Otec si našiel milenku. Čo bude s maminou budúcnosťou?
Otec si našiel milenku. Nastúpila k nim do prace taka cica mica, v obtiahnutych rifliach, s lopatkami, s urobenými kozami, chi chi cha cha a otec sa do nej buchol. Ako nejaký pubertiak. Už podal návrh na súd o rozvod kvôli nej. Mama síce nie je ideal dokonalej manželky, vrieska za každú somarinu a oduva sa každý štvrtý deň tiež pre somariny, ale fungovali spolu a ja som si myslela, ze spolu zostarnu. A bum. Otec mal najprv silné reči, asi výčitky svedomia, ze mame byt nechá. Ta jeho princezná mu dala urcite rozumy, lebo už zmenil nazor. Byt je jeho, ze mame dačo vyplatí a byt mu zostane. Nastáva problém. Co bude s mamou? Kam pôjde? Ma po 50-ke, robí na úrade, zarobí 800 eur, ak zaplatí 500 eur podnájom, skončila, bude vyberať kontajnery, aby prežila. Otca to nezaujíma, zaslepený je tou svojou milenkou, na staré kolená prišiel o rozum. Brat je v zahraničí, ma 3 deti, musí sa obracať, ja bývam 300km od rodičov, s priateľom v malom 2izbaku, sme radi, ze nám vyšla hypotéka. Nemám navyše peniaze, aby som jej pomohla, ani brat nemá. Co robiť? Riešili ste toto niekto? Sociálny byt jej neschvália, u nás ich schvaľujú len rodinám alebo matkám samozivitelkama a sú na to také poradovniky, ze na 10 rokov. Babka býva so svojou sestrou na dedine, na konci sveta, kde si mama v takom veku už prácu nenájde a babka by ju k sebe ani nevzala, hneď to povedala, ze mama ma ťažkú povahu, ťažko s nou vychádzať a ona nepotrebuje na staré kolená kríky a hádky. Co robiť? Mate nejaké nápady?
@naniki za mna je jeden problem a to ten, ze on si chce nechat vsetko a zene, ktora sa starala o domacnosti, deti, rodinu, jeho sestru neostane nic? Toto je absolutne bezcharakterne. Aj ked ano, byt je len jeho, je 100 % vlastnik, tomuto vsetci tu rozumieme, ze mama na byt podiel nema. To, ze sa ide otec rozviest, ma paralelny vztah uz rok, na to neviem ani co napisat. Ze nema chrbtovu kost, mohol to riesit aj skor. Lebo ona nema pracu manazerky s platom 4000 EUR mesacne, ze si vie zabezpecit samostatne byvanie aj hned (prenajom napriklad).
@ina2405
samej sebe by som povedala, ze najprv ukončím nefunkčný vzťah a potom sa strmhlav pustím do iného. Presne tak som to v minulosti urobila. Po zoznámení sa s mojim súčasným priateľom som sa po týždni rozišla s tým predošlým, s ktorym Vzťah už dlhodobo nefungoval. Bez toho, aby som mala nejaké emocné ci intímne chvíle s teraz už súčasným priateľom. Najprv ukončím chybne a tak budujem nové. Otcovi dopriať šťastie? Keď ho buduje na maminom nešťastí? To je fér? Doma sme od malička mali otvorené vzťahy, hovorili sme si všetko. Otec nikdy slovom nespomenul rozchod, rozvod, ze s mamou nechce byť. Mama nikdy nespomenula, ze by jej to hovoril. Brat bude mať v jeseni 30, ja o mesiac 27. Otec mohol podať žiadosť o rozvod pred 9 rokmi, mame v 43 by dali bez problémov hypotéku a už ju mohla 9 rokov splácať. Vtedy mu nevadila mamina povaha. Vo februári (keď už mal milenku skoro rok) boli rodičia na svadbe. Otec sam od seba vzal zo stolika pri foto stene napís "Aj znova by som si ju vzal!" a takto ich fotograf odfotil. Ani vtedy mu mamina povaha nevadila. Keď si kupoval dvestoeurove košele a obtýždeň chodieval k barberovi kvôli milenke, ani vtedy mu mamina povaha nevadila. Keď celé to absurdum prasklo, lebo ich v zastrcenom poľskom hoteli uvidela a odfotila moja kamarátka