icon

Partner bez práce a zodpovednosti

13. nov 2025

Partner bez zodpovednosti k sebe samemu- pisem povodny nazov temy lebo sa obavam korekcneho zasahu adminov.

Ako dlho by ste vydrzali s partnerom, ktory je osem mesiacov doma bez prace, chodi spavat nadranom a vstava poobede a fajci marihuanu kazdy den.

Nebyvame spolu nastastie.

Kazdy den ked sa zobudi okolo dvanastej jednej tak pocuvam aky je unaveny a rozbity. Stale je podrazdeny. Obhajuje sa ze ma depresiu a marihuana pomaha.

Neda sa s nim nic planovat, lebo nie je schopny rano normalne vstat. Sme spolu uz dlho. Toto sa deje poslednych osem mesiacov. Vyhovara sa, ze to je len obdobie.

Jeho predstava je taka, ze sa mi postazuje ze je unaveny a ja ho polutujem. Mam mu neustale vyjadrovat pochopenie a byt laskava a trpezliva. Ale ja to uz nedokazem! Nevidim absolutne ziadnu snahu z jeho strany. Ked sa opytam co mozem prenho urobit tak mi povie ze nemam riesit jeho rezim a spanok a travu. Ze proste nemam nic riesit.

Prosiiim! Uprimne, je nejaka zena ktora by to dokazala? Ja ho lubim a strasne ma trapi ako sa trapi ale vobec netusim co s nim. Vsak to sa neda donekonecna takto fungovat. Keby sa aspon stale nestazoval. Jeho sameho to stve ale nic nic nic neurobi! Ani tu najmensiu zmenu. A vycita mi ze nie som voci nemu dostatocne laskava a empaticka. Ale ako sa to da? Ked kazdy den pocuvam aky je unaveny a je mu zle a stale sa aj tak toci v tom istom kruhu?

anonym_fce35b
14. nov 2025
@pikachu999

@anonym_fce35b keby mal tak to vyzerá inak tomu ver..ale šak keď je to taký chudáčik tak si ho zober k sebe 🙂 jej sa len uľaví

@pikachu999 vezmem si ho k nám kľudne, keď sa rozhodne pomoc prijať. Ak nie, tak ho nikto nasilu u nás držať nemôže

autor
14. nov 2025
@anonym_fce35b

@anonym_autor všetci ho samozrejme hneď odsúdili, nakoľko s niekým takým nežili. Tvoj partner má depresiu a ťažkú. Môžem ti poradiť mu navrhnúť pomoc. Ak ju prijme, budeš pre nho veľmi dôležitá ak sa rozhodneš pri ňom stáť. Ak ju odmietne, rataj s tým, že to bude horšie a horšie. Ak sa rozhodne prijať pomoc, pripravte sa, že to bude náročné a treba aby ste boli silní obaja.

@anonym_fce35b odmieta pomoc. Resp jeho predstava o mojej pomoci je, ze nebudem nic riesit. Ze ho budem len lutovat a utesovat a chapat. Uzatvara sa do seba. Urcite je aj chyba vo mne. Ze nemam prenho dostatok pochopenia a trpezlivosti. Nedokazem mat. Ked vidim ze on sam pre seba nic neurobi. Ze nema ochotu si odpustit ani len kavu o osmej vecer. Stale hovori, ze ma strasne vela problemov (vsetky si sposobil sam) a ze mu pridu neriesitelne. A ja mu stale hovorim, ze nemusi vyriesit vsetko a hned. Ze nech zacne malymi krocikmi. Napr si odpusti vecernu kavu. Nie. Neurobi to. Lebo to nic nevyriesi.
Nech navrhnem cokolvek, tak odmietne

autor
14. nov 2025

Co ja vnimam ako velky problem je aj to, ze sa neustale obuva o mna.
Napr ho niekde zavolam. Povie ze nie. Ja poviem ze dobre, nevadi. A on ma zacne presviedcat o tom ze mi to vadi, ze on to zo mna citi ze mi to vadi a ze on teraz bude z toho niekolko hodin v nepohode lebo sa citi nedostatocny. . . A toto mi robi stale. A potom mi vycita ze mi vsetko vadi a ze mam so vsetkym problem a ze mi je stalo malo
@anonym_fce35b

autor
14. nov 2025
@pikachu999

@anonym_fce35b nemá depresiu je to lenivé hovado čo radšej huli...

