Partner chce žiť zdravo, ja mám inú chuť
Ahojte,priateľ pracuje v zahraniči a keď sme spolu tak stále chce žiť len zdravo(mäso,cottage,vajcia atd..) a ked nie je doma ja si rada aj doprajem nezdravé veci,proste mne až tak zdravá strava a dookola to iste nechuti a on to nevie pochopiť… Máte to niekto podobne? Nenechá si vysvetlit že každemu chuti niečo ine a už na mňa krivo zazerá keď sa zasmejem či ideme na mcdonald😃
Mäso, cottage a vajcia je zdravá strava? Odkedy? Tvoj priateľ to má v hlavičke trošku pomýlené.
@anonym_e82e23 omeleta s cottage doma urobena je urcite zdravsia ako mekac.
@anonym_autor no ono je moznost zaviest mu do stravi aj ine druhy zdravej stravy, aby ste nejedli stale to iste.. mna by toto dookola tiez nebavilo jest. Inak samozrejme, mozes sebe robit jedlo osve a jest si co chces :D
My to tak máme, on si žerie svoje, ja si žeriem svoje. On žije na krabičkách ja na svojom varenom. Nikdy o tom nebola diskusia, každý si jedlo (ako potrebu) vyrieši sám a nebola nikdy o tom diskusia. Nebavíme sa ani o potrebe srania a pod :D
@luccys tak tu by som si nebola taká istá. Že mäso je fuj a zrno ideál plošne Ľudia sú rôzni, ja som sa štandardnom stravou (klasická výživová pyramída so sacharidovou základňou) dopracovala k inzulínovej rezistenciu v relatívne mladom veku.
@anonym_f24e56 Tak to si mala asi blbu pyramidu, lebo sacharidy su az druhe odspodu.
Priateľ má málo info o kvalite pitravín ak tvrdí, že sú zdravé
@anonym_f25136 @anonym_e82e23 mäso,cottage,vajcia
čo je na tom zlé?
@anonym_f24e56 Tak to si mala asi blbu pyramidu, lebo sacharidy su az druhe odspodu.
@luccys a čo je prvé?
Základňa (Najväčšia časť): Ovocie, zelenina a celozrnné výrobky (chlieb, ryža, cestoviny, zemiaky) - poskytujú vlákninu, vitamíny a energiu.
Druhá vrstva: Mliečne výrobky, mäso, ryby, vajcia, strukoviny, orechy - zdroje bielkovín a vápnika (dôraz na rastlinné zdroje).
Tretia vrstva (Menšia): Zdravé tuky (rastlinné oleje) a obmedzenie nasýtených a trans tukov.
Vrchol (Najmenšia časť): Sladkosti, sladené nápoje, údeniny, červené mäso, alkohol - konzumovať len občas a v minimálnom množstve.
klasická pyramída
https://sk.wikipedia.org/wiki/Výživová_pyramída
@luccys áno súhlasím, tá pyramída je blbá. Pre mňa určite.
Nema právo ťa nútiť jesť to čo je on.Nech si je "zdravé "jedla a ty jedz čo ti chutí .Za mňa zdravé je všetko.Telo potrebuje aj mastné aj sladké aj slané .
@anonym_autor my sme si varili každý svoje,výnimočne sme sa na niečom zhodli.
Teda,čo som navarila ja,on by zožral aj s tanierom,čo varil on,mne liezlo hore krkom😂
Jedlo bol náš najmenší problém
Tak si urobte doma zdravý burger 🙄
Mäso, cottage a vajcia je zdravá strava? Odkedy? Tvoj priateľ to má v hlavičke trošku pomýlené.
@anonym_e82e23 A odkedy to nie je zdravá strava? Mäso, vajcia - najviac živín, omnoho vyššia vstrebatelnosť bielkovín, veľmi ľahko stráviteľné, človek nie je z toho unavený, lebo to je plné živín.
Čo je podľa teba zdravé? Ani mi nehovor, že zelenina a ovsené vločky, orechy...
Zelenina - plná postrekov a chemikálií a antinutrientov (bránia absorbovaniu živín v tele, preto majú vegáni nedostatok vitamínov a sú podvyzivení).
Ovsené vločky - najhoršie jedlo pre zdravie, kyselina fytová (antinutrient, opäť spôsobuje horšiu absorpciu živín)
Orechy, sladké zemiaky - plné oxalátov a antinutrientov, takže veľa šťastia s oblickovymi kameňmi, ak to jete často.
Čo je teda zdravšie než živočíšne orgány, vajcia, mäso? No nič.
@anonym_e82e23 su zdrave v normalnom mnozstve
@anonym_autor tak mcdonald 4 x do roka je ok, kazdy tyzden je to uz dost zle stravovanie, urcite lepsie je teda stravovanie tvojho priatela
@anonym_e82e23 A odkedy to nie je zdravá strava? Mäso, vajcia - najviac živín, omnoho vyššia vstrebatelnosť bielkovín, veľmi ľahko stráviteľné, človek nie je z toho unavený, lebo to je plné živín.
