Partner necháva na mne rozhodnutie o založení rodiny
Partner povedal že necháva na mne rozhodnutie či chceme mať deti, svadbu a dom. Pripadne ostávame bývať kde sme teraz, že pre neho nič z toho nie je dôležité, ze on je šťastný keď som ja a na ničom inom nezáleží, že nech rozhodnem ja a on sa rad prispôsobí čomukoľvek čo by sa mi páčilo. Ako to mám zobrať? Teraz neviem čo s tým robiť, teší ma že ma má tak rád, ale neviem čo s tým teraz. Vnímali by ste to ako pozitívum? Sme vo vek, že keď by sme chceli založiť rodinu, už by bol ideálny čas. Finančne sme zabezpečení, kariéru mame dobre rozbehnutú obaja, naša práca nás teší a napĺňa. Mame ozaj veľké šťastie v tom že naša práca je aj hobby aj poslanie u oboch. Aj že sme sa našli, krásne sa dopĺňame. A je nám spolu veľmi pekne. Teraz ale váham čo s tým urobiť. Stále som myslela že chcem dieťa, teraz ale úprimne veľmi váham či ísť do dieťaťa alebo vybrať pre nás inú cestu, tu slobodnú kde sme len dvaja a žijeme pre seba navzájom. Bojím sa, že keď budeme mať dieťa že to olutujem. Ale keď nebudeme mať, neviem či nám to časom nebude ľúto. On by bol úžasný otec aj ja mama. Verím tomu že by to bolo krásne, len neviem či je to správna cesta pre nás dvoch. Či to nenaruší našu slobodu a to čo máme teraz. A zároveň keď vidím ako moje kamarátky zakladajú rodiny, ako majú bábätka. Keď držím ich bábätka v náruči necítim túžbu mať tiež bábätko. Stále som myslela že budem po tom túžiť, lebo stále som sa starala o cudzie deti, a tešilo ma to, bavilo ma to. Prakticky sa dá povedať že som vychovala bračeka. Bolo to krásne, pamätám ako som sa z neho tešila, ako som ho učila chodiť, aké krásne bolo keď povedal prvé slovo. Tešilo ma byť tu pre neho, brať ho orvy deň do školy. Ale teraz keď by bol čas mať svoje vlastné dieťa necítim tú túžbu.
Na druhu otazku si neodpovedala, ci vam to naozaj tak funguje, lebo mi pride zvlastne, ze ste spolu 15 rokov a bavite sa o tom az teraz, chapem ze kariera a podobne, ale uz to muselo byt niekedy spomenute.
@michaela329 jednoznačne sa to ukáže, až v praxi. ( ak nejaká bude)
@lion777 my to tak napríklad máme, mne muž nepomáha s dieťaťom, lebo je tu po práci s ním rovnako ako ja + hodinu mám na svoje veci. Preto som autorku takto pochopila.
Mne by taky málo rozhodný vlažný chlap bez názoru nevyhovoval a neimponoval.
A k otázke dieťata - áno, prišli by ste o pohodlie a slobodu...ale bude ti taky život stačit? Zit sami pre seba, žiadny vyšší ciel, ziadne nepohodlie, ziadna obeta...
@barka1 No ale si jej pomohla😁😎 este dopln ze si moze vychutnat dodzubane bedrove klby,cviknuty sedaci nerv,strie az za usami , vytahane prsia az po pupok a najblizsie sa poriadne vysoi o 4 roky....mozno👌 A to ze jej muz na nu nicim netlaci a je ochotny sa prisposobit tomu po com ona tuzi.....no hovado jedno vlažne
Keď ste 15 r po ňom netúžili nechaj to tak.Za tie roky a pri tom veku dieťa asi nechcete a nie všetci ho musia chcieť a mať.Je to v poriadku.
Mne by vadilo, keby môj muž mal takyto ľahostajný postoj k tak dôležitým veciam, ako je bývanie a deti.
Deti je možné mať v celom reprodukčnom veku , ja mám ( mala som ) deti do 30 tky 3 deti , medzi 30-40 dve deti a v 43 posledného syna. A nie , deti nie nie sú zmyslom môjho života a nie som len materský typ ale som aj materský typ. Ja ako problém vnímam muža v tomto prípade , vek a 15 rokov bezdetnosti , muž sa ťažšie v tomto veku prispôsobuje a zvyčajne si žije svoj život ďalej akokeby sa nič nestalo, neznesie väčšie obmedzenie . Toto by mohlo zasadiť medzi nich ranu .lebo ZRAZU sa nemôže len tak zbaliť a cestovať, ZRAZU je doma aj bordel a nervózna nevyspatá žena atď.
Ja by som tomu nechala voľný priebeh... môžeš otehotnieť hneď a nemusíš ani celý rok alebo vôbec... nemusíš sa ale stresovať, ako niektoré snažilky, čo veľmi chcú a nejde to... o to viac si budete spoločný čas s manželom užívať... a ak to náhodou príde, podľa mňa to bude veľká radosť, a ak nie, nič sa nedeje, ale v budúcnosti si nemusíš vyčítať, že ste to aspoň neskúsili...
Myslim ze v tomto veku uz citis ci chces byt mama alebo nie...sama sa musis rozhodnut...aj tvoj partner by to mal vediet ako to citi.. je vo veku mojho muza a ten by uz male babo veru nechcel.
Ja by som to nehrotila, keď bábätko má prísť tak pride, keď nie tak máte jeden druhého a život ide ďalej.
Už máte dosť rokov na to aby ste vedeli čo chcete. Po 35 ke rapídne klesá plodnosť u žien.
Už máte dosť rokov na to aby ste vedeli čo chcete. Po 35 ke rapídne klesá plodnosť u žien.
@priscilla07 aj u muzov 😁 len ti si stale myslia, ze su geroji aj v 80tke 😁
@barka1 dieťa je akože vyšší cieľ?
@zmrzlinka2021 tiež mi to prišlo vtipné 😂 kazda cigánka ich má 10, nie je to žiadna akože výhra alebo že by človek patril na sociálnom stupni na iný level.
@zmrzlinka2021 tiež mi to prišlo vtipné 😂 kazda cigánka ich má 10, nie je to žiadna akože výhra alebo že by človek patril na sociálnom stupni na iný level.
@trisha_r tak niekto sa pozera aj na kvalitu, nie len kvantitu 😁
No ja poznam tie kariery a sa posuvate. Všade sama influencerka, folowerka, cestujete a platite drahe najomne byty. Naco decka ? Aj v biblii je to samy matkovrach a otcovrach aj v kriminalistickej praxi. Decko je aj kazistyk. Bude Vas vyrusovat ked budete spolu v intimnych chvilach.

@lion777 predpokladám, že autorka myslela, že nebude "pomáhať" - lebo pri starostlivosti o ich spoločné dieťa bude prítomný rovným dielom. To dieťa je predsa spoločné a nie nejaký autorky problém, aby jej "pomáhal".
@michaela329 jednoznačne sa to ukáže, až v praxi. ( ak nejaká bude)