icon

Partner chcel dieťa, no už nechce

alenkaalien
11. jan 2022

Dobrý deň. S priateľom sa poznáme už 4 roky, vyše troch sme spolu, dva spolu bývame, on má 50 a dospelé deti, ja 37. Od začiatku vzťahu tvrdil, že deti určite, teda jedno budeme mať ak budem chcieť. Ja som nebola ten typ, ktorý chce dieťa veľmi, dávala som tomu čas, no posledný mesiac som si už bola viac - menej istá. No on zmenil postoj. Keďže za celý čas čo sme spolu som to brala ako z jeho strany jasnú vec, veľmi ale veľmi ma to teraz sklamalo, vnímam to ako podraz. Čo si myslíte?

Strana
z3
alenkaalien
autor
12. jan 2022

@panelacikova môj problém ako môj, áno 4 roky posledné zabité vo vzťahu, z ktorého tie deti mali byť a v ktorom mi bolo vyslovene tvrdené, že jedno do 50tky určite :-P. nechcela som Ťa uraziť ak si sa 😀.

mimikarol
12. jan 2022

Sme viac menej rovnako staré, ja mám o mesiac 36. S takým starým chlapom by som dieťa nechcela. Lebo povedzme si pravdu on starý je, na dieťa určite. Podľa mňa je nezodpovednosť robiť si deti v takom vysokom veku. Nielen preto, že sa nemusí dožiť ich dospelosti, to sa samozrejme nemusí ani taký rodič čo má dieťa v 17tich. Ale dieťa potrebuje rodiča, ktorý sa mu dokáže venovať, starať sa oňho, dopriať mu zážitky a nie mať v 10tich rokoch 60 ročného otca. Môj otec ma 62 xy diagnóz a neviem si ozaj predstaviť že by mal 10 ročne dieťa, ma 10 ročnu vnučku. A tiež s platom 900€. V dnesnej dobe je to žalostne málo.
A áno, keď pije 3-4x do týždňa keď aj len pivo, tak je alkoholik.

rebellefleur
12. jan 2022

@alenkaalien - ty sa v 37 rokoch konečne rozhodneš, že si pripravená na deti 🙈🙈 A dupkas si tu virtuálne nohou, lebo ty dieťa chceš a chlap je debil 🙈🙈

alenkaalien
autor
12. jan 2022

@rebellefleur a na to kedy sa rozhodneš je nejaké pravidlo? všetci sa musia rozhodnúť do konkrétneho veku? 🙂 keby som sa rozhodla o rok, teda keď by mal 51, ok, beriem, že už nie, keďže dohoda bola do 50.

rebellefleur
12. jan 2022

@alenkaalien - nie, nie je na to pravidlo, takisto aj tvoj chlap ma pravo sa rozhodnúť ci stále dieťa chce alebo nie

panelacikova
12. jan 2022

@alenkaalien ty ma nemôžeš uraziť, to nič v zlom... ale sama si si tie 4 roky zabila. na začiatku bol prístupný mať dieťa. mala si ho mať vtedy... a neviem teda ako ten tvoj, ale môj si vždy od 1.1. už "navyšuje" vek. čiže ak má napríklad v júli 58, tak už od januára hovorí, že má 58. možno aj tvoj to tak cíti a chápe a už dieťa jednoducho nechce. a možno mu nevyhovuješ, za tie 4 roky ťa spoznal a dajme tomu si nevie predstaviť s tebou mať potomka.

zmrzlinka2021
12. jan 2022

@alenkaalien vy spolu chodite, ci aj byvate?

janickacrazy
12. jan 2022

@alenkaalien To sú všetko len také kecy, on dalšie dieťa nechcel vobec a teraz len hladá výhovorky. Mne sa stalo prakticky to isté len s chlapom oveľa mladším, na začiatku nášho vzťahu mi tvrdil ako on dieťa chce, bla, bla, lebo vedel, že ja dieťa rozhodne chcem. On mal 2 deti z predchádzajúceho vzťahu. Ja som si samozrejme na začiatku nebola istá, ako to bude klapať, tak sme boli spolu. Ked prišlo na lámanie chleba, tak zrazu si uvedomil, že on vlastne je už na dalšie dieťa príliš starý. Hahaha! Mal vtedy 36 rokov.

