Partner investuje do nehnuteľností
Ahojte, čo by ste si mysleli alebo čo by ste robili keby vás partner s ktorým máte dieťa (nie sme zosobaseni) si kúpil investičnú nehnuteľnosť na hypo pričom bývame v byte mojich rodičov?
@anonym_autor ze pre toto sa s partnermi deti nerobia.... no nič, má zadne vrátka, keby niečo
Nič. Ty mas byt, on si kupil tiež. Nie ste manzelia, tak dufam, ze si to splaca sam. Aj ked toto ja nepochopím.
@anonym_32217f ona nemá byt
Ako doteraz finančne prispieval do domácnosti?
Rozprávali ste sa o tom alebo ti len oznámil čo urobí alebo si sa to dozvedela keď už kúpil?
Je slobodný nemusí s tebou nič riešiť ani konzultovať, ale to vypovedá o jeho charaktere a ako ťa berie ako súčasť jeho života.
@anonym_autor a prečo ťa to prekvapuje? Veď kde ste plánovali dieťa, tak ste sa predsa rozprávali a dohodli na tom, ako bude vyzerať vaša budúcnosť. Čiže ako budete riešiť bývanie, spoločný majetok, financovanie života. Ak ste to neriešili, čomu fakt nechápem, tak tiež by ťa to nemalo prekvapovať. Vieš snáď predsa, s kým si si urobila dieťa a s kým žiješ. To sa nerozprávate spolu? To ste iba spolubývajúci?
Ty s nim zijes, ty ho poznas, ty vies co to je za charakter. My sme sa s nim nerozpravali o vasej bytovej otazke, predpokladam, ze ty ano.
Neviem, no zenam zijucim u muza sa tu bezne radi, nech si kupia svoju nehnutelnost, tak sa zrejme inspiroval.
čo by sme si mysleli ? ťažko povedať, lebo ty aj ja by sme mali rozdielne okolnosti, ktoré majú obrovský vplyv na názor. Lebo napr. je rozdiel či tvoj partner prispieva na bývanie, spotrebu energií, stravu a všetky náklady na život, a aj tie na dieťa, alebo ide o jedinca ktorý využíva "mamahotel" svojej frajerky a všetko má zadarmenko, ty aj tvoji rodičia mu ofukujete prdelku a on si za ušetrené € kúpil byt. tiež mi je divné že vám vyhovuje obom (a prečo?) bývať u rodičov, nemať svoje vlastné bývanie /súkromie, ale kúpiť investičný byt... Nuž nemusím rozumieť všetkému.
no a preco ste ju nekupili spolu? preco si nedala tiez do bytu svoje peniaze, mali by ste 1/2
ak byvate v byte tvojich rodicov, tak by som s nim riesila ako s platbami...... a ako dalej s Vami to bude pokracovat......
Že má rozum. Keď ho vyhodíš, bude mať kam ísť
Nie ste manželia, čiže asi hospodárite každý sám.
no a preco ste ju nekupili spolu? preco si nedala tiez do bytu svoje peniaze, mali by ste 1/2
ak byvate v byte tvojich rodicov, tak by som s nim riesila ako s platbami...... a ako dalej s Vami to bude pokracovat......
@lucik194 Preco by ju mali kupovat spolu ak mu zjavne vysla hypo aj samemu? 🤔
@anonym_autor preco sa ty pztas nas, odpovedz nam ty co si myslis ty o tomto
@anonym_autor ja by som si myslela, že máš typického vychcaného hajzlíka za partnera, ktorý rozmýšla a bude rozmýšľať v jednotnom čísle, teda " ja mám, ja kupujem, moje". Tiež by som sa tak do budúcna zariadila.
@anonym_autor Podla mna je to vyborny napad. Co ti na tom prekaza? Povedal ti o tom dopredu? Ak nie, tak by som sa asi tiez citila divne ale neviem si predstavit ako by cely ten proces kupy bytu vedel utajit.
Že je vychcanec a má to dobre vymyslené, presne viem čo bude ďalej nasledovať, nepovažuje teda ani dieťa za svoju rodinu, ostatné snáď vieš a dostaneš rozum aj ty
@anonym_autor zrejme si očakávala že kúpi vám niečo spolu a zabezpečí vás . A budete bývať vo vašom byte a nie v byte tvojich rodičov . No lenže on to tak nevníma , lebo každý hráte svoju hru a zrejme máte každý svoje peniaze . Treba sa podľa toho zariadiť a nespoliehať sa na neho vo finančnej stabilite ako na partnera.