@pikachu999 zacal hulit lebo si myslel ze bude v pohode a spustilo mu to depresiu.

enmery
14. nov 2025

Toto už sú drísty o ničom. Roky doslova vyšmarené z okna, ani deti ju nepresvedčia srať naňho...
Kto chce kam...

enmery
14. nov 2025
@anonym_fce35b

@anonym_autor všetci ho samozrejme hneď odsúdili, nakoľko s niekým takým nežili. Tvoj partner má depresiu a ťažkú. Môžem ti poradiť mu navrhnúť pomoc. Ak ju prijme, budeš pre nho veľmi dôležitá ak sa rozhodneš pri ňom stáť. Ak ju odmietne, rataj s tým, že to bude horšie a horšie. Ak sa rozhodne prijať pomoc, pripravte sa, že to bude náročné a treba aby ste boli silní obaja.

@anonym_fce35b XY krát, on pomoc nechce, on problem nemá a problem a za všetko v jeho živote môze autorka. Ľudia, fakt je take ťažke čitať? V tomto sa ukazuje jeho povahová črtá, ako autorka píše, nikdy to nebolo slnečnicové slniečko...

autor
14. nov 2025
@enmery

Toto už sú drísty o ničom. Roky doslova vyšmarené z okna, ani deti ju nepresvedčia srať naňho...
Kto chce kam...

@enmery co s tym maju deti?
asi je to atypicke, ale ja mam svoj cas vydeleny na deti, na seba, a nanho. deti su velke, uz som to pisala niekolko krat, maju svoje partie, svoje zabavky, nepotrebuju, aby som okolo nich skakala. plus maju aj svojho otca, s ktorym maju dobry vztah a ktory sa o nich zaujima. momentalne su s nim na predlzenom vikende v rakusku.
ja nesedim doma a netrapim sa. tato faza je uz za mnou. ale prezili sme spolu vela, nemam ani to srdce to seknut zo dna na den. ja potrebujem sama pred sebou citit, ze som urobila prenho maximum.
a kedze uz som skusila vsetko mozne a nepomohlo nic, tak sa proste na nejaky cas odstrihnem. a ked ani to nepomoze, tak je koniec proste.

enmery
14. nov 2025
@anonym_autor

@enmery co s tym maju deti?
asi je to atypicke, ale ja mam svoj cas vydeleny na deti, na seba, a nanho. deti su velke, uz som to pisala niekolko krat, maju svoje partie, svoje zabavky, nepotrebuju, aby som okolo nich skakala. plus maju aj svojho otca, s ktorym maju dobry vztah a ktory sa o nich zaujima. momentalne su s nim na predlzenom vikende v rakusku.
ja nesedim doma a netrapim sa. tato faza je uz za mnou. ale prezili sme spolu vela, nemam ani to srdce to seknut zo dna na den. ja potrebujem sama pred sebou citit, ze som urobila prenho maximum.
a kedze uz som skusila vsetko mozne a nepomohlo nic, tak sa proste na nejaky cas odstrihnem. a ked ani to nepomoze, tak je koniec proste.

@anonym_autor Nič, papa.

autor
14. nov 2025
@enmery

@anonym_autor Nič, papa.

@enmery kazdopadne, dakujem za Tvoj cas a prispevky. mne diskusia pomaha si to trosku upratat a utriedit sama v sebe. nehladam ziadne konkretne rady ani riesenia, lebo tu sa asi poradit nic neda.

anonym_fce35b
14. nov 2025
@enmery

@anonym_fce35b XY krát, on pomoc nechce, on problem nemá a problem a za všetko v jeho živote môze autorka. Ľudia, fakt je take ťažke čitať? V tomto sa ukazuje jeho povahová črtá, ako autorka píše, nikdy to nebolo slnečnicové slniečko...

