icon

Partner bez práce a zodpovednosti

13. nov 2025

Partner bez zodpovednosti k sebe samemu- pisem povodny nazov temy lebo sa obavam korekcneho zasahu adminov.

Ako dlho by ste vydrzali s partnerom, ktory je osem mesiacov doma bez prace, chodi spavat nadranom a vstava poobede a fajci marihuanu kazdy den.

Nebyvame spolu nastastie.

Kazdy den ked sa zobudi okolo dvanastej jednej tak pocuvam aky je unaveny a rozbity. Stale je podrazdeny. Obhajuje sa ze ma depresiu a marihuana pomaha.

Neda sa s nim nic planovat, lebo nie je schopny rano normalne vstat. Sme spolu uz dlho. Toto sa deje poslednych osem mesiacov. Vyhovara sa, ze to je len obdobie.

Jeho predstava je taka, ze sa mi postazuje ze je unaveny a ja ho polutujem. Mam mu neustale vyjadrovat pochopenie a byt laskava a trpezliva. Ale ja to uz nedokazem! Nevidim absolutne ziadnu snahu z jeho strany. Ked sa opytam co mozem prenho urobit tak mi povie ze nemam riesit jeho rezim a spanok a travu. Ze proste nemam nic riesit.

Prosiiim! Uprimne, je nejaka zena ktora by to dokazala? Ja ho lubim a strasne ma trapi ako sa trapi ale vobec netusim co s nim. Vsak to sa neda donekonecna takto fungovat. Keby sa aspon stale nestazoval. Jeho sameho to stve ale nic nic nic neurobi! Ani tu najmensiu zmenu. A vycita mi ze nie som voci nemu dostatocne laskava a empaticka. Ale ako sa to da? Ked kazdy den pocuvam aky je unaveny a je mu zle a stale sa aj tak toci v tom istom kruhu?

pikachu999
16. nov 2025

@anonym_autor pre mňa je red flag už len to že vyspava do 12 namiesto toho aby robil niečo so svojím životom

dalyn
16. nov 2025

Takyto clovek by nemal v mojom zivote ziadne miesto a uz vobec nikdy by som s nim netvrorila par.

anonym_abc0ab
16. nov 2025

Ja som si to prežila 🥲 Muž skončil VŠ v strede korony, chcel ísť do vojska, takže od mája čakal do septembra na prijímačky, popritom robil síce ale tú istú prácu čo aj popri výške, takú že je na účty ale žiadna istota, nedalo sa ani riešiť vlastné bývanie, deti, také čudné to bolo. Tie prijimačky spravil tak čakal do decembra na vyjadrenie a nevzali ho. Tak po sviatkoch pár mesiacov depresie, potom už skúšal zháňať nejakú prácu ale moc sa mu nedarilo, do hocijakej ísť nechcel lebo to “bolo pod jeho úroveň”, robil na tej vysokoškolskej brigáde ale potom nejako v auguste už sa na to vykašľal a potom zas začal vymýšľať že vojsko. Tak zas išiel na prijímačky a zas čakal do decembra na vyjadrenie a zas ho nevzali. 🫣 A potom zas depresia, už nemal ani tú brigádu, vôbec si nič nevedel niekoľko mesiacov nájsť a od leta sa zas rozhodol, že teda posledný raz ide na prijímačky do toho vojska. A vyšlo to 😅 Ale zas to bol rok nezamestnanosti. Našťastie on vždy niečo vymyslel, nejaká brigádka, niečo zarobil. Ale zas to nebola žiadna istota, len také prežívanie, rodinu sa s tým založiť absolútne nedalo. A ja som celé to obdobie pracovala full time aj študovala výšku aj varila a upratovala a pozerala sa naňho ako leží doma na gauči. Bola som z toho úplne psychicky v riti, chcela som sa vydať, postaviť dom, mať deti, proste začať život. A on nás takto 3 roky brzdil. Veľmi som ho milovala, všetci mi vraveli nech sa rozídeme, ja som bola úplne zúfalá, on mi hovoril že len nech vydržím, že “bude lepšie”. A ono fakt lepšie teraz je, ako sa konečne dostal do svojej vysnívanej práce vstáva ráno tam, odrobí, príde domov a robí na dome, ktorý sme si spolu postavili, už je to môj manžel, čakáme bábo. Dom, svadbu aj dieťa sme stihli všetko za rok. 😁 Fakt sa nemáme zle. Ale to obdobie bolo úplne hrozné a dúfam, že už to nikdy nezažijem. Som rada že vtedy nepil, nehulil a podobne, to je asi pre mňa v tom tvojom príbehu zásadný rozdiel, závislák je už úplne iný level. A myslím, že málokto dopadne tak pozitívne ako my. Už by som druhýkrát buď trvala na tom aby sa okamžite hocikde zamestnal alebo by som šla preč, hlavne vo vyššom veku, vtedy som bola vysokoškoláčka. Koniec koncov sama sa musíš rozhodnúť či to chceš alebo nechceš trpieť, ty v srdci vieš či za to ten muž stojí alebo nie. Nepočúvaj hlavne rady na modrom koníku, rozhodni sa vlastným rozumom. Len by som možno doplnila, že ak spolu máte byť a aj sa rozídete, nikto vám nezakáže vrátiť sa k sebe keď sa chlap dá doporiadku. Takže ani rozchod nemusí byť navždy, ak to tak má byť. Držím palce a nájdi si psychologičku, aspoň ty ak on k nej odmieta ísť. Mne vtedy veľmi pomohla načisto sa nezrútiť.