a ja som otcovi tie foto preposlala, poslal mi nespočetné množstvo správ, aký je to omyl, pobluznenie, o nič nejde, nech mame nič nehovorím, nech to vymažem a zabudnem na to. Ani vtedy otcovi mamina povaha nevadila. Mesiac sme s bratom otca tlačili, aby sa mame priznal. Mala narodeniny, on tvrdil, ze ich nechce pokaziť. Objednal jej poschodovu tortu a na mieru zlatý náramok s gravírovanim. Oslavy som sa nezúčastnila, bála som sa,ze sa tam dogrciam pri tej pretvárka. Otcovi mamina povaha ešte vždy nevadila. Keď brat dal otcovi ultimátum, ze bud do 24 hodín sa prizná, alebo kúpi prvé letenky a priletí na slovensko a dotlaci otca priznať sa, my dvaja s bratom sme boli za zlých, lebo mu nerozumieme, lebo na čo sa staráme, lebo časom on to sam vyrieši a mame neublíži. Až keď brat zavolal mame, nech poprosí otca, aby jej ukázal fotky z poslednej konferencie, otec sa vymackol. Nebola som pri tom, ale mama to interpretovala ako o nic nejde, siblo mu kvôli absencii sexu, nestojí to za hádku, už to ukončil, dá jej k prvému výpoveď, atď. Ani vtedy otcovi mamina povaha nevadila. Mama sa zosypala, hneď si vybavila PN, odišla k svojej mame. Bola tam 3 týždne. Za tie 3 týždne bol otec za ňou päťkrát, 430 km tam a 430 km späť všetko krát 5. Ani vtedy otcovi mamina povaha nevadila. Mna a brata otec denne prosil, nech mame dohovoríme, nech to hodí za hlavu, on to ukončil a nech sa na to zabudne. Nikto z nás netušil, ze ten pomer trvá od veľkej noci minulého roka. Otec to zlahcoval, hovoril o tom ako o náhode, chvilkovom pobluzneni, ľutoval to, sľuboval mame všetko, len aby mu odpustila. S bratom sme sa mamu snažili nasmerovať na poradňu, mediátora, aby dala otcovi šancu. 30 rokov nie je rok. Otcovi stále nevadila mamina povaha. Keď sa mama po 3 týždňoch vrátila domov a v kúpeľni zapínala pracku, na kúpeľni sa otvorili dvere a v nich stala ta žena, otcova milenka mala otcove kľúče od bytu. Mame arogantne vynadala do starých a ironický ju poprosila, nech uhne z cesty a nestojí manželovi v ceste za šťastím. Mamu obdivujem, na jej mieste v tej chvíli sa neudržím a chmatla by som fén ci kulmu a tej žene by som tresla takú po hlave, ze by si zberala zuby od kúpeľne až po kuchyňu po celej chodbe. Otcovi mamina povaha nevadila ani vtedy a nevadí ani teraz. Ta žena otca opantala, zbláznil sa na staré kolená. Brat, ja,aj môj priatel sme si istý, ze ak by to v tom Poľsku neprasklo, otec by sa s tým nikdy nepriznal. Užíval by si voňavé vyzehlene košele od mamy, mamine sviečkovej a guláš, domáce štrúdle a kremese a za tou ženou by chodil len sexovať
@mk1111111111
Hrozná situácia a vám s bratom vôbec nezávidím.
Po precitani posledneho by som sa pokojne stavila, ze ocinko je kurevnik profesional a tato milenka nie je jeho prvou, len mal doteraz obrovske stastie a neprislo sa mu na to. a rovnako sa pokojne stavim, ze sa ocinko za mamou priplazi ako psik. chlap, ktoremu taha na 60 a je cely zivot zvyknuty na full servis, zehlenie, pranie, vyvaranie a vypekanie si nebude teraz zvykat, ze si to musi robit sam. a 30-nicka s 2 malymi detmi mu urcite nebude po praci vypekat kremese a stat nad svieckovou. inak mna by este zaujimalo, autorka, ako ste nakoniec zistili, ze su spolu tak dlho? otec sa nakoniec priznal? najdite si spickoveho pravnika, skuste ho mame s bratom zaplatit, po takomto spravani by som chlapa zdrela aj z koze, nielen z prachov.
