Partner chcel dieťa, no už nechce
Dobrý deň. S priateľom sa poznáme už 4 roky, vyše troch sme spolu, dva spolu bývame, on má 50 a dospelé deti, ja 37. Od začiatku vzťahu tvrdil, že deti určite, teda jedno budeme mať ak budem chcieť. Ja som nebola ten typ, ktorý chce dieťa veľmi, dávala som tomu čas, no posledný mesiac som si už bola viac - menej istá. No on zmenil postoj. Keďže za celý čas čo sme spolu som to brala ako z jeho strany jasnú vec, veľmi ale veľmi ma to teraz sklamalo, vnímam to ako podraz. Čo si myslíte?
V 50tke dieta sa mu ani nečudujem že nechce 🤦 veď by mohol byť dedkom
@alenkaalien Ale vo vašom prípade nebolo času čakať,na to si si mala potom hladať seberovného muža.Po roku si už určite vedela,či je vhodný,či nie .Ale doteraz čakať?!Len ho nedonúť k dietaťu lebo nakoniec ostaneš sama s dietaťom .Nech už len čaká na vnúčatá.Na tvojom mieste hľadám si mladšieho partnera.Ešte môžeš mať dieťa s iným...
@alenkaalien ostava ti uz len rozhodnut sa, ci si schopna akceptovat nemat dieta, bez toho aby si si neskor vycitala- mala som to urobit inak. Ja si myslim, ze ta vodil za nos. Mal ta upozornit na nejaky casovy horizont dokedy.
Tak u neho sa nečudujem, má už svoj vek. Ale teda ono neoplatí sa čakať, my tiež sme čakali. Odkladali to a teraz musíme riešiť problémy. Netreba čakať, lebo to dokáže veľa vecí skomplikovať.
Tak ono sa asi netreba pýtať nás ale jeho prečo zmenil názor, možno to bral tak, že keď si si ty dávala na čas tak to prestal brať nejako vážne.
@luccija no asi ťažko by som to brala úplne inak, keď mám ochorenia, diagnózy a reálne nevládzem. som rada veľakrát, že tá moja má už 12 a je už prakticky samostatná....
@rebellefleur áno, vzhľadom na to, že to dlhodobo bolo, že áno, tak ma to veľmi nemilo prekvapilo.
@komplikovana upozornil, do 50 a 50 bude mať tento rok.
@dadula_15 aké problémy?
@luccija nie, že ho budeme mať, keď budem chcieť, tak to bolo myslené.
@panelacikova tie si mala aj predtým nie?
@alenkaalien buď chce, alebo nechce to sú výhovorky do 50 tky a, keď uvidi, že ty nemenis plany.Htate sa ako na mačku a mys.Ale osobne by som chlapa o 13 r staršieho nechcela o pár rokov rozdiel uvidis
@alenkaalien tak už chces....aký je problem?ty chces a ešte aj vekový limit stíhate🙂zase si nepredstavuj, že otehotnies za 3 m to môžu byť aj roky aj nikdy
@luccija pri prvom dieťati nie... ale áno, vtedy, keď sme uvažovali krátkodobo, že dáme tomu šancu, tak vtedy už áno. ale nemala som ani poňatia, že čo rok, že problémy sa budú takým nechutným tempom zhoršovať :( rátala som s nejakou stagnáciou, alebo remisiou. nie s tým, že to bude napredovať a bude čoraz viac problémov....
@luccija no vidíš to. a napríklad ja by som toho môjho o 13 rokov staršieho vôbec nemenila 🙂
@luccija že on už nechce, to som sa dozvedela včera.
@alenkaalien mozno to dieta skutocne nikdy nechcel. Ale ako si sa ty k tomu stavala vlazne, tak ti maloval medove fuzy popod nos. Teraz ked ide do tuheho tak vysiel s pravdou von. Co ine mu aj ostava 🤷🏻♀️🤷🏻♀️ Ak ma dospele deti a ma 50, tak mu je jasne, co obnasa vypiplat dieta od vrieskajuceho novorodenca az po dospeleho muza/zenu. Tej prace, toho sebazaprenia, tych penazi 😐 Pocitaj aj s moznostou, ze ti cely cas klamal. Pretoze muzi klamu.