anonym_2c2d5e
16. nov 2025
@anonym_abc0ab

Ja som si to prežila 🥲 Muž skončil VŠ v strede korony, chcel ísť do vojska, takže od mája čakal do septembra na prijímačky, popritom robil síce ale tú istú prácu čo aj popri výške, takú že je na účty ale žiadna istota, nedalo sa ani riešiť vlastné bývanie, deti, také čudné to bolo. Tie prijimačky spravil tak čakal do decembra na vyjadrenie a nevzali ho. Tak po sviatkoch pár mesiacov depresie, potom už skúšal zháňať nejakú prácu ale moc sa mu nedarilo, do hocijakej ísť nechcel lebo to “bolo pod jeho úroveň”, robil na tej vysokoškolskej brigáde ale potom nejako v auguste už sa na to vykašľal a potom zas začal vymýšľať že vojsko. Tak zas išiel na prijímačky a zas čakal do decembra na vyjadrenie a zas ho nevzali. 🫣 A potom zas depresia, už nemal ani tú brigádu, vôbec si nič nevedel niekoľko mesiacov nájsť a od leta sa zas rozhodol, že teda posledný raz ide na prijímačky do toho vojska. A vyšlo to 😅 Ale zas to bol rok nezamestnanosti. Našťastie on vždy niečo vymyslel, nejaká brigádka, niečo zarobil. Ale zas to nebola žiadna istota, len také prežívanie, rodinu sa s tým založiť absolútne nedalo. A ja som celé to obdobie pracovala full time aj študovala výšku aj varila a upratovala a pozerala sa naňho ako leží doma na gauči. Bola som z toho úplne psychicky v riti, chcela som sa vydať, postaviť dom, mať deti, proste začať život. A on nás takto 3 roky brzdil. Veľmi som ho milovala, všetci mi vraveli nech sa rozídeme, ja som bola úplne zúfalá, on mi hovoril že len nech vydržím, že “bude lepšie”. A ono fakt lepšie teraz je, ako sa konečne dostal do svojej vysnívanej práce vstáva ráno tam, odrobí, príde domov a robí na dome, ktorý sme si spolu postavili, už je to môj manžel, čakáme bábo. Dom, svadbu aj dieťa sme stihli všetko za rok. 😁 Fakt sa nemáme zle. Ale to obdobie bolo úplne hrozné a dúfam, že už to nikdy nezažijem. Som rada že vtedy nepil, nehulil a podobne, to je asi pre mňa v tom tvojom príbehu zásadný rozdiel, závislák je už úplne iný level. A myslím, že málokto dopadne tak pozitívne ako my. Už by som druhýkrát buď trvala na tom aby sa okamžite hocikde zamestnal alebo by som šla preč, hlavne vo vyššom veku, vtedy som bola vysokoškoláčka. Koniec koncov sama sa musíš rozhodnúť či to chceš alebo nechceš trpieť, ty v srdci vieš či za to ten muž stojí alebo nie. Nepočúvaj hlavne rady na modrom koníku, rozhodni sa vlastným rozumom. Len by som možno doplnila, že ak spolu máte byť a aj sa rozídete, nikto vám nezakáže vrátiť sa k sebe keď sa chlap dá doporiadku. Takže ani rozchod nemusí byť navždy, ak to tak má byť. Držím palce a nájdi si psychologičku, aspoň ty ak on k nej odmieta ísť. Mne vtedy veľmi pomohla načisto sa nezrútiť.

