icon

Partner sa mi zhnusil

5. jún 2021

Ahojte, možno sa potrebujem vyrozprávať alebo vidieť veci aj očami iných. Sme spolu 7 rokov. Od začiatku môj partner nebol extra zabezpečený a nemal ani extra peniaze, ale na to som ja nikdy nepozerala (co si uvedomujem ze bola chyba). Ak mal finančné problémy, pomohla som mu zarábala som viac. Teraz ôk zarába po rokoch nadštandardne a stále mu nie je dosť. Nemáme spoločný účet, on nechcel a ja som po rokoch snaženia o to, rezignovala. Takže do jeho financií nevidím. Dnes mi oznámil ze je v debete 6000eur. Bývame v jeho byte z našim synom. 3 roky dozadu sme mali mat svadbu, nqpkkon zahlásil že svadba sa nekoná lebo na to nemá ani cent. Ja som všetko financovať sama nemienila. Okej, tak som sa vysporiadal s tým ze si ma nikdy nevezme. Neskôr že šetriaci účet pre syna. Musela som sa s ním mesiace hádať. Dovolenka ne prichádzala do úvahy, len kebyže ju zaplatím ja. Tak som mu navrhla že mu vyplatím jeho debet plus ešte jednu jeho hypotéku a polku bytu nech teda napíše na mňa. A ze bude na nule. Nedobre. Nič o ja navrhnem, žiadne riešenie nie je dobre. Neviem ci sa takto správa vedome alebo nevedome, ale ako muž sa mi tak zhnusil, za tieto veci ze sa s ním nedokážem už ani milovať. Posledná kvapka bola ta, ako povedal ze ako ho ja milujem keď s ním nie som aj v zlom? Tak on si myslí že finančné zrujnuje celú našu rodinu a ja z úsmevom s nim ostanem dokonca života.

Strana
z2
derdia
6. jún 2021

Ved uz uvidis sama... Zobrat si a riesit jeho dlhy, ktore budu aj tvoje... Nuz rozumna cesta to je!!!!

jaga18
6. jún 2021

No, toto je ucebnicovy príklad správania gamblera. Gambler dokáže takéto aktivity tajiť roky, neprizná si to, ani keď už mu tece do topánok a ani pri priamej konfrontácii, s úsmevom na tvári by sa z toho vedel vyhovoriť. Gambleri nie sú agresívni a ani nijak zvlášť nemenia svoje správanie, naozaj okolie nemusí mesiace či roky nič tušiť...

monka105
6. jún 2021

Ako som si prečítala, že pánko chcel mať svadbu na Kube, hneď mi to bolo jasné. 😄 ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré a v tvojom prípade môžeš byť len a len vďačná, že si si takéhoto ,,financmajstra” nezobrala za muža a nemáte BSM. Ja by som mu veľmi rýchlo načrtla, kde bude ak ťa ,,naserie” a ty sa s malým odsťahuješ. Že nebude mať ani na rožky. A bude musieť platiť výživné. Za tri mesiace neplatenia výživného môže ísť aj sedieť. Dala by som mu ultimátum, nech si to rozmyslí a dá sa dokopy, s tým, že bude prispievať on tebe každý mesiac čiastku, ktorú ty uznáš za vhodnú. Ste rodina, mal by si uvedomiť, že to už nie je iba o ňom, aby mirnikz dirnikz míňál sebecky peniaze na seba na bohviečo, veď žena sa postará. Ak to nedodrží, byť tebou odsťahujem sa a dám ho na súd kvôli výživnému. Nenechaj sa vyciciavať, nie si s prepáčením dojná krava na peniaze.