@alenkaalien no podla toho co pises, ake ma nazory na teba, podla mna skusa hodit vsetko na teba ako ty... "reagujes, nbudes vediet byt doma s dietatom.." a on ma uz svoju rutinu, 50tnik ked teraz zaraba 900EUR, tak asi dieru do sveta a karieru aby zvysel prijem rodiny (ked to vidi ako problem) neurobi a asi sa mu ani nechce, podla mojich rodicov vidim, ze to je uz len taka "rutina", skor uberaju po 50tke z tempa a prace a venuju sa inym veciam. Podla mna ani ten vztah nemoze byt "genialny". INak ako podraz by som
to nebrala, len proste on ma uz svoj vek, moj ma 45 pomaly, minuly rok zacal tarat o druhom dietati, a tento rok ani pocut :D proste na to nema nervy uz. naozaj malo muzov s detmi sa dobrovolne stane otcom v tom veku. A moze sa pozerat aj na tvoju nerozhodnots, ze proste preberate to roky, natahujes to a nebavi ho to. Zase na to dam paraleru u nas doma, tolko som chcela a prehovarala chlapa a "suhlasila" s jednym projektom u nas, ze kym sa moj chlap rozkyval a chcel ist do toho, uz sa mi nechcelo a neriesila som to viac.
Ako sa pekne vyhýbaš odpovedi na to, či chlastá. S takým človekom chceš silou mocou decko, aby ti neušiel vlak?
@lesana25 prepáč, nevyhýbam. pije cca 3 - 4 x týždenne, zväčša zo 2 pivá, no stáva sa, že je to aj viac. a nepripustí si to. ale alkoholik nie je, takto to má nastavené roky.
@alenkaalien bud len rada,po 50 to ide rapidne dolu,zostane starucky dedko,domotany,nonstop budes za neho vsetko vybavovat,hladat tristokrat kluce mobil nezamkne dom,nevypne spotrebice,ani si nevies predstavit co to je davat potom pozor na dieta a takehoto cloveka... nechci s 50 dieta,ak chces dieta najdi si mladsieho,nebud hlupa,dieta vyrastie,ale s 50 rocnym chlapom to pojde horsie a horsie
tak ked nechce tak nechce, mas 2 moznosti ak ho velmi lubis a si ochotna takejto obrovskej obety respektovat jeho rozhodnutie, alebo si najst niekoho kto bude rovnako nastaveny ako ty ze dieta by chcel. Kamaratka tak mala nasluboval jej ze dieta bude chciet a potom sa vyhovaral az kamaratka ma 42 a uz sa to nejako neda je za zenitom. Tak ma depresie ze 15 rokov zabila slubami a bola slaba na to aby ho opustila, prilis bola emocionalne zavisla na chlapovi a nezila tak ako si to predstavovala, len dufala, ze on zmeni nazor ked bude viac krajsia, chapavejsia, bohatsia.....tak robila vsetko preto aby bola krajsia, bohatsia, chapavejsia az ked mala po 40 tke a tlacila uz na neho sa vymackol ze on deti nechcel,len dufal, ze aj ona zmeni nazor a prisposobi sa
@alenkaalien tak s chlapom kt pije 3-4x do týždňa by som dieťa nechcela a zrejme ani vážny vzťah...
Ak nie je alkoholik tak nemusí roky piť pravidelne.
Možno by si sa mala rozhodnúť zostať s nim za cenu ze budeš bez dieťaťa alebo dieťa ale s iným... Aj keď teda tiež sa môže stať že ostaneš bezdetna
@alenkaalien treba sa s ním porozprávať...
@alenkaalien tak to som sa pobavila, že pije 3-4 x týždenne, ale alkoholik to nie je. Žiaľ je. Alkoholik nie je len ten , čo sa opije pod obraz boží, ale tvoj partner podľa mňa alkoholik je. A hlavne je alkohol aj témou vašich nezhôd, alebo?