@anonym_abc0ab to ste mali fajn koniec 🙏🍀❤️

autor
16. nov 2025
@anonym_abc0ab

@anonym_abc0ab dakujem Ti za rozumny a empaticky prispevok. Presne ako pises, ta zavislost je zasadny rozdiel. Plus teda aj to ze on odo mna ocakava ze ho budem stale utesovat a hovorit mu, ze to nevadi, ze to je v poriadku.
Keby slo len o pracu a dlhe vyspavanie, tak to az tak neriesim. Ale on sa neustale stazuje ako mu je tazko a zle a proste s tym absolutne nic nerobi. Len vyplakava. A na to uz proste nervy nemam. Po osmich mesiacoch nic nerobenia aby som kazdy den pocuvala aky je unaveny a ako si vobec neoddychol. Mne je z toho normalne fyzicky zle ked s tym zas a znova pride sa mi stazovat aky je unaveny. Ja chapem ze moze mat depresiu ale tak nech urobi aspon nieco. A nie len vylihovat a mrncat a nezmenit absolutne nic.

Plus rozdiel je v tom ze mna ten moj od seba odhana a navaza sa do mna kvoli hocicomu.

Tesim sa ze to u vas dobre dopadlo. Musela si si prezit velmi tazke momenty.

U nas neviem ako to dopadne. Ja s nim byt urcite nechcem kym sa neda dokopy, kym neuvidim, ze robi aspon nieco pre seba. Neda sa milovat niekoho kto sam sebe ublizuje

anonym_5d6ee4
16. nov 2025
@anonym_abc0ab

@anonym_abc0ab V zivote by som nevarila a neupratovala pri tom, ako nezamestnany chlap lezi na gauci a h... robi. A este tak dlho. Toto jakziv nepochopim.

muchotrafka298
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_abc0ab dakujem Ti za rozumny a empaticky prispevok. Presne ako pises, ta zavislost je zasadny rozdiel. Plus teda aj to ze on odo mna ocakava ze ho budem stale utesovat a hovorit mu, ze to nevadi, ze to je v poriadku.
Keby slo len o pracu a dlhe vyspavanie, tak to az tak neriesim. Ale on sa neustale stazuje ako mu je tazko a zle a proste s tym absolutne nic nerobi. Len vyplakava. A na to uz proste nervy nemam. Po osmich mesiacoch nic nerobenia aby som kazdy den pocuvala aky je unaveny a ako si vobec neoddychol. Mne je z toho normalne fyzicky zle ked s tym zas a znova pride sa mi stazovat aky je unaveny. Ja chapem ze moze mat depresiu ale tak nech urobi aspon nieco. A nie len vylihovat a mrncat a nezmenit absolutne nic.

Plus rozdiel je v tom ze mna ten moj od seba odhana a navaza sa do mna kvoli hocicomu.

Tesim sa ze to u vas dobre dopadlo. Musela si si prezit velmi tazke momenty.