autor
6. jún 2021

@monka105
@jaga18
@derdia zas takto. Samozrejme ze som az taka mimo nebola že by mi financie nedával. Keď sa narodil maly tak som mu striktne povedala ze nakoľko nechcel mať spoločný účet, a 90% potravín a oblečenie na malého kupujem ja, nech mi teda každý mesiac prispeje. To aj dodnes tak je, od toho nepustím. Ide mi len o to, že akokoľvek rátam, jemu ostane cca 900eur na seba. Lebo málokedy nakúpi. A on sa ajtak dokáže dostať do debetu? Ved niektorá rodina žije z 900eur. Mňa to skôr trápi z partnerského hľadiska že on robí dlhy. Ale ako vidím jediná cesta je ta, ze sa nato vykašlem, nech ide do debetu koľko chce keď si nenecha pomôcť. Neriešim co bude, ale mysliac nato, že sa mu niečo stane(samozrejme ze sa môže aj mne), tak byt v ktorom žijeme pôjde do luftu kvôli jeho zadlženosti. Zas nechápem fakt načo môže míňať, stávkovat nestavkuje, ani v mobile som mu nikdy nevidela žiadnu aplikáciu na stávky, ani fyzicky nepodáva, to by som za tie roky aspoň 1 tiket nasla od neho, piť nepije, chodiť fakt nikam nechodí, tak nechápem. Podľa mňa v tom budú tie hypotéky o ktorých ja neviem. Bral na byt, na auto a ešte aj na dovolenky v čase keď sme spolu neboli. Je to cele na hlavu postavené, ja som sa však snažila veriť ze to bude okej, nakoľko mi sľúbil vždy a po každé ma sklamal. A tie reči tipu v dobrom aj v zlom ma vedia neskutočne vytočiť. To keď on spraví niečo tak ja mu mam stat za zadkom a vrúcne ho milovať nech to je čokoľvek. Vyrastala som v chudobnej rodine a peniaze u mňa nikdy neboli prvoradé ale už teraz viem, že to je dosť podstatná vec.... No už neskoro.

heleninamama
6. jún 2021

@anonym Si strašne naivná. A preto sa k Tebe tak správa. A ešte aj finančne negramotná. Aké hypotéky na auto a na dovolenky? To nie sú hypotéky, ale spotrebné úvery. V tom je rozdiel.
Vidíš, že nič navyše nekupuje, úspory nemá, ale dlhy mu pribudli a aj tak mu stále veríš, že nerobí nič nekalé.
On sľubuje, ty veríš, on Ťa oklame, ty mu odpustíš... A tak dookola. Našli ste sa. Inteligentná žena by už dávno zisťovala, čo je o veci alebo bola preč.

judar
6. jún 2021

Nafigu ze nemas ani nejake papiere na druh a druzka ze by ti to aspon nejak dalo pristup k nemu alebo v horsom pripade ze mu neberes mobil ntb a nesmirujes ...lebo ja byt na tvojom mieste asi by som od strachu ani nespavala a keby viem ze ma takto drzi mimo a nevie kde ake dlhoby tak prve vo by som asi spravila by bolo vyuzit situaciu jeho volna, utekat do lekarne, kupit tabletky na spanie a naservirovat mu ich do vecere a ked by zaspal prelustrovat mu vsetko mobil, notebook, papiere kym by nedoslo ho mat na krku ako manzela lebo ako videt on sa ti zjavne dost konverzacne neotvara ked este ktomu zaraba pomerne dobre ze mu este aj tolko € zostane a robi ako zgrlos

heleninamama
6. jún 2021

@judar Preboha, to je čo, že "papiere na druh a družka? " Nič také neexistuje, právne sú to dvaja slobodní ľudia, ktorí majú spolu dieťa.
A to je jej jediné šťastie - chlap je zadĺžený, môže skončiť zle, ale jej sa to netýka. Stačí požiadať súd o zverenie dieťaťa, výživné a má pokoj. Jeho peniaze, jeho dlžoby, jeho starosti. Ona môže pokojne spávať.
@anonym Len sa drž zdravého rozumu a mysli na seba a dieťa.

autor
6. jún 2021

@heleninamama
@judar no nevyznám sa máš pravdu, lebo nikdy som žiadny úver neriešila. Ja som si vždy všetko kupovala z úspor, dokonca aj auto, na ktoré som si šetria 5 rokov, dovtedy som chodila vlakom ci busom. Dom som zdedila, takže ani v tomto smere som neriešila hypotéku. Takže sa ospravedlňujem za neadekvátne pomenovanie hypoték ci úverov, fakt v tom nie som doma. Ale pochopila si načo som myslela. A áno, som naivná, snažila som sa vytrvať a nehadzat to hneď celé za hlavu, lenže čím ďalej tým viac som si uvedomila ze sa to nedá. A nie je mojou prioritou sa za neho vydať. To je to posledné načo teraz myslím, skôr išlo o tie natahovacky svadba verzus peniaze.
Ja mu nebudem dávať žiadne tabletky na spanie. Nemá to význam. Teraz som už na tom tak, že skôr plánujem odchod, alebo ako to poriesim ja plus syn ako by som sa hrabala v tom kde mina. Nech si to zoberie do hrobu keď mu zato stalo rozbiť rodinu a hlavne moju dôveru.