@matkahelka hahaha, toto mas pravdu, ze mu 30tnicka s malymi detmi nebude vypekat a vyvarat, lebo to bude musiet robit on. Mlada baba s malymi detmi mu okolo zadku veru skakat nebude.
@muchotrafka298 áno,to je celý motív a pointa mojich príspevkov...
Autorka, velmi drzim palce, aby to ustala mamina a aj vy dvaja s bratom. Je to na dovracanie. Budte mamine oporou, otcovi by som nic nedarovala. Nech pise niekto akekolvek bachorky, dala by som posledne prachy dobremu rozvodovemu pravnikovi a neuhla o piad. Narocne na psychiku, na fyzicke zdravie a obrovska zataz pre vas vsetkych v opozicii. Manzelstvo nemusi trvat na veky ale da sa ukoncit v pozicii ludskej bytosti a nie ako svinska hyena, ktora sa ulakomi aj o poslednu mrcinu to je na margo pana manzela a jeho “oddanice”.
Ty to vidis tak, otec mozno inak. Ste dostatocne dospeli, aby ste ich rozhodnutia respektovali, ci uz otcove, ci mamine. Proste s nou nechce byt a hotovo. To uz nezmenis. Mama nie je stara, musi sa o seba zacat starat sama. Dobre a pekne vztahy v manzelstve treba udrziavat cely cas, nie len, ked uz je zle. Pohar prekypel, je koniec. Darmo otca vinis. Pomoz mame s tym, aby vedela, ako narabat s financiami a bude dobre.
A skoda, ze ju mamina v tej kupelni nevyslahala jeho os.atymi trenkami aspon na chvilu by sa jej ulavilo. Niekedy clovek nemusi byt na seba hrdy ako sa kontroloval a ustal situaciu, niekedy je lepsie ju neustat hlavne u seba doma si nenechat s.at na hlavu!
fakt strašnééé....a teraz nech ti píšu tie, čo okúsili pozíciu milenky ženatého chlapa,možno nie v takom istom scenári,ale možno podobnom.....lebo život nie je čiernobiely....a aj muž má právo na svoje šťastie a mama je neznesiteľná - fuj fuj fuj - stojím si za všetkým,čo som napísala,nemám právo súdiť - ale toto robí iba podlý človek - kvantum ľudí nepochopilo doteraz moje príspevky - ale presne som sa trafila,v znení hesla : Ak si nešťastný vo vzťahu,tak nezavadzaj,vyporiadaj veci a opusť so cťou.Celé toto čo popisuješ je iba vychcanosť a nechávanie si pootvorené zadné vrátka.Lebo ak s niekým zle žiješ a máš novú spriaznenú dušu/sex.objekt - tak načo tajiť a skrývať sa.Priznám sa,lebo je mi ľahostajné ako to dopadne,keďže s fúriou dalej žiť nemienim.....
@reisi no ja by som tie 💩 trenky rovno zbalila do tasky, spinave kosele, ponozky, prepotene tricka a podala jej to so slovami, ze sa moze realizovat teraz ona, v tomto jej stat v ceste nebudem
@matkahelka to ona mame vykričala, keď napochodovala do bytu ako do svojho
@muchotrafka298 som si istá, taku gazdinu ako je mama široko ďaleko treba hľadať. Otec nosieval do prace zákusky často, rad sa pochválil aka je mama sikovna
Príšerne sa to číta. Ja úplne rozumiem tomu, že ľudia stratia hlavu, zamilujú sa , rozvedu,... Ale ta žena má.po 30 rokoch ostať s polovicou bytu minimálne. Odísť z 30 ročného vzťahu bez eura. Úf. Keby ju vyplatil z polovice bytu, vie si kúpiť aspoň jednoizbak, ale takto?