U nas neviem ako to dopadne. Ja s nim byt urcite nechcem kym sa neda dokopy, kym neuvidim, ze robi aspon nieco pre seba. Neda sa milovat niekoho kto sam sebe ublizuje

@anonym_autor pozri sa prosim ta realite do oci. On si z teba spravil cloveka, na ktoreho on nabali svoje problemy, hodi svoje depresie co ma mozno a mozno ani nie, aby si ty riesila jeho problemy. Aky on je unaveny, zrobeny, chudacik, prefetovany nezamestnany bez penazi. Nie, nebude so svojim zivotom robit nic, ty budes zanho vsetko riesit, lebo ho strasne milujes. Jemu toto vyhovuje a ked budete spolu byvat, tak sa budes kompletne o vsetko starat ty a este zivit aj lenivu lemru.

nurielka
16. nov 2025

Môže za to marihuana, keby chcel chce. Nech s tým sekne. Môže tvrdiť, že marihuana mu pomáha na depresiu, ale je pravda, že ako dlhodobý užívateľ mu marihuana spôsobuje depresiu a úzkosti. Svet okolo sa preňho stáva nezaujímavý a vzťahy zbytočné. Endorfíny má nanešťastie kvôli tomu na bode mrazu a aj keď si ich dvihne na malú chvíľu dostáva sa po vyprchajú účinku tam kde bol. Je to ako závislosť na alkohole, ide a plazí sa to pomaly ako choroba. Vkráda sa do jeho života a on chradne ako úbožiatko. A nie ty, ale ak on s tým neurobí nič bude stále tam kde je. Ty mu môžeš akurát povedať, že pokiaľ sa nezmení prestávaš s ním fungovať. Odstrihnúť kontakty s ľuďmi, ktorý mu to dodávajú je začiatok. Ak to neurobí, nezačne žiť nikdy.

autor
16. nov 2025
@muchotrafka298

@anonym_autor pozri sa prosim ta realite do oci. On si z teba spravil cloveka, na ktoreho on nabali svoje problemy, hodi svoje depresie co ma mozno a mozno ani nie, aby si ty riesila jeho problemy. Aky on je unaveny, zrobeny, chudacik, prefetovany nezamestnany bez penazi. Nie, nebude so svojim zivotom robit nic, ty budes zanho vsetko riesit, lebo ho strasne milujes. Jemu toto vyhovuje a ked budete spolu byvat, tak sa budes kompletne o vsetko starat ty a este zivit aj lenivu lemru.

@muchotrafka298 no vsak ja to praveze odmietam. Cokolvek s nim planovat a riesim kym sa neda dokopy. On mi povedal ze si mam najprv ja vyriesit svoje “problemy” a az potom mozem riesit jeho. Mojim “problemom” je ze som tvrdohlava a mam velke ego. Tak si mam riesit toto a potom sa mozem starat donho a jeho zivotneho stylu

autor
16. nov 2025
@nurielka

Môže za to marihuana, keby chcel chce. Nech s tým sekne. Môže tvrdiť, že marihuana mu pomáha na depresiu, ale je pravda, že ako dlhodobý užívateľ mu marihuana spôsobuje depresiu a úzkosti. Svet okolo sa preňho stáva nezaujímavý a vzťahy zbytočné. Endorfíny má nanešťastie kvôli tomu na bode mrazu a aj keď si ich dvihne na malú chvíľu dostáva sa po vyprchajú účinku tam kde bol. Je to ako závislosť na alkohole, ide a plazí sa to pomaly ako choroba. Vkráda sa do jeho života a on chradne ako úbožiatko. A nie ty, ale ak on s tým neurobí nič bude stále tam kde je. Ty mu môžeš akurát povedať, že pokiaľ sa nezmení prestávaš s ním fungovať. Odstrihnúť kontakty s ľuďmi, ktorý mu to dodávajú je začiatok. Ak to neurobí, nezačne žiť nikdy.

