Partner ma ponižuje pred známymi
Dievcata prosim co si myslite o takejto situacii ..s partnero mame krasny niekolkorocny vztah...sprava sa ku mne pekne, je pozorny,vsetko ok...problem ale je ze ked sme niekde vonku alebo na navsteve u jeho znamych alebo jeho rodiny vzdy o mne povie nieco trapne alebo take cudne...napriklad nedavno som si zhanala jedny saty a nikde som nevedela zohnat take ake som chcela a stretli sme jeho znameho v obchodaku a partner mu povedal nieco v style ze ja som akoby moc narocna a nic nechcem alebo ked sa nas jeho rpdina pytala ci si nekupime vacsi byt a nebude mat dieta tak povedal ze ja som moc narocna lebo chcem 3izb byt...skratka vzdy akoby pred jeho znamymi a rodinou ma vykresluje ako nie normalnu...neviem ako to inak povedat...pritom viem ze o mne bezomna hovori pred znamymi velmi pekne ale proste ked sme takto spolu niekde tak vzdy mu potom nadavam ze preco tresol toto a toto...
Mne na tom nepríde nič ponižujúce alebo že by si z toho vychádzala ako nenormálna... byť náročná nevnímam ako negatívne slovo a je možné, že ani on a teda to nemyslí vôbec v zlom...
Dvakrát som to prečítala, no furt som nepochopila, čím Ťa ponížil ...
@lindous lenze v tych diskusiach tak vychadzam ako nenormalna a on ako nejaky chudak ktory musi driet na moje sny...pritom obaja zarabame a obaja setrime...pri tom byte som sa ohradila pred jeho rodinou ze ak by on mensi alebo ma ine predstavy nech si najde niekoho kto ma rovnake predstavy ako on...to sa mu uz nepacilo a ze co to malo znamenat ci ja si nepredstavujem s nim buducnost...
Za mňa tu zlyháva komunikácia. Komunikovala si to s ním? Že sa ti nepáči ak to a to rozpráva lebo to a to, resp. spýtať sa ako to myslí nakoľko ja to takto z napísaného nevnímam nejak negatívne. Aj ja som náročná, a? 😁 Náročnosť podľa mňa nie je zlá vlastnosť 🤷♀️ A tak isto sa normálne asertívne ozvať aj priamo v tej situácii. Ale zas nie, že "nájdi si niekoho kto má rovnaké predstavy"... Zbytočný útok.. Stačilo normálne "áno, 3 izbový byt považujem za najlepšiu voľbu lebo ...." napríklad....
Ťažko povedať, keď my nepočujeme podtón, celý kontext, len z takto napísaných príkladov by som povedala, že si to moc berieš a prežívaš a ten pocit máš skôr z toho ty ako ostatní zúčastnení, ja by som si toto z toho určite neodvodila... minimálne v tom obchode určite, keď behám po obchodoch hore dole a neviem si vybrať, sama poviem, že som náročná a nič sa mi nepáči 😅 a teda to čo si mu na to povedala, by sa nepáčilo ani mne, taktiež ako vravíš že mu nadávaš čo zas trepal, skús to odkomunikovať inak, keď ti to tak vadí, spýtaj sa ho normálne teda či to fakt tak myslí
@lindous no lenze to co povedal on ze ja som narocna ked chcem 3izb byt ked chceme mat aspon 2 deti je akoze cudne...a co mam pozerat garsonky? Preto som mu povedala ze ked sa mu moj nazor a pohlad do buducnosti zda cudny a nenormalny nech si najde taku zenu ktora bude veci vnimat rovnako ako on
@wolf_ len vies toto je len zlomok...on takto nieco tresne stale a mna uz to nebavi ..a ona komunikovalo som to s nim a povedal ze on to vnima ako vtip a ze vsetci sa na takych veciach smeju..no nie nesmeju...lebo xy krat nieco taketo tresol a ta druha strana len s otvorenou pusou pozerala ze ako ja na to zareagujem lebo to bolo trapne
A prečo sa o tom doma neporozpravate v kľude?
Že to berieš tak a tak.. ktovie ako to on myslí. Možno si myslí, že je to proste konštatovanie..
Však otvor normálne cez deň v kľude tú tému a preberte si to. Žijete spolu. Komunikujte spolu. Zbytočne sa na to budeš len hnevať.
@lenkakravcova vyssie som pisala ze uz som mu to vravela ze sa mi to nepaci a on stale ze ro je len vtip a kazdy sa na tom smeje
Neberies sa kus príliš vážne?
Musí to byť nepríjemné, a o to viac, že to nechápe a nemení. Ja by som k nemu pristupovala rovnakým,,humorom,,. Ak nevieš, byť pohotová, priprav si niečo podobné a opakuj to pri každej možnej príležitosti. Napr.,, láska to sú tie očakávania vo vzťahoch. Tiež som čakala princa a mám muža, ktorý ma strápňuje/zhadzuje/ponižuje.