@enmery ja nečítam drísty ostatných, prečítala som si prvých pár a stacilo mi. Nemám hobby čítať ďalších 50 odpovedí ako ty. Autorka mi odpísala a ďalej na mňa nemusíš reagovať.

monulka205
Autor odpoveď zmazal
enmery
14. nov 2025

Deti 15 a 14...6 rokov spolu, ale nieeeee, ony žijú na jupiteri vo vákuu...nič s tym nemajú.

nela82
14. nov 2025
@anonym_autor

@nela82 ako som uz viac krat pisala, sme spolu viac nez 6 rokov a toto trva niekolko mesiacov. takze nie, nebol cely cas taky a zas nechcem byt taka, ze poslem niekoho do prdele, lebo ma tazke obdobie.

@anonym_autor s kým cestuješ?
Predpokladám,že 6 ročný vztah/keď ho tu toľko spominas/ tak cestujete spolu.Predpokladam,že v šťastnom 6 ročnom vzťahu bývate spolu-to je úplne normálne po 6 rokoch randenia predsa🙈🙈🙈🙈🙈
Predpokladám,že väčšinu spoločného 6 rocneho života trávite spolu.Poznate si vzájomne rodiny-priatelov.
Večer spolu zaspávať,ráno sa pri sebe prebúdzať.To vážne robia ľudia,ktorí sú spolu aj tých 6 rokov.
Sorry,ale tebe nikto nepomôže.
Bud si di toto tu cele vymyslela,alebo budeš tak naivná žena,že nie ON tebe ničí a zničí ten život.TY sama si ho ničís q ak nedostaneš rozum-tak si ho aj znicis.Dookola opakovať,že vás "vztah" trvá 6 rokov.....a????Co ste nadobudli za tých 6 rokov?Vlastníte niečo spolu?Behajú vám deti po dome?Figu.. .véd ani spolu nežijete.. .
Sa zobud.
6 rokov je nič,keď máš do konca života žiť ako troska,ktorá nebude mať ani co do huby....no tebe nepomôžu žiadne rady.
Ty si ideš svoje.Tak nevyplakavaj po sociálnych sieťach,ze akeho máš priateľa.Presne takého,akého ho chceš mať.

nela82
14. nov 2025
@anonym_autor

Napr ho niekde zavolam. Povie ze nie. Ja poviem ze dobre, nevadi. A on ma zacne presviedcat o tom ze mi to vadi, ze on to zo mna citi ze mi to vadi a ze on teraz bude z toho niekolko hodin v nepohode lebo sa citi nedostatocny. . . A toto mi robi stale. A potom mi vycita ze mi vsetko vadi a ze mam so vsetkym problem a ze mi je stalo malo
@anonym_fce35b

@anonym_autor no,teraz čítam,že ty deti máš s byvalim....čiže ty nemáš 20 rokov....co by ta ešte ospravedlnovalo🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈tak tebe nevyjde vztah,kde sú deti....a ty sa naďalej správaš,ako decko🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣tak ten tvoj priateľ zo 6 rocneho vzťahu ma tie depky zjavne z teba🤣

anonym_fce35b
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_fce35b

@anonym_autor utekaj od neho, toto bude len horšie a horšie.

anonym_8672df
14. nov 2025

@anonym_autor čo mu chudacikovi odobrali občiansky preukaz? 🤣 žiadne ambície, žiadne ciele, radšej si kúp mačku a hento kopni do zadnice

anonym_7fa5e9
14. nov 2025

u psychiatra bol? Keby mu predpisali obycajny Escitalopram dal by sa dokopy, ano je to depresia