alenkaalien
autor
13. jan 2022

@janickacrazy to je mi ľúto, ani neviem, čo na toto povedať. ako si sa potom zariadila?

alenkaalien
autor
13. jan 2022

@zmrzlinka2021 aj bývame, v apríli budú 2 roky, čo aj bývame.

zarin
13. jan 2022

@alenkaalien moja švagriná mala približne tvoj vek a švagor o 10rokov od nej viac, dve deti -teenagerov a rozhodli sa pre babo,kym otehotnela nejaký čas to trvalo, no potom potratila, ďalšie sa im podarilo až o rok. Teraz bude mať maly 3 roky. Odkedy sa narodil vidím aký je švagor šťastný ako by sa vznášal, oni všetci sú nateseni, oživili ich to, radujú sa zo všetkého naokolo, proste prival energie. Je to o nastaveni,naladeni, nie o veku. Takže pokojne aj 50 nik, ale taky co chce

dadula_15
13. jan 2022

@alenkaalien problémy s tým, že teraz sa nám nedarí mať dieťatko. Aj keď sa snažíme, chceme, tak to nejde. A ľutujem, že sme to toľko v minulosti odsúvali.

dajna8
13. jan 2022

@zarin áno to máš pravdu, no nie u každého to tak bohužiaľ je. Niekto chce mať proste už v takom veku kvázy pokoj a užívať si proste ešte ako tak svoj život, niečo zažiť pocestovať. No tiež poznám páry, kde mali deti v staršom veku a proste pri nich ožili a chytili druhý dych

janickacrazy
13. jan 2022

@alenkaalien Odišla som od neho, som šťastne vydatá, mám 3 deti, takže u mna to dopadlo dobre. Tebe odporúčam sa s ním rozísť, ešte stuhneš nájsť iného, ktorý deti bude chcieť a hlavne dlho neváhaj. My sme mali s mužom svadbu po 6 mesiacoch, o pár mesiacov som aj otehotnela. Držím ti palce. 🍀

bmuller
16. jan 2022

@alenkaalien tie reci o chlapovom veku (resp. veku celkovo) treba brat s rezervou... zaujimave, ze sa tu toci, aky bude dedko v 65 na pubertaka, ale ked chcu zeny natisnut male vnucata k svojim rodicom v rovnakom veku, tak to je ok 😀 cize nie je to o veku ako takom, ale ochote sa prisposobit... tu uz nadavaju aj na svojich 40tnikov, ze sa necitia na deti.
ale vidim vacsi problem v inych veciach, a vyznie to skaredo, ale... je ten vas vztah rovnocenny?... predsalen vacsi vekovy rozdiel, zarabas viac, on ma kladny vztah k alkoholu... dava ti ako partner to, co v zivote hladas? on ma, co v zivote chcel, ty nie... vidis vas vztah perspektivne do buducna...?

alvaluka
16. jan 2022

@alenkaalien si nastvana, ze ti klamal a podrazil ta. Ako zena to viem pochopit, no kedze som uplne mimo vas dvoch beriem to aj z racionalnej roviny. Nezijeme vo svete, kde ked sa nieco povie tak sa to tak vzdy urobi a mysli, bohuzial.
Na zaciatku ti tvrdil, ze do 50tky dieta s tebou bude mat:
1. Mohol vtedy klamat a nikdy uz nechcel deti. Videl ale ze ty vahas, mozno si myslel, ze nikdy ich nebudes chciet, pacila si sa mu tak ti proste hovoril co so chcela pocut.
2. Mozno to vtedy myslel vazne, mozno este pred pol rokom to myslel vazne, lebo si mu nepovedala pod ideme rovno urobit dieta. Teraz uz asi tlacis velmi a on sa zlakol, lebo si uvedomil, ze uz tento rok bude mat 50. Ako niekto napisal, ja si tiez od janura hovorim, ze mam ten novy vek, ktory oslavim v auguste.
Podraz to mozno je, ale nefer je to aj z tvojej strany, lebo asi doteraz si nebola o dietati rozhodnuta, neriesili ste, neplanovali ste a on ma cely cas iba cakat nato kedy z teba vypadne konecne rozhodnutie a potom sa na to vrhnut?

