Partner bez práce a zodpovednosti
Partner bez zodpovednosti k sebe samemu- pisem povodny nazov temy lebo sa obavam korekcneho zasahu adminov.
Ako dlho by ste vydrzali s partnerom, ktory je osem mesiacov doma bez prace, chodi spavat nadranom a vstava poobede a fajci marihuanu kazdy den.
Nebyvame spolu nastastie.
Kazdy den ked sa zobudi okolo dvanastej jednej tak pocuvam aky je unaveny a rozbity. Stale je podrazdeny. Obhajuje sa ze ma depresiu a marihuana pomaha.
Neda sa s nim nic planovat, lebo nie je schopny rano normalne vstat. Sme spolu uz dlho. Toto sa deje poslednych osem mesiacov. Vyhovara sa, ze to je len obdobie.
Jeho predstava je taka, ze sa mi postazuje ze je unaveny a ja ho polutujem. Mam mu neustale vyjadrovat pochopenie a byt laskava a trpezliva. Ale ja to uz nedokazem! Nevidim absolutne ziadnu snahu z jeho strany. Ked sa opytam co mozem prenho urobit tak mi povie ze nemam riesit jeho rezim a spanok a travu. Ze proste nemam nic riesit.
Prosiiim! Uprimne, je nejaka zena ktora by to dokazala? Ja ho lubim a strasne ma trapi ako sa trapi ale vobec netusim co s nim. Vsak to sa neda donekonecna takto fungovat. Keby sa aspon stale nestazoval. Jeho sameho to stve ale nic nic nic neurobi! Ani tu najmensiu zmenu. A vycita mi ze nie som voci nemu dostatocne laskava a empaticka. Ale ako sa to da? Ked kazdy den pocuvam aky je unaveny a je mu zle a stale sa aj tak toci v tom istom kruhu?
@anonym_autor nebola by som s ním ani sekundu vo vzťahu, ani deň v priateľstve a možno by som sa mu pozdravila ako známemu. Neznášam takých hnilých ľudí, ktorí sa hrajú na chúďatká.
Zase ta depresia. Depresia neznamená sa sťažovať a dookola pindať, to je proste jeho povahová črta. Ak ma skutočnú depresiu, má ju riešiť s odborníkmi.
A ty neviem, načo čakáš, povedal, ze nemáš riešiť nič,nerieš a popraj mu veľa šťastia s jeho partnerkou mariškou. Uvidíš, ze ani o rol na tom nebude inak.
Tak neries ani jeho rezim, ani peniaze, ani jeho travu. Jednoducho ho vobec neries a daj mu zbohom. On sa netrapi, jemu je tak dobre, on len potrebuje polutovat a ty ho polutujes, lebo nemas ani rozum, ani sebeuctu a ani hrdost.
Na co ti je taky clovek v zivote? No na co? Ty si dalsia zufalka, ktora nedokaze kopnut chlapa do prdele lebo sa boji, ze ostane sama a presviedca samu sebe, ze radsej lempl prvej kategorie ako ziadny a bude ten muzsky odpad so samartianskym komplexom zachranovat a zachranovat a zachranovat....
Ako dlho by som vydržala? Asi kým by som si nezbalila ten jeden hrnček, zubnú kefku z jeho bytu a nezaklapla dvere. S prepáčením, načo ti je taký chlap v živote, čo za pozitívnu proti-hodnotu vnáša do vzťahu že má zmysel ho riešiť?
Ako dlho by som vydržala? Asi kým by som si nezbalila ten jeden hrnček, zubnú kefku z jeho bytu a nezaklapla dvere. S prepáčením, načo ti je taký chlap v živote, čo za pozitívnu proti-hodnotu vnáša do vzťahu že má zmysel ho riešiť?
@cyneric ja by som aj tu kefu a hncek ozelela, hlavne by bol uz davno moj byvaly
Rozchod. Moja jedina dobra rada
Sme spolu dlho, 6 rokov. Toto sa deje poslednych par mesiacov. Ja chapem ze kazdy z nas ma tazsie obdobie kedy potrebuje podrzat. Ale ja uz na to nervy nemam proste. A on mi to vycita. Ze proste nemam riesit. Ze ho tym stresujem. Ze on sa stresuje dost aj bez toho.
Ale kto by to dokazal neriesit? Mam zatvorit oci pred tym ako sam seba nici?
Vycita mi ze mu nie som oporou. Ale ako mozem byt oporou niekomu kto sam neprejavi ani elementarnu snahu???
Tak neries ani jeho rezim, ani peniaze, ani jeho travu. Jednoducho ho vobec neries a daj mu zbohom. On sa netrapi, jemu je tak dobre, on len potrebuje polutovat a ty ho polutujes, lebo nemas ani rozum, ani sebeuctu a ani hrdost.
