teraz nie je najlepšie a tak, aby vedela racionálne rozmýšľať. Jedným dychom dodám, že musí to smerovať k obojstrannej, ale férovej dohode, lebo asi nikomu nechýba naťahovačka na pár rokov.
@naniki
@oblecenie99
jasne, ze mame treba pomoct, to by urobil kazdy z nas. Ale to finalne rozhodnutie je na rodicoch a ich majetkovom vyrovnani.
Len mne to pride dost zvlastne vypisovat na diskusne forum problemy medzi rodicmi, aj sexualneho charakteru, ako autorka tohto prispevku.

No tak asi by bolo dobre pozriet sa realite do oci. V prave neexistuje ZIADNE moralne hladisko, to Ti povie kazdy student prava (!). Je na case vyhladat pravnika, ktory mame presne povie na co ma a na co nema narok. Nahradne byvanie alebo vyzivne pre mamu? Mama ma pracu a zaraba. Ja viem, ze ty pre nu chces len to najlepsie, ale toto musi zvladnut sama.
Majetkove vyrovnanie je uplne iny sud, ako rozvodovy. Najprv prebehne rozvod a nasledne bude sud ohladom majetku, ak tam nejaky zostal a otec to nepripisal na niekoho ineho.
Vsetky tu vieme, ze ked chlapovi "preskoci" a zamiluje sa, tak tam nie je ziadne racionalne myslenie. Pisala si, ze tu svoju podriadenu miluje a je s nou rok. No tak tam asi je skoda riesit, ze co by bolo keby. Proste sa na riaditela zavesila mlada ambiciozna zena a aby si sa nedivila za chvilku, ked pojde karierne po rebricku hore aj ked ma male deti, lebo otec jej proste pomoze.
Za mna je dehonestujuce hovorit o priatelke otca ako o tej, na ktoru nevyskoci len ten, co nechce.