icon

Partner nechce dieťa kvôli pracovnej nestabilite. Čo robiť?

30. apr 2025

Trošku potrebujem asi iný pohľad na moju situáciu 🙂 s mužom sme spolu 7 rokov, má dcérku s predchádzajúceho vzťahu, všetci spolu vychádzame veľmi dobre. O spoločnom dieťati sme sa rozprávali často, kladne - určite chceme. Prednedávnom sme sa aj prestali chrániť, po spoločnej dohode. Avšak, bohužial, začal trošku kaziť ten sex, začal vyžadovať iné veci (s kt. samozrejme neotehotniem), a intenzita ako často klesla. Jednoducho viem, že je to z toho dôvodu, aj keď spočiatku tvrdil, že nie. Po dlhšom rozhovore sa priznal, že by odomňa chcel, aby sme s týmto planovaním trošku počkali - dôvod uviedol ten, že aktuálne má nestabilnú prácu, a chcel by toto vyriešiť, a môžeme sa pustiť do toho (preloženie na inú pozíciu má na 90% istú, ale samozrejme, len ústne, takže možno trošku rozumiem). Mám pocit, akoby všetko hadzal na financie. Žijeme si priemerne. Len mne to príde ako zbytočne odsúvanie. Ako sa na to pozeráte vy?

Strana
z3
colsami
30. apr 2025

A ma naozaj nestabilnu pracu? Kolko mate rokov? Ak je cas, tak ok pockat tu chvilu, ak je argument s pracou relevantny. Ak uz mate svoj vek, tazko povedat, ci to veru neodsuva naschval... "Svoje" uz ma odchovane, jeho dcera ma 7r, a on vie, co to vsetko obnasa tie prve roky od batolata a proste sa mu mozno do toho (uz, alebo este) nechce.

deti95060810
30. apr 2025

tiež by mi to prišlo ako kalkulovanie..
on dieťa má , ...

gribka1
30. apr 2025

S mužom ste spolu, či ste svoji? Ako si na tom finančne ty? Máte aj našetrené, či žijete od výplaty do výplaty ... Lebo môže to tak byť, ale môže len vymýšľať a oblbovať. No a nevieme vek.

janickacrazy
30. apr 2025

No podľa mňa sa vyhovára a proste sa mu do toho nechce. Ste spolu 7 rokov, to je fakt dlho. Koľko máte rokov? Ja som zažila podobné a nakoniec dieťa nebolo a vzťah som ukončila. On mal tiež už deti z predchádzajúceho vzťahu a mne sľuboval a nič z toho.

nynia
30. apr 2025

Teraz si zijete priemerne ale zohladnila si ako budete na tom finance s dalsim dietatom? Ked pocas RD budes mat dost nizky prijem a +1clena domacnosti a zvysene vydavky ci uz u takych malych deti na oblecenie lebo rychlo rastu, plienky a to nehovorim ked sa nieco stane a bude potrebovat nieco speci napr. UM, probiotika... Tak isto ked dieta bude vacsie vyssie vydavky budu na vsetky dovolenky, vylety, skolne - stravu, kruzky pre deti. Ja najprv by som si to sama preratala a podla toho nejak zaujala stanovisko, ci to hadze na financie opravnene alebo zbytocne mozno len nechce prist o zivotny standard aky ma teraz ja tiez kebyze si ho mam znizit tak do dietata by som sa nehrnula s nadsenim.

sasa1310
30. apr 2025

jednoducho nechce ho, on už otcom je

koniarova
30. apr 2025

Nechce sa mu už do dieťaťa. Jedno má, vie do čoho by išiel. Pohodlie mu je prednejšie. 7 rokov je už riadna doba.

zuzubb007
30. apr 2025

Veď je to jasné, on dieťa ma a už chce podľa mňa pokoj, vie čo to obnáša ,keď to odkladá teraz neskôr to bude ešte horšie a zistíš, že si strácala čas ak chces deti, sú ľudia ktorým proste stačí jedno dieťa a klud

4stanka4
Autor odpoveď zmazal
martina1985ba
30. apr 2025

ako matka niekolkomesacneho babatka ho chapem - dobre vie do coho sa rutite. uz aj ja by som si to rozmyslela asi. proste asi vie co to obnasa a ze to nebudu lahke chvile, ze dlhe obdobie moze byt naozaj velmi velmi zla situacia.

katulienkax
30. apr 2025

No ja nechápem že tie ženy nevidia že proste chlap ktorý už dieťa ma a vie čo to obnáša po ďalšom vlastne netúži 😉 väčšina chlapov nemá takú túžbu po bábätku ako ženy, už to teba konečne pochopiť . A možno sa rozviedol aj preto že z jeho bývalej sa stala po narodení dcéry harpia a boji sa že aj z novej frajerky sa stane taká istá harpia 😂

janickacrazy
30. apr 2025
@martina1985ba

ako matka niekolkomesacneho babatka ho chapem - dobre vie do coho sa rutite. uz aj ja by som si to rozmyslela asi. proste asi vie co to obnasa a ze to nebudu lahke chvile, ze dlhe obdobie moze byt naozaj velmi velmi zla situacia.