@kozova87 nie každý je rovnaký 🙂 a ak je náhodou 87 v tvojom nicku rokom tvojho narodenia, tak potom sa ti nečudujem, že chlap po 50-tke sa ti zdá byť "dedkom", prakticky by ti mohol byť minimálne otcom. ak to tak nie je, prepáč, nemyslela som to v zlom. len som počítala, že tých cca 20 rokov je už dosť veľký rozdiel a potom sa ti to tak naozaj zdať môže. môj muž má takmer 58 rokov, pracuje na stavbách v AT, je dobre stavaný, síce vláskov už ubúda a farbia sa, čo mne teda vôbec nevadí, ale inak vyzerá výborne na svoj vek. sám si prerába svoju nehnuteľnosť, dokáže urobiť všetko. aj si na gauči poleží, veď prečo nie, veď aj ja si 😀 ono vnímanie schopnosti toho druhého závisí veľakrát aj od požiadaviek toho prvého. ak si ty človek, ktorý rád "lieta" po kopcoch horách, výletoch apod. (napríklad), a on sa radšej "pomotá" okolo domu a tieto veci ho už veľmi nelákajú, tak je pochopiteľné, že sa ti vidí, že už nevládze a je starý a neviem čo. či je už taký, že len ležať a kľud? len z roboty na gauč a už sa nepohne? 🙂
@panelacikova no ak má baba 35 a chlap povedzme 51, tak zase otcom akože mohol byť v 16tich? 😉
@alenkaalien neviem prečo teraz preklápaš zo svojej otázky na takúto vec. reagovala som na kozova87, nie na teba. že ak má ona napríklad 34-35 rokov a on už teraz môže mať 55 (píše len, že je po 50-tke. po 50-tke je aj 59 ročný muž..) tak že ten rozdiel je už dosť. a áno, keď sa už pýtaš, aj 16 rokov je už dosť, ak sa jedná napríklad o teba a tvojho priateľa-muža, či čo ste... ale podstata tvojej otázky bola v niečom úplne inom a drvivá väčšina z nás sa prakticky tvojho muža zastala. ja sa mu nedivím. chlap chce mať po 50-tke kľud. navyše, on deti má. že si ich doteraz (písala si, že máš 37?) nestihla ty, to je tvoj problém.
@alenkaalien nemusis to brat "presne na rok" aj ked teda ano aj 16r mohol byt otec ;) REALNE 20rokov rozdiel = moze ti byt otec. Je to uz stary pan. Nejaky rocik hore dole neurobi s tymto rozdielom nic. Mam aktivneho (az prilis, iste viac ako ja alebo moji rovesnici :D ) otca, ma 57rokov ale neviem si predstavit, ze by sa teraz staral o skolara/skolaka. Sorry. Ma uz svoj zivot. System. Veget/sport/vylety/zabava/praca. Ziadne lietanie domov s nakupmi a pod. Urcite u aj taki, ktorym to vyhovuje (mam kamosku 45r a jej muz ide mat 70, maju 11r dceru. On je na dochodku a cely ich zivot je pre mna zlastny, nuda, doma sedenie,zena chodi do prace, za zabavou sama, on pogriluje povari, dceru odsikuje do skoly... raz za rok pride rodina zo sveta na navstevu v lete a vtedy je tam zivo, inak nic)

@panelacikova úplne ináč by si to brala, keby si dieťa mala🙂teraz si už môžeš dovoliť únavu a pod...ja som jeden čas opatrovala malé mimino niekoľko rokov a získala som obrovsku energiu a tiež to bolo už po tom čo sme povedali, že sme unavení a stačilo, že by sme to nezvládli🙂
@alenkaalien tak, ale to, čo teraz píšeš je niečo ine.Pises, že ho bude chcieť, keď si bude isty, že ho chces ty.Takze má o tebe pochybnosti?Tiež nemáš dvadsať, aby si špekulovala či áno, nie a vieš ako sa hovorí, pokým môžeš nechceš....akonáhle je zdravotný problém či partner začne vymýšľať zrazu chces aj cez mŕtvoly🙂