icon

Partner ma doteraz nepožiadal o ruku

ninus1996
20. júl 2023

Ahojte. S partnerom som vyše rok a pol a z toho vyše roka spolu bývame. Už dlhší čas dozadu naznačoval, že pozerá nejaké prstene alebo sa ma pýtal ako by som si predstavovala žiadosť o ruku, tak som si myslela, že dačo chystá. Už somu aj otvorene povedala, že by som si už vedela predstaviť že by ma požiadal o ruku, predsa len už by som náš vzťah chcela niekde posunúť. Rozpráva aj o rodine, deťoch, tak asi ráta so mnou do budúcnosti, len sa nemá moc k činu a mňa to rozčuľuje. Chcela by som tento rok keď to budú dva roky nášho vzťahu aby ma požiadal. Viem, že dávať mu ultimáta nemá význam. Ak ma do polroka nepožiada, mám sa s ním rozísť? Nerada by som o neho prišla keď už rozprávame o spoločnej budúcnosti, ale ja chcem už prsteň a svadbu.

viestta
20. júl 2023

@bessie12 kto chce kam, pomozme mu tam. Dalsia adeptka na nikdy nekonciace debaty o nestastnom zivote v manzelstve s nepouzitelnym chlapom...

bessie12
20. júl 2023

@viestta a potom bude zakladat dalsiu diskusiu o tom aku chybu urobila, ze sa za neho vydala 🙈

hopsadobrandejsa
20. júl 2023

To je tak troska vec priorit, ci? Je mnoho ludi ktory mali prsten aj nasledne svadbu, ale poniektori sa dopracovali aj k rozvdom.

Chces byt s nim lebo ho mas rada alebo preto, ze chces snubak a svadbu? Povedzme, ze sa zosobasite a nahodou Vam to casom nebude klapat a pridu manzelske nezhody....potom co?

Pre mna osobne svadba nie je nevyhnutne priorita pretoze nie je ziadna garancia, ze nepride rozvod. Dnes mas mnoho ludi ktori ziju bez papiera uplne spokojne....poznam take pariky.

Ja mam pocit, ze ty si viac nafixovana na ten prsten nez na svojho priatela, ale to moze byt len moj dojem 🙂

viestta
20. júl 2023

@hopsadobrandejsa tak vies, kamaratky sa povydavali, tak nemozem byt ja horsia ako ony... Je jedno s kym, hlavne, ze budem pod cepcom. Je uplne jedno a kym, hlavne, ze budem pod cepcom. A potom s dvoma, troma detmi, s holou prdelou budem zufalo hladat sposob ako prezit od rodicaku po rodicak, pretoze z chlapa ziadny uzitok nie je.
A to je este ten lepsi pripad. Aj horsie to moze skoncit.

veronikaszabova
20. júl 2023

@viestta urcite sa uz autorka neozve a o par dni zalozi dalsiu diskusiu...

viestta
20. júl 2023

@veronikaszabova asi to tak bude

misana84
20. júl 2023

Po 1,5? A to je akože už dlho?? Veď to ste ešte vo fáze zaľudnenia…my sme sa poznali 5 rokov… chodili 10 a potom sme sa vzali.. keď sme kúpili byt a bola tehu

karolinakr
20. júl 2023

Prečitala som si predchadzajucu diskusiu a robiš kolosalnu kravinu Ked si si neni na 100% ista, nikdy nedavaj sĺuby pred oltarom na- veky..Ako baby pisali, dieta problemy len prehlbi, takže ked už teraz to neni ono, potom to bude o 50% horšie.Pozeraj v horizonte časovom 10- 20 rokov. Chceš byt stale s tymto chlapom? Aby bol otec tvojich deti a oporou v dobrom i zlom? Lebo ked to uz teraz nefunguje, môžes ist len dole z kopca..
Ja sa nerada viažem, dlhe prace, hypoteky, zaväzky atd a vela krat ma to ochranilo pred kdejakou kravinou v mladosti, samozrejme ma to i nevyhody ( ako všetko)..

matullienka
20. júl 2023

Ste jej s tým odhalením stupili na otlak a už sa neozve. Tieto rýchle svadby jedno s kým len aby som niekoho mala z 90% končia katastrofou

stanulienkat
20. júl 2023

Určite by som sa po tak krátkej dobe nesobašila a už vôbec nie s hentakým týpkom. Ty zrejme tiež nebudeš najostrejšia ceruzka v peračníku.

hankm
20. júl 2023

@ninus1996 “ale ja chcem už prsteň a svadbu.” Pod so mnou do Vegas ;) 😁

maca1984
20. júl 2023

@hankm si si istý ? Ťa vezme za slovo 🤣 aj tie "elvisácke" svadby sa dajú zlegalizovať

hopsadobrandejsa
20. júl 2023

@viestta 😂😂😂

zmrzlinka2021
20. júl 2023

@viestta o dva roky téma, ako sa po svadbe zmenil

viestta
20. júl 2023

@zmrzlinka2021 presne, On taky (nepouzitelny tlk) nebol...