Alebo ,, kiežby som mávala vyššie nároky,,
A s úsmevom ostala stáť. Tvoji kamoši buď o tomto jeho správaní vedia, al bo nie. Tak či tak, budú to riešiť asi 30s po odchode, teda svojho strapnenia sa neboj. A myslím, že takto slušne a s ,,humorom,, mu to určite rýchlo dojde.
Inak toto robí môj foter, celý život mame. Je to otrasné.
Dala by som mu ochutnat vlastnu medicinu. Jasné, že som náročná na šaty, stačí, že sa hanbim zaxteba, nechcem sa aj za šaty. Alebo: jasné, že chcem trojizbový byt, na väčší by sme sa s tvojim platím nikdy nezmohli... A široký úsmev k tomu, ach, aka som strašne vtipná...
ja som mala takého ex.. chápem, že je ťažko tu situáciu opísať ale proste že vždy pred inými tá ako keby zhadzuje…. podľa mna to robia chlapi čo majú problém so sebavedomím… aj ten môj bol v súkromí OK a pred druhými takto a raz o mne takto hovoril na spoločnej chate (ale uz dost zasiel daleko lebo mal ajvypite) a videla som, že na mna pozerajú ti ľudia nie z pohladu čo som ja za príšeru ale ze prečo s takym človekom som… a to bol u mna bod zlomu.. rozpravat som mu mohla čokoľvek, on nechapal čo robí zle… skús ako baby radia “vrátiť požičané” ak máš nervy na prevýchovu 😀
nemam rada takych ludi a nemam rada ani ked im to ich partner/ka vracia, pripadam si potom zatiahnuta do ich podivnych pasivno-agresivnych "vtipov". odporucam normalny dlhy rozhovor, nie len ze "vadi mi to" a on povie, ze to je "vtipne", a tam skoncite. ako pokracoval ten vas rozhovor?
Máš pravdu, takéto vtipy sú ponižujúce a on to robí vedome. Pravdepodobne má sám nejaký problém. Alebo s tebou a vašim vzťahom. Úprimný rozhovor. Ale taký naozaj. Ak ho teda máš naozaj rada. Cieľom rozhovoru má byť, aby vám obom bolo spolu dobre. Nie dokazovanie si kto má pravdu. Spýtaj sa ho, prečo to robí. Ale naozaj. Daj mu pár možnosti, prečo si myslíš že to robí ty, nech sa má čoho chytiť. Nechce mať vlastne v skutočnosti deti? Má pocit, že veľa pracuje a potreboval by voľno? Myslí si, že to so šetrením preháňaš? Chcel by ešte byť bez detí nejaký čas a ešte si užívať? Alebo dať peniaze na niečo iné? ...
Poznám takéto typy. On má podľa mňa problém zvládnuť svoj vlastný trápny pocit a rieši to trápnym vtipom na adresu druhého. Určite takých ľudí poznáš aj v práci. Ja minimálne dvoch. Vojde do miestnosti plnej ľudí a nájde si tam niekoho z koho si akože urobi vtip. A pritom ho urazí. Už som pochopil že to on sa cíti trápne a odvádza takto pozornosť. A robí to len dobrým kamarátom.
A nemá trochu pravdy? Ak ste už prešli XY obchodov a stále sa ti nič nepáči, tak asi si náročná. Na tom predsa nič zlé nie je, byť náročným.
@vilma7 ano da sa to aj tak mozno povedat ale bohuzial z tej intonacie hlasu atd to vzdy vyznie ze som neni normalna ze nikto to takto nerobi...alebo aj s tym bytom...ved to bolo trapne..ked chceme mat aspon 2 deti tak snad nebudem pozerat garsonky a tiex povedal ze som narocna...
A čo tak si priznať, že má chlap pravdu? Z toho čo píšeš mi nepríde nič ponižujuce skôr pravdive
Pokiaľ nenadava vulgárne neoslovuje ťa rôznymi hanlivými menami nevidím dôvod na rozruch. Určite je to nepríjemné ale treba sa ozvať v tej situácií a tiež na neho niečo povedať a nie doma. Ak ti bude argumentovať povedz na rovinu že tiež povieš a nebudeš len mlčať. Nastav mu zrkadlo tak ako on k tebe ty k nemu. Ale môže to mať aj v povahe potrebuje byť pre kamarátmi nadradený a to sa už nezmení naopak môže sa to zhoršiť. No a dieťa by som určite odložila rodinu si založiť nieje problém ale tie situácie by sa mohli neskôr vyostrit
@zuzanna33 ano uplne mi to tak pride akoby chcel pred znamymi machrovat ze on je ten mudry co ma musi pokarhat

Ved sa hned ozvi a reaguj, nestoj ako teliatko. Narocna? Hned sa zapoj do debaty, "nie som narocna, ale hladam konkretne saty, ano radsej by som 3 izbak, snad si dieta zasluzi detsku izbu, vmy spalnu a obyvacka. O akom luxuse rozpravas drahy?"