@mk1111111111 tragikomicke na tom celom je, ze otec by s mamou chcel zostať, ale z pochopiteľných a logických dôvodov už ho mama nechce ani vidiet ani s nim komunikovať. Po tom, co si dovolila ta žena v našom byte k našej mame, už otec pochopil, ze žiadna šanca na odpustenie nie je
@reisi súhlasím. Obdivujem mamu za to. Byt nou, prvé čo schmatnem v kúpeľni, tým by som ju vytrieskala po gebuli a bolo by mi jedno, ci strávim 3 roky v Ilave za tazke ublíženie na zdraví. Prísť do cudzieho bytu a nadávať manželke svojho milenca chce extra dávku bezcharakternosti.
@naniki súhlasím. Celé toto je o tom, ze otec mal na veľkú noc 2023 prísť a povedať mame, ze stretol inú ženu a chce to s nou skúsiť. Presne tak ako som to ja urobila pred 5 rokmi. Podľa istých reakcií je ľahko čitateľné, ktoré z prítomných komentujúcich boli alebo stále sú milenkami. Pre také ženy je manželka vždy najväčšie zlo a zaletný chlap najväčší chudák a oni ho vyslobodzuju z pazúrov toho zla. Prajem karmu každej z takých žien.
Netvrdila by som, ze presne sa da vidiet z komentarov, ktore zeny su milenky. Neda, to si len nahovaras. Lebo tu mas rozne reakcie a nemusia Ti byt po chuti. Ale s tym si musela pocitat, ze tu najdes rozne nazory. My tu pozname len verziu od teba. A nie je vsetko len cierne alebo biele.
Keď je to celé takto, držím palce nech to s maminou dobre poriešite
Pane Bože. To je vol
@muchotrafka298 tiež som chcela písať, že palica ma dva konce. Vieme len autorkinu verziu, zaujatu a subjektivnu. Ukrivdenu, zranenú, podvedenu. Mama tiež zabudla, že celé roky otec nosil peniaze a žije vlastne v jeho byte, alebo prišla žiť do jeho bytu. Ja ho nezastávam, ale asi až taky zlý nie je, keď s ním mama bola. Navyše, s mamou nikto nevydrží, ani vlastne deti, ani vlastná mama. Nikto ju k sebe nechce. Ale hlavne, že pecie dobre a zehli košele. Je to nadnesene, otec to neurobil správne, ale chyba je vzdy na oboch stranách. Vždy. S peniazmi nevie, lebo ich vzdy mala dosť. Teraz hold, snáď uz na čase, by sa to mohla naučiť. A nie, milenka nie som 😁
Autorka, prepáč, ale táto situácia nemusela vôbec nastať, keby ste sa s bratom do toho s dobrým úmyslom nezamiesali……teda z Vášho uhla pohľadu……otec podľa všetkého vo vysokej pozícii, zabezpečený, podriadené sa mu samé pchali, toto určite nebol prvý prípad.Mamu vykresľujes veľmi nelichotivo, ale neverím, že o tých milenkach nevedela, to vycíti každá žena, že niečo sa zmenilo, takze podľa všetkého bola s takýmto štýlom manželstva vyrovnaná a nevadilo jej to, možno jej ani v sexe nevyhovoval, alebo je vo veku, keď ju to už až tak nebavilo……ved vždy sa k nej vrátil, povedala si, že ved sa vybúri a potom spolu zostarnú………Nechapem takéto iniciatívy, prečo ste na otca tlačili, aby sa konalo veľké priznanie, myslíš si, že týmto ste mame urobili dobrú službu? Ostane sama, chudobná, bez bytu….
@espeo odskákať? Iba preto, že už nebude mať toľko love? Ci? Ich manželstvo dávno neplnilo svoju funkciu. Boli spolubývajúci. Sex ju nebavil, je cholericka, hasteriva. Prepáč, ale ako to mohlo dopadnúť? Keď sa sypali prachy, tak sa dá vydržať všetko. Tak nejak je to tu prezentované..Ci nie? Na milenku útočia, že žena žila s nim už len pre peniaze, vidí to niekto?