monka105
6. jún 2021

Je mi to ľúto, ale máš na krku dve deti. Ak nechce polovicu bytu prepísať na teba, maj v hlave záložný plán a pozeraj podnájmy, aby si mala s malým kam ísť, pretože tento človek si už príliš zvykol na svoje pohodlie a spôsob života a bude sa mu veľmi ťažko zvykať na niečo horšie. Ešte mi napadla možnosť finančný poradca, ale aj tak ho nedonútiš, aby ti ukázal ako je to na tom s peniazmi. Evidentne má aj tú guráž, že ťa citovo vydiera. Možno by som sa na pár mesiacov predsa len skúsila odsťahovať a odstrihnúť ho od svojho príjmu, nech sa naozaj zľakne a začne na sebe makať. Ak sa to nezmení, bohužiaľ iba rozchod, ťahá ťa dolu. Ale samozrejme rozhodnutie je len a len na tebe.

judar
6. jún 2021

@heleninamama a ver ze take nieco sa vybavit da a je to hlavne potrebne ked niesu zosobaseny a ziju spolu x rokov v pripade ak sa jednemu sa napr nieco stane tak ten druhy mu sporiada zalezitosti ak treba ...a nerobi to mamicka s oteckom , nedavno sme nieco taketo aj riesili v rodine takze si to tvoje "preboha" adresuj niekam inam

autor
6. jún 2021

@monka105 to som už skúšala že som odišla od neho, dovtedy sekal dobrotu kým sme sa nevrátili. Takže tu existuje už len natvrdo rozchod

autor
6. jún 2021

@judar počula som tiež niečo také, ale myslíš keď nie je schopný ísť na úrad na 15min sa zosobasit tak toto bude schopný?😀Určite nie. A teraz keď už viem v akej je finančnej situácii tak s nim nechcem mať na papieri nič spoločné.

nikyball
6. jún 2021

To nie je normálny vzťah , keď o ňom dokopy nič nevieš. Niekam tie peniaze dávať musí.

luccija
6. jún 2021

@judar
@heleninamama ano myslim, ze sa da uradne potvrdit dlhorocne spoluzitie druh a druzka

luccija
6. jún 2021

A toto je presne situacia ktoru som tu x krat pisala v prispevkov zivot na diviko ci manzelstvo, ze ani byt manzelia nie je terno.Ten druhy, ked chce namoci Ta to takych problemov, ze az...ty pises, ze uz viac x si sa popalila pri nom, takze uz nieco bolo...to je tak, ked chlap sa sprava ako Onasis a zaraba trocha viac a mysli si, ze poberie pozicky, uvery.Bolo by fajn zistit ake ma uvery, splatky...moze predat auto kupit lacnejsie...jednoducho je to parazit.Uvery vie brat kazdy to je najjednoduchsie.On sa nezmeni nikdy si predstav, ze by si bola na RD a uplne zavisla od jeho penazi a jedneho dna Ti povie, ze nie je na splatku.
Tu len pero, papier sadnut spolu, alebo odchod nech sa zadlzuje kolko chce.Tipovat moze roky a nic nezistis...ale ten debet je pochybny s tym zacni, ze chces vidiet papier z banky vyzvu o vratenie debetu

heleninamama
6. jún 2021

@judar
@luccija Dievčatá, nejdem sa hádať, čo ste počuli, ale dajte si do googla Vzťah druh a družka v slovenskom právnom systéme a získate relevantné vyjadrenie priamo od právnikov.
Potvrdenie, že ste s niekým družka má presne takú výpovednú hodnotu, ako keď Vám ja dám potvrdenie, že sme dlhoročné kamarátky. Nikde s ním neobstojíte, k ničomu Vás neopravňuje. Náš právny systém uznáva len manželstvo a to, chvalabohu pre autorku, chlap odmietol.

judar
6. jún 2021

@heleninamama ja si google davat nemusim, nam stacil v rodine pravnik jeho rady a dotycna druzka mala v pohode pristup do zdravotnej, socialnej aj do banky s tym papierom bez problemov...ale ty sa kludne dalej pytaj uja googla nez realnych person

cacianka
6. jún 2021

@judar to moze byt splnomocnenie alebo generalna plná moc, overene u notára.
Ale určite uz dávno u nas neexistuje inštitút druh/družka

macekovam
8. jún 2021

joooj.. si stastna zena ze ho este nemas v chomute... co by si s nim robila... bola by to kotva na tvojej nohe.. a ty by si pomaly klesla az na same dno...

Strana
z2