Partner investuje do nehnuteľností
Ahojte, čo by ste si mysleli alebo čo by ste robili keby vás partner s ktorým máte dieťa (nie sme zosobaseni) si kúpil investičnú nehnuteľnosť na hypo pričom bývame v byte mojich rodičov?
Ty mas svoje zazemie a on holu prdel.nie ste papierovo rodina a mozno „investicny byt“ je len priprava na rozchod. Ak by si byvala ty u neho …. Moze ta vykopnut kedykolvek …. Teraz mozes vykopnut ty jeho a teba rodici nenechaju na ulici. On do svojho bytu moze odist kedykolvek a v podstate sa „osamostatnil“ adi nema v umysle sa viac viazat … zaplati vyzivne a papa. Uprimne keby som ja nemala vlastnu nehnutelnost a vedela, ze partner ma pristup k jednoduchemu byvaniu, nejdem do spolocnej nehnutelnosti a uz vobec nie ak nie sme zobrati … staram sa najskor o seba
@bludna ale urobil . Zrejme býva takmer zadarmo v nehnuteľnosti ktorá mu nepatrí . namiesto toho aby sa postaral o svoju rodinu ( teda partnerku a dieťa ) , tak sa postaral predovšetkým o seba, a také že však to bude dieťaťa - možno a ešte ani nevieme ktorého dieťaťa a s ktorou partnerkou . Ono je dobré mať investičný byť keď ti niekto prefinancováva bývanie. A tu nejde o žiadne vytrestanie, tu ide o zrazenie sa s realitou .
@subartic "Takmer zadarmo" je domnienka? No predpokladam, ze ked sa tam muz bude chciet nastahovat, tak vezmr aj partnerku a dieta a bude to ICH domov. Postaral sa o svoju poistku do buducna, ved je mozne, ze spolu ani nebudu navzdy, nie? Ak budu, tak tam mosu byvat spolu a ked sa rozidu, tak on moze odist do svojho a ona moze "takmer zadarmo" zostat u rodicov. Taktiez ma moznost postarat sa o vlastne byvanie sama.
@bludna čo urobil??? Býva v cudzom byte asi zadarmo, alebo za smiešny nájom a NA SEBA , SVOJE MENO, si kúpil nehnutelnosť. Ta nehnuteľnosť nepatrí priateľke, iba jemu. A on ju prenajíma, namiesto toho, aby sa tam nasťahoval s deckom a svojou partnerku, resp. budúcou manželkou. To sa stalo.
@anonym_266f6b Prepac ale ja stale nerozumiem v com je problem 😂 Ved si kupil byt, nenahadzal do automatu. Mozu sa tam predsa nastahovat ak sa tak dohodnu.
@lienka.7 sme tu úplne zadarmo, akurát energie platí partner. A on ide investovať do niečoho z čoho my ako rodina nič mať nebudeme. Akurát nižší životný štandard keďže bude splácať hypo 🤣 Možno to niekedy v budúcnosti zdedí nás malý syn ale ktovie…
@anonym_autor no tak najvyšší čas vypratat rodičovský byt a "postaviť sa na vlastne".
Inak mimo tému... tvoji rodicia co na to?
@anonym_autor a vy ste v tom byte zadarmo? Neplatíte im? Koľko platí on, resp.co platí. Dala si tu príliš málo info.
@lienka.7 všetky tu už rozhodujú čo a ako, ale autork nenapísala nič podstatné, a teraz iba to že "aj rodičia sú v šoku ". Z čoho, že sa neporadil o byte ? ale to nikto z nás nevie, ako to bolo a je.
@anonym_266f6b Prepac ale ja stale nerozumiem v com je problem 😂 Ved si kupil byt, nenahadzal do automatu. Mozu sa tam predsa nastahovat ak sa tak dohodnu.
@bludna byt chce dať do podnájmu, aspoň tak písala tuším autorka.
A on ďalej bývať za energie v cudzom. Šikovný to suhaj, ozaj 😁
@subartic "Takmer zadarmo" je domnienka? No predpokladam, ze ked sa tam muz bude chciet nastahovat, tak vezmr aj partnerku a dieta a bude to ICH domov. Postaral sa o svoju poistku do buducna, ved je mozne, ze spolu ani nebudu navzdy, nie? Ak budu, tak tam mosu byvat spolu a ked sa rozidu, tak on moze odist do svojho a ona moze "takmer zadarmo" zostat u rodicov. Taktiez ma moznost postarat sa o vlastne byvanie sama.