@beataxxx ako pokus o vtip celkom slušne. Verím, ze vy, keby vám niekto poslal fotky, ako sa vás otec bozkáva s inou ženou, vy by ste sa nad tým pousmiali, mavli rukou a fotky vymazali. To by som urobila, keby išlo o nejakú moju kamarátku, nie o moju mamu preboha. Fantastické zistenie, otec ma rok a pol milenku, nemá gule sa priznať, ale za všetko môže mama a ja s bratom. Neviem, ci mal otec milenky aj predtým, ale keby o nich mama vedela, určite by mu ich netolerovala. Viem ako to riešili, keď podvádzal muž našu susedu. Odporúčam prebehnúť si tu pár diskusii o neverach, kde ženy po rokoch prídu na neveru a roky nič netušia, lebo sa nič doma nemení. To sú potom všetky hlúpe nie?
@1fifinka1 ak by mame išlo o prachy, tak by otcovilo prepacila, ci nie? Postradam štipku logiky vo vašich vetách. To otec chodieval stovky km za mamou k babke prosiť ako psík, aby mu mama prepacila. Ak by šlo mame o peniaze, tak by sa doširoka usmiala, tvárila by sa, ze sa nič nestalo a teraz by spolu večerali. Za uplynulé 2 mesiace jej poslal toľko kytíc, ako za posledných 10 rokov. Poslednú vo štvrtok. Vlastne ďakujem, vnukli ste mi výbornú myšlienku. Mohla by mu akoze prepacit, chvíľu sa hrať, ze je všetko v poriadku, presvedčiť ho, aby na ňu prepísal polovicu bytu a po prevode ho odoslať prvou triedou milenke. Juuj to je výborný nápad, ďakujem vám. Doladím to a zavolám mame.
@1fifinka1 prepáč,ale v 55 už prevažná väčšina párov žije ako spolubývajúci,žena po prechode a muž často/ nie vždy s väčšími/menšími problémami.V tomto veku už nie je medzi manželmi vášeň a túžba,ako tomu bolo na počiatku - lebo je to proste tak.Tým nechcem povedať, že nesexujú - len tu už absentuje náruživosť,vášeň,túžba.Je to už o vzájomnej opore, podpore,úcte a rešpekte.Je to proste stereotyp a zvyk - pritom nechcem povedať, že páry v tomto veku sa netešia vzájomnej pozornosti,radosti a spoločne tráveného času. Prachy by sa nesypali ,ak by nemal dobré zázemie v domácnosti,lebo kariéra oboch z páru sa zvyčajne nedá robiť u oboch na 100 % - teda dá,ale na úkor koho/čoho. Na milenku sa oprávnene útočí a to v tom zmysle - že sa vôbec opovážila prísť do domácnosti ženatého muža...no coment. AK žena vedie domácnosť ,perie,varí,žehlí,upratuje - to je zadarmo ??? A áno, dobrá otázka - ako to mohlo dopadnúť ? No mohlo - podobne,ale slušnou formou.Nebola ani natoľko vychcaná, aby trvala na prepise polovice bytu .......a ak by bola na prachy,ignorovala by neveru a nechytala ámok čo s ňou bude.Asi toľko,postrádam triviálnu logiku....
To je Tvoj uhol pohľadu, ja by som sa do nevery rodičov nemiesala, takéto bokovky zvyknú zaniknúť po pár týždňoch a život ide ďalej, ale ak si spokojná, samozrejme to je len Tvoja vec.podla toho , čo si písala, sa otec snažil to s mamou dať dohromady, ja by som to určite podporovala, neviem, či toto Tvoje riešenie bolo pre ňu až take najlepšie…..respektíve najlepšie pre koho???

@muchotrafka298 ved je to anonymné,tak o nič neide....píšu sa tu aj oveľa oveľa intímnejšie problémy a nie sú anonymné...ja som ale písala o postoji dieťa/verzus rodič a spôsobe,akým si doteraz ženatý otec majetkovo uzurpuje právo veta...vyhodenie z bytu - toto je najpodstatnejší dôvod - lebo nikto z nás majetkové a fin.pomery nepozná.Ak to niekto doteraz nepochopil ( nepíšem o tebe ),že moje prísne prezentované komenty smerujú k spôsobu, akým preukazuje otec matke ekonom. silu a to,že fin.- majetkové esá má v rukách....toto sa mi štítí - nie rozchod ako taký,lebo dnes je to žiaľ bežná vec....