icon

Partner si ma nikdy nechce zobrať? Prečo?

19. apr 2024

Neviem, či som si sem prišla po radu alebo sa len vyventilovať ale nestala situácia, ktorá ma veľmi mrzí.
S partnerom sme spolu cez tri roky, tri roky spolu bývame v podnájme. Mali sme takú náhodnú konverzáciu ohľadne bytov a kupovania bytov s tým, že ja som povedala, že nerozumiem ľuďom, ktorý si spolu kupujú byty "na dobré slovo" resp. že nie sú zobratí. Nikdy sme sa s partnerom o svadbe nerozprávali ale tak nejak som to očakávala, každopádne asi moja chyba viem. On mi na toto veľmi prekvapene povedal resp. opýtal sa, že či si ma teda musí zobrať. Až to znelo ako urážka. Tak som mu povedala, že teda ak spolu chceme žiť, tak by som to očakávala. A zostal ticho. Doteraz sme mali veľmi pekný vzťah, veci medzi sebou máme vyriešené, už sme si spolu niečo prešli. Neviem úplne ako mám reagovať len ma to strašne zamrzelo.

katkaseiner
19. apr 2024

Chapem ta, si mlada, ale su veci ktore si v zivote treba s partnerom prebrat. Ano, ide aj o otazku deti, ale ide aj o manzelstvo... lebo ak obaja nechcete, je to uplne v poriadku .. ale ak jeden chce a druhy nie... tak to je dost blbe... - no a priklad... keby sa partnerovi nieco stalo, tak tebe ani neposkytnu v nemocnici info pretoze nie si manzelka... Cize odporucam dohodnut sa.... tu ti nenakladaju za to ze si prisla s divnou vecou... ale ze za taku dobu nemate jasno kto co chce a kto co nie...
my sme si velmi skoro ujasnili ze chceme aj manzelstvo aj deti... ale vedeli sme ze par rokov tomu davame urcite nakolko ani jeden nemal ziadne uspory a tiez sme sa zhodli ze vrhnut sa len tak na deti bez vlastneho byvania nie je asi najlepsi napad...

pupavka234
19. apr 2024

Na svadbu ste este dost mladi, ale ak on svadbu nechce ani o 5 rokov a Ty ano, tak asi by som mu to povedala, ze pre teba je svadba dolezita a ak on nechce tak sa budete musiet rozist.

Co sa tyka deti, je v poriadku ze ich nechces, ja Ti ale verim len tak na 10%😂 ja mam 30 a deti tiez nechcem, ale kamaratok, ktore v 20tke hovorili ze deti nie, fuj, deti su otravne a v ziadnom pripade deti nie, tak 90% z nich zmenilo nazor (ja nie). A tym padom je to take cudne ked si spomeniem ako hovorili ze male deti su lepkave, ukricane a urcite nie zlate, a teraz pridavaju na insta fotky s popisom ze: “nemozeme sa dockat nasho vytuzeneho zazraku”, “nas maly zazrak je to najlepsie co sa nam mohlo prihodit “ atd. Naozaj asi 90% z tych zien s nazorom “deti nechcem fuj nie “, je teraz “hrda a stasna mama” alebo fotky brucha a “Uz sa ta nevieme dockat “…

lienka.7
19. apr 2024

V 22 a 26 rokov povedať ze nechcem dieta je podla mna velmi unáhlené.
Za mňa nevidím zmysel sa viazať v mazelstve, nakoľko o 5-10 rokov si to môžeš pokojne rozmyslieť a potom sa rozvádzať? Stačí sa rozísť a to doslova do mesiaca mozes už byť aj "budúcim rodicom".

maranta_leuconeura
19. apr 2024

Ja si myslim, ze na svadbu aj na deti mate este cas. Ste mladi. Tri roky ste spolu, to je pekne, ale zjavne sa nepoznate naozaj do hlbky. Ked aj kupovanie bytov ste riesili len nahodou, svadbu nikdy a deti podla vsetkeho raz a ty si si postavila hlavu. Dajte si cas sa spoznavat, mozno sa vase cesty coskoro rozidu. A mozno ostanete spolu, pricom asi budete musiet spravit nejake kompromisy (sudiac podla odlisnych nazorov na zivot).