@nurielka jasne ze za to moze trava. Najprv si dal len obcas a mal naladicku. Teraz presne naopak. Musi si dat aby vobec dokazal ako tak fungovat.
A presne ako pises. On si uplne odpalil dopaminove receptory. Nebavi ho nic, pre nic sa nedokaze nadchnut.
Povedal mi ze prenho je motivaciou ked moze urobit nieco pre mna. Haha. Len skoda ze sa mu nikdy nechce alebo zrovna hnije v posteli. Takze ja uz dlhodobo po nom nic nechcem

nurielka
16. nov 2025

A pozor na to, ty si jeho záchranné lano, do teba si vie kopnúť, lebo mu to dovolíš. Pozná ťa a vie tvoje slabé stránky. Ty to hlavne neotáčaj na seba a neprisvojuj si jeho problémy za svoje. Ty už podvedome vieš, čo spraviť, ale bojíš sa toho. Kým nepochopí, že stratil dôležitú osobu v živote, nedopáli mu to. Potom mu to možno dôjde a možno nie. Zachráň seba a možno zachrániš jeho.

autor
16. nov 2025

Napr som sa ho pred tyzdnom opytala ci by siel so mnou a s deckami do kina. Tak mi hned zacal rozpravat aka to bude prenho obeta a ako sa bude premahat a bla bla bla. No hned ma presla chut

nurielka
16. nov 2025

To je trávou, vieš čo máš robiť, tak veľa šťastia. A keď to nechceš môžeš sa ďalej sťažovať tomu kto si to prečíta a vypočuje. Držím palce.🤞

autor
16. nov 2025
@nurielka

A pozor na to, ty si jeho záchranné lano, do teba si vie kopnúť, lebo mu to dovolíš. Pozná ťa a vie tvoje slabé stránky. Ty to hlavne neotáčaj na seba a neprisvojuj si jeho problémy za svoje. Ty už podvedome vieš, čo spraviť, ale bojíš sa toho. Kým nepochopí, že stratil dôležitú osobu v živote, nedopáli mu to. Potom mu to možno dôjde a možno nie. Zachráň seba a možno zachrániš jeho.

@nurielka ano. vsak presne tak som teraz nastavena. Naposledy sme boli v kontakte niekolko dni dozadu. Co je mozno niekomu smiesne malo ale my sme inak vzdy boli kazdy den spolu, aj ked len par hodin. Teraz vobec nic. Ani pismenko. Ja uz nemam inu moznost nez to riesit takto. No contact

autor
16. nov 2025
@nurielka

To je trávou, vieš čo máš robiť, tak veľa šťastia. A keď to nechceš môžeš sa ďalej sťažovať tomu kto si to prečíta a vypočuje. Držím palce.🤞

@nurielka to mi je jasne. Stazovat sa nanho a nic s tym neurobit - to by som bola presne ako on 🙂 takze ja som nastavena tak ako som tu uz parkrat pisala - kym sa neda dokopy ja sa s nim nemam o com bavit. A mozno ani potom nie. Ozaj neviem ci sa mi chce zas riskovat ze do niecoho znova padne

anonym_8672df
16. nov 2025

@anonym_autor taký partner ťa ťahá ku dnu. Onedlho budeš mať aj ty depky, ani netušíš, ako rýchlo k tomu príde. Láska, neláska, okamžite by som sa ho zbavila. Jemu toto vyhovuje. Nepracuje, ty ho živíš, ma pravidelný sex, pocit domova…. Jemu nič nechýba, je to takto preňho komfort. Preto to nemáš riešiť…. Neries, rovno odíď a bez slova🤷‍♀️ na svete je veľa mužov, príde lepší 😉