mk22
15. nov 2025
@nela82

Predpokladám,že 6 ročný vztah/keď ho tu toľko spominas/ tak cestujete spolu.Predpokladam,že v šťastnom 6 ročnom vzťahu bývate spolu-to je úplne normálne po 6 rokoch randenia predsa🙈🙈🙈🙈🙈
Predpokladám,že väčšinu spoločného 6 rocneho života trávite spolu.Poznate si vzájomne rodiny-priatelov.
Večer spolu zaspávať,ráno sa pri sebe prebúdzať.To vážne robia ľudia,ktorí sú spolu aj tých 6 rokov.
Bud si di toto tu cele vymyslela,alebo budeš tak naivná žena,že nie ON tebe ničí a zničí ten život.TY sama si ho ničís q ak nedostaneš rozum-tak si ho aj znicis.Dookola opakovať,že vás "vztah" trvá 6 rokov.....a????Co ste nadobudli za tých 6 rokov?Vlastníte niečo spolu?Behajú vám deti po dome?Figu.. .véd ani spolu nežijete.. .
Sa zobud.
6 rokov je nič,keď máš do konca života žiť ako troska,ktorá nebude mať ani co do huby....no tebe nepomôžu žiadne rady.
Ty si ideš svoje.Tak nevyplakavaj po sociálnych sieťach,ze akeho máš priateľa.Presne takého,akého ho chceš mať.

@nela82 "uz" 6rokov a každý si zije svoj život u seba.
Súhlasím do posl pismenka co si napísala.
Tiež som sa opýtala, ci je to iba frajer s kt sa sem tam stretáva, ked on ma čas, lebo ked este pracoval, čas nemal a bol veľmi unavený..

anonym_8e407c
15. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_fce35b odmieta pomoc. Resp jeho predstava o mojej pomoci je, ze nebudem nic riesit. Ze ho budem len lutovat a utesovat a chapat. Uzatvara sa do seba. Urcite je aj chyba vo mne. Ze nemam prenho dostatok pochopenia a trpezlivosti. Nedokazem mat. Ked vidim ze on sam pre seba nic neurobi. Ze nema ochotu si odpustit ani len kavu o osmej vecer. Stale hovori, ze ma strasne vela problemov (vsetky si sposobil sam) a ze mu pridu neriesitelne. A ja mu stale hovorim, ze nemusi vyriesit vsetko a hned. Ze nech zacne malymi krocikmi. Napr si odpusti vecernu kavu. Nie. Neurobi to. Lebo to nic nevyriesi.
Nech navrhnem cokolvek, tak odmietne

@anonym_autor

❗Uzatvara sa do seba. Urcite je aj chyba vo mne. Ze nemam prenho dostatok pochopenia a trpezlivosti. Nedokazem mat. Ked vidim ze on sam pre seba nic neurobi. Ze nema ochotu si odpustit ani len kavu o osmej vecer. Stale hovori, ze ma strasne vela problemov (vsetky si sposobil sam)❗

Ocuj ty matka Tereza, aku on ma rodinu, posli ho na navstevu a ked sa vrati nech si najde len bagaz pred dverami. Nespravis to, ty slabinger.

Takze on ta znici, stiahne na same dno pekla💥chudak tvoje decka.

autor
15. nov 2025
@anonym_fce35b

@anonym_autor utekaj od neho, toto bude len horšie a horšie.

@anonym_fce35b ano, vsak uz som. Ja mu nemam v tomto momente uz ako pomoct

autor
15. nov 2025
@nela82

Sa zobud.

@nela82 predstav si, ze ludia maju rozne vztahy, v ktorych mozu byt spokojni a naplneni. Predstav si, ze niekedy cestujem s nim, niekedy s kamaratom, niekedy pracovne, niekedy s detmi. To je moznosti, waau.
Predstav si, ze o spolocne byvanie nestojim.
Rodiny si samozrejme pozname, moja rodina je daleko, ale s jeho mamou a otcom som si blizka. Aj oni su dovod preco to nechcem hned utat definitivne.

Otvor oci, pozri sa okolo seba a skus pochopit, ze ludia nemusia zit podla sablony a napriek tomu mozu byt spokojni. Preto opakujem ze sme spolu 6 rokov a toto trva 8 mesiacov.