Pise sa tu, ze je to uz vysoky vek a chce mat svoj klud, ina napise ze pozna takeho, co ho to ozivilo. Vsetko je fajn, ale treba si uvedomit, ze kazdy sme iny, mam kamosku, co mi je ako dvojca ale ona chcela dieta uz v 24rke a ja by som sa nerozhodla ani do 34rky. Tu podla mna nejde ani tak ci v 50tke uz chce mat svoj klud. Ide o to, ze vo vseobecnosti chce mat uz asi klud, aj 30tnik ma uz svoje pohodlie vela krat.

Pises, ze pije, pre mna aj 3-4x tyzdenne ak si da 2 a viac piv je uz trocha moc, ale ja som abstinent a toto by som nedokazala tolerovat, keby s sobotu si da dve piva po celom tyzdni ale nie aj cez tyzden. Pises tiez, ze musis vybavovat veci aj za neho. To ako fakt?! Mozno uz jedno dieta mas. Pises, ze ma plat 900, ty by si mala matersku 900, ale to je iba pol roka, potom zhruba 400. Akoze vyzit by sa dalo, otazka je, chces v 37 a vyssie riesit kolko co stoji, vychadzalo by vam to? Chybalo by vam? Pises aj, ze si aktivna. Ano da sa sportovat aj s dietatom a vsetko, ale poviem ti to takto, zalezi aj dost od dietata. Ver mi, mam 2r a ja si s nou obcas aj zacvicim, ale to mi lezie po podlozke, po hlave, po chrbte a podobne. Aby si nezistila, ze budes potrebovat/chciet chvilku pre seba a tvoj partner nebude potom ochotny byt s vlastnym dietatom a bude tu dalsia tema, ze muz mi nepomaha, som na vsetko sama a podobne.

Ja by som to zobrala z racionalneho hladiska. Chces mat tak velmi dieta, ze si ochotna ostat nan aj sama, aky by ten tvoj teraz suhlasil s dietatom a potom by zmenil nazor a rozisli by ste sa?

Alebo ho milujes tak velmi, ze ostanes radsej bezdetna ale s nim.

Dieta vztah nezachrani, dieta vztah odskusa a skusky dopadaju vselijako.

alenkaalien
autor
17. jan 2022

@alvaluka Ďakujem pekne za objektívny a racionálny pohľad.

alenkaalien
autor
19. jan 2022

Ženy vďaka vám všetkým. Situácia sa ešte viac skomplikovala. Pred pár dňami som mala návštevu - spolužiaka, bývalú lásku, s ktorým sme sa vídali tak raz za tri roky cca. Vždy ako priatelia. A on sa teraz naposledy rozlúčil s tým, že keďže aj on je bezdetný a dieťa by chcel, či si to neviem predstaviť s ním. Lebo že v 2016 keď sme sa stretli sa zase zamiloval do mňa, no vedel, že mám priateľa (vtedajšieho), tak to nechal tak. Samozrejme, že prvé ma napadlo, že je to blbosť rozmýšľať o dieťati s niekým, koho v podstate vôbec nemám partnersky riadne, niekoľkoročne odskúšaného a tiež, že naňho rodičia tlačia s vnúčaťom, tak skúša aj toto. Ale zase, je to múdry chalan, tak nechcem to brať naozaj ako výstrel do tmy. Za ten týždeň som sa zmierila s tým, že dieťa s mojim dotyčným nie. No a teraz keď mám "ponuku", proste ma to neláka. Kedysi sme boli spolu 2 x, vždy na pár mesiacov, také študentské lásky, naozaj som ho vtedy ľúbila, ale teraz... Vy by ste odišli zo 4-ročného vzťahu a skúšali zase objaviť starú lásku kvôli dieťaťu?

janickacrazy
19. jan 2022

@alenkaalien No tak záleží na tebe, či chces naozaj to dieťa tak veľmi, že si ochotná opustiť svoj terajší život a svoje pohodlie. Alebo radšej budeš bezdetná a zostaneš s tým svojím "starým" partnerom. Alebo môžeš svojho opustiť a randiť s niekým úplne iným. Ty musíš cítiť, čo je pre teba priorita. Aby si potom na staré kolená nelutovala, že žiadne deti nemáš. Ten tvoj ťa môže hocikedy opustiť, to je úplne jedno, či ste spolu 4 roky alebo koľko. Ale keď presvihnes vek na dieťa, tak potom už bude neskoro.

bukajka_mata
19. jan 2022

@janickacrazy lepšie by som to nenapísala. Plne s tebou súhlasím

Strana
z3