Na co ti je taky clovek v zivote? No na co? Ty si dalsia zufalka, ktora nedokaze kopnut chlapa do prdele lebo sa boji, ze ostane sama a presviedca samu sebe, ze radsej lempl prvej kategorie ako ziadny a bude ten muzsky odpad so samartianskym komplexom zachranovat a zachranovat a zachranovat....
@viestta ja ho praveze nelutujem. On chce po mne pochopenie a ja mu ho proste nedokazem dat.
Lubim toho kym bol. A stale naivne ocakavam ze sa vrati.
Nepotrebujem ho k nicomu, nie som na nom ziadnym sposobom zavisla nastastie. Len mi ho je luto. Ze sa trapi a ja neviem pomoct. Ale to sa proste neda kym on sam nechce
@cyneric dlhe roky tu bol pre mna. Bol mi casto psychickou oporou ked mne bolo tazko
Zase ta depresia. Depresia neznamená sa sťažovať a dookola pindať, to je proste jeho povahová črta. Ak ma skutočnú depresiu, má ju riešiť s odborníkmi.
A ty neviem, načo čakáš, povedal, ze nemáš riešiť nič,nerieš a popraj mu veľa šťastia s jeho partnerkou mariškou. Uvidíš, ze ani o rol na tom nebude inak.
@enmery ano. Tiez si myslim. On sa stale vyhovara ze kvoli mne sa nikam neposuva. Ze ja ho brzdim. To je smiesne proste
Sme spolu dlho, 6 rokov. Toto sa deje poslednych par mesiacov. Ja chapem ze kazdy z nas ma tazsie obdobie kedy potrebuje podrzat. Ale ja uz na to nervy nemam proste. A on mi to vycita. Ze proste nemam riesit. Ze ho tym stresujem. Ze on sa stresuje dost aj bez toho.
Vycita mi ze mu nie som oporou. Ale ako mozem byt oporou niekomu kto sam neprejavi ani elementarnu snahu???
@anonym_autor A to panko nikde nepracuje ? Z coho zije, a kupuje drogu ? ,Co najskor s nim skonci
@cyneric dlhe roky tu bol pre mna. Bol mi casto psychickou oporou ked mne bolo tazko
@anonym_autor Dobre, to beriem. To už človek cíti určitú mieru zodpovednosti, ale keď ten vzťah neprosperuje (skôr degraduje) tak tam nie je moc čo robiť. Možno by bolo vhodné navrhnúť si vzťahovú pauzu, nechať ho vyriešiť si svoje a dať tomu nejaký čas, už iba zo slušnosti voči tomu čo bolo pred tým. A keď sa nič nezmení tak avivederči.
@anonym_autor A to panko nikde nepracuje ? Z coho zije, a kupuje drogu ? ,Co najskor s nim skonci
@vorkola nepracuje. zije z uspor. ze on nema motivaciu nieco menit. Rozist sa je najlahsie riesenie. Ja k nemu ale citim lojalnost a zodpovednost, lebo roky ziadny takyto problem nebol.
Vzbudzuje vo mne pocit viny za to ze mi tento stav vadi a ze to riesim
@anonym_autor Dobre, to beriem. To už človek cíti určitú mieru zodpovednosti, ale keď ten vzťah neprosperuje (skôr degraduje) tak tam nie je moc čo robiť. Možno by bolo vhodné navrhnúť si vzťahovú pauzu, nechať ho vyriešiť si svoje a dať tomu nejaký čas, už iba zo slušnosti voči tomu čo bolo pred tým. A keď sa nič nezmení tak avivederči.
@cyneric to som mu navrhla. Odpovedal ze ja to aj tak nevydrzim a budem ho riesit. Uz vopred sa nastavil negativne, lebo teraz ma vyhovorku ze kvoli mne nemoze riesit seba. A tak mu to vyhovuje. Ja sa potrebujem vnutorne obrnit a necitit vinu, je to jeho zivot a jeho zodpovednost. Nemoze to proste stale hadzat na mna
@vorkola nepracuje. zije z uspor. ze on nema motivaciu nieco menit. Rozist sa je najlahsie riesenie. Ja k nemu ale citim lojalnost a zodpovednost, lebo roky ziadny takyto problem nebol.
Vzbudzuje vo mne pocit viny za to ze mi tento stav vadi a ze to riesim
@anonym_autor Nemáš ako pomôcť niekomu, kto to sam nechce. A ak chlap zhadzuje svoje problémy na partnerku, tak to je pekne manipulatívne správanie a na mile vzdialené od psychicky zdravej osoby a mužnosti.
Paradoxne možno len koniec s Tebou by bol preňho ponyselnou facku, aby sa spamätal a vyhľadal pomoc. Aj keď tomu dávam šancu tak 0.01%.
@anonym_autor Nemáš ako pomôcť niekomu, kto to sam nechce. A ak chlap zhadzuje svoje problémy na partnerku, tak to je pekne manipulatívne správanie a na mile vzdialené od psychicky zdravej osoby a mužnosti.