@bludna jeho osobná poistka do budúcnosti, ide na úkor životnej úrovne spoločnej domácnosti s matkou jeho dieťaťa
keď už chcel, mal riešiť poistku oboch a spoločne kupovať nehnuteľnosť
teraz podľa rád si má autorka zobrať vlastnú hypotéku a pôjdu žobrať lebo im to nevychádza splácať 2 nehnuteľnosti?
@lienka.7 všetky tu už rozhodujú čo a ako, ale autork nenapísala nič podstatné, a teraz iba to že "aj rodičia sú v šoku ". Z čoho, že sa neporadil o byte ? ale to nikto z nás nevie, ako to bolo a je.
@cacianka rodicia sú podla mňa v šoku z toho, že namiesto toho, aby sa mladý postaral o partnerku a dieta, tak si kúpil investičný byt sam pre seba. Nie pre rodinu, pre seba. Ale na druhej strane, nema problém v ich byte bývať za energie. Akože toto chce silný žalúdok. Na ich mieste im dám komerčný najom alebo nech idú do jeho bytu. Darmozracov a vyzirky bytostne neznášam.
Ty mas svoje zazemie a on holu prdel.nie ste papierovo rodina a mozno „investicny byt“ je len priprava na rozchod. Ak by si byvala ty u neho …. Moze ta vykopnut kedykolvek …. Teraz mozes vykopnut ty jeho a teba rodici nenechaju na ulici. On do svojho bytu moze odist kedykolvek a v podstate sa „osamostatnil“ adi nema v umysle sa viac viazat … zaplati vyzivne a papa. Uprimne keby som ja nemala vlastnu nehnutelnost a vedela, ze partner ma pristup k jednoduchemu byvaniu, nejdem do spolocnej nehnutelnosti a uz vobec nie ak nie sme zobrati … staram sa najskor o seba
@anonym_44dc69 on ma vlastnú nehnuteľnosť, on ma kde bývať ale nie je to miesto pre rodinu a ja som tam bývať nechcela. A toto co ide kupovať je iba pozemok, nič viac. Čiže v “jeho nehnuteľnostiach” sa bývať nedá, hádam som sa správne vyjadrila 😀 keď to tu pisem príde mi to čím ďalej pritiahnuté za vlasy 🙈
@bludna myslím si že to domnienka nie je , v normálnych a dobrých rodinách to tak chodí , že buď tam tvoje dieťa žije iba žije za energie alebo nízky nájom .
@anonym_44dc69 on ma vlastnú nehnuteľnosť, on ma kde bývať ale nie je to miesto pre rodinu a ja som tam bývať nechcela. A toto co ide kupovať je iba pozemok, nič viac. Čiže v “jeho nehnuteľnostiach” sa bývať nedá, hádam som sa správne vyjadrila 😀 keď to tu pisem príde mi to čím ďalej pritiahnuté za vlasy 🙈
@anonym_autor aký nájom platíte rodičom
?
@anonym_autor no tak najvyšší čas vypratat rodičovský byt a "postaviť sa na vlastne".
Inak mimo tému... tvoji rodicia co na to?
@lienka.7 naši sú nešťastní že čo som si to vybrala
@binarypete napísala investičná nehnuteľnosť a to môže byť aj pozemok .
ved ak si chcela byt rodina mali ste mat svadbu a potom dieta, co sa tu teraz rozculujes.
@binarypete ja som nič nikde nepísala o byte, on ide kupovať pozemok ako investíciu do budúcna mi bolo povedané
@bludna problem je v tom, ze jeho peniaze idu do JEHO majetku, jeho nehnutelnosti, na ukor partnerky, dietata, jej rodiny, on je "zaisteny". Dalsi problem, ze ona zaistena nie je a rodicia svoj byt nemusia drzat pre nu, moze mat surodencov, rodicia mozu peniaze za predaj bytu raz potrebovat a ona nebude mat nic. Dalsi problem, ze riesi podstatne veci bez nej a zneuziva pomoc jej rodicov... ked sa ona aj nastahuje do jeho nehnutelnosti, ona bude investovat cas, peniaze a starostlivost do jeho nehnutelnosti, nie spolocnej. A posledna vec, NIE, jeho majetok raz nemusi dedit ich spolocne dieta.