A byt si mozete kupit kedykolvek, na liste vlastnictva budete predsa obaja.

h2
19. apr 2024

Stále si nevysvetlila, ako to myslíš s tým kupovaním nehnuteľnosti na pekné slovo. Byty sa nekupujú na pekné slovo, kupujú sa za peniaze. Máš peniaze? Kúp si byt sama na seba a nebudeš sa mať čoho báť. 🤷🏻‍♀️

sasa1310
19. apr 2024

ako sa dá kúpiť byt na "dobré slovo"? Absolútne tomu nerozumieš. Byt môžeš kúpiť aj so susedom, keď budeš chcieť a budete obaja vlastníci

zmrzlinka2021
19. apr 2024

Autorka, určite žiadne záväzky s frajerom. Ak mu nestojís o to, aby si bola jeho žena, neviažu sa k nemu ani majetkom. Spávať s tebou mu nevadí...

rorino
19. apr 2024

A možno on tie deti by aj chcel,ale zatiaľ mu je s tebou dobre,je mladý,chce si užívať,tak možno ani manželstvo s tebou nemá v pláne.Ale inak ja som za manželstvo,pre mňa to nie je "len papier".

rorino
19. apr 2024

Skús čítať s porozumením a všetko bude hneď krajšie😉

oriesocek
19. apr 2024

ano, naozaj je lepsie s partnerom sa otvorene porozprávat - ci plánujete bývat po podnájmoch alebo chcete nieco svoje. a ak svoje, tak kludne aj 50:50 to sa bzene robi... nie iba na jedneho a druhý odide s holým zadkom. mám v okolí viac známych, ktorí deti nechceli. Niektorí svoje rozhodnutie zmenili a deti maju, niektorí nezmenili a proste nemaju.... aj z rocnika z gympla (máme 42-43 rokov, tak tretina nemá vobec deti a ani nie su zobratí, takze toto zacina byt coraz viac trendom...)

lonely66
Odpoveď bola odstránená
babkaland
19. apr 2024

Netreba sa brať za každú cenu. Keď sa máte radi, nepotrebujete na to papier. Väčšinou sa sobášia kvôli hypotékam, azylu, občianstvu atď. Ak je to účelové tak chápem. Ale len tak by som sa nikdy neženil. Načo? Zbytočnosť.

mk1111111111
19. apr 2024

Ak date rovnako vklad, tak kupte, ako pisu vyssie, pol na pol a ste v pohode, ak nemas financie a druha strana ma, tak to je horsie, zial, tam bez svadby tahas za kratsi koniec, bud Ta napise v urcitom podiele na LV, ak nie, do svadby sa nezucastnuj splatok na byt. Plat len najom.

barborachors
19. apr 2024

ja deti nemám, nechcem a svadbu som mala a nepride mi to nijak absolútne čudné. Svadba je pre mna prirodzene vyústenie vztahu a deti zas naopak zavazok na celý zivot. Manzelstvo fyzicky zavazok nie je, okrem iného, je to od muza verejné a dobrovoľne specatenie rozhodnutia ta mat za zenu a starať sa do konca života o tvoje šťastie, napríklad. Samozrejme niekedy to nemusi vyjst, ale manželstvo v tom prípade mozes kedykoľvek zrusit, rozvedu ta za dva dni ak deti nemate.

yelena159
19. apr 2024

@autorka Tieto babenky sú fanatičky detí. Ich životným cieľom je mať aspoň jedno. Nikdy nepochopia, ľudí, ktorí deti nechcú. Keď partner nechce deti, tak je zlý. Keď ich nechce partnerka, tiež je zlá. Neexistuje pár, v ktorom by obaja deti nechceli mať.
Máš pravdu, nemala si tu písať. Len ťa tu ukameňujú.

gelifil
19. apr 2024

@barborachors preco si potom v skupine o adopciach?

zltalienka
19. apr 2024

Autorka: 3 roky bývate v podnájme.
Za ten čas ste mohli mať splatené 3 roky z vlastnej hypotéky na vlastný byt. Nie je to vám ani jednému ľúto?

bonboniera
19. apr 2024

@zltalienka čiže autorka si mala v 19 zobrať hypo s čerstvým frajerom, dobre tomu rozumiem?

joannita
19. apr 2024

Autorka, ved sa neurazaj, radia ti tu starsie skusenejsie zeny. Naco si teda zakladala temu ked neberies iny pohlad.
Mas 22? Nevydavaj sa este 🙏 naco. Este stretnes vela muzov. Treba si vyskusat viac vztahov a muzov. Tvoj priatel sa zjavme zenit tiez wste nechce, co s amu teda vobec necudujem v 26 rokoch.