mandarinka555
20. júl 2023

@ninus1996 Dupni si nôžkou....ja chcem...a chcem...Zúfalé ženy robia zúfalé činy...Budeš na neho tlačiť dovtedy, pokiaľ ťa nepošle do ****

tanuuulka
20. júl 2023

@anonymous87 romyslala si dakedy, co sa stane, ked sa jeden z vas pominie...? Ked pre nic ine, tak z pragmatickych dovodov, kedze mate deti. Dedenie, vdovsky/vdovecky - vsetko su to "materializmy", ktore pomozu tomu druhemu, ak sa dsco nedajboze stane. Ale to je moj nazor, tvoj moze byt iny. 🙂 Vydata som bola uz pred detmi a vzdy som sa vydat chcela, aby nedoslo k nedorozumeniam 😄

anonymous87
20. júl 2023

@tanuuulka ano. My sme sa o svadbe uz velakrat bavili, kedze si uvedomujeme, ze de jure sme cudzi ludia 🤷‍♀️ aj teraz to muz znovu otvoril, ze uz by sme to mohli dotiahnut teda do konca… hovorim no mohli, ved ked umries, ja ani vdovsky nedostanem a uz nie si najmladsi 😂😂😂😂😂😂
Ale u nas to bude naozaj len “formalne”… inac sa pre nas nic nemeni (teda este moje priezvisko)…. 🙂

tanuuulka
20. júl 2023

@anonymous87 jasne, ved staci vam uradna svadba, ten "zdrap" je napokon celkom dolezity. My mame uz tri deti, ja si neviem predstavit, ze by som mala ine meno ako ostatni clenovia rodiny.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ninusa221
20. júl 2023

@ninus1996 2 roky my sme 4 a nič a je mi to jedno ešte študujem nemáme spoločne bývanie neriešim samozrejme ak neštudujte tak chápem to by som brala aj ja.

aandrea9
20. júl 2023

@hankm 😂😂😂👍

zmrzlinka2021
20. júl 2023

@anonymous87 no zmení sa, vy dvaja budete už rodina

anonymous87
20. júl 2023

@zmrzlinka2021 my to takto nevnimame. My sme rodina uz teraz 🙂 pre nas to naozaj bude len formalita…

vorkola
20. júl 2023

@taga Vyborna odpoved

karolinakr
20. júl 2023

@taga poviem ti srandu, par rokov dozadu som toto čitala v Žena a život, podrobny rozpis na 2stranach, prečo žena nema tlačit na muža, chciet sa vydat a sa mu vnucovat, len tiško v kute čakat, kym sa on a či vôbec rozhodne..Takze ked si generacia 18-30 kupuje mesačne Cosmopolitan, Eva, Ema a čita Žena a život a berie tieto rady ako priručku vzťahov, vyrasta generacia submisivnych, na všetko ochotnych žien..Tam sa opakuje ako mantra, ze svoje blaho musiš ukrižovat pre nejake mužske ego, ktore samozrejme nemusi na oplatku nič..

lintu
20. júl 2023

Dúfam, že máš veľmi nenáročné predstavy o prsteni a svadbe, inak sa mu v podstate ani niet čo čudovať, že sa do toho pri tých vašich finančných problémoch nejak ani nehrnie.

viestta
21. júl 2023

@lintu velkolepost svadobnej hostiny a cena prstena je skutocne nepodstatna zalezitost ak sa dvaja rozhodnu pre manzelstvo. Nejde o ten jeden den, ale ide o dni, tyzdne, mesiace, roky po tom jednom dni. A o tych naozaj nerozhoduju velkolepost svadobnej hoestiny ani cena obrucok

hankm
21. júl 2023

@viestta len paradoxne, mlade zeny (mozno aj tie starsie) to prave vnimaju cez ten pocit vynimocnosti na ten jeden den, v ten jeden den som princezna, ten jeden den som stredobod nasho a prilahlych vesmirov, ten jeden den je vrchol vrcholov mojho zivota.... cely mlady zivot obetuju jedinemu cielu (aj ked studuju, pracuju, to vsetko je uplne udupane) svadba.... a zrazu, zistia, ze zivot je aj po svadbe, dalsich "dlhych" 50-60 rokov....a zrazu zistia, ze cierna diera. Mat svadbu je pekna a prirodzena zalezitost, no jej ponimanie je castokrat zasadne patologicke. A od toho sa potom odvija mnoho inych zloziek zivota zeny, a tym aj muza.

lintu
21. júl 2023

@viestta nerozhodujú, ale niektoré nevesty si zakladajú aj na tom.