Ja sa uz nedokazem tvarit ze je vsetko v poriadku a chlacholit ho. Uz mam proste len nervy nanho. Takze ano, niekolko dni nie sme vobec v kontakte a dostava priestor na to aby sa dal dokopy. Viac urobit nemozem.

Vsak ja ho lubim, dokazes to pochopit? Aj ked ma tazke obdobie. Lebo vsak je tam milion dalsich pozitivnych veci co boli a su. Ale cez zavislost a opustanie sa, sa uz nedokazem viac preniest.

A fakt nechapem, ako kto prisiel na myslienku ze mi nici zivot 🙈 skuste mi to niekto ozrejmit ako presne mi nici zivot a taha ma dole?
Lebo nie som s niekym lepsim? To je nejake zivotne poslanie mat partnera?

sova7
15. nov 2025
@anonym_autor

@nela82 predstav si, ze ludia maju rozne vztahy, v ktorych mozu byt spokojni a naplneni. Predstav si, ze niekedy cestujem s nim, niekedy s kamaratom, niekedy pracovne, niekedy s detmi. To je moznosti, waau.
Predstav si, ze o spolocne byvanie nestojim.
Rodiny si samozrejme pozname, moja rodina je daleko, ale s jeho mamou a otcom som si blizka. Aj oni su dovod preco to nechcem hned utat definitivne.

Otvor oci, pozri sa okolo seba a skus pochopit, ze ludia nemusia zit podla sablony a napriek tomu mozu byt spokojni. Preto opakujem ze sme spolu 6 rokov a toto trva 8 mesiacov.

Ja sa uz nedokazem tvarit ze je vsetko v poriadku a chlacholit ho. Uz mam proste len nervy nanho. Takze ano, niekolko dni nie sme vobec v kontakte a dostava priestor na to aby sa dal dokopy. Viac urobit nemozem.

Vsak ja ho lubim, dokazes to pochopit? Aj ked ma tazke obdobie. Lebo vsak je tam milion dalsich pozitivnych veci co boli a su. Ale cez zavislost a opustanie sa, sa uz nedokazem viac preniest.

A fakt nechapem, ako kto prisiel na myslienku ze mi nici zivot 🙈 skuste mi to niekto ozrejmit ako presne mi nici zivot a taha ma dole?
Lebo nie som s niekym lepsim? To je nejake zivotne poslanie mat partnera?

@anonym_autor žiť so zavislakom je tvoja voľba. Ak si nastudujes niečo na túto tému napríklad V ríši hladných duchov alebo nieco o spoluzavislosti pochopíš že takyto človek ničí aj svoje okolie. Aj že to je záležitosť s ktorou bude bojovať mozno celý zivot. Kopa ľudí sa zbaví alkoholu a začnú nadmerne fajčiť a podobne. A fakt ľúbiť niekoho niekedy na vzťah skutočne nestačí. A ano nie je v živote nutné mať partnera. A áno on takto žije teraz osem mesiacov. Problém je ten že miesto toho aby si robil kurzy brigádoval snažil sa túto situáciu otočiť vo svoj prospech skĺzol do života puberťáka do zavyslosti a nemá snahu vec riešiť. Toto je jeho vzorec fungovania v kríze. Dám si drogu a celé dni spím. To sa môže stať v hocijakej ťažkej situácii že miesto riešenia s nej utečie. Je toto vhodný človek do vzťahu a prípadne možný otec deti? Tak či tak je to tvoja voľba ako budeš žiť a ak ti takýto človek vyhovuje potom nie je o čom

autor
15. nov 2025
@sova7

@anonym_autor žiť so zavislakom je tvoja voľba. Ak si nastudujes niečo na túto tému napríklad V ríši hladných duchov alebo nieco o spoluzavislosti pochopíš že takyto človek ničí aj svoje okolie. Aj že to je záležitosť s ktorou bude bojovať mozno celý zivot. Kopa ľudí sa zbaví alkoholu a začnú nadmerne fajčiť a podobne. A fakt ľúbiť niekoho niekedy na vzťah skutočne nestačí. A ano nie je v živote nutné mať partnera. A áno on takto žije teraz osem mesiacov. Problém je ten že miesto toho aby si robil kurzy brigádoval snažil sa túto situáciu otočiť vo svoj prospech skĺzol do života puberťáka do zavyslosti a nemá snahu vec riešiť. Toto je jeho vzorec fungovania v kríze. Dám si drogu a celé dni spím. To sa môže stať v hocijakej ťažkej situácii že miesto riešenia s nej utečie. Je toto vhodný človek do vzťahu a prípadne možný otec deti? Tak či tak je to tvoja voľba ako budeš žiť a ak ti takýto človek vyhovuje potom nie je o čom