anonym_b2c434
16. nov 2025

A akú mal vlastne prácu? Prečo prestal pracovať? Mal úraz,vyhorel? Nerozumiem, 5 a pol roka bol vzorný pracant, bez náznaku ľutovať sa a byť leňoch a zrazu ,odišiel z práce/vyhodili ho? A je z neho troska? 🤔 Ach. Je to hrozne.
Mala som priateľa,ktorý ma neskutočne miloval. Ja jeho asi až tak úplne nie,rozhodla som sa s nim rozísť (milión dôvodov,jeden z nich alkohol). V Tom čase bol veľmi psychicky labilny a mal sklony až k samovražde po rozchode. Ja som sa k nemu skoro vrátila.len zo strachu,že si niečo urobí. A raz mi jeden kňaz povedal,že my tu nie sme od toho,aby sme spasili celý svet a zachránili všetkých okolo seba a že nemá zmysel ostávať vo vzťahu z ľútosti aj keď sme toho veľa pekného zažili...a záležalo mi napr strašne na jeho mamke,ona má zbožňovala ...
Rozišla som sa s ním,on sa cuduj sa svete nezabil...žije,má rodinu a ja tiež a toho najúžasnejšieho muža (iného ,toho pre ktorého som sa rozchádzala).
...

mamka34
16. nov 2025
@anonym_autor

Napr som sa ho pred tyzdnom opytala ci by siel so mnou a s deckami do kina. Tak mi hned zacal rozpravat aka to bude prenho obeta a ako sa bude premahat a bla bla bla. No hned ma presla chut

@anonym_autor mňa keby zavoval kamarát do kina idem a nie je to pre mňa obeta. Pre normálnu osobu je to zábava. Poznala som bystrého a vtipného človeka, čo sa zachraňoval marihuanou a stal sa z neho úbožiak jazdiaci pod jej vplyvom. Sprosté preferované reči jak nezaliečený pacient z uzavretého oddelenia psychiatrického oddelenia.

luizina
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_5c0756 haha, ono je to este horsie.

ked robil, tak robil 8 hodin a nemal na mna cas, lebo bol stale unaveny!!!

@anonym_autor ufff, vies co robim pri citani tvojho prispevku? Krutim hlavou a dviham obočie a po kazdom dalsom komentari len viac a viac a to som len na 2 hej strane. Fakt, ako ze fakt s niekym takym este mas chut nieco riešiť? Fakt?? Boze zeny preberte sa prosim. To co tu citam a nie len od teba je smutne, ba az úbohé s kym ste ochotne mat "vztah".

luizina
16. nov 2025
@motylik2559

@anonym_autor A co myslis, preco tu baby + ja piseme najmä o rozchode?
A to je co za nezmysel, ze sa citis previnilo?🤦‍♀️ To co pises sa mi snad len zda! Ked nema rozum on, maj ho aspon ty. Previnilo by sa mal citit on voci tebe a nie ty preboha. Fakt si uz stratila hrdost a sebauctu pri nom? Ty tu sice obcasne davas odpovede s vysmiatym smajlom, ale mam pocit,ze si na tom horsie ako sa prezentujes. Ze si z neho uz tak zblbnuta, ze ktovie ci tebe bude rady a pomoci...Ver tomu,ze kebyze zajdes ty sama k psychologovi, tak sam by ta nasmeroval k tomu, aby si sa s nim rozisla. Na aky zazrak pri nom cakas???! Boze zena, ty niesi normalna, prepac! Tu sa zazrak nestane, kedze jemu tento sposob zivota ocividne VYHOVUJE a on to riesit NECHCE! Tak maj vsetkych 5 pohromade a sprav si laskavost, ktoru neskor ocenis a rozid sa s nim a nenehaj sa od neho viac ponizovat, manipulovat a citovo vydierat🙄

@motylik2559 vystihla si to presne, az na maly detail. Ona sa s nim vlastne ani nemusi rozchadzat, vsak oni žiadny vztah ani nemaju. Uplne postaci vymazat kontakt a vsade zablokovat, ale autorka zjavne caka na navod na zazrak, ktory nenastane.