Čo je podľa teba zdravé? Ani mi nehovor, že zelenina a ovsené vločky, orechy...
Zelenina - plná postrekov a chemikálií a antinutrientov (bránia absorbovaniu živín v tele, preto majú vegáni nedostatok vitamínov a sú podvyzivení).
Ovsené vločky - najhoršie jedlo pre zdravie, kyselina fytová (antinutrient, opäť spôsobuje horšiu absorpciu živín)
Orechy, sladké zemiaky - plné oxalátov a antinutrientov, takže veľa šťastia s oblickovymi kameňmi, ak to jete často.
Čo je teda zdravšie než živočíšne orgány, vajcia, mäso? No nič.
@anonym_97e257 nezabúdaj, že aj v mäse sú antibiotiká, rastové hormóny, nevieš čím kŕmia dobytok... si myslíš, že keď má krava rakovinu, tak všetko mäso vyhodia ? Nie len vyrežú nádor a ostatné mäso ide do predaja.
@anonym_97e257 nezabúdaj, že aj v mäse sú antibiotiká, rastové hormóny, nevieš čím kŕmia dobytok... si myslíš, že keď má krava rakovinu, tak všetko mäso vyhodia ? Nie len vyrežú nádor a ostatné mäso ide do predaja.
@anonym_d21df1 ale to maso potrebujes kvoli B 12 a zelezu, dnes uz nic nie je uplne zdrave a nekontaminovane, ale kazda potravina obsahuje nieco. Najvyssia vstrebatelnost zeleza a B12 je zo zivocisnych produktov.
@anonym_d21df1 a ked cervene maso, tak napr telacie je zdravsie, potom hydina a ryby, ryby kludne aj 2x tyzdenne, obcas, ked je chut, tak bravcove.
@anonym_d21df1 ale to maso potrebujes kvoli B 12 a zelezu, dnes uz nic nie je uplne zdrave a nekontaminovane, ale kazda potravina obsahuje nieco. Najvyssia vstrebatelnost zeleza a B12 je zo zivocisnych produktov.
@zuzana76 samozrejme, že je mäso veľmi dôležité pre organizmus, B vitamíny, len som reagovala na to ako znegoval zeleninu postrekmi...
@anonym_d21df1 ano, aj zelenina je dolezita, ale autorka chce jest McDonald, urcite sa jej priatel stravuje lepsie
@zuzana76 tiež nechápem ako môže niekto jesť McDonald, keď si za 5 minút zmiešam mleté mäso s vajcom, koreniny... a obložím si žemľu.
@anonym_autor veď pohoda, každý nech zje čo má rád. Ja ak si robím rybu, môj muž si robí zemiakové placky. On rybu neznáša, už tá vôňa mu robí zle, ale ja sa teda ryby nevzdám 🫣.
Do novembra 89 sme boli potravinovo sebestační ,jedli sme doma vychované a vypestované a prísne kontrolované potraviny .To je základ pre zdravú výživu hlavne deti.Teraz môžeme o zdravom stravovaní akurát tak snívať . Všetko svinstvo ,ktoré k nám dovážajú je chemický odpad a my sme pre západ len smetný kôš . Každý deň niektorý reťazec sťahuje nebezpečnú potravinu od mäsa cez bryndzu až po detské kaše a výživy . Meķáče burgery a fast foody sú čerešňa na torte . Nemáte si čo vyčítať ...
Do novembra 89 sme boli potravinovo sebestační ,jedli sme doma vychované a vypestované a prísne kontrolované potraviny .To je základ pre zdravú výživu hlavne deti.Teraz môžeme o zdravom stravovaní akurát tak snívať . Všetko svinstvo ,ktoré k nám dovážajú je chemický odpad a my sme pre západ len smetný kôš . Každý deň niektorý reťazec sťahuje nebezpečnú potravinu od mäsa cez bryndzu až po detské kaše a výživy . Meķáče burgery a fast foody sú čerešňa na torte . Nemáte si čo vyčítať ...
@pajaci Co ma sebestacnost s tym, ci je to zdrave? Splietas tu hrusky s jablkami. A mlieko stalo korunu, ze😏
A nemáš kg navyše, že ťa chce nalákať na zdravšie stravovanie? Povedzme si úprimne, mekáč nieje vôbec nutrične vyvážené jedlo.. Ale v každom prípade, zazerať na teba za to čo ješ by nemal.
@anonym_autor Nepreferuje priateľ náhodou carnivore diétu?Pri nej sa konzumujú len potraviny živočíšneho pôvodu
Šak navar fajný domáci segedín aj knedľu doma ,nalož si a jedz.Uvidíš či sa bude iba prizerať.

@anonym_4a8897 V živote som nestretla agresívneho vegetariána, ani vegána a to ich teda poznám celkom dosť. Práve naopak sú to veľmi mierumilovní ľudia, vyplýva to už z ich životnej filozofie.
@anonym_e82e23 ty si nevidela film Všetko alebo nič?😁