Kupa bytu na pekne slovo? To je ako? To som este nepocula. Ved budete vlastnici pol na pol.
Si este velmi mladucka a neskusena, neponahlaj sa!

zltalienka
19. apr 2024

@bonboniera alebo aj sama. Hneď ako to finančne vyjde. Vždy lepšie ako platiť (v drvivej väčšine) drahý prenájom.

bonboniera
19. apr 2024

@zltalienka ty žiješ asi v nejakej alternatívnej realite 😅 ale dobre toto nie je predmetom diskusie

mamatroch
19. apr 2024

A akym pocinom ste zacali zdielat byvanie? Si bola u neho podnajomnicka a zrazu nemala na najom a zacala ho vyplacat v naturaliach? 🤷
Ved ked ste spolu chodili uz nejaku dobu a poznali sa lepsie, nikdy ste sa nerozpravali o tom, ake ma ten druhy predstavy? Manzelstvo / deti / kariera / byvanie / financie? O svojom hodnotovom rebricku?
...o com ste sa doteraz rozpravali?! Ci bude na veceru treska alebo salama vysocina?! A ake trenky a gatusky si obleciete vecer? Nuz, to je trosku malo...
Mat ocakavania a nerozpravat sa o nich je prva dlazdicka na chodniku smerom ku hrobu vztahu.

sisska96
19. apr 2024

Tak keď nechcete rodinu, tak asi mu stačí bývať len tak spolu a bývanie pol na pol a keď nebude fungovať tak dovi dopo

sense
19. apr 2024

Autorka keď som mala 22 ani ja som deti nikdy nechcelq, prišli mi strašne obmedzujúce.... Ale.... O par rokov neskôr som názor zmenila....
Co sa týka bytu, aj pri rozvode by si sa musela o byt súdiť nie len vo vzťahu. Manželstvo by malo byt o niečom inom ako len o kúpe bytu a potenciálnej delbe ak to nevyjde.

nelka93
19. apr 2024

V 22.rokoch som mala tiež už 3 roky vzťah a teda nad deťmi, svadbou a bývaním som ani nerozmyslala, venovala som sa sebe, štúdiu. Byt som si kúpila s partnerom v 29.rokoch a podla teba teda na dobrej slovo 😅 obaja sme na LV a hypo mame spoločnú. Svadbu plánujeme ale byt nikdy do BSM patriť nebude.

mantilka
19. apr 2024

Podľa mňa niet divu, že nerozmýšľal nad svadbou, keď ste sa dohodli, že nechcete deti. Väčšinou svadbu riešia partneri vtedy, keď uvažujú o prírastku a teda si chcú založiť rodinu. Podľa mňa logicky si to spojil. Nechceš deti, nespomínas svadbu..teda asi sa nechceš vydávať. Celé je to neštandardné...preto je potrebné si to vyjasniť.

aliaray1
20. apr 2024

Ahoj, chapem spravne, ze nehnutelnost chces ale iba v ramci BSM (bezpodielove spoluvlastnictvo = manzelstvo)?
Ak ano, tak preco?

Ano spucuju tu baby, ktore si spravili deti bez bsm a bez toho, aby boli napisane na LV...lebo maju holu rit a ohrozili deti aj seba. Ty ale deti nechces, cize nejde o tvoj pripad.

Ano, aj take ktore su v KN na LV polovicou su pucovane, lebo ak to nebolo v BSM, od momentu ked prestali splacat hypo (materska, rodicak), (ako spoludlznicka na hypo povinna platit polovicu), kratil sa jej o tu celkovu ciastku jej podiel pri vyporiadavani podieloveho spoluvlastnictva - znizila sa jej povodna polovica sumy za vyporiadanie.

Na sudoch koncia pri vyporiadavani bez ohladu ci je to BSM alebo "na divoko".

Cize, nechcete deti, tak preco chces nehnutelnost do BSM?

aliaray1
20. apr 2024

@nelka93 mali sme to rovnako...v 33r. kupili byt po 1 roku vztahu "na dobre slovo" 😁, vzali sme sa aj ked teda presviedcat "musel" on mna...byt bez BSM len podielove spolocne na HU, a uz cakame 2.dieta. Mne sa zrazaju splatky a manzel mi dobija moj bank.ucet...aby som nemala zly pocit, ze sa mi moze skratit polovica vyporiadania ak by nam to nahodou vo vztahu ruplo (co vdaka Bohu nehrozi). Mam "chorobu z povolania" 🤷‍♀️...diagnoza pravnik.

Totiz otehotneli sme ze okamzite v takmer 40r a teda doslova nestihli kupit dom (ten by uz bol v bsm).

U nas toto nie je ziadna tema 🤷‍♀️, ale my sme uz 40r kocuri. V 30r som nechcela ani deti ani sa vydavat a...manzel ma presvedcil a som velmi stastna a aj za toto mu vdacim ❤️, sme spolu takmer 10rokov.

gelifil
20. apr 2024

@aliaray1 vy ste boli obaja tehotní??to čo je, že ,,otehotneli sme"?

maminkadeticiek
20. apr 2024

Vydatvsa v 22?Chyba.Toto je vek kedy by ste mali spolu cestovat,objavovat svete cez letenky za 20 eur,uzivat si taketo krasy zivota spolu a nie svadba.Ani sa mu necudujem.Tebe sa cudujem.