muchotrafka298
16. nov 2025

Ja som mala moznost roky sledovat cloveka, ktoremu fajcenie marihuany odstartovalo schizofreniu. Oni ju mali v rodine, kedysi sa takym ludom hovorilo, ze su divni. A u dotycneho mladeho muza, co nevedel co od dobroty a fajcil jednu cigaretku za druhou prepukla tato choroba. Z prace ho vyhodili, rodicia vybavili invalidny dochodok. A vies ako dopadol? Pravidelne hospitalizacia v nemocnici na psychiatrii, elektrosoky, rodicia ho ofukovali ako malicke dieta, chudacik invalidny dochodca. A ked zacal mat svoje stavy, tak ho zachranka odvazala na uzavrete oddelenie, kde dostaval elektrosoky.
Fakt sa nehraj na samaritanku ani Matku Terezu, ten clovek Ta len vyuziva, kasle na teba, len potrebuje na niekoho hadzat svoje problemy a neschopnost. Toto potrebujes? Kazda normalna zena by takehoto prizivnika a lemru odstrihla.

motylik2559
16. nov 2025
@luizina

@motylik2559 vystihla si to presne, az na maly detail. Ona sa s nim vlastne ani nemusi rozchadzat, vsak oni žiadny vztah ani nemaju. Uplne postaci vymazat kontakt a vsade zablokovat, ale autorka zjavne caka na navod na zazrak, ktory nenastane.

@luizina Ahoj, ano, v neskorsom prispevku uz som apelovala aj na to,ze to uz ani nie je vztah-to spominala neskor, preto som na to aj neskor apelovala😃🤷‍♀️ Nuz ale myslim si, ze tu aj zbytocne asi aj nieco radit uz ako som zistila postupne🙂

jednorozec007
16. nov 2025

@anonym_autor fu 8 mesiacov je slušná doba na to aby si na tráve pri dennom uzivani vypestoval nie len zavislost ale aj kvalitnú psychozu.Ano, pri liecbe depresii sa používa v občasných prípadoch terapeutická marihuany, resp. prípravky z nej ALE je to upravená forma a ad dva nepoužíva sa 8 mesiacov vkuse.Zavislost uňho ty ako laik nevyliečiš, to on bude musieť chcieť sam.Takze ti radím, odprac sa od neho, bude to len horsie - viem o čom vravím.

tom_i
16. nov 2025

Láska neláska ... Daj podmienku buď liečenie alebo koniec...tvoja láska je na najlepšej ceste na tvrdé drogy, lebo hulit mu nebude stačiť a potom čo? Že kolegynin ex je závislý od pervitínu zaistila keď im zmizol televízor, vraj sa pokazil a dva dni veža ... Dovtedy to bola "veselá" kopa plná energie

nicoll10
Autor odpoveď zmazal
luizina
16. nov 2025
@1andrea111

@anonym_autor ja si myslím že má depresiu a potrebuje pomoc psychiatria. Nezachranis ho ani nezmenis. Prečítaj si o depresii. Čo môžeš pre neho urobiť je že sa pokusis ho dostať k psychiatrovi. Je možné že trávu berie preto že mu to na chvíľu utlmí depresiu ale následne mu vyvolá väčšiu. Ak by začal brať lieky, je možné že sa stav celkom upraví. Alebo aspoň u všeobecného lekára nech začne, tiež mu môže niečo predpísať. On to sám nevládze momentálne zmeniť, potrebuje pomôcť ale odborníkom. Ty mu nepomozes a Teba to len stiahne dolu.

@1andrea111 ak aj ma depresiu a nedaj boh sa dokope k doktorovi-psychiatrovi, tak ten bude riesit v prvom rade zavislost na drogach, az potom hocico ine. Tak ze to milanek neurobi, lebo by musel prestat s mariskou a to rozhodne nechce, dokonca som presvedcena, ze zacne postupne aj niečím inym. Este aj skusa autorku zmanipulovat k spolocnemu byvaniu a to v podstate nemaju a nikdy nemali ziadny normálny vztah, len aby mohol doma dalej hnit a hulit.. On si zil a zije svoj zivot, autorka s detmi svoj, aspon tak tvrdí, tak ze ak ma chlapec hocijaky problem, tak je len jeho. Kym pracoval nemal na nu cas, ked nepracuje nema chut travit s nou cas, len mu robi boxerske vrece pre jeho vylevy. Znova opakujem, tu neni nic na riesenie a davanie nejakej sance, nedaj boh este nejaku snahu od autorky voci nemu. Vymazat cislo, zablokovat vsade v kontaktoch a vypustit z hlavy. Stratenych 6 rokov.