@sova7 ano, obavam sa, ze mas pravdu. A ja to praveze nechcem. Odmietla som spolocne byvanie kym sa nezbavi zavislosti.
A presne je tu riziko, ze zas padne do inej zavislosti. A neviem ci chcem niest to riziko.
Som smutna kvoli nemu. Ze sa takto nici.
Teraz ma cas. Riesit seba. Bud to zvladne alebo nie. To uz je jeho zodpovednost.

Mne vztah s nim vyhovoval. Ja uz deti mam. Mam vela konickov a rusny socialny zivot. On je introvert. Mala som rada navraty domov kde na mna cakal. Dom upratany, jedlo nachystane, pri telke ma vzdy masiroval. Toto mi daval. Bolo to prijemne ale nic to nemeni na tom, ze on sam seba nici a ja sa na to uz nedokazem pozerat

anonym_21e3e8
16. nov 2025

@anonym_autor
Niektorým chlapom musíš rázne povedať inak nepochopila. Môj ex tiež nepochopil na prvý krat, tak keď sa u mňa ukázal ,,že sa vracia naspäť" tak som mu povedala ,,ZBAL SI VECI A VYPADNI".
A na moje prekvapenie sa zbalili a vypadol.
Mysli prosim na SEBA taky chlap Ti je na priťaž, nezmeni sa, takto mu je dobre!
A ty sa netráp! Venuj sa sama sebe, tiež som sa to musela naučiť, a je mi lepšie.

nadijaeren
16. nov 2025

Strašne. Zle sa to číta. Je závislý.musi sa liečiť.

muchotrafka298
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_a8f490 on posledne mesiace riesi spolocne byvanie. ale ja to totalne odmietam, kym huli travu. a to som mu aj povedala. takze ja od tohto vztahu momentalne nechcem nic, kym je zavisly na trave, tak sa to proste neda. odmietam to. proste ho nebudem riesit, kontaktovat a ani sa s nim bavit minimalne mesiac, a pokial sa nikam neposunie, tak jedine rozchod. to sa uz naozaj neda ziadno inak.

@anonym_autor spolocne byvanie? To si snad robis srandu? Ty si mala davno tomuto cloveku povedat, ze koncite a nie este ho podporovat a on Ti povie, ze ho brzdis. Tak ked ho teda brzdis, nech si hlada niekoho ineho, kto ho brzdit nebude. je to manipulator, ktoremu ide iba o to, aby sa on mal dobre. On sa neposunie nikam, to necakaj, ze ty mu povies, ze nech sa spamata alebo koncite, tak on sa zrazu zmeni. Nezmeni. Pracu nema, cize potrebuje niekoho, kto ho bude zivit. A to sa najlepsie robi cez spolocne byvanie. Este aby si nedopadla tak, ze mu budes davat peniaze, lebo chudacik nema.

luizina
16. nov 2025

@anonym_autor ani som nedocitala. Naco ti je taky chlap, co na nom lubis?? Stratena existencia a tvoj stratený cas. Nie, nebola by som s takym chlapom.

lucka2019
16. nov 2025

@anonym_autor utekaaaaj preboha, to je horsie nez nevychovane decko

anonym_6f6b48
16. nov 2025

Precitaj si druhy odstavec a tam mas odpoved

mayflowernl
16. nov 2025

No ty koos. Ja som to ledva docitala a nie este aby som s takym clovekom bola..jeden den by bol na mna vela, nie este vztah. Dievca, utekaj. Fast and furious.