Paradoxne možno len koniec s Tebou by bol preňho ponyselnou facku, aby sa spamätal a vyhľadal pomoc. Aj keď tomu dávam šancu tak 0.01%.
@enmery ano. Presne ako pises. Vsak to je smiesne aby mna vinil zo svojej neschopnosti nieco riesit. Cele dni cumi na YT a nic nerobi. Ja mam pracu, deti, domacnost, zaluby, socialny zivot.
Co idem teraz na vsetko kaslat a povedat ze to kvoli nemu? By ma hanba fackovala
@enmery ano. Presne ako pises. Vsak to je smiesne aby mna vinil zo svojej neschopnosti nieco riesit. Cele dni cumi na YT a nic nerobi. Ja mam pracu, deti, domacnost, zaluby, socialny zivot.
Co idem teraz na vsetko kaslat a povedat ze to kvoli nemu? By ma hanba fackovala
@anonym_autor je pohodlnejšie viniť teba, ako niečo robiť. Dávno by bol ex
@anonym_autor vies co znamena slovicko enabler?
Nie, nedokázala by som takto fungovať... píšeš, že ti bol oporou v ťažkom období, ale ty máš aj teraz kvôli nemu ťažké obdobie, trápi ťa to, necitiš sa vo vzťahu dobre a kde je jeho empatia a láskavosť voči tebe? 8 mesiacov je sakra dlho... vie, že to čo robí a ako sa správa ničí váš vzťah, ale nie je to pre neho dostatočný dôvod na to so sebou niečo robiť... toto by pre mňa bola stopka... rozumiem, že to je ťažké odísť od človeka po toľkých rokoch, že tam je veľa pekných spomienok a tak, aj keď nie som zástanca ultimát, tu by som ho dala, buď začne riešiť svoje problémy s odborníkom a ja ho v tom podporím alebo koniec...
nech ide k psychiatrovi. možno sa po liečbe pozviecha
@anonym_autor wtf žena odíď hneď
Wtf to na čo ti je taký mamrd
@anonym_autor to naozaj su zeny tak neschopne byt same so sebou , ze za kazdu cenu musia mat chlapa , len nech nejakeho maju ???!!!
Mozno ho ten rozchod nakopne a znovu bude tym, ktoreho si milovala... potom to mozes prehodnotit. Ale v tejto faze by som mu dala zbohom
Nepočúvaj tie jeho halušky a drísty. Momentálne je mimo. Nech so sebou niečo robí sám alebo ho pošli niekam do snička.
mame to doma podobne, ale pre mna stale malo informácii na to aby si dostala jasnu odpoved. Co je dovodom, ze je v takomto stave? Moj partner je aktuálne 5 mesiac bez práce, tiež je nočný tvor a chodí spávať nad ránom, hrá sa playko alebo kuká hovadiny a vstáva okolo obeda. Ale 20 rokov tvrdo makal a proste vyhorel, penazí ma dosť, ešte dostal aj 50k odstupné a čerpá podporu. Vzdelaie aj prax má vysoké a prácu si chce hľadať od januára, nebojím sa, že by si ju nenašiel. Ako rodina nepocitujeme žiadny nedostatok, ja mu práve doprajem aby si chvílku tako vydychol. Naozaj bol v stadiu, ze nevedel uz ani precitat uceleny text tak aby ho vnimal. Je pravda, že sa nestažuje, športuje, cestuje, plánuje, ale podla mna si to zasluzi. Chvilu neriesit nic len sam seba. Ak ti bol oporou 5 rokov ja by som to este nezahadzovala. Pokial ma naozaj depresie nech vyhlada odbornika.
@anonym_autor Nedocitala som to.
Som v úžase,že existujú ženy,ktoré vedia presne pomenovať "problem" svojho partnera a nič...
Pre Boha žena...co máš z neho?
Máš sa rada?Vážiš si sama seba?Takéto h.... tí treba do života?
Takto strácať roky a čakať na zázrak....
@anonym_autor utekaj.to je daky zbabelec a nevyzerely jedinec. akoze od neho ruky prec.
a kebyze mi niekto povie ze sa kvoli mne nikam neposuvA, uz davno by som ho kopla tak jedine do riti, smerom von .
@anonym_autor trosku som si prečítala tvoje reakcie...Koľko máš rokov?
On tebou ešte aj manipuluje a ty ho ľutujes a čakáš na zázrak,ktorý nepríde.
Jemu vyhovuje jeho život a ty sa vďaka nemu znicis.Tak k čomu to je?Nechceš normálny život?Mat vlastne bývanie,ciele,plniť si sny....pracovať,cestovať a hlavne mat normálneho chlapa!

@anonym_autor
Čooo?
Čo na ňom ľúbiš? Už dávno som nič hroznejsie nečítala.