@martina1985ba no len väčšinu toho náročného okolo dieťaťa si užije žena, u chlapa sa toho zase až toľko nezmení, podľa mňa len nechce prísť o svoje pohodlie a full servis

gribka1
30. apr 2025

Celkom potešiteľné názory, už len pár rokov a konečne Slovensko končí 😂 Netreba detí, je to strašné náročné,

martina1985ba
30. apr 2025
@janickacrazy

@martina1985ba no len väčšinu toho náročného okolo dieťaťa si užije žena, u chlapa sa toho zase až toľko nezmení, podľa mňa len nechce prísť o svoje pohodlie a full servis

@janickacrazy tazko povedat, tam my nedovidime. moj muz ked pride z prace nabieha na nasu situaciu doma. z roboty pride totalne vynervovany a predsa mi pomaha ako moze. nezavidim mu. vidim na nom, ze je unaveny, ohucany, ma stres aby utiahol hypoteku aj domacnost..tazko povedat. ale urcite vie viac co obnasa dieta ako zakladatelka diskusie

colsami
30. apr 2025
@janickacrazy

@janickacrazy ano ale bez ohladu na to ze vacsiu cast okolo dietata (aspon prvy rok) bezne robi zena, i pre chlapa je to proste velke obmedzenie (najma z jeho ponimania). Doma menej spanku, unava, nervozita, vsetko prisposobovat dietatu - vylety, oslavy, navstevy, rezim).
Takze ja sa tiez necudujem a najma chlapom ktori si to uz zaziju, ze proste stacilo. Napriek tomu, ze "vacsiu cast" robi zena, ak je dieta male a ona nepracuje.

janickacrazy
30. apr 2025
@martina1985ba

@janickacrazy tazko povedat, tam my nedovidime. moj muz ked pride z prace nabieha na nasu situaciu doma. z roboty pride totalne vynervovany a predsa mi pomaha ako moze. nezavidim mu. vidim na nom, ze je unaveny, ohucany, ma stres aby utiahol hypoteku aj domacnost..tazko povedat. ale urcite vie viac co obnasa dieta ako zakladatelka diskusie

@martina1985ba samozrejme, nevieme, ako to u nich je, môj muž napríklad chodil z práce večer o 19, keď boli deti bábätká, takže prakticky celá starostlivosť bola na mne, ale tak mne to nevadilo

sense
30. apr 2025

Podla mňa nechce ďalšie dieťa a prejsť z priemerného žitie do podpriemerneho

marsmykkok
30. apr 2025

Podľa mňa dieťa nechcel nikdy, ale len ťa ťahal za nos a ťahal ťa aj teraz, ked robil všetko tak, aby si neotehotnela pri styku a myslel si, že si blbá, že to neuvidíš. Dôvod vie len on, či mu stačí jedno dieťa, či financie, či zodpovednosť, či nemusí malé deti. Ale ja neznášam ak ma niekto vodí za nos a niečo povie a iné si myslí. To je riadne nefér že 7 rokov sa tváril že dieťa s tebou chce a reálne nechce.

gribka1
30. apr 2025

Veľa ľudí si neuvedomuje, že je to o charaktere človeka, ísť s pravdou von, nevodiť nikoho za nos. Dať druhému možnosť sa rozhodnúť, nie, ono sa ešte chudatká obhajujú.

januska12323
30. apr 2025

No a to vyriešenie práce by malo koľko trvať? Počkala by som. Dieťa majú chcieť obaja.

marsmykkok
30. apr 2025
@gribka1

Veľa ľudí si neuvedomuje, že je to o charaktere človeka, ísť s pravdou von, nevodiť nikoho za nos. Dať druhému možnosť sa rozhodnúť, nie, ono sa ešte chudatká obhajujú.