luizina
16. nov 2025
@anonym_fce35b

@anonym_autor všetci ho samozrejme hneď odsúdili, nakoľko s niekým takým nežili. Tvoj partner má depresiu a ťažkú. Môžem ti poradiť mu navrhnúť pomoc. Ak ju prijme, budeš pre nho veľmi dôležitá ak sa rozhodneš pri ňom stáť. Ak ju odmietne, rataj s tým, že to bude horšie a horšie. Ak sa rozhodne prijať pomoc, pripravte sa, že to bude náročné a treba aby ste boli silní obaja.

@anonym_fce35b depresiu moze mat, ale drogy mu to len zhorsuju a k psychiatrovi nepojde, lebo ten by v prvom rade riesil jeho zavislost, ako som pisala vyssie v prispevku. Ja sama som presla depresiami, viem co to je, ako sa vtedy clovek citi, ale tento chlap ziadnu pomoc nechce, neprijmne, jedine tak hodi spinu na autorku. Ta uz pre neho urobila az az a co z toho ma. Stale vycitky, staznosti, obviňovanie.. On vie ze ma problem, ked uz bol lieceny u psychiatra, ale trava mu je prednejsia, tak ze naco mat nejaku snahu mu pomoct.

autor
16. nov 2025

Dakujem za kazdy prispevok ktory obsahuje aspon trosku pochopenia. Som smutna. To je asi prirodzene.
Nemam chut ho vobec vidiet ani s nim byt. Cim dlhsie nie sme v kontakte tym viac sa mi otvaraju oci

autor
16. nov 2025
@anonym_b2c434

A akú mal vlastne prácu? Prečo prestal pracovať? Mal úraz,vyhorel? Nerozumiem, 5 a pol roka bol vzorný pracant, bez náznaku ľutovať sa a byť leňoch a zrazu ,odišiel z práce/vyhodili ho? A je z neho troska? 🤔 Ach. Je to hrozne.
Mala som priateľa,ktorý ma neskutočne miloval. Ja jeho asi až tak úplne nie,rozhodla som sa s nim rozísť (milión dôvodov,jeden z nich alkohol). V Tom čase bol veľmi psychicky labilny a mal sklony až k samovražde po rozchode. Ja som sa k nemu skoro vrátila.len zo strachu,že si niečo urobí. A raz mi jeden kňaz povedal,že my tu nie sme od toho,aby sme spasili celý svet a zachránili všetkých okolo seba a že nemá zmysel ostávať vo vzťahu z ľútosti aj keď sme toho veľa pekného zažili...a záležalo mi napr strašne na jeho mamke,ona má zbožňovala ...
Rozišla som sa s ním,on sa cuduj sa svete nezabil...žije,má rodinu a ja tiež a toho najúžasnejšieho muža (iného ,toho pre ktorého som sa rozchádzala).
...

@anonym_b2c434 mal manualnu pracu, on pracoval normalne cely zivot, lenivy bol vzdy na nejake vylety, ale okolo domu mi pomohol vzdy, aj s detmi ked bolo treba, pomahal mi upratovat, nakupil. Odisiel z prace lebo tam bol nespokojny, aj mu ponukali vyssi plat, ale uz proste nechcel, zly kolektiv. Mal naplanovany kurz, ktory sa bohuzial neotvoril, tak si povedal ze vyuzije tu podporu a pojde na dalsi kurz o tri mesiace. Lenze medzitym sa bohuzial takto priserne zopsul a opustil 🙁

autor
16. nov 2025

On bol vzdy zodpovedny, spolahlivy, napomocny. Len ako zostal nezamestnany a bez vizie, tak podlahol tej trave, spustila sa mu ta depresia a zrazu je to uplne cudzi clovek 🙁