No toto si neviem ani len predstaviť. My nie sme s partnerom zosobášení , máme dve deti ale byt kúpil pre nás , sme na LV písaní obaja , hoci ja som nevložila takmer nič . A sme v pomere 50:50.
my sme tak kupovali kazdy polovicu zaplatil...... za mna je to uplne normalne ak aj nie ste manzelia a ratate s tym druhym do buducnosti......
@anonym_autor Keďže bývate v byte tvojich rodičov, zrejme si uvedomil, že mu tam nikdy nebude nič patriť. Rozprávali ste sa o tom, že by ste ten byt od rodičov odkúpili? Alebo ho oni chcú dať/predať len tebe? Alebo si to stále zaklincovala tým, že byt je rodičov a môžete tam ostať dokedy chcete, nič sa na tom nebude meniť a hotovo?
V tom prípade rozumiem, že chce mať aj on nejakú nehnuteľnosť.
A rozprávali ste sa aj o svadbe? Prečo nebola?
Ženam sa tu radi urobiť to, ak muž, tak už že špekuluje😃. Ak by ste boli manželia, super mate investiciu , keďže nie ste, tak sa isti. Ono aj keď sa zoberiete, dediš iba ty, nie manžel, mohol by skončiť na ulci pri rozchode( ak napr. nema rodičov, či žiju v podnajme rodičia). Pozri, my ani nevieme, či mate surodencov, či dedenie jeho, či tvoje by bolo iba pre vas ako jedinačikov a najpodstatnejšie, ci na pocit menejcennosti a chce to dorovnať, nepozname ho....su v rovnici nejake tie neznáme. 🙂
@anonym_autor bývate v byte tvojich rodičov. Máš na vlastné bývanie? Aký máte vzťah? Plánujete manželstvo? Ako máte riešené teraz financie?
Autorka a čo plánuješ do budúcnosti ty? Lebo rozumný človek nebude dlhodobo bývať v cudzom byte a investovať tam svoje peniaze. Keď nemá žiadnu záruku, že byt bude aj jeho.
Takže sa tlačíte s rodičmi lebo? Peniaze na odchod očividne máte.
A čo ti k tomu povedal on? Že to bude byt pre vás a budete tam bývať spoločne? Či aké sú jeho plány? Svadba?
Mám to opacne, bývam odjakživa v muzovom byte (nie na Hypo), plati všetko ohľadom platieb (elektrika, internet, zálohové platby,…). Ja to kompenzujem inak, kupujem drogeriu, oblecenie, hracky, kruzky detom len ja (kruzky má vydu dobrých 250 eur mesačne), platila som teraz v auguste dovolenku v 5* hoteli all inclusive na 10 dni pre nás štyroch atd. Ja si myslim, že je to fer a nevidim dôvod, aby som mu platila za to, že tam zije matka jeho deti, už manzelka. Môj vklad bol, že som prispela na rekonštrukciu. Kupila som za slobodna dom, ten je na mna, nakoniec sme ho nezrekonštruovali, ale mesačne má Hypo stoji 800eur, nemám ani prijem z prenajmu, lebo sme rekonštrukciu nedokoncili, keď ho predam, kupim si investičnú nehnutelnost (s ošetrením, že bude moja). Je s tým ok, ved tie byty aj tak nakoniec zdedia deti a robime to pre ne. Ale kazdy musí mat zadné vratka.
Že zlý výber partnera a že vaši rodičia by vás nemali nechá bývať u nich. A ak vyrubiť vám komerčný najom
Kup si takú investičnú nehnuteľnosť aj ty, alebo ho vyhod do tej jeho, nech si ju spláca sam. Ak mu nehnuteľnosť splácaju cudzí ľudia, zatiaľ čo on býva u vás, tak potom by polovica tych splátok mala patriť aj Tebe. Takiez dúfam, že u rodičov platí nájom.
Ale ved su len kamosi s 1 zaveskom na cely zivot.Nic okrem toho dietata nemaju spolocne,tak aj chalan chce mat nieco svoje.Co je na tom nepochopitelne.Ale mali ste sa pred dietatom zobrat,nie len tak nahodou uslo.Co teraz?? No budeme byvat u nasich v byte.Aj tak ten byt raz bude patrit tvojmu dietatu.

Nič. Ty mas byt, on si kupil tiež. Nie ste manzelia, tak dufam, ze si to splaca sam. Aj ked toto ja nepochopím.