@gribka1 Presne zásadná otázka vo vzťahu, fér bolo na začiatku vzťahu povedať že teraz sa na to necítim a do budúcna neviem či sa to zmení alebo nie a nech sa ona rozhodne či s ním bude chcieť ostať aj ak nebudú mať možno deti nikdy. Ale napríklad že by som si našla chlapa čo túži po deťoch a roky budem tajne brať antikoncepciu aby sa nepodarilo a partnera klamať mi fér nepríde. Proste v otázke toho či mať alebo nemať deti musí byť zhoda a treba povedať narovinu ako to človek má.

kiki68
30. apr 2025

Ok, ked to neni na 5 rokov to prelozenie, tak to neni take tragicke. Zase musi potom financovat dve deti.

gribka1
30. apr 2025
@marsmykkok

@gribka1 Presne zásadná otázka vo vzťahu, fér bolo na začiatku vzťahu povedať že teraz sa na to necítim a do budúcna neviem či sa to zmení alebo nie a nech sa ona rozhodne či s ním bude chcieť ostať aj ak nebudú mať možno deti nikdy. Ale napríklad že by som si našla chlapa čo túži po deťoch a roky budem tajne brať antikoncepciu aby sa nepodarilo a partnera klamať mi fér nepríde. Proste v otázke toho či mať alebo nemať deti musí byť zhoda a treba povedať narovinu ako to človek má.

@marsmykkok Presne tak.

cyberk
30. apr 2025

S kamosmi sa deti nerobia, jasne, ze mu dieta z predchadzajuceho vztahu staci...

mikadooo
30. apr 2025

Verila by som mu. Teda - závisí, ako to máte finančne nastavené, ak ťa nechce nechať živoriť na rodičáku (lebo aj takí chlapi sa nájdu), tak chápem jeho neistotu, že chce si byť najskôr finančne istý, že všetko bude ok. Že aj keď tvoj príjem na čas vypadne, aj tak "vás" v pohode uživí. A pokiaľ nechceš utekať po roku do práce, toto štandardne leží na pleciach muža, ak teda nie je úplný chrapúň. Čiže on to môže teraz pociťovať ako dosť veľký problém na to, aby chcel plánovať dieťa...

ahhola
30. apr 2025

Tvrdo na neho - chces-nechces. Ked nie poobzeraj sa inde, lebo ta bude vodit za nos do 40.,a my zeny, ako vieme "ten cas nekradem"... 🍀 Par rokov si s nim uz stratila, ked z bejby nic nebude...

sasa1310
30. apr 2025
@mikadooo

Verila by som mu. Teda - závisí, ako to máte finančne nastavené, ak ťa nechce nechať živoriť na rodičáku (lebo aj takí chlapi sa nájdu), tak chápem jeho neistotu, že chce si byť najskôr finančne istý, že všetko bude ok. Že aj keď tvoj príjem na čas vypadne, aj tak "vás" v pohode uživí. A pokiaľ nechceš utekať po roku do práce, toto štandardne leží na pleciach muža, ak teda nie je úplný chrapúň. Čiže on to môže teraz pociťovať ako dosť veľký problém na to, aby chcel plánovať dieťa...

@mikadooo chlap, nie je najmladší, keďže má dieťa z predchádzajúceho vzťahu a nový vzťah už má 7 rokov. Takže taký chlap už musí mať stabilnú finančnú rezervu. Za mňa sú to len výhovorky. A za ďalšie, dieťa sa nenarodí do mesiaca, ale skoro o rok a okrem toho, nikde nie je napísané, že otehotnie hneď na prvýkrát. Kľudne sa môže stať, že dokým bude mať stálu prácu, tak tehotenstvo sa ani nepodarí

kristinka92
30. apr 2025
@sasa1310

@mikadooo chlap, nie je najmladší, keďže má dieťa z predchádzajúceho vzťahu a nový vzťah už má 7 rokov. Takže taký chlap už musí mať stabilnú finančnú rezervu. Za mňa sú to len výhovorky. A za ďalšie, dieťa sa nenarodí do mesiaca, ale skoro o rok a okrem toho, nikde nie je napísané, že otehotnie hneď na prvýkrát. Kľudne sa môže stať, že dokým bude mať stálu prácu, tak tehotenstvo sa ani nepodarí

@sasa1310 presne ako napisala Sasa. Za 7rokov musí mat rezervu aj keby nechcel. Ale velmi dobre vie, ake zníženie doterajšieho komfortu by to bolo. Tipujem že to prvé dieta je u vás len na striedacku na pár dni. A zrazu by sa musel starať o ďalšie doma, ktore by tam bolo stále. Prečo sa rozišiel s bývalou?

mikadooo
30. apr 2025
@sasa1310

@sasa1310 to predsa nevieme... Ja len poznám pohľad pár mužov (možno prehnane zodpovedných), že RD ich žien bol pre nich stres z hľadiska, že oni sú v tej životnej fáze rodiny jedinými živiteľmi a berú to sakra vážne 🤷.

bielasovicka
30. apr 2025

Tak nechce no..... Načo to treba rozpitvavat?

Strana
z3