@binarypete ja som nič nikde nepísala o byte, on ide kupovať pozemok ako investíciu do budúcna mi bolo povedané
@anonym_autor tak sa ho spýtaj, či bude ešte pred kúpou pozemku svadba, aby to bola naozaj investícia pre rodinu
Oukej, moja domnienka bola, ze si kupil byt. Po tychto info usudzujem, ze ste sa proste nasli 😀
@bludna problem je v tom, ze jeho peniaze idu do JEHO majetku, jeho nehnutelnosti, na ukor partnerky, dietata, jej rodiny, on je "zaisteny". Dalsi problem, ze ona zaistena nie je a rodicia svoj byt nemusia drzat pre nu, moze mat surodencov, rodicia mozu peniaze za predaj bytu raz potrebovat a ona nebude mat nic. Dalsi problem, ze riesi podstatne veci bez nej a zneuziva pomoc jej rodicov... ked sa ona aj nastahuje do jeho nehnutelnosti, ona bude investovat cas, peniaze a starostlivost do jeho nehnutelnosti, nie spolocnej. A posledna vec, NIE, jeho majetok raz nemusi dedit ich spolocne dieta.
@anonym_c905bd Chapem co sa snazis povedat ale rovnako fer a normalne mi pride postarat sa o svoje zabezpecenie sama, ked uz mam taketo poziadavky.
@anonym_autor ideálne by bolo keby ste si o tom pohovorili úplne otvorene. Investičná nehnuteľnosť môže znamenať niečo úplne iné ako investícia do budúcna...
Kupovať v dnešnej dobe pozemok ako investíciu do budúcnosti na pôžičku keď tam neplánujem stavať nie je veľmi rozumné.
Očakáva sa hospodárska kríza, bude ťažko vyžiť, ľudia budú skôr rozpredávať nehnuteľnosti o ktoré nebude záujem, v čase krízy sa nebuduje. K tomu nestabilná politická situácia, hrozba vojnového konfliktu, nehnuteľnosť si nezbalíš do evakuačného batohu.
@anonym_autor cize on si ide kupovať pozemok, potom pojde stavať dom, všetko bude iba jeho a potom, pokial dovtedy budete spolu tam môžeš prísť byvat a splácať mu jeho majetok. Sikovne to ma mladý vymyslene, to sa mu musí uznať.
No a zatiaľ bývať v rodičovskom byte svokrobcov za energie. Ako toto chce mať vážne silný žalúdok...
Tebe pridelil chlapa národný výbor? Je medzi vami aj nejaká láska, alebo len si vyhadzujete majetky na oči. A najlepšie, keď sa do vás začnú starať rodičia. Ty máš aspoň čosi usetrené? Či si sa len sa spoliehala na rodičov doteraz? Neodpovedal si, či by si dala polku financií na kúpu spoločného bytu. Ale asi nie, že? Ty si prečo nekúpiš vlastné bývanie?
@anonym_autor a dieta bolo plánované, či sa iba podarilo? O svadbe vôbec padla reč? Prečo ste u vašich práve? Prečo nie u svokrovcov?
@anonym_autor tak sa ho spýtaj, či bude ešte pred kúpou pozemku svadba, aby to bola naozaj investícia pre rodinu
@mamutka pokial použije svoje peniaze, je jedno ci svadba bude alebo nie. Lebo peniaze boli nadobnute pred svadbou. Bude to jeho. Autorka bude ale platit, ci uz priamo alebo nepriamo, a jej to nebude.
@mamutka pokial použije svoje peniaze, je jedno ci svadba bude alebo nie. Lebo peniaze boli nadobnute pred svadbou. Bude to jeho. Autorka bude ale platit, ci uz priamo alebo nepriamo, a jej to nebude.
@lienka.7 V manželstve sa splácanie hypotéky vníma ako spoločné, bez ohľadu na to, kto ju reálne platí, polovica sa automaticky považuje za príspevok druhého partnera.

@bludna o takých veľkých "nákupoch" sa v normálnych rodinách spoločne rozpráva aj o plánoch do budúcnosti
potom by otázka autorky znela, ...plánujeme urobiť toto, aký je váš názor, oplatí sa?
@anonym_f60bf5 Neverim, ze to urobil tajne. Ved pri kupe bytu chodis na obhliadky, do banky, to sa velmi neda utajit.